Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 452
  • 782
  •   1
Отговори
# 75
И моя Вики не беше особено очарован от снега ,но успях да направя поне 1 снимка със снежния човек
Вчера ходихме до пепко пуснах го да го водя за ръка той пък се обърна точно към играчките и като се залепи за едно влакче и падна един рев с крокодилски сълзи,то пък баба му беше с нас (свекървата) тя пък нищо не дава да му купуваме случайно да не го разглезим и го взе да го разкарва из магазина уж да не плаче ама той се съдра от рев и на края му го взех пък бабата да си говори каквото иска 🙂

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 15:11 от Radii :)

# 76
Оздравяха ли болничките,момичета?
На Ади хем не и харесва снега много, хем проявява любопитство.Днес и купих апрески Демар, с вълна вътре , че Понкитата са много ниски и влиза сняг през тях.Обаче заваля дъжд и за съжаление не можахме да ги изпробваме качествено.

Много се ядосах тази сутрин,защото поръчахме една шейна втора употреба уж като нова ,а дойде една пълна развалина със счупени дъски и обелена с ръжда цялата Sad Платих 26лв за доставка и връщане за нищо!
Още не сме украсили, защото днес дадох килима за пране първо и ми се иска малко да поизчистя и тогава,но мисля всичко да е на високо.
Ех , Ради,  с моята свекърва не сме попадали в такава ситуация , но с майка ми редовно в пепко ни се случва , тя пък всичко иска да купи , а аз не давам 😀

# 77
На Ави антибиотика приключва утре, но тя не е болна, пие го заради бактерията.
При първата среща със снега не беше очарована, падна, разби си леко устата 🙄 не беше наспана и доста мрънка. Следобеда вече ѝ хареса, седя в снега, взема топки, вози се в шейна. Ние купихме от Декатлон пластмасова с колани, страхотна работа върши. Добре че миналата седмица ѝ взех ботушки на Примиджи, с вълна вътре и 100% непромокаеми, пробвани ежедневно на терен 😃
Украсихме в неделя, уж започнахме докато спеше, но тя се събуди и дори участва в процеса. Сложихме си елхата на мястото, тя е голяма, махна 5 пъти някоя топка и интересът ѝ приключи. Вчера и днес директно я подминава 😃
Тя 2-3 дни беше в добро настроение и от вчера отново основно мрънка 🙄 обсебена е от баща си, иска само той да я носи и в него да седи. А той си работи от вкъщи, не е като да не го вижда постоянно. Ако се затвори започва да удря по вратата, като отвори директно се залепя за стола му. Докато не я вземе хленчи, ако я взема аз изпада в див рев 🙄 отивам в детската и започвам шумно да тракам с играчки, така я откъсвам от него за по половин час и после пак се повтаря действието 😃 на колонката ѝ пускаме един плейлист Полезни навици на Маргаритка през Deezer и по цял ден слушаме песнички. Ходи с колонката на рамо като модерните през 90-те, които ходеха с касетофони 😃😃 много е смешна 😃😃

# 78
Хахаха , представих си я Ави с колонката! Тпва deezer приложение ли е ,че се чудех къде да и пускам песни без да гледа тв.
Забравих да ви кажа , че Ади прескочи кошарата два пъти....чудя се как да процедирам с леглото.Тя си спи при нас от известно време и много рядко успявам да я сложа в кошарата   та се чудя ако взема легло дали изобщо ще се ползва на този етап, а злишни пари нямаме сега :/

# 79
  • Велико Търново
И Вики само ходи след баща си и иска да я взема, добре че работи в другата стая, че нищо не може да свърши.
Днеска излязоха да вземат кухнята, тя е искала само да я носи, било я страх от снега 😃😃.

От август месец спи на обикновено легло, в началото беше малко зор докато свикне, но сега ако сме някъде другаде заспива трудно. Не е падала до сега , слагаме възглавници, колкото да не се удря в стената или в таблата като се върти.

