Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 467
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Уаууу, наистина ли държиш порцелан… аз махнах всиииички буркани след поне 10 счупени. Всичко се вади нон-стоп.

Никога не е излизала Габи от количката да върви по улицата 🤣 не знае, че може. И не е била нищо вкъщи никога 🤔

# 136
  • Пловдив
Йоанна гали. В началото скубеше космите по ръцете на ММ, но като ѝ показах няколко пъти, че тати само се гали, вече не го скубе. Плюшените играчки ги гушка и целува. Сега я учим да ни целува по бузите, прави го, но не всеки път. Имаше наскоро 1- 2 случая, в които ме хапеше, уж така да се посмеем, ама на мен ми се ревеше и ѝ обяснявах, че мама я боли. Вчера сама си хвана чашата с вода и пиеше от нея, отмерено, без да се улива.
Софтшел гащеризон от вас чувам за него, изглежда много удобен.
За чувалчето в количката, нашето е от лелята, сложих го тази сутрин...и не, не свалих ботушките 😄 Добре че има още ден-два хубаво време да го изпера.
Ние също излизаме без количката и обикаляме около блока. Предимно следобед, когато мама не бърза да ходи да купува нещо.
В магазина като пазарувам, я водя за ръчичка, и тя пипа всичко, което е на нейната височина. Много се заплесва, милата. Ако някой човек ѝ направи впечатление, спира и го зяпа.
У дома ми носи книжки да ѝ чета и се нагнездва в скута ми да гледа картинките. Когато готвя, слагам кулата до плота на кухнята, тя се качва и ѝ давам купа с малко вода и 1-2 бъркалки, плюс няколко капачки. Така "готвим" заедно. Сега е почнала да се крие зад холната маса и да ми вика "Дааа!" (Дзак!) и като ѝ обърна внимание, започва да се смее.
Ваксина - сега на 6-и ще има реимунизация на петвалентната.

# 137
Ох,Плами само си слага ръцете  на личицето и прави дзак. Обира висчки трашички и прочие и ми го носи и казаа “на”😃Няма как да готвя с нея,понеже тя постяонно само повтаря “дай,дай” и иска да изяде всичко което съм приготвила да сготвя🙄
Ние също доста често излизаме без количка,а като излезем с количка трудно успявам да я удържа в нея. Тя не би издържала да излизаме и да стои само в количката. Аз не мога даже да си го представа. Тя обожава да върви на вън на воля😁🙃
 Както писах позволява си са удря,но е значително рядко,ще отмине както отмина желанието и да къса тапети. Като и кажа дай целувка на Гого(брат и ) отива и го целува по устата. Същото прави с мен и баща си. Да не казвам че освен книжки и куклите не я влекат. Баща и като сглобява кухнята беше първа кипра и рева със сълзи да държи отверка и да завива и тя болчетата. Отделно че не я е страх и от винтовертът. Играе си с количките на батко си. Научила се от песничките да казва браво(бавооо) от рам зам зам и да повтаря на песничката жаба жанурана 100 мушици хвана… та като казват ква,ква и тя повтаря,но ка,ка.. Сега е на вълна Кравичката  Лола  да слуша и само повтаря му,му.😃Много обича да танцува и е много сладка с голямат дупа. Милва и тя и ни реши косите даже.Има си скромен репертоар от думички,физиономии и движения в определени ситуации☺

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 23:22 от Милото

# 138

Ето я кухнята, в долния десен ъглов шкаф са сервизи, йенско стъкло, гювечета, никога не го е отваряла 😃 а в долното чекмедже са подправките, в кухнята нищо не съм местила. Само от витрината махнахме бутилките най-отдолу, но и нея не я пипа. Да не дърпам дявола за опашката, но само една чаша счупи веднъж и то защото аз я бях оставила на нощното ми шкафче. Е, целува и ближе вратите на терасите и огледалата, ама са бели кахъри това 😃
И Ава като Плами "припява" 😃 на Жълто пате под дъжда се включва с "па-па-па" 😃 последната седмица доста неща включи в репортоара си, смига закачливо като види познат, поздравява всяко куче с "бау-бау" 😃 а днес най-голямото вълнение беше като видяхме каруца с кон. "Братята" ровеха в контейнери, Ава спря да се радва на кончето, пляска му, прави както прави то, подскача, като тръгна и му чу копитата даже се разтанцува 😃 просто децата са истински чисти ❤️

# 139
М. Ангелова и моята кухня е със същите цветове Heart

Милото, Венче, не мисля че има общо биенето с това, че сте биели вие предмет. Никой от нас не го е правел това, а и Яна имаше период в който раздаваше шамари и никога не сме им посягали, дори на площадка не ходим за да го видят от други деца, просто не знаят как да си изразяват емоциите. Слава богу отмина при Яна. Но сега Сами я удря много грубо и като цяло играта му стана много груба тези дни, примерно да я удря с играчки по главата, от къде му идват такива тъпотии или като си играят на Дзак, Яна се крие под чаршаф и той изведнъж се хвърля върху нея и направо я събаря.
Аз първоначално пробвах, единия като удари другия, да ги карам да се галят, това беше най - дългия метод месеци прилаган, не свърши работа.  Скарването също не върши работа, защото Сами го прави на пук   втори път, Яна също ми се смее като ѝ се карам. Малко ме е яд на това, защото явно нямат никакъв респект. Не виждам потупването, като метод за възпитание, някак не мога да си го позволя, а гледам че много майки тупат децата си по ръката или дупето. Някак не ми е логично , примерно детето ме удря и аз го удрям по ръката, защото не е правилно да го прави и какво му казвам с това? Аз мога да удрям, ти не. Нали примера е важен. Така ми изглежда нелогично. Остай, че ми е жал, това е друг въпрос.

