Бачорски и златната ябълка - Тема 5

• 37 584
  • 702
  •   1
Отговори
# 540
Този, който ти дава живот, те обременява до живот. Толкова е тъжно. Аз не бих се съгласила да играя в този цирк.

# 541
Много мъчно ми стана… Не ги знаех тези неща и все се надявах, че не това е причината за разрива. Темата е адски чувствителна, само преди 3 месеца бяхме на площада и казахме “Нито една повече”… И ако този въпрос се замаже на фона на оркестъра, ще бъде адски, адски грозно.

# 542
От тона което видях, че ще е в седми еп. Явно Рози и Атанас не са били любимите му деца. И той си го признава.

# 543
  • Glasgow
Аз се чудя как Розалия се е съгласила да се снима. И да я показват такава уязвима, разплакана.

# 544
Хората говорят за миналото си
Напълно е възможно и правилно към днешна дата да са намерили път един към друг, да са говорили и да са си простили

Розалия е чувствителна и спомени/споменаване на неща от миналото явно още я нервират.

# 545
  • София-Лагера
Аз се чудя как Розалия се е съгласила да се снима. И да я показват такава уязвима, разплакана.
Tя е силна,искренна и с чувство за спаведливост.И  аз бих участвала за да кажа истината.

# 546
Рози за съжаление е много травмирана, и сама си каза , че отношението на баща и в детството и пречи сега да създаде семейство. Според мен трябва да потърси професионална помощ , не че миналото може да се пренапише, но не трябва човек да задълбава чак толкова. Очевидно е, че тя е смазана психически. И наистина когато противоположния пол липсва в родителската двойка , това създава изключително много проблеми в бъдеще, отново с противоположния пол.

# 547
Ми като гледам братята всеки ден си с него..Даниел мисля беше казал,че като разбрали ,че Рени е бременна баща им казал на Антон да почва работа и да се оправя сам.Понеже са били на 18 г тогава.Много грозно беше казано.Пък и Даниел снощи какво си пъчи и подиграва Антон за Рени,че му четяла съобщенията.Като у тях сиг  е по-зле.Само като виждам,че жената си заряза кариерата на козметичка,за да може да е залепена за него.Той да не се присмива.Че е мн по -зян...

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 00:08 от sisi303

# 548
  • Paris
Както всички предполагахме, дъртия Бачор е бил жена си, а може би и децата си. Нямаше каква друга причина да има, че Рози да не му е простила и до днес. Противен човек и още по-противен ще става. Наистина е странно, че братята приемат това и сякаш са му простили. А, не трябва!

Трябва да се прощава в този живот, иначе вредиш на себе си, започват болести и не можеш да излекуваш травмите си.

# 549
Аз такова нещо не мога да простя. Шамар не се прощава. Насилието не може да се прости, поощри, забрави.

# 550
Прошката е възможна, ако насилникът съжалява и осъзнава какво е направил. Но в повечето случаи дори и след години, не признават, казват че другите преувеличават, особено като е минало много време. Това още повече те вбесява. Мисля, че това е случая и Рози иска да му се обясни, да я разбере. Трудно и безсмислено е. Поддържат се някакви формални отношения и то заради другите членове на семейството. Трябва да спреш да се тормозиш.

# 551
Трябва да се прощава в този живот, иначе вредиш на себе си, започват болести и не можеш да излекуваш травмите си.
Хм, зависи. Когато съсипеш няколко съдби и си провалил живота на няколко души (на жена си и децата си примерно)... каква прошка? И каква файда от прошка? Човек има един живот. И като някой ти го е съсипал, та какво?
Ела да поживееш с баща ми, ей така.. в домашно насилие и в системен тормоз, психически и физически години наред, та после пробвай да му простиш, след като вече ти е разказал играта от стрес и си закъсал/а със здравето, пак заради същото.
Така че.. много е лесно да се каже "трябва да се прощава в този живот". Зависи за какво.
Прошката е възможна, ако насилникът съжалява и осъзнава какво е направил. .
И да съжалява, и да не съжалява, не прощавам. Един живот имам. И след като ми го е съсипал някой... мерси от това, че ще ми каже "съжалявам". Дето има един лаф "ела ми на гроба, та ми кажи, извинявай".

# 552
Прощаването е заради самия себе си, то не е точно прощаване, а да го приемеш и да спреш да го мислиш и да му отдаваш от психичната си енергия

# 553
Аз много добре знам за какво е. Но отстрани е лесно да се дават съвети. Няма как "да спреш да го мислиш", когато травмите нонстоп напомнят за себе си, особено ако са отразени върху здравето. И когато щетите са нанесени и са непоправими, пробвай "да спреш да го мислиш".
Но да... няма смисъл да циклим по темата, никой не е в обувките на другия, за да знае какво му е, съответно и да му даде съвет, различен от шаблонния.
Да видим какво ще стане в следващия епизод и тогава ще разсъждаваме по темата... специално за Рози.

# 554
Аз съм на мнението на Рози, до колкото разбирам “Генерала” е малтретирал майка й, съсипал е детството им (това бягане, криене, местене на различни места ми се струва много стресиращо за деца), отделно беднотията си оказва влияние (виждаме го в Даниел, който за мен е един пълен комплексар за който е фикс идея да бъде “богат”). Та такива неща не знам как се прощават.

Общи условия

Активация на акаунт