# 80
Орехче, приложение е, като Spotify. Има готови плейлисти и можеш да си направиш такива, няма реклами, много е удобно. Ние и в колата го слушаме, към плановете ни в Yettel е включен. И мога да си използвам телефона, докато колонката свири.
Ади ако я преместиш в кошарата след като си я приспала на вашето легло буди ли се? Аз винаги приспивам на нашето легло и когато си лягаме ние я местим в кошарата, която е залепена за спалнята като next to me. Така пак сме заедно, но всеки си има пространство 😃 иначе съм ѝ поръчала легло, както бях казала. Но го поръчах 1.20м широко, за да може спокойно да лягаме до нея докато заспи или ако е неспокойна нещо. Ще видим като пристигне дали ще се получи спането в отделна стая де.

# 81
  • Пловдив
Йоанна като видя снега вчера се намръщи, а тази сутрин успя да оближе една малка висулка. Да, и аз така правех като малка..
Навън изкарваме 30 минути и почва едно мрънкане и я прибирам. Не мога да разбера защо прави така: дали заради по-дебелите дрехи, с които я обличам, или защото ѝ замръзват ръчичките..или не я кефи времето.
Вчера видя на баща си ръкавиците и се уплаши от тях. Познайте като ѝ купих ръкавички дали ми даде да ѝ ги сложа.. 😄
Ние също слушаме Маргаритките: полезните навици и още два албума с песнички. Отделно има една стара играчка телефон с капаче и е много сладка като го вземе и започне да казва "Ао! Ао!"
Орехче, твоята Ади е unstoppable! Катери се навсякъде, прескача кошарата.. очи на гърба трябва да имаш!
Апреските са много хубави.
Ангелова, Plamingo, не сте сами! Йони иска да гуши тати, да я носи тати, да я храни тати, да си играе с тати. Аз не успявам да я разсея ефикасно и ММ от работа от вратата е директно с малката. Облича се, тя е с него, сипва си: тя до него, сяда на дивана - тя се катери отгоре му.. Почиваме си като я сложим да спи.. в 21:30..

# 82
Пламинго, леглото с нормални размери и височина ли е , как така не е паднала? Пу пу де , да  не викам дявола , ама Ади ако я сложа на такова, при първото завъртане вечер ще е на земята.Затова обмислям ниско легло,както М.Ангелова, но може би ще е само 90см широко,че да има място и за други неща.
Кате, а какво стана с Йони, нали каза , че май е глътнала нещо? За ръкавичките и Аделина не искаше в началото, както и шапка , но напоследък позволява да и слагам.Може би е въпрос на време да свикнат.И да  ,много е дива,но го отчитам на това , че и е скучно вкъщи и се чуди какво да измисли.
М.Агелова, така правих до скоро, но напоследък веднага усеща като я преместя, независимо колко време е спала в нашето легло(5 мин или 5 часа).Събужда се , реве и не заспива докато не я взема.Лошото е ,че започнах и да я приспивам на ръце , специално на обяд.Затъвам все повече.И пак нищо не яде , само хляб, кекс(бананов правих тези дни) и чат пат кремчета и кисело мляко.Уикенда ще взимам частна кухня, ако и нея не я яде няма да поръчвам никаква Декември и ще яде , каквото има вкъщи.

# 83
Орехче, скоро видях че тук има тема с консултант по сън, може да пробваш. И да даде някой хубав съвет за съня.
Аз вчера писах и ми даде примерен режим.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 18:08 от Lizi:) :)

# 84
Лизи  какво става при вас,всичко наред ли е с малките ? Може и да си писала,но напоследък нямам време и чета от горе-от горе

# 85
  • Велико Търново
Орехче, ще снимам утре на дневна светлина. Леглото е двуетажно, което може да се разделя , в момента сме ги сложили на ъгъл. По- ниски са от нормална спалня, едното е по- ниско, другото по- високо.

Ангелова, Вики спи на легло 90/200 , събираме се без проблем да спим с нея, дали аз или баща ѝ. Но при нас няма и много място, щом имате повече място е супер, че е по- голямо 😊.

