Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
И аз се чудя, защо пускат болни деца, трябва да ги връщат.

Една рецепта, за заместване на хранене, ако детето не иска да яде, а може да пие, мисля да я пробвам.

"Бебешко смути:

• 100 мл оризово мляко (може адаптирано или кърма)

• 1/3 банан

• 1/2 авокадо

• няколко листа спанак

• 1 с.л. овесени ядки (накисвам в млякото предварително)  може да се замести с оризова каша или друго.

• плод по желание (аз сложих замразено пюре от праскова)

Слагате всичко в блендера и готово, ако ви се стори гъсто разредете с вода. Получава се около 250 мл, моето бебе изпива 100-150 мл, "

Днес Сами отново отказа закуската, само една лъжица и край. Сложих му стария леко сцепен биберон и в АМ, сложих малко оризова каша, изпи го. Пак е нещо, по добре от само мляко, в кашата все пак има добавено желязо. Преди съм пробвала, като усетеше, че има нещо друго, го буташе, но днес си го изпи. Само ме е страх да не се запече от нея.

# 196
На нас сега ни избиват предкътници ,не знам дали са побеляли вече не ми дава да видя,но от 3 дни не е сложил и хапка в устата си добре,че имаме 2-3кърмения за деня,че поне нещо има в корема му иначе не виждам как ще живее това дете,хапва само солети и бисквити ,но до кога така ☹️ и с нашата желязодефицитна анемия просто ми се плаче с това храневе а беше започнал да хапва. ..
Вчера му сложиха бцж и не знам заради нея или и това,че никнат зъби,но цяла вечер рева ,но наистина рев все едно нещо му стана цялата къща се събуди да види какво става ,беше ужасна нощ и сигурно и довечера ще е така 😮‍💨 не знам какво да го правя вече,жал ми е ,че нищо не хапва ,че се мъчи и не знам как да му помогна иначе вчера започна да се пуска да ходи за малко дори успяхме да направим видео ,много е сладък скоро май ще се отпусне да ходи сам. Много му влиае никненето на зъбите и така ще е поне месец ,лошото е,че не виждам прозиращ зъб все още това значи,че ще се помъчи още доста 🫤 и няма да яде нищо,преди поне хапваше 4-5 хапки сега и толкова не иска,ако се излъже да му сложа нещо в устата веднага го плюе или вади от устата си, само солетите ги хапва с удоволствие 😒😒😒
Иначе много ревнив ще излезе ,като майка си май 🤣🤣 защото види ли ,че съм гушнала баща му и започва да рита с крачета и да се сърди понякога стига и до рев иска само него да гушкам 🤣

# 197
Честито прохождне на Борис! Да стъпва смело!
Има още една ваксина на година и 6м , тоест на 18месеца.При нас се пада януари.
Ади е с 11 зъба, чакам 12тия от 10 дена сигурно и още го няма :/ Едновременно с това са побелели и долните кучешки, та всичко е в лиги,бъркане в устата, в носа.Снощи с ММ сме се смяли много.Легнали сме всички да заспива Ади, а тя бърка в устата и си маже лицето с лиги.Да , доста гнусно звучи и се е такова, но забелязах, че така се успокоява и се опитва да заспи, а не е някаква игра и затова я оставихме.Сравнително бързо заспа.
За обувките и аз щях да казвам , че може и да са му тесни на Вики и затова да му е студено.А и като не си движи краката, а е седнал в количката няма как да има добро оросяване.
За неяденето - нашия период с неядене на манджи също продължава.Вчера съм и вадила месо от манджата и го пробутвах с хляб, а днес в попарата сложих надробени топчета от супа топчета.
За бибките трябват много здрави нерви няколко дена.Вече много разбират и като си ги търсят наистина става сложно, успех на всички,които са решили да ги махат!
При нас новите неща са само нови думички,повтаряне като папагал и някое ново място за катерене.Научи се вече да казва кола на колите , а не кука.Научи се да казва дай вместо дам,ям,  манджа, дядо вместо гаго, доста имена на хора започна да произнася,леля,чичо и още много.Но отдавна казва на водата бубА и не мога да я науча да го казва правилно, нооо и това ще стане.
И в заключение ще кажа - ИСКАМ ДА Е ЛЯТО! Няма нищо за правене навън като е студено, вкъщи вече нищо не и задържа вниманието.Чакам Коледа да се порадва на новите играчки .

