Бачорски и златната ябълка - Тема 5

• 37 550
  • 702
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм на мнението на Рози, до колкото разбирам “Генерала” е малтретирал майка й, съсипал е детството им (това бягане, криене, местене на различни места ми се струва много стресиращо за деца), отделно беднотията си оказва влияние (виждаме го в Даниел, който за мен е един пълен комплексар за който е фикс идея да бъде “богат”). Та такива неща не знам как се прощават.
Не се прощават. Тя е избягала от България, за да забрави. Надали й е била приятна срещата с насилника, особено когато открито й казва в лицето, че си има фаворити измежду децата и тя не му е такава. В промото дори я обиди.

Даниел е избрал да забрави. Все пак е фаворит на баща си, може никога да не е видял нещо лошо от него. Баща му му дава фирмата Бонанза, баба му му дава заем. Нищо общо с отношението, което Антон получава, оставен сам на 18 да се оправя. Или Атанас, който не му е мил и го е срам от него. За Рози да не говорим.

Прошката идва, когато травмата се отработи. За мен всички деца Бачорски си имат травми, които им влияят на живота. Комплексираният на тема пари Даньо също.

# 556
Къде го гледате промото на 7-ми епизод? Аз нещо не го намирам

# 557
  • Paris
Била съм в абсолютно същата ситуация, на тази, която обсъждаме diziler, затова си позволих да изкажа мнение за прошката.
Съжалявам, ако съм те засегнала по някакъв начин с изказването си, но не е било с цел да давам акъл, просто го споделих от моята гледна точка и от това как аз съм преминала. 🧸
Прошката даваш най-вече заради себе си, защото с такава травма не се живее лесно. Не можеш да забравиш, но можеш да се опиташ да дадеш шанс на баща си да му кажеш всичко, което мислиш. Бягала съм, сменяла съм държавата, града, опитвала съм се да изтрия този човек от живота си непризнавайки го за мой баща. Уви. Единственото, което ми помогна беше да събера сили и да се изправя с проблема очи в очи. Когато го направиш животът е съвсем различен. В противен случай живееш с травма, може да привличаш дори такива партньори на по-късен етап. Разбира се, насилник с насилник не си приличат. История с история също. Също и кое е правилно и кое не е индивидуално и зависи от много фактори. Алкохолът не прощава, но и не оправдава. Някои съжаляват за грешките си, други цял живот не осъзнават какво са причинили. Затова понякога при такава травма психолозите съветват ако не можеш да говориш да напишеш писмо - благодарствено ( за нещата за които си благодарен нпр. че ти е дал живот, че те е научил на нещо) и гневно (всичко за което си ядосан и си събрал през годините). Не е задължително да го даваш дори ако имаш страх от този човек, може да го запазиш за себе си. Това е важна практика, която винаги се прави след такъв тип насилие, особено в детството.
Понякога животът ни изпраща такива хора, за да ни покаже, че можем да се справим и продължим напред.
Затова смятам, че това, което е направила Розалия изисква невероятна смелост и сила на духа.

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 04:41 от Noreli

# 558
Къде го гледате промото на 7-ми епизод? Аз нещо не го намирам

Даваха го е шоуто по БТВ

# 559
Да кажеш на едно момиченце с трима братя, че не ти е фаворит е толкова смотано.
Почти винаги е обратното и даже всички в семейството са ок

А относно прошката, НИКОЙ не е в позиция да дава акъл как точно се прощава и да твърди, че отстрани било лесно, по простата причина, че няма човек на света, на когото да не му се е наложило да прощава и да иска прошка. А кой кога как и защо го прави си е негова работа.

Бачорите изглежда да са минали през процеса, не са крили пред бащата защо са му сърдити, а после всеки е преценил да даде ли шанс.

# 560
  • Paris
В четвъртък ще видим. Да не се окаже пък, че е нещо друго.

# 561
Атанаска споделила ли е защо тя организира събитието на Даниела? Включила е и майка си, тя е направила е платата.

# 562
Защо Манджи Пиянджи не са се включили? Те май правиха кетъринга за РД на Дани.

# 563
Браво на майката на Атанаска, личи си, че я бива и е грижовна жена, но нещо това събитие ми се вижда доста нискобюджетно, особено за хора с такива претенции като авторката на книгата, само локацията им е топ!. Атанаска го организира, пълно е с торби от Джъмбо и е впрегнала майка си да прави плата!

# 564
Явно наистина са скарани с Даньо. От вилата, която рекламира се бяха подготвили за романтична фотосесия с Даньо и Насето - шампанско, червено рози, цветя по леглото, балони със сърца. Накрая тя отиде без Даньо. Странно, че е впрегнала майка си да прави платата, като можеше механата да ги направи за 0 време.

Бачорски отдавна не ги показват Манджи Пиянджи , явно вече не са близки с тях.

п.с. майката на Наска е топ - чисти, готви, деца гледа, прави и плата за събития. Браво наистина.

# 565
Платата на майка и са топ. За 3-на цена ще ги направят по същият начин. Рядко има малък бизнес в България, който може да направи супер скъпарско събитие.
Атанаска е много добра в организациите. Не мога да си кривя душата.
Влага много мисъл и изпипва нещата.
От темата, до изпълнението се справя отлично. Ако си направи собствена агенция, би сътворила чудеса.

# 566
Атанаска отново не следва Олга и Розалия, по време на заснемането на риалитито се бяха последвали взаимно. Отследвала е Андреа и Антон. За сега идеята на предаването да сплоти семейството не работи по този начин за нея.

# 567
Няма лошо да отвори агенция. В крайна сметка хората наемат агенция, когато имат бюджет, но нямат време и енергия, за да ги вложат в огранизацията на събитието.

Наска има времето и енергията да се рови в инстаграм за идеи, които да изкопира, майка й е много сръчна и готви добре. Идеята с евтините води от лидъл и етикетчетата е супер - ръчен труд, за който агенция би взела немалко пари.

Но има доста агенции в София, които правят организация,украса и кетъринг и пазарът е конкурентен. Насето би изкарвала повече пари като инфлуенсър, не собственк на агенция

# 568
Инфлуенсърството е по-доходоносно.
Наска иска по 2000 лв за рекламен пост (ако има кой да и ги даде, разбира се)

# 569
Аз мисля, че Даниел и Наска ще имат доста проблеми около това предаване, защото тя е млада, с високо самочуствие и самооценка и този хейт доста я разклати, може би той е по голям непукист наистина, но при тях определено рекламата е по скоро лоша, а и тезите им са лесно оборими и затова и не издържат, тя ще си остане разбивачка на семейства. Интересно ми е дали дълбоко в себе си, вече и тя като майка чувства някаква вина, според мен не! А ми направи впечатление и че Даниел май е с ниско самочуствие относно външния си вид и там май ситуацията е лебед обикнал грозното пате

Общи условия

Активация на акаунт