# 86
  • Бургас / Славейков
Лизи как сте?При вас много сняг.Децата оздравяха ли?При нас сняг няма.Елхата я украсих събота.Митко взе две ,три играчки и сега не я закача.Ботушки още не съм купила.Той също е залепен по цял ден за мен.Направо не мога да мръдна.мултикукър си поръчахме за Коледа семеен подарък .Но взехме с малко функции.Ще има голямо четене докато сготвя нещо.Иначе на добра цена от почти 700лв на 325мисля беше.Съвсем спонтанна покупка и не съм разглеждала обстойно.Общо взето от днес за утре стана.

# 87
Добре сме, преди три дни свърши антибиотика. И днес Сами се прокашля пак няколко пъти , но ми звучи като кашлица от рефлукс, защото е придружено със звучни преглъщания. Поне така се надявам. Правят само щуротии, особено Сами.... Скубе Яна, хапе всички ни, прави ми на пук, като му се скарам за нещо, отива и го прави втори път, докато ме гледа в очите и ми се смее. Не знам как ще се справим с това.
Днес се събудиха в 7:00 с час по рано от обикновенно, което ми доведе малко главоболия, бяха кисели и в 12:00 като ги сложих да обядват, Яна заспа на стола за хранене... Смених ѝ памперса докато спи, сложих я в леглото ѝ, но като занесох Сами, направо истеряса, захласваше се от рев, явно се беше превъзбудил и не искаше нито в леглото, нито на ръце. Та събуди и Яна, след което ги преместих в количката, бутане до припадък докато заспи поне Сами, айде пак в леглата  обратно, Яна мрънка цял час, но я оставих и накрая заспа, за 20 мин, айде пак рев, друсах я на ръце още поне 20мин да заспи и така се повтори няколко пъти буденето на Яна. Мен направо ми става лошо като се събиди, защото няма доприспиване това дете, не знам днес как успях.
С храненето на Сами не знам до къде сме, бях спряла консултациите докато бяха болни с терапевта по хранене, защото исках да го храня когато искам, давах мляко и през ноща, като плаче, а логопедката е против нощните хранения и разбурам защо, ако не се е будил през ноща за ядене, си яде закуска, ако е ял в 2:00 - 5:00, просто прескача закуска и направо обядва. Но като са болни е важно да ядат, каквото ѝ да е. Сами яде около 400-600 гр твърда храна на ден, като винаги е финно пасирана. И утре имаме консултация, та ще видим какво ще каже.

Пупелина, няма сняг при нас. По близките села има, гледам че из града минават затрупани със сняг коли, но във Видин една снежинка не падна.

Опитваме се да довършим детската стая и ги местим децата вече. Останаха само контакти и редене, ама ще видим кога, че мъжа ми само събота и неделя я оправя.

# 88
Лизи не знам дали знаеш, но антибиотика подтиска апетита. Големите като са пили сякаш не съм забелязвала толкова голямо действие, обаче сега малката е на антибиотик и яде 1/3 от количеството, което яде по принцип. Но аз не насилвам са яде повече, колкото толкова.

# 89
Аз нямам такива наблюдения за антибиотика, Ава дори увеличи храненето последните дни. Че имаше тегав период основно на кашкавал и домати.
Аз май си вкарах автогол, няколко пъти я люшках, за да заспи по-бързо. И тя пак започна да търси люшкане 🙄 а е 13+ кг, само на крака мога вече. Днес погледах съседчето на 6 месеца, докато майката вземе "баткото" от ясла. И понеже се размрънка я взех да я понося, съседката вика "сигурно са ти омалели ръцете" 😃😃😃 бебето е 6.5 кг, Ава беше толкова на два месеца и половина 😃 толкова сила имам в ръцете, че мога да се запиша за следващия сезон на Игри на волята 🤣
А вчера маникюристката ми вика "още малко да си починеш в майчинство" 🤯😃 направо не можах да повярвам как жена с две деца определя майчинството като "почивка" 😃

Общи условия

Активация на акаунт