Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 36 126
  • 912
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
На Glucose goddess съветите не помагат при метаболитен синдром, примерно.

# 181
На Glucose goddess съветите не помагат при метаболитен синдром, примерно.
Трябва ли да помага при всички възможни смущения и болести?
Книгата е страхотно написана, обеснява по много лесен за разбиране начин връзката между храната, инсулина и кръвната захар. И е пълна с лесни и изпитани съвети, които са здравословни и полезни за 90% от населението. Сигурно за теб, четяща куп медицинска литература, няма да е толкова полезна, но например аз си изясних доста неща с тази книга, без да се натоварвам, както ме натоварват медицински пейпъри.

# 182
  • Замък сред облаците
Разбира се, че не е задължително. Но вмятам, защото много хора го възприемат този “нов” начин на приемане на храни като панацея за проблемите им. Като Дюкан, кетото и прочее едно време. Маркетингът е хубав, но щипката сол в четенето и пречупването през личния организъм са много важни.

# 183
Не бях забелязала сметанката. Не знам и на Кактус точно какво е положението.
Изхождам главно от над две години четене в темата за гестационен диабет, където има жени дето никога не са се ограничавали, диагностицират ги с ГД и нямат грам представа какво да правят - намират някоя рецепта дето е по-ок примерно палачинки с кокосово брашно и омитат цялото количество и после висока ми е КЗ, къде сбърках. Помня един случай как изяла голяма пица, ама нали била с пълнозърнесто брашно.

При ИР си трябва малко въглехидрат.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 13:54 от Одри ♡

# 184
Герка, много точно си написала всичко. Аз не веднъж съм писала тук-никакви фрешове! Аз вместо фруктоза съм си взела еритритол(има нови недоказани все още официално данни, че не е особено полезен, но това няма общо с ГИ) и стевия. Най-добре е 1 ябълка, защото съдържа пектин. Когато се яде един плод и то да не е презрял, с него се поемат и фибри. АА, казвам, че съм фармацевт, защото няма как да спориш с мен относно храната... Имам 2 медицински образования(учила съм броматология). Както казах, имам и изкаран следдипломен курс точно за храненето и хранителните добавки. Няма как да знаеш нещата, които аз знам. Да не говорим колко глупости пише в интернет и си мислиш, че повече разбираш от мен, не е просто обидно, а смешно. За хранителните добавки писах, при коя е имало ефект!??? Все пак хранителните добавки не се регулират от ИАЛ, много добре го знаеш това. Не исках да рискувам проба-грешка и най-вече ме интересуваше за желязото. Дали има други от тук със сходни проблеми и с кои добавки наистина е имало ефект доказан след кръвните изследвания. Освен това от производител до производител и технология има огрооомна разлика. Например тиоктовата кисела, която се изписва най-често при диабетна невропатия се пие винаги сутрин на гладно. В Натрол има 600мг алфа липоева киселина, която е с удължено освобождане и се пие по време на хранене. Да не говорим, че има и R форма. Някои пробиотици се пият на гладно, други след храна.  Същото е и с витамин Д и т.н.
И хайде друг път да не ми казваш аз къде си губя времето(много добре ни стана ясно на мен и мъжа ми какви са там, няма нужда някой да ми казва) и че не правя всичко възможно да имам дете(то направо си кълнеш, което е грозно, поне така звучи). Радвай се на твоето и дори с добри чувства, не ми казвай, че ще загубя още години. Ти нямаш представа какви са ми проблемите и ИР не е един от тях. Все пак исках да вляза във форма. Преди да стартирам с първото инвитро нямах ИР! Не съм променяла храненето си(дори съм намалила порциите), всичко е от стрес, а не от храна. Когато не можеш да кажеш нещо хубаво, по-добре не казвай нищо. Вдигна ми инсулина 🤣 Не ми се обиждай, ти също си много директна и мисля, че ще ме разбереш. 🍀
ПП мда, точно за снимката бяха сметаната и пръчиците. Тооо...човек да не реши да предложи нещо бързо като здравословна алтернатива. Пък и е ясно, че дозата е важна, наистина не знам защо трябва да разгорещяваш страстите в групата. Чувствам се като някаква грешница през монахиня за 8 мини палачинки без захар и брашно, които повечето изяде мъжът ми.
Аз и друг път съм ти казвала, че се възхищавам на жаждата ти за знания и над 90% от нещата, които пишеш са верни и за това аз не се включвам, когато ти си отговорила на някой въпрос. Обаче да ми спориш за 2 яйца, 2 банана, 4л. трици...които не се ядат като основно хранене....

