Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 507
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
Лизи, аз ако съм, спирам да им плащам и внасям само дължимото за интернет и телевизия до момента на спирането. Какво като ги спрат, има и други оператори. Те по принцип прехвърлят вземанията на колекториски фирми, които като не се плаща, си вадят изпълнителен лист и отиват при ЧСИ. Договорът може и да е сключен онлайн, но трябва да имат екземпляр и приемо-предавателен протокол за телефона, в който се вижда, че друг го е получил. Аз бих написала доста остра жалба до централата на виваком с КЗП в копие. На нея не й трябва да съдействат, а да не търсят от нея пари извън тези за реално договорените услуги. Нещо друго, тези хора могат да влязат в серия и да ползват данните и за други злоупотреби, а на това вече не знам как се противодейства. Да пусне и един сигнал срещу ТБИ в Комисия за защита на личните данни, какво значи случва се, глобите в такива случаи са космически.

# 226
Lizi , за щастие не ми се е случвало такова нещо.Това,за което се сещам в момента е , че има една платформа "justice to me" . Една позната участваше в създаването, и доколкото съм запомнила е създадена от юристи и помагат за подобни казуси, може братовчедка ти да се поразрови и да види за какво иде реч.
Имам и един човек, който може да има идея как да се процедира, ще му разкажа за случая и ще споделя дали може да даде съвет.
Неизвестна, браво на детето ! Много е хубаво,когато разбираш какво иска.Аз сега уча Аделина да каже "Аз съм Ади" , понеже може да отговори на въпроса "как се казваш", може да каже "аз" и името си също.Предполагам, че скоро и тя ще започне с кратки и елементарни изречения, защото доста думи знае , но и да не започне няма проблем.Аз някой път сама на себе си си припомням , че са още доста малки.
Понякога се учудвам и колко много разбират.Днес и казвам - отиди да донесеш обувките(говоря за пантофите), те са на леглото в спалнята , за за да ги обуем.И тя ми ги носи и ми ги дава,и казва буй.
М.Ангелова и тя не проявява интерес към палатката изоообщо, прибрах едната част и сгънах тунела,но понякога го отварям за тази игра.А райд он колата - лятото повече искаше да я бута вместо да се вози , а сега я държа във входа и много рядко излизаме с нея.Съответно като излезем с нея и е интересно и се вози - на кратки разстояния.Аз махнах степенката за краката,но и е висока още(тя е като джип) и като гледам лятото ще и е тъкмо да си седне, и да я кара сама.Мисълта ми е да не я прибираш изцяло, а да я вадиш по - рядко , а може и на пролет да я преоткрие.Тя сега на Ави и е интересно да ходи повече, да се катери, да разучава Simple Smile
За подаръците на близките -ММ се е запалил нещо по баскетбола напоследък и ще му поръчам топка, той си я пожела.На майка ми котето почина тия дни,а преди около 2 години и кучето им.И понеже не искам да ги ангажирам с истинско животно,може да не желаят повече да се привързват,може да им подаря(на нея и мъжа и) едни дървени статуетки има кучета и котки много симпатични.Нещо като талисман да им е .

На свекървата скоро и подарихме хубав ръчен часовник ,така че за нея вече нямам идеи.
Остават баща ми и брат ми, за които също нямам идея и две приятелски деца.

# 227
  • Бургас / Славейков
Лизи единственото нещо ,за което се сещам е КЗП, преди две години но се наложи да ги потърсим ,заради едни уреди ,добре ,че успяхме да ги върнем някакси и да се отървем от таз фирма Уелмакс или нещо такова.Дано бързо намерите разрешение на проблема.Супер неприятно.Неизвестна добре дошла отново .Браво на малката.

# 228
  • Пловдив
Лизи, това с твоята позната е много неприятно. За съжаление Vivacom, и другите два оператора са фирми, където явно не им дреме. Стигам до този извод като те чета. Наскоро ми се наложи да си сменя сим картата с електронна  и ме обрулиха 10.00 лв. Само се чудят как да ти вземат парите!
Ангелова, това с гевгира е много яка идея. Ще опитам.
Неизвестна, браво на малката Йоанка! Голяма бърборанка Heart
Подаръците при нас.. реших на мъжа ми да купя дънково яке Levi's с вълна. Мисля, че бях писала за родата.. канчета с надписи, дъска за рязане, слушалки и кутия с козметика от bodyshop. Остава свекъра, той е сложен всеки път, та се чудим 😄
Снощи и кумците ни направиха изненада, та ще видим и тях да ги зарадваме с подаръци.

# 229
Тези,които вече сте правили прощапулник ,моля да обясните как се прави точно ,аз знам само,че трябва да се наредят предмети,от които да си избере един  и толкоз,снекървата настоява тя да го прави ,но й нямам доверие за това ще се радвам да чуя от съвременните майки как става  😊 мислим да е към януари за да задобрее в ходенето ,защото все още пада и се клатушка ,но напредваме

# 230
  • Пловдив
Да, нареждаш предмети, като наричаш всеки на дадена професия. В интернет като потърсиш, бързо ще откриеш списъци. Конкретно нашия беше следния (махнахме някои "професии" след дискусия с таткото 😄 ):

Книга - писател
Химикалка - учител
Мишка - компютърен специалист
Стетоскоп - лекар
Черпак - готвач
Пари - бизнесмен, банкер
Калкулатор - счетоводител
Бижу - бижутер
Вестник, списание - журналист
Четка за зъби - стоматолог
Гребен - фризьор
Шублер - инженер
Линия - архитект
Печат - Нотариус

Омесва се сладка питка, търкулваш я, малкия тръгва по питката и стига до предметите.
Пускаш го поне 2-3 пъти да си избере нещо, да е сигурна работата 🙂
На масата, ако имате гости, нареждаш сладки работи.
Хубаво е прощъпулника да се направи веднага като детето може да иде от единия до другия край на стаята. Да не се отлага (суеверия).
И какво иска свекърва ти, Ради,да направи по-точно? Да омеси питка? Или да се състои събитието у тях?

