Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 36 209
  • 912
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Щантал, на каква доза си и кой тироксин приемаш?

Дозата  ми 5х1 Еутирокс от 25мг + 2х1/2 Еутирокс от 25мг
От първото изследване септември миналата година падна на 2.5 и си остана там.

# 196
Понеже тежи или?😅  макар че то така или иначе аз не я чистя много, много 😁 съпруга се грижи за това

Tity нали знаеш, че докато правиш опити за бебе и най-вече докато си бременна някой друг трябва да изхвърля котешката тоалетна.
Cactus съчувствам ти, сигурно е много трудно да работиш такава професия и да ограничаваш сладкото. Той мозъкът ти си иска сладко.

# 197
Tity, предполагам е заради токсоплазмозата, но empaty да каже, аз не съм запозната.

# 198
  • Замък сред облаците
Заради токсоплазмозата е, но зависи дали котката е носител и дали е напълно домашна. Ако не излиза навън и не е носител, няма драма стига да си мие ръцете добре. И токсоплазмозата може да увреди мозъка на бебето и да е причина за медицински аборт, допълвам понеже Тити явно не е запозната какво е.

Шантал, ти си за поне 37,5 всеки ден или 50мкг даже.

# 199
Тити да заради токсоплазмозата е. Някой друг да чисти тоалетната 😜

# 200
Ти си на миниатюрна доза. Просто ще я вдигнеш и бързо ще влязат в рамки нещата. Simple Smile Аз съм на 50 мг акутирокс и смъкнах от около 4 тсх на 1.

Щантал, на каква доза си и кой тироксин приемаш?

Дозата  ми 5х1 Еутирокс от 25мг + 2х1/2 Еутирокс от 25мг
От първото изследване септември миналата година падна на 2.5 и си остана там.

# 201
Здравейте и от мен. Включвам се при вас с мили борбени и силни майчета ( бъдещи и настоящи). На 38 години съм и малко мисълта за бебе не ми е на 100 % сигурна, но си дадах обещание да опитаме още половин, най много една година.
С миома, кисти и фибоаденоми съм. Трудна работа ще е, но се надявам да имам възможност да родя още едно здраво детенце,.

# 202
Това за токсоплазмозата така разписано черно на бяло от трета партия ще си го скрийншотна и имам в готовност, за като дойде моментът.♥️🙏😁

# 203
  • София
АА и ВаНиЛа аз бях на доза 3х1 и 4х1/2 сама си го коригирах на сегашната доза, но предполагам, че сега ще го вдигне още. В сряда имам час за коментар. Може ли ТСХ да влие по някакъв начин на качеството на Я?

# 204
  • Замък сред облаците
Ниското фТ4 влияе на качеството на Я, то е ниско, ТСХ се вдига в опит да стимулира ЩЖ да произвежда повече Т4. Принципно приемат че високото ТСХ автоматично е ниско фТ4, затова казват че високото ТСХ е проблем, когато реално всичко зависи от Т4. Затова нонстоп намилам да се следи фТ4 и да се гонят оптимални граници 17-20pmol.
Едит: аз бих минала на 50мкг за 30 дни при теб, но с изследване след тези 30 дни, а не стандартните 45. Така ще осигуриш оптимално Т4 за нуждите на тялото си.

За протокола, спорът ни с Кактусчето има извънфорумна предистория и детайли, но за ваше успокоение ще споделя, че си писахме на лично днес също и тя знае, че колкото и да съм заядлива, не го правя защото й желая злото, а тъкмо наопъки. ❤

# 205
  • София
AA, извинявай, ама се обърках Grinning
ФТ4 при мен не е ниско 14.5 е при горна граница 18.

# 206
  • Замък сред облаците
Горната граница на фТ4 в тази мерна единица е 22. Не знам къде ги дават тия референтни, ама са нереални.
Другото което е, че референтни граници не значи достатъчни стойности. Опримални за здравето и много важни за бременност са стойности над 17 и под 21пмол.

Имам приятелка със стойност на фТ4 12,5, паник атаки, други проблеми също типични за хипофункция. Отказва да иде на лекар, защото била в референтните… ама че й страда качеството на живот и здравето… не,не, не можела да пие хапчета….

# 207
  • София
АА, в болница Доверие са правени.

# 208
Привет, аз да си измрънкам...разболях се точно преди О. То беше гърло, невероятна хрема 3 дни и от днес вече всичко ме боли и май почвам да кашлям, утре отивам на лекар. Досега пих само няколко Тайлол Хот и капки за нос, но май няма да се размине без нещо по-силно. Пропускаме месеца...
А още по-гадното е, че си бях записала час за ендокринолог, като утре трябваше да пусна контролни изследвания, ама си преместих часа чак за 13 Декември, да не ги пускам докато съм болна. Мрън.

# 209
Защо? В аптеката обикновено не продават сладко 😂
Тя го каза в смисъл, че имам нужда от нещо сладко на работа 😅 Нямам колега, който да не яде нещо бързо и сладичко, защото при нас е много натоварено. Особено нашият диабетик постоянно яде кроасани и ме бъзика и аз да хапна, че ще ме черпи инсулин 🤣(естествено, че знае какво представлява ИР, просто шега между нас). Аз най-често ядки вече хрупам или разнасям червена леща, айрян и някой банан, ако го закъсам 🤣 На колегите им е толкова жал за мен, когато някой е рожденик и донесе шоколадова торта и още хиляда сладки неща, кола, сок....аз ям ядките и някоя бисквита, от бонбоните Мерси само с черния шоколад 😁
Шегата настрана, при нас има много сладки изкушения 😍 Уж био/веган, ама всичко е сладко 🤣 Колко десерти, уж здравословни снаксове, хиляда вида бисквити, пюрета, нектари и какво ли още не.
Empathy❤️❤️❤️
АА ❤️
Шанталче, с коригираната доза ще се оправят нещата ☺️
Аз също се чудя дали утре да пусна пакет ЩЖ или да изчакам още малко. 2 месеца почти минаха, а вече от 3 седмици не пия Еутирокс, защото получавах сърцебиене.
Колкото до токсоплазмозата, най-добре да се пусне ТORH. Аз и без друго не чистя тоалетната на котките 😅 Мъжът ми се занимава.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 17:39 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт