Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 464
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
И моята бандитка е с посинена буза 🙄 а утре сме на коледна фотосесия, хубаво се "гримира". Ще играе фотошопа 😃

# 121
И моята бандитка е с посинена буза 🙄 а утре сме на коледна фотосесия, хубаво се "гримира". Ще играе фотошопа 😃
Ние трябваше да сме днес на снимки,но отложихме,понеже и аз съм хремава. Фотографа има малки деца и мисля,че не е редно да ходим настинали,та отложихме

# 122
Мило, супер ботушки!!! Не са кичозни, то ако сега не носят джуфки и пеперуди, кога 😁 Аз пак съм назад с ботушките, още не съм гледала даже 🙄 Толкова съм доволна от обувките на Геокс, че не ми се сменя с друго. Взела съм само едни апрески, но не съм я пускала да върви с тях. Хубав въпрос за чувалчето, не бях се замисляла как ще го пазя чисто от кални обувки. Аз досега или съм я извеждала с количката без да я пускам да ходи, или я извеждам наблизо пеша без количка. Реших да не взимам космонавт, с яке и грейка е. Шапка и ръкавички взех като заваля големият сняг, изведох я и купихме от първия магазин. Смених гърнето с дъска за тоалетна, е родих се!!! Действа по същество и не гоня из къщи голо дупе. Също сме в отбора на сините бузи, често ходи като пиян морков, върви напред и гледа назад, нарочно си засилва колата назад да се блъска в гардероба с всичка сила, понякога се преобръща заедно с колата 🙄 От дивана понякога слиза внимателно, друг път с главата напред, зависи колко бърза 🤦‍♀️ Не съм свикнала аз на такъв екшън, голямото ми дете изобщо не падаше, това по 10 пъти на ден, вече не знам колко пъти тече кръв от разбита уста и всеки път броя колко зъба има налични 🙄

# 123
  • Бургас / Славейков
Милото много хубави обувките.И ние вчера взехме ботушки от Декатлона ,мисля че там са уголемени и широки ,но пак трябва да се мерят.Излизаме за час ,два общо взето зимата .За удрянето и падането вече не ги броя.Последно преди да легне си удари главата в кошарата.Счупи част от нощното шкафче , защото се качва на него и после на спалнята.С чувалче няма да сме навън ,нито спи вечер с чувалче за сън.Не съм взела космонавт за навън дори бях забравила .То тук ние нямаме сняг.Най накрая ще ходим днес за ваксината за Морбили . Докторката отсъстваше в средата на месеца.Единствемо се притеснявам да няма температура,че сега много го мъчат зъбите .Няколко излизат наведнъж.

# 124
То и в Сливен нямаме сняг,но все ще има студени дни и мисля,че ще се наложи да имаме космонавт. Мислех за Декатлонските ботушки,но всяка мама казва дължината на стелката различен размер/сантиметри.Плами от както е проходила на сезон и трябват два чифта обувки.  С доставката Декатлонските  ми излизаха към 46 лв и то ако улуча размера,а аз за 67 лв взех тези на ДД степ,които са от естествена кожа и овча вълна. Имаше варинат на Плами чичо и да и вземе от Декатлон,да мери,той би се занимавал  и да ни ги прати,но пари няма да вземе,а постоянно и праща играчки и неща. Вече ми е неудобно и исках да пробвам ДД степ. Доста добри отзиви има за тях. Просто вече ми идва в повече да поръчвам,да връщам и така😀
Венче иначе и аз за сега съм най-доволна от Геокс🙄

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 15:14 от Милото

# 125
Ох, аз съм резервирана към седалките за тоалетна чиния. На приятелка дъщеря ѝ беше свикнала само на седалка и в яслата не искаше на гърне, имаше голяма драма. То всяко дете си е различно де, но като знам какъв регрес имаше си имам едно наум и не бързам. А и Ава седи чинно на гърнето, не съм я гонила по голо дупе повече от 1-2 пъти 😃
Ава за пръв път си разби устната на 8 месеца, оттогава вече съм им изгубила бройката. За първия си рожден ден беше отново "гримирана" с голяма синина по средата на челото. Но аз май съм доста дебелокожа, гушкам, тя спира да плаче и не го мисля повече. Не знам, може би покрай всички тревоги преди раждането съм се калила някак. Въпреки че ми е първо дете не се тревожа прекалено, както е типично и "я гледам като трето" както казва майка ми 😃
И ние влачим ваксината за морбили, то дойде време за реимунизация, Варивакс също трябва да сложим. Ще видим в каква последователност ще са, другата седмица ще го обсъдя с педиатърката.