# 140
Привет и от нас момичета.
Ще започна с удрянето. И Божидар посягаше и хапеше до преди 2-3 месеца. Спря. Аз също замествах посягането с милване. Сега всички играчки гали и целува, с хората не искам така Grinning

Ние купихме обувки на Primigi много съм доволна, най накрая пипнах топли крачета.
Също са с вълна вътре.

Голямо камикадзе е и той. Моята приятелка казва "много кефи, или не спира да говори или се движи, не може да стои просто", дори и докато яде.
Вчера се обърна със стола, изтласка се от масата и падна назад, за щастие без удар по него, но се изплашихме и двамата.
После баща му го удари, докатоси играят ОТНОВО!
Много се поду, няй вероятно заради мястото, не толкова че се е ударил сериозно. Плака защото пак се стресна от реакцията на баща му Disappointed
Аз отново се чудех кой да успокоявам първо.
И в този ред на мисли, не го иска, не иска никой МАМА и точка. Не мога да се изкъпя, да пия кафе, да говоря по телефона, да сготвя, нищо... Седи до мен или гушнат в мен и пак МАМА. Аз му казвам Божиии и той Мамаааа и така може много време, чак ми се кара Мамааая, не никой не съществува. Само с дядо му като бяхме на гости много се разбираше и го искаше, много плака за него. При всички ходи с всички играе, но МАМА трябва да е пред очите му. Баща му се прибира от работа, той го подминава, чак след час два като се е прибрал му обръща внимание. Задължително го целува за лека нощ със зяпнала уста, но не го посреща, не го търси, не иска да играе с него... За никой не е приятно, дано да отмине.

И ние сме с чувал на Лорели, купуван миналата година от БГ. Не пасваше на нашата количка, но вчера стана - 3 тук. Изглежда има сняг навсякъде но е ЛЕД.
Разпрах чувала и го ших два часа. Пасна вече и съм спокойна.
Украсихме вкъщи, за щастие Божидар не се интересува от елхата, само от една играчка, взема си я връща си я казва й ДЯДОО, понеже има двдо Коледа на нея. Добре, че е така защото елхата е 230см...
Много е студено при нас, започвам да мисля игри, понеже май нвма да излезем скоро
И качвам една много сполучлива рецепта на кекс/мъфини/десерт (Поли Йорданова) каквато форма искате. Спазвам я както пише, само с по малко захар. Много я харесват моите момчета, а ММ НЕ яде стафиди, орехи и ябълки.

Редактирам се: посягала съм веднъж на ръчичката, за гореща фурна или сушилнята беше. Не повторих. Снощи ме захапа, от доста време не го беше правил, аз извиках леко но наистина ме заболя много, защото не пуска, а дърпа кожата. Той много съжаляваше, просто беше потресен, започна да повтаря Мамаа мамааа мамаа мноооооооого тъжен много, щеше да се разплаче.
Не обръщам внимание или го обръщам на смях. Тръшка се и прави сцени по 15пъти на ден, вчера искаше да слезе при комшийте с глава заради две стъклени бурканчета. Заместването действа при нас и го използвам. "Бурканите не може, но може да играем с кухнята" и всичко приключва.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 18:37 от Miss AG

# 141
Мисс страхотна Елха 🤩
На малкия Божи дано бързо му мине и не се удря толкова вече ❤️
На Вики днес му направиха проба Манту ,педито каза,че трябва до 3 дни да се подуе и да стане чурвено ,това ще е добър знак,но за сега не виждам нищо подобно ,дано утре започне да се подува .
Иначе излезе ,че е 10,850,но беше с потниче и памперс  та идва около 10,700-10,650 ,лекарката каза,че за месец е качил 400 гр ,което било добре и с 1см порастнал 😃

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 16:21 от Radii :)

# 142
И аз ремонтирах нашето чувалче. То е същото като на Божи на Лорели. Стана идеално! Аз мислех,че няма да има нужда от чувалче за количката,но предните дни беше доста студено и си е добре да имам под ръка. Блягодарностти Меджик (със стария ник съм свикнала),ако имаш други изобретения давай😃Мислех и космонавт,че няма да трябва,но уви.😃

Плами днес я водих при ЛЛ да види гърлото добре е и беше с ботите на ДД степ,заспаха и. Наистина са за нейния слонски крак,паснаха и идеално.
Имали дечица,които още не им е затворена фонтанелата? На Плами е пред затваряне,но все още не е затворена. Личната ми каза,че не е проблем и има време до 24 месец. За нея детето се разива перфектно.