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 10:44 от Kactus

# 185
  • гр. София
Като човек с ИР от години и четене, ща не ща, тези бананови палачинки с трици не са съвсем ок, обаче са в пъти по-добре от парче торта Неделя например или цял млечен шоколад, който ядях преди години на ядене, та...., аз в седмицата веднъж си прегрешавам, както и с бонбони от дюли в черен шоколад, например, не мога съвсем без хич. И да напомня - излязоха изследвания, че ежедневното ползване на еритритол не е полезно и води до увреждания!

И да ви питам - днес се случва нещо странно, което не помня да ми се е случвало. На 14 ден бях на преглед, че имаше съмнения за ЗФ на 2ри ден и да видим дали сам се е спукал или да почвам дуфастона. Беше останало само част от жълто тяло, което според док ще се абсорбира. След малко любовен маратон Събота и Неделя с ММ/ отдавна не го бяхме правили и даже сутринта единия охка, другия пъшка, голям смях/  снощи се появи леко зацапване, викам си хубаво, то е щото толкова повторения не са ми се случвали последната година. Да ама, тази сутрин направо си е цикъл това - на 19ти ден! Толкова рано. Като часовник съм на 28 дни от поне 4 години, / рядко +-1ден след пункции или ЗФ/ Утре съм при док, ама сега това цикъл ли е и как да разбера, че да си пусна хормоните, за да се подготвям за пункция или не е ?!?!? Че утре ще е трети ден и до като станат, и ще изпусна перфектния прием на Летрозол за мен.... Стана дълго, такъв кратък цикъл не съм имала....

# 186
Аз пък да споделя нещо, което ме развесели днес. Откакто си пуснах изследванията за тромбофилия, сканирам интерент и чета разни медицински проучвания. Днес попаднах на това и реших да го споделя, защото имаме нужда и от положителна енегрия за темата.
В едно изречение: изследвания предполагат, че хетерозиготна мутацуя за PAI може би води до по-дълъг живот и по-нисък риск от диабет и сърдечно съдови заболявания.

# 187
Петуфин,
Ако не е имало О, или е била много ранна от въпросния уж ЗФ, е напълно възможно това да си е цикъл.

# 188
Момичета, да ви кажа нещо😅.... Имаме гости роднини, които са със малко бебче на годинка и няколко месеца. До сега ходеше с чужда помощ, НО днес първите си самостоятелни крачки направи сама в нашата спалня😄 от
вратата до леглото и обратно съвсем сама...отделно от това котката ми постоянно ми "меси хляб" на корема😆 приятно е да се случват подобни неща.

# 189
  • София
Моята контрола на ТСХ не ми харесва...
FT4 14.5 pmol/L 6.4 18.0
TSH 2.6 mU/L 0.35 5.1
ТАТ <0.9 IU/ml 0 4
Anti TPO (MAT) 0.5 IU/ml 0 9
Инсулин-серум /еднократно/ 6.7 mIU/ml 2.2 25.0

Уж увеличих дозата пък пак е над 2.5.
В сряда ще чакам коментар от докторката....

# 190
Моята контрола на ТСХ не ми харесва...
FT4 14.5 pmol/L 6.4 18.0
TSH 2.6 mU/L 0.35 5.1
ТАТ <0.9 IU/ml 0 4
Anti TPO (MAT) 0.5 IU/ml 0 9
Инсулин-серум /еднократно/ 6.7 mIU/ml 2.2 25.0

Уж увеличих дозата пък пак е над 2.5.
В сряда ще чакам коментар от докторката....

Не е трябвало да го пускаш сега. Стимулациите повишават тсх, а ти имаше стимулация независимо, че е лекй

# 191
  • София
Изследването е направено по настояване на докторките.
Преди стимулацията беше 2.4, с почивка от 3 месеца от стимулации.

# 192
Щантал, на каква доза си и кой тироксин приемаш?

# 193
Tity нали знаеш, че докато правиш опити за бебе и най-вече докато си бременна някой друг трябва да изхвърля котешката тоалетна.
Cactus съчувствам ти, сигурно е много трудно да работиш такава професия и да ограничаваш сладкото. Той мозъкът ти си иска сладко.

# 194
Защо? В аптеката обикновено не продават сладко 😂

Общи условия

Активация на акаунт