# 126
И ние сме с на кикабоо и съм много доволна като изключимтова,че Вики яде в количката и го прави леш

# 127
Голям проблем ми е гърнето, тя хем казва и сяда на него, хем щом седне вижда нещо интересно наблизо и става да тича. Налага се по няколко пъти да я връщам, за да си свърши работата. Не е че не го харесва, напротив, просто повече от минута е трудно да стои на едно място, а и аз не я натискам, за да не го намрази. Давам всевъзможни неща, повърти ги, хвърля и сочи нещо от другия край на стаята. Като отида да й донеса нещото, тя вече е скочила и тича нанякъде. Ако не бях започнала да я слагам от съвсем малка, сега щеше да е абсурд да сяда да го ползва. На седалката поне само трябва да внимавам да не падне докато се върти да размотава тоалетната хартия или докато се опитва да извади четката за тоалетната. Не се притеснявам за яслата, едно, че тя познава и гърнето и седалката, и второ, че разчитам на стадния инстинкт, щом всички сядат на гърне, дано да сяда и тя 🤷‍♀️ Абе, много е палава, ама много, и на леглото не може да легне като човек за минута да прочетем една приказка, или е на кълбо, или права да се мята като талпа на гръб, или бърка в нощните лампи и ги пълни с чорапи и биберони. Баща й е бил такъв, тя е и вътрешно и външно на него, че са и една зодия 🤷‍♀️

# 128
Ох, и Плами прави щуротии,но любимото ми е шишето си за вода което е на Авент със сламка,та сламката да я напълни със солети. Толкова пълни че бута,навира и цялата сламка я набухва със солети. Хубавото е поне че манията да къса тапети отмина. Помпата за вода я махнахме и нея. Чучура редовно е обърнат и напълнен със солети. Сушилнята е проверявам редовно,понеже е пълна с най-различни играчки.  Тенджерите ми стоят в долните шкафове на кухнята и там редовно има от пъзелите части. Сега редовно е да се качи на дивана и спалянтаа и да се изправи без упора и да бяга. Няколко пъти удря главата. Другият номер който ме подлудява е като я къпя. Винаги докато правя водата и тя ме чака пред банята и  се изпишква пред банята права на стелката🙄
Сега бяхме на вън и почна да рови в калните градинки и като и се скарам се тръшка и реве все едно я колят. Просто е невъзможна и не е за на вън. Книжка абсурд да я прочета,та тя иска да ги къса или тя да държи. Майка ми и купи прахосмукачка,но тя я счупи на третия ден. Функционира още де😃 А кухнята на Лидл вече е одрана и то на дълбоко с бъркалката за яйца. Невъзможна е чакам майка ми да дойде другия месец,за да я погледа някой час,а аз с таткото да излезем на спокойствие
Иначе е обсебена от баща си,обожава го но като му се изнерви посяга и на него😢🤷♀

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 17:10 от Милото

# 129
Милото, и на мен много ми харесаха обувките! Аз също съм на вълна зимна екипировка и ботички ама Борис отказва да ходи. До сега само вкъщи и хванат за ръчичка е вървял. Вчера си направих ехперимент и го пуснах както беше прав до мен. Беше се разсеял и не забеляза веднага, че не го държа. Поседя доста време и доста стабилно, докато не се усети и веднага си слезе на земята.
Много ми е криво, че май ще пропусне снега тази година като не ходи.
Иначе някой пита за детска стая, ние от август сме така. Мина без никакви проблеми преместването. Даже от както е сам спи по добре. Но и ние не го оставяме да плаче, като чуем че се е събудил винаги някой от нас е на линия.

