Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 458
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
Ангелова докторката ме предупреди за това когато изписа за първи път антибиотик на баткото. На него не му намалява апетита, точно обратното като започне да действа и вече да не го боли му се отваря голям апетит и си наваксва ако предните дни не е ял.

# 91
Болибон, може. Мен нашата ме предупреди само за разхлабване, което се случи още след първия прием. Но Ава не е болна, нищо не я боли, няма симптоми. Пие го заради бактерия. Нормално е болните деца да нямат апетит и без да пият антибиотик. А днес специално ме изуми с ядене, определено е яла повече от мен 😃

# 92
При отказ на хранене заради зъбоникнене трябва ли да разбутам режима и да му давам да суче ,когато поиска или да си седи гладен и да си му давам да суче както ако е ял ?

# 93
Според мен връщането към кърменето си е нож с две остриета, може пак да откаже твърдата храна, но в крайна сметка като ги виждаме, че не ядат даваме всичко.

За антибиотика и намаления апетит.:
Общо взето не мисля, че му е намалял апетита, беше намалял отначалото на болестта, а и имаше заченнки на отказ още преди да се разболее и давах мляко,  просто се пристрасти пак към млякото, дори може да изпие количество, което никога не е могъл. Просто заменя твърдата храна с мляко. Дори не мисля, че е пристрастен към млякото толкова, а към самия биберон на шишето, ползва го за залагалка и така пие и мляко, защото след, като свърши млякото, той продължава да суче биберона, като види шишето полудява, взима го и си суче биберона без да го накланя, за да не стига млякото до устата му. Толкова пристрастен, никога не е бил. И май това е главния проблем. И проблем номер 2, не мога да го задържа в стола за хранене, започва да яде бързо и да отваря хубаво уста, ако му харесва яденето и в един момент губи интерес и почва да се изправя на стола и да мрънка, не помагат играчки и нищо, за да го задържа или просто започва да седи на стола и да стиска уста. Проблем 3, го виждам като, не харесва никаква храна, освен кисело мляко с бисквити Закуска, каша един вид и заготовка телешко плазмон - чиста, само и единствено това "яде", усети ли, че е друго, не отваря уста за втора хапка. Дори след това, като му предложа някой от тези неща, които яде, не иска, яденето просто е приключило за него, не знам инат ли е, какво е. И трите храни са финно смлени, парчета или по едра храна, не иска въобще. Дори, ако попадне в устата му парче го вади с ръка. Нямам търпение за утрешната консултация и до някъде ме е страх. Нямам търпение, защото ми е интересно какво ще каже терапевтката и ме е страх, защото режимите са наистина трудно приложими и си е голяма мъка за мен, да приготвям толкова разнообразно хранене, колкото терапевтката иска. А и да надделея над ината му понякога си е трудно.
За сега поне Яна яде всичко, но пак пасирано, от днес започнах със съвсем по малко едра храна, задавя се малко , но ще видим до къде ще я докараме, мисля че тя ще ми е в пъти по лесна.
Взех им сироп за апетит, попринцип съм чувала, че няма файда от тях, но ще пробвам и това.

Днес ги мерих отново, беше ми интересно дали са качили, нали все не вярвам на кантара на педиатърката Joy

Та Яна е 80 см, 10,940 кг, качила е за един месец и една седмица  655гр

А Сами е 77см, 9,890кг.  Качил е 650 гр, пак за месец и една седмица.

Направо ми се струва много добре качването, въпреки не яденето на Сами на твърда храна.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 23:04 от Lizi:) :)

# 94
Моята намали храната след като започнах антибиотика. Преди това беше 5 дни с Т и си хапваше нормално, след втория прием на антибиотика рязко взе да отказва да яде. Също така има и леко разтройство, но не само от антибиотика, а нас нея и Нурофен и разстройва корема. С двете другите и това не ми се е случвало. Баткото се запече много сериозно след антибиотика, когато го пи като малък. Утре и е последния прием на антибиотик и се надявам да започне да си хапва вече, а и много трудно го давам, направо е ужас.

