Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 654
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Да, повечето пъти нямам. Появява се само когато съм оцелила кръвоносен съд, доколкото разбирам.

# 136
Доколкото знам не трябва да има даже днес АГ ме посъветва като забода иглата малко да дръпна със спринцовката и ако няма кръв тогава да инжектирам, а ако има без да вадя изкара малко да я наклоня на една страна за да не е в кръвоносен съд и да не се получават синини
Случвало ли ви се е при поставяне на Фраксипарин в корем да няма и капка кръв след това?

# 137
А знаете ли колко време е в организма?

# 138
24 часа трае продължителноста на лекарството !

# 139
Случвало ли ви се е при поставяне на Фраксипарин в корем да няма и капка кръв след това?

Аз поставям всеки ден и никога нямам кръв.

# 140
Здравейте,

Нова съм в платформата, но имам нужда от съдействие.

След като се оказа, че имам тромбофилии при, които при забременяване трябва да бия Фраксипарин, сега в 13-та ГС се оказа, че имам висок риск от прееклампсия. Спрямо насоки на доктора ми спирам с Фраксипарина и започвам да пия по една таблетка Аспирин 150 милиграма с дълго усвояване.

Когато ми казаха за тромбофилиите не се психирах, но сега, след като разбрах за прееклампсията ми е адски притеснено. Освен с Аспирина и евентуално следене на кръвното и приемане на храна/напитки, които не вдигат кръвното, какво още може да се направи, за да се предотврати нещо лошо?

Относно симптоми за прееклампсията мога да кажа следното:
- цял живот съм с ниско кръвно и никога не съм си помисляла, че може да ми дойде нещо подобно до главата;
- имам шум в ушите, който е от около 1 година и е от слушалките ми, т.к. слушам музика доста силно;
- имах главоболие един ден, но реших че е страничен ефект от Но-Шпа-то, което пих преди 2 седмици, след като го спрях не се появи повече;
- от една седмица насам ми е трудно да си слагам халката, не знам дали това се брои за отток в крайниците;
- добре съм със зрението.

Но, като критични факти, предразполагащи към тази диагноза са:
- първа бременност;
- инвитро;
- наличие на тромбофилии.

Общо взето от както доктора ми се обади (преди около 2 часа) да ми каже, че имам такъв риск, чета всичко в интернет по темата и не мога да се успокоя. Получих някакви бодежи в корема, които може и да си ги въобразявам Sad

Бебето е екстра, знаем пола, правихме допълнително изследване Vision и всичко е екстра, бяхме на първа фетална морфология вчера, всичко му е наред, уж и аз бях наред, но сега ми е мега напрегнато. Помогнете с малко съвети Simple Smile

ПС: като допълнение - в събота се заредих с 3 кутии Фраксипарин и имайки предвид развитието на нещата май ще отидат в кофата, така че ако на някой му трябва да каже, ще му ги дам много евтино.

Благодаря предварително.

# 141
По принцип прееклампсията се появява в по- напреднала бременност, рано е още да се притеснявате и следите симптоми.
Това, че има риск да се случи, не означава, че ще се случи.
Започнали сте профилактиката с аспирин, другото не зависи от Вас. АГ ще даде съвети при следващата консултация. Но не се паникьосвайте от сега. Следят стриктно нещата, кръвоток към бебето, кръвно, урина и дори да се развие заболяването, всичко ще бъде наред като се знае от сега, че има такава вероятност.

Дано не се развие при вас!

# 142
  • София
PB88, не се притеснявай, приемът на АП предотвратя до 90 % от случаите на прееклампсия,радвай се че сте го хванали този риск ,ще профилактирате сега и ще следите.
 Аз съм също с висок риск ,но имам и кръвно, зареди което ходя на кардиолог +високорискова тромбофилия.
Но пък имам една абсолютно успешна бременност само на Фраксипарин, без никакъв Аспирин.Тогава нямах риск, но бях по-млада и по-слаба 😁 А годинките и килограмите също си оказват влияние.
Аз тия дни трябва да разбера ще ми махнат ли Фраксипарина (едва ли) и ще остана ли само на Аспирин и аз,но просто не ми се вярва.

# 143
  • София
По принцип след като се започне нмх при бременност, не е добре да се спира. Най-добре е да се проследи освен с АГ, с хематолог и да се пуснат контролни изследвания за коагулация преди и след промяна на терапията, за да се прецени дали промяната е адекватна.

Иначе половината бременни при изследване за прееклампсия дават висок риск и пият лекарства. Няма нищо страшно, прееклампсията рядко се развива, особено на фона на профилактика.

Добре е да си следите сама кръвното и да знаете дали това, което ви мерят при БХС е нормална стойност. Защото и мен една неопитна акушерка ме изкара с високо кръвно, защото ме разпитваше по въпросника докато мереше кръвното. Ама я скастрих да не ме разпитва, и като пусна пак апаратите тутакси кръвното излезе нормално. Така че внимавайте.

# 144
  • София
Момичета, какви кръвни се пускаха за превенция на Прееклампсията?
Помня със сина ми че следяхме на кръвните белтък,албумин и още нещо беше ... и пускахме обикновена урина често.
Държахме белтъка в кръвта горна граница.
 Питам защото искам да изговоря с АГ нещата и си правя списък с въпроси.Обаче за 7 години доста неща са ми се изпарили от главата.

Deli, аз пък винаги при лекарите удрям високи стойности ,с 10-тина единици над обичайното, защото се притеснявам. Не си го искам.

# 145
  • София
Именно, но ако знаеш, че там си извадила високо (те знаят, че се притесняваш), и кажеш каква ти е нормалната стойност, ще вземат предвид. За прееклампсия рискът е, ако поддържаш високи стойности без да си временно притеснена.

Следят се общ белтък и албумин, спазва се високо протеиново, ниско въглехидратно хранене. Ако излезе белтък в урината, се пуска 24ч урина. И се следи кръвното, ако играе много - може и 3 пъти на ден, и се записват стойностите.

# 146
Моля ви, ако някоя мама е с Хетерозигот на PAI 4G/5G да ми каже на каква терапия е била. Лекарите са на различни мнения относно терапията и вече ще се побъркам.

# 147
Елиза00, аз съм с хетерозиготен PAI4G/5G.. терапията ми е клексан 4000+ 150мг аспирин, но трябва да уточня, че имам също и голям дефицит на протеин Ц, след установяването на който започнах и аспирина..

# 148
Елиза00, аз съм с хетерозиготен PAI4G/5G.. терапията ми е клексан 4000+ 150мг аспирин, но трябва да уточня, че имам също и голям дефицит на протеин Ц, след установяването на който започнах и аспирина..
Благодаря! Аз съм и с неусвояване на витамини от група Б. Моята АГ каза само натаспин, а друг лекар и фраксипарин и ще се доверя на другия.

# 149
Здравейте момичета . Приемам натаспин от около 2 месеца , но явно ще трябв ада премина на друг препарат . Вчера пуснах тия изследвания . Има ли други преминали на аспирин примерно на такъв етап- 27 седмица

Общи условия

Активация на акаунт