# 130
Мило, как му посяга, бие ли ви? Нас Любовче се пробва да ни бие, рядко и да хапе, дращи, не като е нервна, ами е така за спорта, докато си прави нещо и ме шляпне между другото. Ходи си из къщи, каже "бии,  бии" и удари в движение я печката, я масата. Ние нея не сме я пляскали никога, обяснявам си го, че като беше съвсем бебе и се удари някъде, побийвах пода/масата/вратата че са ми ударили детето и тя започваше да се смее. Явно голяма грешка. Караме се, правим се, че плачем, не помага, ами пак вдига ръка да повтори. Правим се на сърдити, идва да се подмазва. Хапането й е нещо като игра, ноктите опитва да си наточи чат пат върху лицето ми, въобще все едно тасманийски дявол отглеждам. И също тича по дивана и спалнята, понякога успявам да я хвана за краката в полет, понякога пада.

# 131
Мило, как му посяга, бие ли ви? Нас Любовче се пробва да ни бие, рядко и да хапе, дращи, не като е нервна, ами е така за спорта, докато си прави нещо и ме шляпне между другото. Ходи си из къщи, каже "бии,  бии" и удари в движение я печката, я масата. Ние нея не сме я пляскали никога, обяснявам си го, че като беше съвсем бебе и се удари някъде, побийвах пода/масата/вратата че са ми ударили детето и тя започваше да се смее. Явно голяма грешка. Караме се, правим се, че плачем, не помага, ами пак вдига ръка да повтори. Правим се на сърдити, идва да се подмазва. Хапането й е нещо като игра, ноктите опитва да си наточи чат пат върху лицето ми, въобще все едно тасманийски дявол отглеждам. И също тича по дивана и спалнята, понякога успявам да я хвана за краката в полет, понякога пада.
Аз процедирах по подобен начин,като се удари някъде примерно в масата и в един вид да успокоя  казвах “на на масата” с шляпане и в един вид,че се карам на дадения предмет и защитавам нея. Явно си е моя грешка🙄 Та сега редовно бий предметите като се удари и се провиква на,на. Като не стане на нейната обаче посяга на баща си да удря ,а мен последния път ме ухапа и имах отбелязан зъб със синка по ръката. За хапането не е хапана от нас и нз как го научи,но стиска доста като хапе.

# 132
Ава посягаше, но не съзнателно, а под формата на игра. Хващах ѝ ръката и всеки път твърдо казвах "не така! Милвай!" и се милвах по лицето с нейната ръчичка и казвах "ооой, оой". Няколко пъти милвах ММ по главата и той "оооо, ооой", че му е много приятно и тя се научи. Сега много обича да ни милва и маже с кремче 😃 понякога е по-рязка, но не удря. А преди като се целунем, докато ММ я носи му буташе главата да ме целува пак 😃 сега, ако ни види да се гушнем бърза да се намърда между нас 😃😃 10 движения прави, качва се на дивана/леглото, върти се, докато си направи място и ляга по средата, много е смешна 😃
Иначе тя не прави бели, никога не е ровила в шкафовете ми, държа си порцелановите сервизи там 😃 не знам дали защото са с ъглово затваряне, но не е проявявала интерес. А пералнята и сушилнята са в пералното и тя не може да си отвори, за да влезе там. Единствено една ниска етажерка с книги прибрах, нищо друго не съм бутала и нямаме закопчалки на шкафовете. Но нямаме и секция в хола. Нейното дивеене е основно да се катери, но и то намаля. Откакто взехме Пиклер се качва на него основно. Като цяло имам чувството, че откакто проходи се кротна. Сега се запознава с емоциите си, супер драматично сяда на земята да реве без сълзи поне по 3 пъти на ден, без значение къде. Ето я и нагледно 😃

# 133
Ние винаги излизаме с количката, за да стигнем по-бързо до където трябва. Често съчетаваме разходката с пазаруване и в такъв случай няма как без количка. Иначе като ходихме в парка преди да завали снега бута количката доста време, това й беше разходката. Като се постопли не мисля, че ще оставим количката, возя си багажа и не нося чанти на гръб/рамо.

И Рая има софтшел гащеризон, много удобно нещо! Сега излизаме с него и ватиран поларен гащеризон, като беше по-топло, но кално с боди, блузка и чорапогащник, ще се носи и на напролет.

# 134
Любовчето и бие и гали, милиони пъти съм казала, че само се гали, ама не. Мило, от това което ми казваш, вече съм сигурна как се е научила да бие, нищо, че много отдавна не бием предмети 😕 За хапането нямам обяснение и аз, но също стиска колкото може и ми прави дупчици 🙄 Надявам се да е период и скоро да забрави за тези неща, защото определено показваме, че е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт