Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 520
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
Ох, ангина! Това е ужасно, аз лятото на рожденния ден на Рая бях с ангина и едвам преглъщах..представям си какво е като си дете. Дано й минава бързо! Голанил спрей за гърло беше изписала личната за детето.

Ползвам електронен термометър от Medea, купуван е преди 6-7 години сигурно и е супер точен! Това е моделът, но май вече не е наличен https://www.pharmalife.bg/termomet-r-infracherven-za-chelo-euro-pharma
На същата марка сега продават друг модел, може да е ОК и той.

Така се смях със Сами! Това е истинска детска “беля”, която хем умилява, хем те ядосва. Надявам се е добре! И в кръга на шегата, ето го почна да яде сам !

Правихме прощъпулник в неделя. Избра си калкулатор. Избира няколко минути, гледа гледа нещата, обърна се и си тръгна в обратна посока. Върнах я обратно, пак гледа….и така накрая си избра 😅.

# 256
Орехче, благодаря, че я мислиш, по-добре е положението вече, продължава да точи сополи повече от седмица и да драматизира, но сякаш аз посвикнах с нейното настроение 🙄 Мисля, че минимум 2 кучешки зъба излизат наведнъж, но не мога да видя добре. Понапреднах с коледните подаръци, малко непланирано и благодарение на мъж ми. В неделя водихме каката на математически турнир за 2 часа и мъжът ми реши вместо да висим да чакаме, да започваме да ги отмятаме. Закара ме до магазин ДМ и ми даде задача за 15 минути да съм взела 3 подаръка за стари баби. После същото в един спортен магазин, за 30 минути да съм взела яке за брат ми, суичър за баща ми и анцунг за чичо му. Взехме детето от състезанието и ни заведе на Витошка със задача 3 космати блузи (вдъхновил се от една рошава детска жилетка) за майка ми, свекървата и леля му и сладолед за каката. Като се прибрахме ми възложи да изръчкам фешън дейс за който остана 😆 Та така, аз ги умувам 3 месеца, той за половин ден успя да ме организира и да напазаруваме. Остават ни детските подаръци, ще нападнем някой Хиполенд и ще избираме на момента 😊

# 257
Благодаря , момичета! Днес сякаш е по - добре, да не викам дявола.Кате, при Йони имаше ли диария като беше с ангина? Изписаха и освен температуропонижаващи още - лимфомизот(за сливиците), инфлуцид,ентерол и вомитусхил ако повръща,хидратин алфа,изопринозин.От тия всички неща два пъти успях да дам ентерол, но пак има диария и по венъж инфлуцид,изопринозин и лимфомизот,а трябваше вече някои да съм ги дала по 4-5 пъти.Еха , Венче , браво на мъжа ти, много е помогнал като е дал идеи! А на Ади още не и е избил тоя пуст горен кътник, но и кучешките са тръгнали.С подаръците имам напредък също, но не съм съвсем готова.

# 258
Орехче, да не би от температуропонижаващите да е диарията? А може и от самата температура. Правиш ли диета, давай запичащи храни. Бързо оздравяване на всички болни!

При нас съня е страшна борба, вече съм изцедена... Направо днес ме болят крака и ръце все едно съм болна и нямам сили.

Вчера ги сложих да спят в 20:30 и в 21:15 бяха будни, Яна повърна от реване. Приспивах на ръце, в количка, нищо не става, рев и рев и това е, накрая заспаха в 23:30, пак със зор в количката.
Предишната нощ цяла нощ се будиха, с мъжа ми се редувахме и спахме по 4 часа. Яна на обедния сън се буди и реве на всеки 30 мин и пак спи в количката.
Сами отново е с тотален отказ от храна.  Тази сутрин е изял 50гр каша + 20мл АМ, а на обяд с 300 зора изяде 120 гр заготовка, не иска мляко след това. Преди ядеше само заготовка и тази каша, само това не отказваше, сега и това отказва. Пробиват 3 кучешки зъба, боцкат от няколко дни, но не са излезли целите, не знам дали това е причината за не спането и неяденето. Яна пък се бори с 4 кътника , от цял месец боцкат, но не излизат целите.
Понеже не спят, са ѝ доста криви и така. Преместихме ги в детската стая, защото вечер като влизах да си лягам, уж много тихо, но те се будеха и после пак следваше 2 часа приспиване. Мислех, че като им е тихо ще спят, но яено не.  Комшиите имат 4 померана, като започнат да лаят, те се будят, а те лаят от всичко, някой ако влезе в асансьора, някой ако влезе в блока, от всякакво движение по входа. Като някой хвърли бомбичка, пак се будят. Никога не им е бил толкова лек съня.  30 мин от обедния сън  минаха, Яна е будна и реве....

