Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Набързо влизам само да се опитам да успокоя Куки и пак ще чета... Нямам никакво време Disappointed
Куки, Божко кривеше едното оченце до миналия месец. Бяхме на очен тук в Англия (за който чакахме почти година)
Докторката обясни, че понякога се получава и "лъжливо кривогледство" поради това, че главичките им са малки и разстоянието между очичките е малко. И други причини изреди докторката.Така си го преведох аз Grinning
Факт Божко се оправи не съм го виждала скоро. Дано и при вас не е нещо сериозно. Аз също се бях притеснила, но се успокоих и че никой в семейството няма подобни проблеми.
Всичко ще е наред! Hug

А сетих се допълвам, най странното от нашия преглед ми стана това, че каза че не е нормално за неговата възраст (той беше около годинката на преглед), нормално било за 5-6 годишните.

# 481
След като прочетох коментара на Мiss се сетих, че и при двете ми момичета го имаше това изкривяване на очите. При по-голямата доста се бях притеснила и ми казаха, че ще го израсне. При малката сега изобщо не го мислих, въпреки че и приятелката ми, която е лекар го забеляза и вика, че нещо странно има с очите и. Но и тя го израсна. Но пък при нея забелязвам, че като съм по-далече и и махам например не ме зпознава, което ме кара да се замислям.
 Може да е нещо съвсем безобидно, Куки. Знам, че е трудно, но не го мисли чак толкова и не се обвинявай. Казвала съм ви, че стъпалата на малката са криви и мен много ме притесняваше. Водих я на 3ма специалисти и всички казваха, че няма нищо притеснително и чак като беше на 9 месеца 4ти ортопед потвърди, че има проблем. Та мисълта ми беше, че дори и да си го завела по-рано най-вероятно са щели да ти кажат, че ще го израсне. Така че не се обвинявай.

# 482
Влагодаря ви много момичета! ❤️
Успявате да ме успокоите, поне да не полудея съвсем до 26ти.
Обаче и аз забелязвам при Борис трудности да вижда на далече. В количката като му показвам неща не проявява почти никакъв интерес. Мислих си че просто няма интерес. Чак сега се замислих, че може и да е късогледство. Ще го коментирам това и с очният лекар.

# 483
И от мен стиснати палчета, Куки! Дано имате повече яснота след прегледа и бързо да се намери решение.Сега като заговориха другите се сещам , че като родих Аделина през цялото време бях на тръни, че нещо и има на едното око- беше значително по- затворено от другото.А после се е случвало леко да криви едното(не знам дали същото око)  ,но като че ли скоро не съм го забелязвала.На мен самата едното око ми е по - притворено , предполагам тъй нареченото ленниво око, но се вижда предимно като съм болна, изморена или на снимки.
Накратко - дано е нещо моментно или поне да се оправи с очила за временно ползване!
За спането - Аделина доста отдавна вече спи само при нас.Тези дни мислех да я почвам пак в кошарата като мислех, че има смелост да прескача само, защото е близо до леглото,но днес я отдалечих и замалко да св хвърли.Не знам ако я преместя в заспало положение и заспя дълбоко дали няма да я намеря н земята, тъй че сигурно ще я местя след някой др месец в нейно легло.
Днес цял ден крещи като истеричка и вика не не , и това продължи и с приспиването, дадох панадол и заспа след 2 часа мъки.

# 484
Влагодаря ви много момичета! ❤️
Успявате да ме успокоите, поне да не полудея съвсем до 26ти.
Обаче и аз забелязвам при Борис трудности да вижда на далече. В количката като му показвам неща не проявява почти никакъв интерес. Мислих си че просто няма интерес. Чак сега се замислих, че може и да е късогледство. Ще го коментирам това и с очният лекар.

В началото, не помня до каква възраст точно децата са късогледи и е нормално да не виждат на далечни разстояния. С увеличаване на възрастта се израства и късогледството. Има си норми разбира се. Баткото е късоглед и е с очила, но ги сложи в 1кл, защото вече беше ясно, че са му необходими. Започнахме да го водим на очен на 4г, на 6м, за да го наблюдават. Май до 4-5г се израстваше, защото докторката първия път каза, че все още е в границите на нормалното и може и да го израсте и няма нужда от очила, защото окото ставало мързеливо.

# 485
Куки, вие в Германия ли бяхте или се бъркам? Като направи годинка малката ни предложиха да направим очен тест (нямам представа какъв беше, но помня, че здравната каса не го поемаше и трябваше да си го платим) и не ни казаха нищо притесително за късогледство. Може просто и ние да се побъркваме от най-малкото. Вие правили ли сте такъв тест?