# 198
Честити първи крачки на Борис и Вики! Да стъпват смело напред в живота ☺️ щом са се пуснали до седмица-две ще започнат да щъкат по стаите 😃
Аз след като вчера хубаво се оплаках от положението при нас, то взе че се подобри 😃 поуспокои се Ава, така и не разбрах защо беше драмата.
Като ви чета за тежкото пробиване на кътниците си давам сметка, че явно при нас много леко са се случили нещата. Четирите предкътника пробиха почти наведнъж, за един месец се бяха показали целите. Като цяло не е била кисела и не отказа храната, бяхме на море и дори бих казала, че беше много весела и игрива.
И Ави е много пристрастена към бибата, честно казано аз до сега не съм я ограничавала. Днес реших, че вече навън няма да я давам и така докато започне да я използва само за сън. Но съм далеч от решението за махането ѝ напълно, като избият зъбите ще е вероятно.
Наистина е много сиво и неприятно навън, но си налагам да излизаме всеки ден поне за час, вчера откарахме час и половина до обяд и още един следобед. Няма какво да се прави, ходим на площадката и обикаляме пеша. Мисля, че добре ѝ се отразява, поне спи спокойно.

# 199
Честити първи крачки на Вики!
Ради, щом обича да хрупа солети, защо не пробваш, да му направиш солен кекс и после на крутони и малко да го запечеш във фурната със зехтин. И така да си хрупа, ще има яйца и ще е по хранително и добре за хемоглобина. Друго картоф и морков на  чипс в ерфраера, пак като хрупа може да му хареса. Или виж рецепти за разни хрупанки/гризини с яйца, може и със сирене. Има такива дето се правят с пош, за да са тънки като солета. И така поне малко да вкараш, яйцата, сирене, кашкавал или други по хранителни продукти, дето ще е добре за Анемията.  Аз им давам и луканкови пръчки да гризат, мойте  не ядат месо на парче, но тия луканкови пръчки ги ядат, дано има наистина месо в тях Joy  давам идеи, ти прецени каквп би му харесало, но щом обича пуканки, солети, значи търси нещо да е хрупкаво.

# 200
Със сигурност ще пробвам да му измисля нещо домашно за хрупане иначе следобяд благоволи да изяде половин филия с масло ,това ще е сигурно до утре . Вече ходим из двора ,не се спря 20 минути ходеше по кокошките,че свъкървата ги беше пуснала на двора и явно му беше интерестно и за това реши да ходи ,но иначе май това се брои за прохождане щом 20 минути не се спря ,нали ?

# 201
Какви игри играете с децата? Въпросът ми е с какво ги занимавате през деня? Следобед не излизаме, докато стане и после се нахрани и вече е почти тъмно. И едни 5 часа докато дойде време за сън..се чудим какво да правим. То всичко й става скучно, играчки, книжки, песнички…

Има ли някое дете, което не пие вода? По едно време беше почнала да пие повече вода от няколко глътки на ден. От както захладня значително отново е на няколко глътки на ден. Блъска шишето и казва “НЕ”, всякакви чаши въртя сменям, мляко също не иска да пие много много…

# 202
Моето не пие, ако изпие 270мл (толкова е шишето) за 3 дни е направо постижение. Но сутрин и вечер пие по 230мл АМ.

# 203
  • Пловдив
230, еха. Йони едва успява да изпие 160 мл 😄 Напоследък не иска да пие вода. Обяснявам си го с идващата зима, студеното време. Дори и на мен не ми се пие вода.
Честито на проходилите дечица! Болни, ако има да се оправяте бързо!
Тегаво е следобед със занимания и игри. Минава като хала през детската стая и хола, разхвърля навсякъде, катери се на кулата и иска да "готви" на кухненския плот, иска да ѝ чета книжки, започна да си отваря сама шкафове и да гледа какво има вътре. Наистина не знам как да я разсейвам вече. Тази вечер играхме с два балона и пъхаше щипки за пране в кошничката им. Еднообразно е напоследък. И аз търся идеи.

# 204
Вечерното мляко го пие около 1ч след вечерята, която е около 200гр супа. Последно време една доза от кухнята не и стига, а взеха, че намалиха и грамажа. И за следващата седмица има купони и после ще и вземам двойна порция.