# 231
Като цяло да направи всичко тя около прощъпулника, а аз пък не искам все пак детето си е мое 🙂
Тоест сега трябва да се направи прощъпулника не трябва да чакам месец след прохождането ?
Мислех си,че се чака да ходи хубаво,той сега ходи,но губи равновесие отвреме на време,защото проходи буквално преди 2 дни.
Казваш за го пуснем 2-3 пъти за по сигурно ,ами ако и 3те пъти вземе различен предмет ? Питката трябва ли да се омеси от човек с живи родители или е без значение

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 15:59 от Radii :)

# 232
Ради, ние “нашият” ще го правим сега, нищо че ходи от септември.
Ти трябва да замесиш питката, поне така е прието! А и както казваш детето си е твое.
Аз още събирам идеи за премети/професии.

# 233
И ние още не сме направили прощъпулника, все някакъв друг ангажимент ми излиза, а и месенето си ме смущава 🙄 Няма няма и подхвърля на мъжа ми, имам надеждата той да умеси погачата. Даже снощи му споделих "брилянтната" идея като умеси за Бъдни вечер, да търкулнем нея и после направо да я чупим 🤷‍♀️ Аз имам опит с 2 погачи, едната постна стана като плочка теракот, другата с мая, от кило брашно стана погача 5 кила, която заживя свой живот и се разходи във фурната 🤦‍♀️ Ако бях по-религиозна, щях да го сметна за знак божи, с един пакет брашно да нахраня цялата махала, но понеже не съм, го взех за знак да не меся повече. Ради, изчакай според мен да е сигурно, че детето може да стигне до предметите. Казвала съм и преди, тъкъв зор ми беше да направя на голямото дете още след първите крачки, че на самия ден не бях сигурна дали ще успее да стигне до масата с нещата, че и гости бях поканила. Съответно я пуснах да тича от един метър, то се хвърли по лице и в летежа си докопа термометъра 🫢

# 234
Венче разсмя ме с тая питка със свой живот 😂
Аз мога да меся това не е проблем ще изчакам още седмица -две и най-вероятно ще му направим прощъпулника. Ако съм разбрала правилно освен питка омесена от мен и наредени предмети друго не е нужно ? Мислех си да му вземем от тея килимчета ,които са за прощъпулник с послание,но не знам какъв е плата и да не се подхлъзне на него ,някой взимал ли е

# 235
  • Бургас / Славейков
Ох ,Ради таз твойта свекърва продължава да си налага мнението.Ние нашия прощъпалник ,го направихме почти веднага след като проходи.Омесих питка ,сложихме предметите ,които исках е и ги нарекохме.Търкулнахме питката върху аз сложих бял чаршаф и Митко си взе предмет ,които му се стори интересен.Виж колкото повече четеш и ти казват какво що ,повече ще се объркаш.Както решил така го направи.
Аз пък днес сглупих незнам защо и сега съм притеснена и аз .Пуснах количката в маркетплейс и ми писа някакъв човек ,че я иска ,но щял да прати куриер дадох си адреса имейла и взе да ми пише за някакъв плик и застраховка ,блокирах го ,но въпреки това му дадох имейла си.Ми голяма патица съм.Сега сигурно могат да ми използват имейла .

# 236
Въпросния човек прати ли ти линк на който трябва да цъкнеш уж за да потвърдиш поръчката ? Ако не си отворила линк това е добре,но веднага премахни всички запазени пароли и данни от имейла ,това е сериозно наистина особено ако имаш запазените данни на онлайн банкирането,защото те това търсят. Говоря от личен опит мен успяха да ме изпързалят лятото взеха ми 700 лв от сметката ,като се сетя ми се плаче ,отидох веднага в банката ,но ми отвърнаха,че аз сама съм предоставила парите такаче не може да се направи нищо. С полицията същия отговар. Това е много сериозно ако не са ти пратили линк то тогава са искали само имейла ,махни всичко,което можеш от него

# 237
Пупелина, дано всичко е наред! Мен два пъти се опитват така да ме прецакват, но ги режа веднага.

Сами има още два боцкащи кучешки зъба. И всичките кучешки вече са налице.  Общо 16 зъба Flushed един след друг избиха тия кучешките.  Единия му кътник е много странен, не знам счупен ли е  или с повече остри връхчета от нормалното и се чудя, трябва ли да го водя на зъболекар.

# 238
Аз си поръчах платно от една мама която ги изработва от Юлската група. Исках да си го вдигна за спомен след това. Питка не съм месила,поръчах си от една пекарна. Професиите с предметите отделно ги написах на бял лист и него също го вдигнах за спомен да го има Плами. В месенето не съм особено добра😃

# 239
  • Бургас / Славейков
Не линк не съм получавала ,само си дадох имейла и адрес до вкъщи и после го блокирах от фейсбук и Месинджър.По принцип никога не запазвам пароли и такива неща е телефона или пощата си .Ще проверя . Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт