Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 500
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Днес ми е много специален ден. Не защото имам близък именник, а защото преди две години на 6.12 сутринта видях бледа втора чертичка ❤️ спомням си, че първите седмици дори не можех да се зарадвам от страх да не се случи нещо лошо. С ММ си имахме наша тайна ❤️
Ави играе с дървени пъзели, има си един любим. Обръща внимание на сортера и низанката все още, на бизиборда също се заиграва всеки ден. "Готви" на кухнята и напоследък най-любимо ѝ е да пуска играчки по рампата на Пиклера. Качва се, пуска ги да се пързалят, слиза да ги вземе пак и така се занимава доста. Буквално от няколко дни започна да обръща внимание и на книжки, носи ги да разглеждаме и да чета. Играе докато един от двама ни с ММ е в стаята, излезем ли тръгва след нас 😃 освен игрите заедно вършим и домакинската работа, гледа ме от кулата докато наредя съдомиялня, сготвя нещо набързо, ходи след мен, когато пускам прахосмукачка, подава ми дрехи за сгъване. Когато ММ приключи работа в 5, 5:30 аз отивам да готвя и ги оставям двамата за тяхното си време. Така аз "почивам", докато готвя 😃 днес ѝ дадох ориз да прехвърля зрънца от една купа в друга. Пет минути се занимава, аз се радвах, че развива пинсетния захват 😃 после обърна купите и аз 10 минути чистих кухнята 😃 не препоръчвам 🤣

# 211
Привет, момичета! Честито на всички проходили човечета 🤗 Ангелова, ех че мило 🩷 присети ме сега, че аз нарочно чаках Коледа за да си направя теста, хем мъжът ми беше абсолютно сигурен още в началото на декември. Аз още не се престрашавам да давам продукти по-дребни от орехи, защото още реве от прахусмукачката, а то е неизбежно 😆Увивам орехи в домакинско фолио да са бляскави и ги реди в кутия от яйца или ги разопакова, но най-често замеря с тях 🙄😆 Любовчето също си търси бибероните вече и денем, има 6-7 бройки и накъдето и да се обърна, навсякъде има посадени. Вика ги като живи хора, бииииби, ту нежно, ту ги вика да дойдат, ту се кара на някоя 😆 Не излиза с биберон, случи се да посее няколко навън, заедно с герданчетата, с които се защипват. На нас денят ни минава много бързо, но тя става късно към 9,30. Докато минем сутрешните ритуали с гърне, зъби, закуска, то става 11 и задължително излизаме, дъжд, студ, вятър, излизаме. То и задачи си имаме всеки ден, куриери, химическо, да купим нещо дребно, винаги имаме посока. Обядва към 13, спи до 15 часа и ни остават реално 3 часа да се занимаваме сами докато се приберат останалите. Тя разхвърля, аз след нея прибирам, язди райд он колата като бясна, пада си по сортери, по попити и по битови предмети, особено е обсебена от химикалки и четки за коса. Плюшки, кукли, разни дрънкалки не я вълнуват изобщо. С мен играе на гоненица, на криеница, на варило мише кашица, че уж си говорим по телефона, но основно се занимава сама, ходи напред назад и разтребва. "Помага" ми в домакинската работа, пуска пералня, миална, дрехи сгъва, разпределя обувки по стаите, от време на време напише на кака си някое домашно. Като се замисля, не съм я видяла да прави нещо седнала. Като се приберат мъжа ми и голямата ми дъщеря, аз спирам да съществувам за нея.

# 212
Хаха ,Венче, просто си я представям как чака някоя биба да и отговори!Ади така се кара понякога на снимка на кучето ни или изобщо на някое куче " БАУ БАУ" "БАУ БАУ" ,сякаш се сърди,че не отвръща.Добра идея зя кутията от яйца! Сега като каза криеница се сетих, че понякога и правя " фокуси". Махам тунела от палатката и го нанизвам на мен в цял ръст или на нея и изчезваме, после се появяваме и така 😀

# 213
Орехче, тя с такава настоятелна нежност вика бибите, че ако към мен се обръщаше така, щях да се разтопявам всеки път. Кара се когато ги вика, а тях никакви ги няма 😆 Представям си ти как се обличаш с тунела 🤣🤣🤣 У нас се крие само тя, зад всичко, слага чиния на лицето и казва кукууууу.