# 95
  • Пловдив
Лизи, на ръст и килограми Яна и Сами са като Йони: тя е 79 см, 9,8 кг. Според мен в това отношение, всичко е наред. Храненето на Сами никак не звучи добре 😕 Дано помогне консултацията.
Орехче, Йони беше глътнала камъче. Ами не го намерихме. Таткото вече (след глътната щипка), го прие много спокойно и изобщо не му се занимаваше да търси. Аз рових 1-2 пъти и спрях. Претръпнахме. Почти съм сигурна, че отдавна е излязъл. Отделно, малката гризе етикети, които аз виждам в последствие, но си казвам, че и те ще излязат.
Ангелова, аз също не приемам майчинството като почивка. Всеки ден отначало: гърне, ядене, обличане, събличане, готвене, пране, гладене, чистене.. не знам как ще смогвам с домакинската работа като се върна и на работа. В началото само я мислих тази работа, сега мозъка ми е изпразнен и ми е разкошно.
Сняг имаше в Пловдив за ден, после стана кишав, а сега тук там има лед. Ние ще украсяваме тази събота и неделя. Дано Йони да реагира като Митето на Pupelina! 😄 Че сме се притеснили, че ще виси само при елхата, но.. ще видим.

# 96
Идеи за закуска под формата на парченца,но мекички иначе няма да го яде ? Всякакви попари и течни консистенции за закуска отказва ако не е на парчета примерно омлет яде

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 09:08 от Radii :)

# 97

Тази може и с обикновено брашно и краве масло, Да замениш кокосовите.

Рецепта за баничките
Необходими продукти:
1цяло яйце (може би и само с жълтък ще се получат, аз лично не съм пробвала)
150гр. кисело мляко
80гр. пшеничено брашно
80гр. натрошено сирене
щипка сода бикарбонат (аз слагам 1ч.л. не много пълна)

Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото със содата докато шупне, добавете яйцето(разбито)
2.Добавете брашното и разбъркайте до еднородна смес. Добавете сиренето и разбъркайте
3. Загрейте малко краве масло (може и друга мазнина напр. кокосово масло) в тиган и намалете на умерен огън
4. Изсипете от сместа (аз ги правя тип американски палачинки) и печете до готовност от двете страни
С тази рецепта стават около 7-8 банички. Аз поднасям с кисело мляко

Един банан, един жълтък (може и цяло яйце) , една лъжица с връх супена брашно от елда ( може и с обикновено
брашно, но тогава исках да са безглутенови)
Пека ги на тиган намазан с масло, една минута от едната страна и една минута от
другата страна. Под капак за да са мекички.

# 98
Благодаря Лизи ❤️
Относно Малтофераа трябва ли да спазвам интервал от 2 часа за млечните продукти и това число включва ли кърмата ?

# 99
Приема на  желязо с калции, намалява усвояването му с 40% - 50 %.  В кърмата също има калции. Някой видове чай (лайка) , също намаляват усвояването му. Дори се препоръчва, хора с Анемия да не приемат въобще чай от лайка.

# 100
Именно за това зададох въпроса,но в листовката му пише,че приема на кърма и кисело мляко не пречат на освояването му и сега съм в чуденка

# 101
Нямам представа, пиша по логика.
Педиатърката ми беше казала да не го давам близо до АМ, но в един момент те го отказваха много, а и им се гадеше от вкуса му и ми каза да го давам с АМ, по добре по малко да се усвоява и да се пие, от колкото да не мога да им го дам хич. Но имам някакъв спомен, че увеличи малко капките, не помня дали причината беше, защото се дава с АМ или друга.

# 102
Ради, аз правих бананов кекс онзи ден.Точна рецепта не мога да дам , че го правя на око, но беше нещо от сорта на :
2 бр узрели банани намачкани
3 яйца
Половин чаша кис.мляко
Мед за сладост
Брашно на око
Сода, 1/2 бакпулвер
Малко олио
Стана перфектен и доста като количество.

