Азиатска кухня - тема 2

  • 51 748
  • 640
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Спагети с пилешко месо по китайски

# 481
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Малко японска кухня от този уикенд:
- японска "бяла" яхния - повлияна от западната кухня, яхния с пилешко, зеленчуци и сос бешамел;
- stir-fry, както го нарекох "донбури пиУе със зеУе" Grinning - купичка ориз (с малко умебоши в него) и отгоре пилешко със зеле и сос с мисо и чесън;
- грозен, но вкусен японски чийзкейк по случай подмладяването на Благоверния




# 482
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Как можа да кажеш, че е грозен, Роца...
рискуваш да не се оттървеш от мен, да ти кажа...

# 483
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Как можа да кажеш, че е грозен, Роца...
рискуваш да не се оттървеш от мен, да ти кажа...
Joy

Морена, грозен е, защото се разпука при печенето и после се спихна малко повече от очакваното. Затова стои леко "накъдрен", а не с гладка повърхност. Абе, малко на Фуджисан бие Joy
Но пък е много вкусен и определено ще го правя отново!

# 484
  • Мнения: 16 022
Роца, след толкова години на ахкане пред чудесата, които твориш най-накрая разкрих тайната ти - та ти си глезила Телец, а ние Телците сме знайни чревоугодници, естети и си чакаме качеството винаги! Та много висок бенч марк си имаш! Да ти е жив и здрав, и ти също, за да продължаваш да твориш изкуство в кухнята!

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:45 от Agent Provocateur

# 485
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Агент, благодаря ти Hug
Аз съм заобиколена от Телци, а и имам и Луна в Телец, което обяснява и кръгло-лунната ми форма Joy

# 486
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Пролетни рулца, един вид суши според мен с оризовите кори. Simple Smile

# 487
  • Бургас
  • Мнения: 711
В събота правих онигири с риба тон. С форми и оризоварка беше супер лесно. Станаха много вкусни.
Когато бяхме в Япония децата закусваха с онигири:smiley:

# 488
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Пад тай с пилешко и тофу и тай манго салата.

# 489
  • Мнения: 4 422
При мен тези дни  е "Няма време!" 🤐 и за това сме на бързи манджи, някои от тях дето въобще стигнаха до 📸
Виждам ,че с Морена сме на една вълна Wink

тайландски Пад тай

и един вегетариански вариант на Пад тай-я

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 09:53 от Danifin1

# 490
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Гьоза с домашно тесто и пилешка кайма и сос за топене разбира се. Simple Smile  Салата от зелен боб с фъстъчен дресинг и краставица и морков със сусамово олио.  



Готвих и къри, ама не стигна до снимка...

# 491
  • Мнения: 1 402
От къде купувате хубава подправка къри? Аз взимам от масмаркетите, но ако знаете някъде по-истинско и вкусно ще съм благодарна да споделите.
Също и хубав сос, но да не е сладък. Благодаря!

# 492
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
От къде купувате хубава подправка къри? Аз взимам от масмаркетите, но ако знаете някъде по-истинско и вкусно ще съм благодарна да споделите.
Също и хубав сос, но да не е сладък. Благодаря!
Къри (микс от подправки) купих едва сега и няма да ползвам особено.  Предпочитам листа Къри.  
Какъв  сос по конкретно .. то един ли е.
Пък и по вкус и цвят...  та проба и да си намериш каквото ти е по вкуса.
 Данифин е пуснала пост малко по напред с магазни.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 19:24 от Morena

# 493
  • Мнения: 1 852
Ние ползваме предимно това къри Мадрас, но не знам къде може да се купи в Бг.

# 494
  • Мнения: 4 298
Мадраското къри не е ли малко по-лютиво?
Аз също имам въпрос относно "Гарам масала" за намиране в БГ. Знам какви са съставките и че може да се забърка по-домашному, но мисля, че по-екзотичните подправки тук не са напълно с типичния им вкус. Чувала съм, че по "Борис", "Симеон", уличките около тях, има арабски магазини, но така неинформирано да се "шляя" там не ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт