Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 182
  • 912
  •   1
Отговори
# 690
Цистостоп рапид. Има различни видове, този, който е SR също е добър. Ползвала съм ги и двата и при леки оплаквания вършат страхотна работа.
На принципа на Авирон са, пиеш една " торба хапчета" първия ден и намаляш следващите.

Здравейте, момичета. Кажете нещо за цистит. Имам леко парене при уриниране. Миналия месец ми беше пункцията и от тогава ми пари. Мислех че с идването на цикъла ще мине, но продължавам да го усещам.

# 691
Момичета, каква може да е причината за голяма промяна в интензитета на цикъла?

Скрит текст:
През лятото се притеснявах, че ми е твърде тежък цикъла със съсиреци - сменях на 2 часа пълни превръзки за ден-ден и половина и общо имах 4-5 дни кървене. А сега последните ми два цикъла са супер оскъдни - само един ден кървя и то не тежко и два дни супер леко.

# 692
  • София
И моят последният Ц беше много смотан - 2 дена кървене и то не много обилно, но пак общата дължина със зацапванията си беше 6 дена, аз го отдавам на смяната на времето.

# 693

Аз като дете няколко пъти съм имала пневмония(тежка двустранна), но си я лекувах вкъщи с инжекции 2 пъти на ден и още не знам колко лекарства. Сега също не бих влязла в болница за повече от 5 дни. Вече си е личен избор, ама 25 дни не бих стояла в болница заради пневмония.
Аз също, и то като малко дете под 7 годишна възраст -имала съм всякакви пневмонии - от ляво, от дясно, скрита, двустранна. Лекуваха ме с инжекции и лекарства вкъщи, никога не съм лежала в болница (пак казвам говорим за малко дете) И не знам дори каква ще е тази клинична пътека дълга 25 дни. Синът ми беше сърдечно оперирано новородено бебе!!! и пътеката не беше толкова дълга, та му писаха няколко… А иначе, за съжаление, пневмония имаше преди ковид и ще има винаги. Всеки човек (не само) през зимния сезон е застрашен от грипове и вируси, все повече с всяка изминала година и някои с доста тежки последици върху организма. Но такова е времето, в което живеем

# 694
Да, никой от вирусите не е за подценяване. Годеницата на един познат около 30-годишна така си замина от пневмония години преди Ковид да се появи. Всеки такъв вирус порязява дихателните пътища и трябва да се вземат бързи и адекватни мерки, а не да се влачи докато стане опасно.

Иначе по темата за цикъла.. аз едно време на МЦ от средно 34 дена, кървенето ми беше в 6 от тях, последната година след всички лекарства и свалянето на килограми се намали на МЦ от средно 27 дена и кървене в 3 от тях. Не знам дали е нормално или не, гледам да не се притеснявам за това като хормоните са що-годе добре.

# 695
empathy, бързо оздравяване на мъжа ти.

Аз като 3-годишна съм лежала в болницата заради пневмония, но майка ми е обяснявала, че въобще не се чували дишане в единия дроб... Иначе по повод ковид - на мен ми е чудно откъде тръгна твърдението, че "то е просто грипче" сякаш грипа е нещо, което трябва да подценяваме. Наистина няма как да знаем как ще отрази един и същ вирус при различните хора и е най-добре да си помагаме доколкото можем с превенция и навременно лечение.

# 696
Жаки, този месец бях с цистит и си бях взела Уростаб прахчета и Цистон и за седмица се оправих.

# 697
Али, значи си от моята партия с пневмониите 😅 Всички съм ги карала между 1вата и 7мата ми годинка.
Колкото до цистита- много вода, аз лично взимам Уринал Акут по 2 тб. наведнъж, иначе Буконокс е също добър и могат да се съчетаят. След това 1 оп. Цистостоп против рецидив. Уростаб също е добър, защото повлиява pH на урината. Вече при кръв в урината няма да се размине без антибиотик.

# 698
2409 да за това споделям, най-важно е превенция и отговорност както към личното здраве така и към това на другите. Личният ми опит с този щам е, че води до опасни усложнения .

# 699
  • Замък сред облаците
Абе, какво й давате съвети за самолекуване на Жаки. Един месец парене е това. Пускай стерилна урина и да ти изписват АБ преди да си си докарала хронична инфекция или нефрологични усложнения.

За вирусите - пак ще кажа, грип и ковид могат да се карат еднакво тежко и еднакво леки, според индивидуалния случай. Нито едно не е за подценяване, но не е и за демонизиране пред другото. А щанове циркулират десетки в момента, Емпати. Освен ако не го секвенират в националния център неговата проба няма как да знаеш кой е.

# 700
Жаки е цял месец с парене? Това съм го пропуснала. Аз още съвсем в началото на неразположенията бих пуснала стерилна урина, ако не се повлиявам от добавките(2-3 дни). Трябва да сме по-отговорни към здравето си. ☺️🍀

# 701
Здравейте, момичета. Може би въпросът ми не е за тук, но знам, че ще ми отговорите:) направих цветна снимка преди два дни, резултатът е, че и двете тръби са проходими, но уж били нагънати. Въпросът е сега опити могат ли да се правят или да изчкаме един месец?

# 702
Здравейте, момичета. Може би въпросът ми не е за тук, но знам, че ще ми отговорите:) направих цветна снимка преди два дни, резултатът е, че и двете тръби са проходими, но уж били нагънати. Въпросът е сега опити могат ли да се правят или да изчкаме един месец?
Може да се правят опити. Но след като са ви казали, че са нагънати тръбите трябва да се изключи ходросалпингс.

# 703
  • София
Няма прави тръби ми казаха на мен трима лекари.
В месецът на цветна снимка на нас ни казаха да пропуснем опитите.

# 704
Жаки е цял месец с парене? Това съм го пропуснала. Аз още съвсем в началото на неразположенията бих пуснала стерилна урина, ако не се повлиявам от добавките(2-3 дни). Трябва да сме по-отговорни към здравето си. ☺🍀

Паренето е на моменти. Най вече с първата урина, точно затова изчаках да мине цикъла и евентуално да се нормализират нещата. Пункцията ми мина на 14.11.

Общи условия

Активация на акаунт