На моето съм му спряла балоните. Научи се да ги пука в мига, в който и го дадеш.

# 205
Вики пие вода пу-пу ,поне това приема. Не знам колко точно изпива,защото мия шишето и сменям водата всеки ден,но виждам,че понякога е по-малко от половината тоест пие си доволно ,разбирасе не винаги е така,понякога и водата отказва,но засега държим фронта. От шише със сламка давам аз или от чаша. Аз не бих казала,че го занимавам с нещо конкретно,има си разни коли за бутане и се занимава с тях ако е кисел друсане ,разхождане из двора ако го пазволява времето ,песнички и май е това общо взето,но попринцип ако е крив давам да посуче и му се оправя настроението. Забравих да кажа,че имаме и чаша с чучурче или там както й се казва подобна на тези от нея също пие

# 206
И мойте не искат вода, Яна пие малко, Сами не иска въобще.

За игри, кашона с дупка ми върши работа за малко Joy

Топчетата са от тези дето са в басейните в детските кътове, пъхат топчето отгоре и то излиза през  правоъгълната дупка в краката им.

Тези дни мисля да им правя тези игри

С такива игри ги усмирявам, като побеснеят, за да не стане беля. Имаме и кутия за обувки с дупка, в която пъхат капачки от пюрета, кестени, орехи и подобни, както и кутия от пурички.
Книжки също чета и слушат аудио приказки от грамофонче. Инфо, като от куклен театър.  Шишета от шампоани и всякакви други събирам , които да отварят и затварят. Имаме толкова много играчки, а те не ги поглеждат, играят на игри тип "направи си сам"
Общо взето в момента са на тема, вкарване на топчета някъде и приказки/книжки.

Това са единствените играчки, с които играят и пак са с топчета. Но ги давам за малко и под наблюдение , защото са опасни, топчетата влизат в устите им, като по мярка, целите.

Сетих се, че отдавна искам да им взема няколко пакета булгур и да напълня едно легенче и да заровя някакви неща вътре с него, за да ги търсят. Ако знаете други игри за моториката, кажете.
Искам да ги науча да "рисуват" на магнитните дъски, но за момента само ядат химикалите.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 00:25 от Lizi:) :)

# 207
Това с щипките при нас също действа ,само му давам панера с щипките и 1 час не му чувам гласа

# 208
Ади играе предимно с тези играчки, но вече толкова са и писнали, че не е истина.

Елхата е с велкро лепенки за да ги отлепва и залепва сама , ама само изчезват фигурки.
Бута си бебешката количка, готви,разглежда книжки.Напоследък бягаме из къщата хванати за ръка,хвърля топки или разнася любимите и герои от мечо пух- Пачо,Мечо и Ои(Йори).Тия дни я влача в един кашон от памперси.Разхвърля дрехи от коша и за пране, вади ми черпаците от шкафа , катери се навсякъде, виси по столовете и това са и забавленията.Звучи много, но реално е всеки ден едно и също и е супер скука и за двете ни.Старая се да излизам по два пъти на ден замалко, но днес вали и сигурно няма да успеем.

# 209
  • София
Здравейте, момичета.
Отдавна не съм се включвала, но се случиха много неща в личен план и не бях/съм в настроение за комуникация като цяло.
Честити първи крачки на дечицата, болните да оздравяват.
Моето дете е с 12 зъба вече, ходи и тича като невиждала. Говори супер много, има в речника си сигурно над 50 думи и съставя изречения от типа "дай одата", "икам абълка" и т.н. Дива като за трима, постоянно е със синини и рани. Не играе много сама, предполагам, че е период или по-скоро се надявам. Занимава се най-вече с колите на брат си, бебета и плюшени играчки, дървени пъзели, всякакви купички и чашки, но трябва да има някой в стаята при нея.
За момента е с режим: събуждане 7-7.30, обеден сън 13-14.30/15ч и вечер ляга около 22ч. Сънят е мираж като цяло, спи много лошо, реве, буди се за вода и "бибооо". Примирих се, че няма да му е фен.
Аз започнах да поработвам вкъщи във фирмата на ММ по-сериозно и се занимавам и с други неща и нямам абсолютно никакво време за нищо. И така с нас. Надявам се да се включвам чат пат отново, но ако не, пожелавам весели празници на всички! Бъдете здрави и щастливи!

Общи условия

Активация на акаунт