# 214
Неизвеста, надявам се всичко да е наред при вас! Браво на малката, наистина е много напред с говоренето! Пиши пак и не ни забравяй! Ние тук сме си едно семейство вече 2 години ( кога минаха!!!)
И на нас днес ни е специален ден, 2 години от както разбрахме, че ще ставаме родители на най-прекрасното дете!

Това с орехите и кутията за яйца е готино, ще го пробваме!
Имам един голям кашон, решила съм да го правя на къщичка.

# 215
Ангелова ,много е хубаво ,че помниш точния ден,това остава един много скъп спомен. И моята изненада беше по това време на 17 ануари първо излизе само 1 и си казах ами да много ясно,че не съм,но веднага се показа и втората чертичка и цялата изтръпнах погледнах се в огледалото и бях цялата червена започнах да плача хората около мен помислиха,че не желая бебето а аз плачех от безкрайно щастие ,оказа се,че бях на цели 2 месеца бременна . Нямаше да направя теста ако не беше настояла свекървата,тогава плекараха ковид с мъжа ми и ми се гадеше денонощтно мислех,че съм още болна за това не се осъмних,цикъл нямах да,но също не се осъмних ,защото при мен не беше нищо ново,щях да пиша още неща,но тоя пост го пиша от 2 часа вики не ми остави телефона на мира и забравих какво беше 🤣

# 216
Аз прибрах палатката, тунела и басейна с топки. Никакъв интерес нямаше от месец, директно подминаваше палатката. Райд-он колата също се оказа излишна покупка и вероятно след коледните подаръци ще отива на тавана.
Момичета, избрали ли сте подаръци за близките? Майки, бащи, роднини, нищо не съм набелязала. Като цяло всяка година избирането на подаръците много ме напряга заради милионите изисквания, които сама си поставям. Да е сантиментално, но и практично, да има уау ефект, но и да се използва всеки ден 😃 и така, доста се вглъбявам и накрая често вземам пуловери 🙄😃 особено за баща ми 😁

# 217
Болна тема са ми подаръците, за първа година съм толкова неподготвена. Имам да взимам за всички освен за мъжа ми и не съм измислила ни-що 🤦‍♀️ Следя и коледната тема тук във форума, нищо не ме осенява. Подготовката ми за Коледа е, че поръчах нова елха, още си е в кашона 🤷‍♀️

# 218
Момичета някой сблъсквал ли се е с изтичане на лични данни?

От на братовчедка ми ЕГНто са купени карта и телефон на изплащане във Виваком, за които тя не знаеше докато не ѝ дойде висока сметка.  Тя няма номер на виваком, а само интернет и телевизия. Подала е жалба в полицията. Полицаят казва, че Виваком не искат да съдействат, писал е писма с искане на имей и някакви други данни на договори и телефони, казали са че нямат такива данни от оператора, от 5 въпроса са отговорили на един.  Звъняла е на оператор, казват че тече вътрешно тяхно разследване. Братовчедка ми е написала молба в офис на Виваком, че иска копие от договора, който е подписан за да докаже, че подписа не е неин, служителите на Виваком не са предали тази молба, вече цял месец, даже ще станат два месеца, днес е ходила и говорила с управителя на офиса , оправданието на служителите е, че не са знаели какво трябва да направят, а в молбата пише точно и ясно, какво се иска (копие от договор) . Отделно тя е спряла номера на картата, а той е пуснат на ново и има нова сметка от залози в ефбет + таксата на номера и телефона на изплащане. Полицаят е написал на оператора, нов телефон за връзка и имейл, който е на братовчедка ми, защото са били сменени от измамниците, оператора е отговприл, че този телефон не е активен от 2000г, а това не е вярно, тя си го ползва. От 15 октомври се занимава с това и няма никакво развитие, утре ще ходи в КЗП, но не вярвам да ѝ помогнат от там и ще търси адвокат да съди виваком, защото не съдействат по случая. А сметки се трупат. Лошото е, че и адвоката ще иска пари и за това ще се набута, а е безработна, самотна майка в момента... Та направо ситуацията е ужасна. Лутане по инстанции, без съдействие, ако някой знае какво се прави в такива случаи, нека ми пише.