# 486
Куки, стиснати палци и от мен!
Имам бледи спомени, че моя братовчедка като бебе носеше очила заради криво оче, сега е прекрасна мадама с красиви, големи очи!
Ние и двамата с ММ сме късогледи, при мен е генетично по майчина линия и би било страхотен късмет Ави да я пропусне. Аз съм с много висок диоптър (-7) и лек астигматизъм, но честно казано никога не ми е пречело това, нося си лещите и няма драма. За това и не съм се замисляла за лазерна корекция. Единствено не ми разрешиха да родя естествено, но пък секциото  и възстановяването ми бяха чудесни, така че не го отчитам за минус.
Лизи, пробвай да преместиш Яна в кошара залепена за вашето легло, след като я приспиш. Аз винаги така съм приспивала Ави, на нашата спалня, след час-два-три, когато си лягаме ние, я местим в кошарата ѝ. Тя е залепена за нашата спалня със свалена преграда, така сме една до друга, но всяка си има пространство. Мога да я погаля, ако се размрънка или да подам биберон. Ние не можем да спим с Ава помежду ни, тя много се върти (тази сутрин беше под чаршафа и протектора 🙆😃). Ако е кисела и все пак я вземем на спалнята ММ директно се мести в хола 😃

# 487
Куки, вие в Германия ли бяхте или се бъркам? Като направи годинка малката ни предложиха да направим очен тест (нямам представа какъв беше, но помня, че здравната каса не го поемаше и трябваше да си го платим) и не ни казаха нищо притесително за късогледство. Може просто и ние да се побъркваме от най-малкото. Вие правили ли сте такъв тест?

Да, в Германия сме. Правихме го и ние този тест дето не се поема от касата и всичко си беши наред. Обаче  преди годинката беше.
Попринцип съм спокоен човек, първото което ми изкочи за нередности при Брюкнер теста обаче беше онази гадост.
 От там вече като лавина започнах само за това да чета и да се побърквам.

# 488
Здравейте, вчера сложиха на Вики ваксината Hexacima,през целия ден беше кисел. Вечерта преди да си легне дадох панадол по препоръка на лекарката и цяла нощ гореше мислех си,че му е горещо,защото спи при нас,но премерих Т и имаше 38,3° .
Моля ако някой е слагал тази ваксина да каже дали имаше и при вас Температура и колко продължи,защото се притеснявам да не съм го заразила,защото в момента аз съм с болно гърло,пресипнал глас и грема. Нося маска,но вечер няма как да спя с нея . Ще пиша и на лекарката ,но ще се радвам да получа отговори и от вас 🙏

# 489
Т е нормална реакция към ваксината, баткото го е държало различно. След някой вдигаше еднократно, след други е имал и по 2 дни. Момичетата не са правили реакция, но на тях лекарката ми беше изписала лекарства за след ваксината, а баткото по него време беше при друга и нищо не са му изписвали.
Давай му витамин С 2мл, след ваксина го давам 5 дни. И нашата не слага ваксина ако има някой болен вкъщи, така си е решила.

Значи малката започна да стига бравите вкъщи и да си отваря вратите. Тя да отваря врати можеше, но явно нашите брави са малко по нависоко и досега не ги стигаше. Вече не можеш да се скриеш от нея в тоалетната. И имам едно щастливо бебе и 2 нещастни по-големи деца, защото си отваря врата към тяхната стая и ходи да им досажда.

# 490
Вината е моя,защото тя попита вики дали е здрав за мен не се сетих да кажа ,че съм болна ,не сметнах,че е нужно

# 491
Вината е моя,защото тя попита вики дали е здрав за мен не се сетих да кажа ,че съм болна ,не сметнах,че е нужно

Не си виновна, не се обвинявай. Сложихме ваксина на каката, всички бяхме здрави и след 2ч баткото вдигна Т. Това, че има болен член на семейството не е противопоказание за ваксина и повечето лекари ваксинират. Като съм говорила с майките по площадките са учудени, че нашата не ваксинира ако някой вкъщи е болен.

Вики по всяка вероятност прави реакция към ваксината.

# 492
Дано всичко е наред с Вики!
Аз не знам каква е причината да не се слага ваксина, когато някой е болен покрай децата, но и нашата ни връща, като са били контактни с болен.

И мойте си отварят вратите на всички врати, вече и в тоалетната нямам спокойствие, отварят си и направо нахлуват при мен.

# 493
До сега никоя педиатърка не ме е питала дали някой от нас е болен и за това не знаех,че е нужно,единствено за него питат.
За сега няма температура ,но започва да плаче истерично без видима  причина ,предполагам крачето го боли а и зъби пробиват и вече не знам каква е причината.
Междувременно сложих 1 респиратор и 1 маска да не разнасям вируса .
Иначе Вики стига само до върха на на бравата ,та скоро очаквам да седим под ключ вкъщи  иначе ще излезе без да видя

# 494
До сега никоя педиатърка не ме е питала дали някой от нас е болен и за това не знаех,че е нужно,единствено за него питат.
За сега няма температура ,но започва да плаче истерично без видима  причина ,предполагам крачето го боли а и зъби пробиват и вече не знам каква е причината.
Междувременно сложих 1 респиратор и 1 маска да не разнасям вируса .
Иначе Вики стига само до върха на на бравата ,та скоро очаквам да седим под ключ вкъщи  иначе ще излезе без да видя

Дай му Панадол. Може да го боли и да му е некомфортно.

Общи условия

Активация на акаунт