# 259
Бързо оздравяване на всички болни дечица.
Орехче и аз давам плюс за Голанил много бързо има подобрение Пламена след като го използвам,като е със зачервено гърло.
Дайте идеи какви книжки да и купя? Вече и тя прояви интрес към тях😂Чак ми е странно 🙄

# 260
Благодаря , момичета! Днес сякаш е по - добре, да не викам дявола.Кате, при Йони имаше ли диария като беше с ангина? Изписаха и освен температуропонижаващи още - лимфомизот(за сливиците), инфлуцид,ентерол и вомитусхил ако повръща,хидратин алфа,изопринозин.От тия всички неща два пъти успях да дам ентерол, но пак има диария и по венъж инфлуцид,изопринозин и лимфомизот,а трябваше вече някои да съм ги дала по 4-5 пъти.Еха , Венче , браво на мъжа ти, много е помогнал като е дал идеи! А на Ади още не и е избил тоя пуст горен кътник, но и кучешките са тръгнали.С подаръците имам напредък също, но не съм съвсем готова.

Страшно много неща са ви изписали. Моята имаше диария като беше с ангина, но тя я получава от Нурофен. От антибиотика също е възможно да се получи, при нея и той помогна. Първо като я заведох лекарката реши, че ще се прибори и без антибиотик, тогава не беше с ангина. Изписа и Имунокинд (първите дни в по високи дози), витамин С и Инфлуцид. В началото наистина се подобри, но после започна пак да вдига висока Т и я заведох отново да я види. Тогава беше вече за антибиотик. Изписа и антибиотик, изопренозин и линекс бебе и каза да спра всички други, само за температура да давам като се налага. Баща и ходи по нощите за свещички за Т, защото отказа да ги пие. Първото даване на антибиотика го повърна. После успях да и го дам с млякото. Обаче сутринта не си изпи млякото и част от дозата, затова не обичам да давам лекарства с храна. И в общи линии и давах изопренозин и антибиотик насила и с почивки.

# 261
Много са ,защото ги изписаха от спешен кабинет и педиатърката.Днес пък и избиха обриви и имам съмнение за Розеола, макар ч3 според педи е реакция от нурофена и панадола.Аз днес не съм и давала изобщо , а вчера имах интервал.от 10 часа   не съм прекалила.

# 262
Орехче, Божко беше на ситни пъпчици просто от високата температура, но аз тогава дадох Хексалгин след като не свалихме под 39.7-8-9 и 40
Разбирам те напълни за лекарства, опитай като игра или с храна ако не си опитала вече. Когато трябваше да давам на всеки час Коризалия, исках да се изнеса.
Но с плодов пауч минаваше.  Което лекарство позволява разбира се.

Ние сме с обрив пак и то от неприятните. Аз не съм споделяла, но от годинката насам 4-5 пъти се появява. Винаги когато има мааааалко сопол, тялото му пламва... Чета и писах и на личната (естествено няма отговор), навсякъде пише, че е доброкачествено, че е вирусна инфекция, че минава само.. Добре ама на всеки сопол ли ще изглежда така. Скривам ги, не са приятни... Поне на мен, не искам да го виждам такаааа
Скрит текст:

Не съм разпитвала, не съм писала никъде защото всички ще ми  кажат " Бягаааай на лекар". Само че като отидохме предния път, едва ли не ми се смееха... "това е просто вирусна инфекция , ще му минеее, прибирайте се" думите на доктора.
Ще го "израсте" ли? Disappointed
Няма температура, но тялото му е по топло от обикновено.

Това не пречи да е бяс отвсякъде.
Вчера имаше приятелка на гости с 40дена по малка. С влизането им вкъщи той беше изумен и ме извика да покаже, че има " Мичеее" вкъщи. Понеже играе само с момчета последните месеци. А използвах няколко фигурки за да каже кое момче и момиче, учуди ме че е запомнил.