# 143
  • Велико Търново
Лизи, Вики от август месец спи в отделна стая, няма да лъжа че в
началото си мислех че просто няма начин да се получи. Драмата беше 2-3 дена. Първо я слагах там за обеден сън, после започнах и вечер, като вечерта беше по- лесно защото пие мляко.
Много ли плака, дано да му няма нищо!

На всички дечица са много хубави обувчиците 😊.

И Вики миналата седмица била паднала между спалнята и кошарата (да гледа брат си), мястото е много тясно и паднала по глава, челото ѝ е още синьо.

Ангелова, браво на Ави! Вики понякога ме лъже когато вижда гърнето , не че до сега си е обаждала когато трябва, два пъти я хванах на магия.

Ох, много е сладка , забавни са като започнат да си изявяват емоциите.

Когато ме удари, ѝ казвам че ме е ударила и сега много ме боли. Горката веднага придобива една виновна физиономия и идва да ме гушка.

Аз точно заради това от самото начало избягвам да удрям предметите в които се е ударила, понякога не се усещам и го правя, но гледам да ѝ кажа да ми даде да цункам удареното и че ще мине. Сега като се удари само идва и ми дава да ѝ целувам ръчичките 😃.

Някой беше питал отдавна дали дечицата си казват къде ги боли. Вики веднъж падна и НЕ си удари главата, а като я питах къде те боли и тя показа главичката.

Всичко вади от шкафовете, катери се по дивана на ръкохватката и подскача, пъха неща в пералнята. Реве и се тръшка по земята. Забута ми два термометъра, един електронен и един безконтактен, от скоро изчезна и дистанционното на климатика. Лошото е че ако не разберем къде е това нейно скривалище, ще продължат да изчезват безследно предмети 😃. Редовно си търсим зарядните и си звъним на телефоните 😃.

Елхата при нас остава без играчки, взема ги , разглабя ги или ги хвърля и чака да светнат 🤣 (понеже има топка, която свети като се удари в земята).

Момичета, дайте идеи за играчки, изпчерах се. От работата дават по 50 лв за дете, задължително за играчки. Ние вече взехме всичко което намислихме.

# 144
Сами крие нещата зад дивана.... Телефони дистанционно, всичко. А дивана е на такова място, че няма местене, отделно е с ракли отдолу и в пълен, сама не мога да го преместя. Провери там Joy
Или хвърля неща в коша за боклук, което е по лошо. Играчки не мога да препоръчам, защото мойте не играят, сега единствено играят с един кашон дето хвърлвт топки в него. Яна отначало не искаше да хвърля топките вътре, но вчера ги накарах едновременно да го правят, настана някакво състезание, кой ще хвърли повече и по бързо, теглеха си от ръцете.... Спрях да купувам скъпи играчки, щото нямат интерес към тях. Сега се чудя за ей такова, пак е евтино.

И ей това го взех, а Сами много го хареса, но още първата вечер коша изчезна, подозирам, че го е изхвърлил в кофата, съответно вече е неизползваемо.

Последно взехме люлящо конче, никакъв интерес нямат към него. Прибрах го, че само пречи, по натам пак ще пробвам, дано някой ден се заиграят с него. Ей такъв тип, не е същото, но подобно, ушите му издават звуци, опашката си мърда, но буквално никакъв интерес нямат.

Сами тия дни, само се прибива, взима всички ъгли, пада, направо целия е прибит. Цялото му лице е в драскотини от ръбове.
И да се оплача.... Реших да пробвам да им давам  сироп за апетит и той раздразни рефлукса и двамата подвъщат....

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 09:10 от Lizi:) :)

# 145
Момичета към тези,които са правили проба манту моля да ми обясните ккак беше при вашите дечица. Вчера на Вики му инжектираха пробята,но няма никакъв мехур ,в нета пише,че веднага след инжектирането се получава малко мехурче при нас това го няма а вече станаха 25 часа от инжектирането и започвам да се притеснявам

# 146
  • Варна
Лизи, имам и куфарчето и мечето и доста си играе с тях

# 147
И ние имаме бизи борда и мечето... Никакъв интернес... Определено мисля да сменя играчките изцяло. Много се засилва по дървените, другите по малко.

# 148
Лизи и ние имаме подобно като мечето,но рядко играе с него. Подобен бизиборд имаше в Пепко скоро гледах,но качеството не беше много добро,но пък то на децат им писват бързо играчките. От този сайт не съм поръчвала,а доста често ми излизат неща🙄Дали стават нещата,понеже са доста евтини?!🙄🤷♀
Ради,Плами имаше пробно манту не се поду,нямаше мехурче. Зачерви се но съвсем леко от обождането на иглата. Според личната беше от иглата. Една точица,а ако е положителна е трябвало да е по голямо самото зачервяване. Не помня точни обясненията 🤷♀За нея детето не беше положително и съответно постави ваксината в рамото.

# 149
Една приятелка, поръчва от този сайт, общо взето е като Алиекспрес, всички неща и там ги има. Това с мечето го поръчах от алито, но и в тоя сайт го има. И с повечето неща е така.

Общи условия

Активация на акаунт