Кате , добре е,че поне го приемате спокойно, най - вероятно наистина вече е излязъл.
Ох , майчинството ....днес викам ще излезем до еконт пеша, с нейната количка да се занимава.Отдавна излизаме без количка, та е свикнала да ходи.На 10 минути ми е ако съм сама, а с нея малко повече.Не спря това дете да лежи в калта и да се тръшка на връщане уж да я нося, а като я нося се натяга напред да я изпусна.Пък аз нося и нея и количката и една торба с пратка от еконт.Накрая се ядосах, хвърлих всичко и я сложих да си полежи.Една баба пък разбира се не пропусна да каже как ще и се намокри якето и ,че тя ще я вземе, 3 внучета имала.Не знаят цялата картинка ама вече си лоша майка.
Цялата тая драма беше, защото снощи е спала около 8 часа с прекъсвания и и се спеше.

Якето и поне е промазано и го избърсах в моя анцунг та затова изглежда толкова чиста.
Лизи наистина голяма претенция твоят Сами ама и Аделина е същата.Днес отново не си яде храната от кухнята и пак е само на кисело мляко. Като даваш парченцата отделно от манджата пак ли ги плюе? А тези палачинки, които им ги правиш ядат ли ги?Ако да , значи проблемът не е в самите парчета , а по - скоро не им харесват картофи грах моркови и т.н.Аз на Ади като и сервирам нещо подобно тотално го отказва.И кюфтета не яде даже.Но пък парче кашкавал,маслина,сирене,тестяни дъвче.А и пица даже не иска , кой не обича пица?! Бяхме на детски рд и всички деца хапваха, та и моето да не стои изолирано му давам, ми то не иска.Снощи пак я пробвах вкъщи, след като не си иска нейната манджа - пак не иска.Вечеря принцеса с шунка и кашкавал.
Пак се отплеснах с подробности ще ме извините.

# 103
Орехче, Сами не яде никакви парчета, тия рецепти са за Яна, единствено зайо байо с лук яде, но му се случва веднъж в седмицата, някой път и по рядко. Преди няколко дни хрупа една коричка препечен хляб, не знам как се излъга, но това му беше вечерята Confused

При нас нещо се случва с обедния сън никога не сме имали проблем с него, а вече две седмици Яна се буди на 30тата минута и няма доприспиване.
Днес ги сложих в 12:30 да спят, Сами вече втори ден направо се захласва от рев като го сложа в леглото. Пуснах лече буболече и избягах, след малко като се успикоиха само си дръпнах телефона. И така 30мин по късно, като всеки ден, Яна се събуди с рев. Друсах я на ръце, вчера за първи път успях да я доприспя на ръце, иначе нищо не помага и не мога да я доприспя никак, остава с тоя сън за цял ден. И тайа 20 мин друсам на ръце, слижих я в леглото и тъкмо съм на вратата и Сами се разрева.... Айде друсах и него, но той събуди Яна. Взех ги и айде в количката и сега вече 30мин бутам количката, Яна още не е заспала, а Сами преди 5 мин заспа....

Режима днес исках да е такъв :
7:30 ставане
12:30 обеден сън
До 15:00, но това са мечти май
И 20:30 нощен сън

Къде бъркам, ако някой знае да каже....

# 104
  • Бургас / Славейков
Ами никъде не бъркаш Лизи ,явно пак период някакъв Митко от няколко дни е нетърпим.Тези зъби излизат по 2по 3наведнъж и е ужас ,през деня мрънка непрекъснато.,а вечер се буди по няколко пъти за вода . Много вода пие заради зъбите или слагам гел с лидокаин и така се унася и спи .И голямо въртене.е таз кошара дори в обиколниците се блъска .Скоро не виждам даспи в легло ,като други ,ама  и не бързам .Той ще падне още първия път.Орехче бях забравила ,за калта ,а и как не се пере .Може би са измислили вече сега препарат ,ама преди с нищо не можеш да я махнеш таз кал.Каката и тя ми ходеше в някоя друга локва.

Общи условия

Активация на акаунт