Ох ние се приспиваме по 30-40мин. Търкаляне, чекнене, 74818158 ме целува по устата, умирам от любов, толкова ми е хубаво... Мамиии и следва целувка. Но след 20тата минута вече туу мъч... Чак се изпотява от катерене, и въртене по мен докато заспи. Опитах миналата седмица на една дрямка, но НЕ... Не е готов... А много се проточвар нещата, като става в 8ч. Заспива в 21-21:30 а нас не ни устройва така Grinning....
Но кой ни пита Grinning....

Бързо да оздравяват всички, Дядо Коледа идва! Blush

# 263
Някои неща ги усеща дори и в храната.Успях все пак нещо да дам , междудругото е избил зъба , пак съвпада с изчезването на неразположенията.О, много неприятно за Божко, следващия път като сте в България сиг ще намерите някакво решвние.

# 264
Miss AG, много странно с този обрив. Според мен се консултирай в БГ с някакъв лекар. Мога да ти дам контакт на една дерматоложка, която се занимава с деца и е много добра. Тя доста комплексно гледа на нещата така че може да има поне обяснение защо става така.

# 265
Miss AG, много странно с този обрив. Според мен се консултирай в БГ с някакъв лекар. Мога да ти дам контакт на една дерматоложка, която се занимава с деца и е много добра. Тя доста комплексно гледа на нещата така че може да има поне обяснение защо става така.

Дааа момичета, аз щях да питам и изключих, въпреки че едва ли ви се е налагало... Онлайн ми трябва през супердок или друга платформа. Наистина да направим една консултация.
Щом е онлайн няма значение от кой град, аз мислех педиатър, но не знам вече към какъв лекар да се обърна... Искам някакво решение или успокоение поне.
Благодаря NI_CI ако работи онлайн и може да помогне, бих се  възползвала Simple Smile

# 266
Меджик, за педиатър съм чувала добри отзиви за Теа Александрова, консултира и в Healee. Стискам палци да се открие причината, честно казано поне на снимки изглежда наистина стряскащо.
Орехче, дано бързо оздравее Ади! Когато на Ави стомаха ѝ се разстрои от антибиотика помогна Адирекс бебе. След едно саше се нормализираха изхожданията, а бяха стигнали до 6 за два часа.
Ние оставихме Ави при нашите за два дни и си направихме мини бягство до Букурещ. Освен че сменихме обстановката и отпочинахме си говорихме с майка ми, че и на тях им се отразява чудесно. Сподели, че когато са с Ави успяват да избягат от ежедневните проблеми и да си починат от рутината и служебните ангажименти.
Напоследък с ММ си говорихме, че Ава изглежда много пораснала, реших да я измеря, че от август не сме ходили на консултация по едни или други причина. Е, наистина е много голяма - 14.5 кг и 88 см 😃

# 267
Miss AG, като съм ходила на преглед съм виждала, че преглежда и деца. Като гледам и онлайн работи, дано помогне.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-mariana-venelinova-3076

Ава, е голямо момиче! Колко е пораснала от август до сега?

# 268
Браво на Авааа 😊

Помислих, че не ми се е пратил предния коментар. Даа вече е спешно Disappointed

Скрит текст:

[spoiler/]

Влизам като заспи да запазя час... Може и два... Притесних се много Disappointed Relieved

# 269
  • Пловдив
Мис, Божко за втори път го виждам с такъв обрив (преди, мисля, пак споделяше снимка и положението изглеждаше същото..) Възможно ли е да има алергия към нещо?
Орехче, наистина са ви изписали доста неща. При нас имаше само спрей за гърло (Голамил или Голамир, не помня, хапчета и след това като започнаха да минават раничките, ни изписаха Анафтин). Отделно пиеше Биозин и витамин Ц ампули. Температура вдигна само първата вечер, а на следващия ден бяхме на преглед. Хванахме я сравнително бързо.
За диария, не си спомням. Така се бяхме шашнали, че не следяхме нищо друго освен гърлото и температурата 🙂

За книжки, препоръчвам поредицата "Дръпни-Плъзни" на издателство "Фют".

Фют като цяло имат много хубави книжки:

И от книжарници "Хеликон":

Тези книжки ги имаме и Йони много си ги разглежда. Понякога дори си сочи животните и ги озвучава 😄  Всички са с твърди страници.
Всеки ден у дома ги четем (не защото имам голям мерак, ама тя ми ги носи).
Погледа ѝ все е вперен в библиотеката на мама и татко. Оттам вадя една книжка с хубави илюстрации, която също обича да разглеждаме. Тя е на издателство "Пан" на Валери Петров:

Общи условия

Активация на акаунт