Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 500
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Предполагам че има разлика от дете до дете, Вики спи на обикновено легло от годината нататък. До сега не е падала, да слиза да играе, би преди да заспи, много рядко да слезе ако се пробуди.

По Нова година издържа до 1 часа (оставих я до спи до по- късно следобед) и я сложих да си легне след гърмежите, че да не се стресне. И тя много не отразява подаръците, но се заиграва с някои тук таме.

# 466
Аз също ползвам Елмекс. Количеството флуорид в детската паста за зъби е съобразено с килограмите на децата за да и максимално безвредено.
Амино флуорида е по-добрият вариант от натриевия или алуминиев флуорид.

Момичета стиснете по едно палче за нас. Оказа че детенцето ми гледа накриво с едното око. Страшно съм притеснена, да не се окоже нещо лошо. Имаме час за очен лекар чак на 26.01. Дотогава ще се побъркам, да не е нещо лошо.

# 467
Куки, дано всичко е наред!

Прочетох малко на бързо.
Но проблема с прескачането го решихме за сега с аудио приказки, Така заспива Сами и явно се успокоява и не прескача.
Яна обаче свикна да спи при нас  на спалнята и е един рев като я сложа на леглото ѝ, не знам как ще се справя с това. До 3:00 я мъчих, слагам я в леглото 20 мин спане и рев, взимам я, слагам я в количката, приспивам я, пак я прехвърлям в нейното легло, пак така 20 мин и рев. И накрая се предадох, взех я на спалнята. Само като я оставих, тя се хвърли по корем и заспа на секундата. Просто това си иска, да спи с нас и върху нас.

Иначе и двамата са на антибиотик, вече 7 дни, имат  сополи на килограм, ще бъдат на антибиотик 10 дни, дано им мине скоро. Това е при нас!
По старому сме си, Сами не яде и така....

На легло, не мисля че ще стане, защото те все ще стават и бягат. Имам едно разтегаемо фотьолче,  в тяхната стая и като ги сложа там, те просто не искат да заспят. Стават и тръгват да си играят.  И така ще е през ноща, 100%.

М. Ангелова, поздравления, за тренировката! Аз не мога да се организирам, иначе би ми се отразило екстра!

За вигантола, педиатърката ми каза да го спра на годинка,когато им се затвориха фонтанелите напълно, но беше лято, обмислям пак да им го давам, защото не излизаме никъде.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 16:10 от Lizi:) :)

# 468
  • Варна
И на нас ни подариха говорещия папагал.. пълна лудница е с него. Хареса си един дървен сортер от подаръците и с "му".

Лизи, Габи също иска да спи при нас... само да я взема, точно по корем и спи с часове.. и аз не знам как ще отвикне от това. И мега много ни рита по цял нощ.

Куки, много стиснати палци! Какво се притесняваш да не е?

Честита Нова година и от мен!

Ние след седмица летим.. почвам да прибирам книжки и играчки и да вземам нови, които не е виждала.. първия ни полет ще е и то презокеански... дано да е ок.

# 469
Exsberry, дори не искам да го пиша. При деца под 2 годинки може да се появи ретинобластом. Това е рядък вид тумор на ретината. Симптомите са кривогледство, има и друг специфичен симптом, който при нас го няма. Обаче аз пак умирам от стах, всичко друго се оправя а терапия ня толкова малка възраст.

# 470
Оф…аз да се оплача, а утре ще звънна да питам педиатъра. Давах на детето печени чушки с яйце и сирене преди няколко дни…и се оказа, че чушките са били консервирани с АСПИРИН. Няма да мога да спя от притеснение, да не съм си натровила детето.

# 471
Куки, разбирам притеснението ти. И аз бих се побъркала. Опитай се да не четеш нищо! И се успокой доколкото е възможно, че малките усещат всичко. Стискам палци всичко да е наред.

И ние го имаме този говорещ папагал. Не ми стигат двете ами и той като гракне след тях направо откачам 😅

И двете ми момичета ползват пастата на Елмекс, шефът ми я препоръча така че му се доверявам напълно.