П. С.  Според виваком всичко се прави онлайн, телефона и картата са поръчани на адрес в София.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 17:24 от Lizi:) :)

# 219
Ох, и аз съм в шах за подаръци. На мама май ще взема ваучер за масаж,на сестра ми и лелите ми все още нз. Свекъра ми е също важен и брата на ММ. Умувам ги😃
Плами определено не играе с кукли и трудно може да си задържи вниманието върху някоя играчка. Само пъзелите и сортерите я усмиряват за известен период. Кукли не поглежда,но за сметка на това обича са се гримира.
Определено няма 50 думи в речника и не прави изречения. Надявам се да почне. Не съм брояла точно какво казва,но са между 10-15 думи. Не знам с точност.Тя в пълзенето и изправянето изоставаше,но в един момент проходи много по рано от връстниците и,които правиха това. Разбира иначе всичко,но учи това което тя иска.
В това лошо време,като си стоим в нас. Аз предимно готвя. Обожавам да готвя. Голяма страст ми е и доста разтоварвам. Днес правих една баница с точените кори,които вземаме ит Турция,та стана уникална.Явно и тази година няма да стигам заветните 55 кг. Сега правя свински кебап. Честно казано кога по цял ден да готвя😃Същевременно Пламена рови в шкафовете и любимото е да се качи на дивана,да се изправи и да върви по него права. Скоро ще си разбие устата,🙄Студа не ми пречи,но поне да не вали,за да излизаме по-малко☺

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 17:58 от Милото

# 220
  • София
Според мен за говора на Йоана много помага връзката с брат и, той постоянно и говори като е вкъщи и я кара да повтаря. Та така, част от думите в речника и са: битаме (обичам те), удалала (ударила се е), зизам (слизам), пакам (папкам), йеям (стрелям), биаме (събираме), отделно за ядене знае бадам, абъка, сиене, апте (хлябче), мИсо, мати (сомати). Друг е въпросът, че като я питаш как се казва, отговорът е "акам". Ама това е рискът 😆

# 221
Акам 🤣🤣 браво  но Йони ние сме още на мама по цял ден ,не ,да (понякога) и това е

# 222
От този следобед любимата ни играчка вкъщи е.. гевгирът 😃 говоря в множествено число, защото и на мен много ми харесва колко се занимава 😃 днес като се разговорихме за фина моторика и "направи-си-сам" игри се сетих, че бях купила такава книжка и материали миналата зима. Повечето игри са с фигури, цветове, лепене, рязане, тоест за по-големи дечица, но тази с гевгира е супер. Качвам снимки. Понеже на Ави ѝ е по-трудно да вкарва преждата от материалите (въпреки че е с тел), ѝ дадох клечки за уши като махнах памука. Голяма занимавка, даже сега си седи до мен и играе 😍

# 223
Лизи, много е неприятно това 😕 Защо тя да съди Виваком, Виваком ако искат тя да плати сметката, трябва да я осъдят като си докажат вземането по основание и размер. Съответно, като не може да я осъди, ще плати и разходите й за адвокат. От КЗП ще направят проверка, но според мен Виваком не се трогват, сигурно има десетки жалби срещу тях ежедневно. Аз също съм писала жалба до тях за договор на баща ми, отговорът беше колкото да има някакъв там отговор, нищо по същество. Относно изтичането на данни, надали може да установи и да докаже откъде са изтекли, може да е отвсякъде 🤷‍♀️

# 224
Венче, Тя има договор за телевизия и Интернет, при което като не се плати телефона на измамниците и го спират и трябва да плаща неустойки и по него. Изтичането на данни най- вероятно е от друг договор, на 15 октомври е подписала на изплащане към ти би ай уред и на 16 октомври е поръчан телефона на измамниците, но това няма как да се докаже, ходила е ѝ в ти би ай, казали са че се случват такива неща. Ако просто не си плаща, ще мине директно на съдебен изпълнител след време. Минала е да се подписва в полицията, там просто трябва да се сравни подписа с фалшивия договор, за да се види, че не е подписан от нея и да се спре, но те не ѝ го дават договора и като цяло не съдействат с нищо, а топно обратното, поне да спрат телефона, за да не се трупат сметки, а тя го спира, те го пускат. Имаше нещо като кибер полиция, не знам дали да и кажа да не пробва там

Общи условия

Активация на акаунт