Аз също ще се оплача, че малката се научи да спи при нас. След като се разболя преди месец и беше с много висока температура исках да е при мен в леглото, за да я пипам през цялото време. Е, за 4 дни свикна и от тогава не иска да спи в нейното легло. А преди, това никога не е било драма при нас. Яд ме е, но пък знам, че и това ще мина. И е толкова сладко цяла нощ да ме гушка ❤

# 472
Оф…аз да се оплача, а утре ще звънна да питам педиатъра. Давах на детето печени чушки с яйце и сирене преди няколко дни…и се оказа, че чушките са били консервирани с АСПИРИН. Няма да мога да спя от притеснение, да не съм си натровила детето.

Нищо му няма на детето, спокойно. На цял буркан чушки се слага 1 аспирин и в в самата чушка има много малко количество. Дори и да изпие инцидентно 1 аспирин също нищо няма да му стане. Звънни на педиатъра за да се успокоиш, но ти гарантирам, че ще ти каже почти същото.

Куки стискам палци всичко да е наред. Недей да четеш много. Сигурно е нещо съвсем безобидно се.

# 473
Куки, не се притеснявай, сигурна съм че всичко ще е наред, това е  сериозна диагноза. Мисля, че се забелязваше по рано, така че няма как да не си забелязала нещо необичайно в самото око още преди време, възпаление или изменения на зеницата, все нещо щеше да си видяла.  Имам приятелка, която се съмняваше, че близнаците ѝ имат това заболяване, ами нямаха го, дадоха им очила на децата, било е преди 10 години и не помня вече подробности, но помня че от доста малки са с очила, те имат изкривяване и на двете очи.  И тук беше голяма мъка, защото в нашия град отново нямаше специалисти, за толкова малки деца....

Гро.... Яна поне да ме гушкаше, а тя ми спи в краката или хоризонтално на спалнята, заради  което ние с баща ѝ спим на края на леглото.
Ето една снимка от снощи, да видите как спи Яна.

Ако някой има идеи как да я отуча, ще съм благодарна!  Аз се чудя, имам една сгъваема кошара, да я извадя и да я позиционирам до спалнята, за да я отуча първо да спи  при нас, като постоянно я прехвърлям в кошарата и след това да си я върна пак в детската стая. Притеснявам се, че постоянно буди Сами като плаче, защото съм я върнала в нейното легло. Не знам дали ще стане, какво мислите?

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 23:25 от Lizi:) :)

# 474
На някое бебче излизала ли е гнойна пъпка на бузата и каква може да е причината. Снощи нямаше сега се събуди и има 1 на бузката. Освен тези ситните,които са заради атопична кожа има днес и гнойна ако някой знае нека каже каква може дае причината ,за атопичната кожа също приемам съвети ,така е от 4 месечен с тези ситните пъпкк водих го на 3 кожни . 1та каза ,че било нещо свързано с незрялата му ситема и нещо за изпотяването ,втората пък било атопична кожа ,много му била суха кожата 3тата каза че нищо му няма само да хидратирам кожата. В момента мажа с Lerosh atopic или там както беше

# 475
Като бяха малки са им излизали такива пъпки, педиатърката ме караше да мажа само  възпалената пъпка  с кортикостероиден крем, но той е с рецепта, трябва да се консултираш с лекар.
За атопичната кожа, препоръчвам биодерма атодерм серията, душ гел и крем за тяло и лице без аромат. Много успокоява крема.

# 476
Лизи имаме ги не му помагат изобщо и колд крема на uriage baby имаме и с него никакъв ефект,леко се заглажда кожата ,но все са си там пъпчиците,те не са гнойни нитп го дразнят ,но мен ме дразнят от козметична гледна точка ,защото и по ръцете тръгнаха . Зимата кожата му става много суха въпреки,че мажа по 2-3 пъти на ден с крем . Иначе за тялото имаме и крема на Klorane  ,но и от него не съм доволна чакам да свърши и ще търся нещо друго 😒 иначе тази гнойната я намазах сутринта с алергоьан крем и се махна остана леко червено

# 477
Куки, надявам се това да е някой малък дявол и да се коригира лесно. Щом няма други симптоми, вярвам, че не е тази гадост. Изведнъж ли забеляза, че очето е накриво или отдавна е така, или пък педиатър го видя? Зачудих се, понеже на мен очите на Любовче ми изглеждат добре, но може и да не разбирам. Мъжът ми е бил с едното оче накриво и се е оказало мързеливо око, оправили са го със специални очила за нула време. Снощи и ние я взехме при нас, рева до 2 през нощта и се принудихме, иначе съм против. По принцип си спи в кошарата, снощи не знам какво я прихвана, сигурно зъбите са я почнали пак. За пръв път чувам и виждам дете, като не му е добре, да търси баща си. Реве и нарежда "тати, татиии", взех я и веднага му се лепна за тила. За мен цяла нощ ритници, та не знам какво е това гушкане по цяла нощ, блазе на Gro. Сутринта, той беше излязъл вече, си викам ще я извадя от нейния чувал и ще я гушна сладко до мен под завивката, е побесня, започна да крещи и да се гърчи да се отърве 🙄 На Любовче за атопична кожа бяха изписали на Авен едно за добавяне към водата за къпане и второ за мазане след баня. Тя имаше малък участък като петънце по-груба кожа на крачето и мина бързо, не мога да кажа дали е от Авена или го израстна.

# 478
Cookie, стискаме палци, най-вероятно ще е нещо безобидно, може би кривогледство.Дано по бързо мине времето до прегледа.
Лизи, при нас е същото положение, научи се да спи в леглото ни, заспива и го слагаме в кошарата,  буди се след няколко часа и иска да я прескача и да идва при нас. Като се стопли мисля да опитаме да спи в леглото си в неговата стая, но предполагам,че пак ще идва при нас.
Ради, като имахме няколко малки пъпки мацнах с гентамицин крем връхчетата, но не бяха чак толкова възпалени.
Добре, че нямаме говорещ папагал, стигат ми колите, които настъпвам по пода.
Имаме проблем, че не иска да се откаже от млякото през нощта, поне 2 бутилки изпива, а с това пътуване се развали режима и докато бяхме на гости през 2-3 часа сменях памперс и давах бутилка нощем.
Яде повече, има няколко манджи и храни които яде и това готвя и замразявам. Обаче не знам как да намалим и спрем млякото без много рев. Все пак искаме и да спим, няма угодия.
Много обича баща си, мен ме гушка, но за него направо се залепя.
И да се похваля, за пръв път свърши работата в новото гърне. Сега остава да затвърдим успеха.

# 479
Венче, от много време е това. Върнах се назад със снимките и на много от тях се вижда как едното оче се криви на вътре към носа в определени ситуации.
Още миналия Януари бяхме говорими с педиатъра по темата но ме успокоиха, че щял да го израсте и било минимално.
Бях спряла да му обръщам внимание, но сега наскоро пак започна и двамата с ММ независимо един от друг го забелязахме.
Сега не спирам да се обвинявям, че не го заведох на очен още тогава.
Изчетох цялото интернет пространство и цял ден днеска си тормозя детето да го снимам със светкавица. Не се вижда бяло петно в ириса, което и добре. Аз веднага в детската болница щях да отида още днес ако го имаше. Няма обаче и нормалното червено оцветяване, тествах на котката при нея се получава ефекта на червените очи. При мен и Борис не. Чакам се ММ от работа и него да почвам да тормозя.
Ох сигурто звуча ненормално с тези снимки. Обаче се оказва, че снимката със светкавица може и живота да спаси на някое детенце, понеже показва измененията в ириса в следствие на ретинобластома.
Опитах да се свържа и с още един очен кабинет специализиран за деца, но не ми вдигнаха. Ще си чакам явно до 26ти.
Дано да е просто някое далекогледство/ късогледство.

Общи условия

Активация на акаунт