Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 479
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Някой дали може да ми каже колко на брой са ваксините до тази възраст?

# 151
  • Варна
От Тему е като Алито, но идва по-бързо и със Спиди.

Габи не е имала мехур и не да й правили ваксина в рамото, нямаше нищо от мантуто и казаха, че е ок

# 152
Ради, Божидар въобще няма тази ваксина и затова не се изказвам.

Темуто в Англия е топ. Аз втори път играя и играта им и печеля безплатни ваучери и  неща. Мисля че скоро и в БГ ще пуснат игрите, дано де. До скоро въобще го нямаше, а ми трябваха хора Grinning
Карах свекърва ми и тя каза, че още не го няма... Явно вече мога да я "зарибя".

Да не се изложа (то няма да е за първи път де) за коя ваксини се говори - БЦЖ?

# 153
И при нас е само една точица от обождането с иглата нищо повече ,ще видим какво ще каже в понеделник иначе за чехия тази не ни я искат,но сега нали сме в бг и била задължителна

# 154
Ради, Божидар въобще няма тази ваксина и затова не се изказвам.

Темуто в Англия е топ. Аз втори път играя и играта им и печеля безплатни ваучери и  неща. Мисля че скоро и в БГ ще пуснат игрите, дано де. До скоро въобще го нямаше, а ми трябваха хора Grinning
Карах свекърва ми и тя каза, че още не го няма... Явно вече мога да я "зарибя".

Да не се изложа (то няма да е за първи път де) за коя ваксини се говори - БЦЖ?
Има някакво колело и като го завъртиш някакви отстъпки дава. Беше ми излязло и го завъртях,но картата ми е направена да не се разплащам с нея и няма как да поръчам. Мога да плащам с нея само в магазини,но не и онлайн да плащам.Другия варинат е да ходя до банката да я напарвя да плащам онлайн,но не ми се иска,но пък напоследък се изкушавам доста 😃

# 155
Мило ако имаш приложението онлайн банкиране с твоята карта мисля,че през него можеше да се прави да плащаш онлайн ,но не съм сигурна дали го има на всички банки тая опция поне на моята чешката карта през приложението мога 🤷‍♀️

# 156
Милото на Рая още не е затворена, каза до 24 месеца е срока. И нейната е съвсем малка и докторът каза, че ще се затвори до пролетта и да не се притеснявам.

БЦЖ е против туберкулоза. Не са правили проба манту, явно защото има белег на рамото. Но на мен са ми правили в училище и си спомням, че при самото инжектиране става това балонче и после бързо изчезва. Нали се инжектира вкожно и се разтяга кожата. На мен тогава не ми се зачерви достатъчно и ме реимунизираха.

Ние ще правим прощъпулник скоро, какви предмети сложихте за децата?

# 157
Милото, аз играя една ферма  и едни риби. Доста време отнема, но пък на ден е 20-30мин с кафето.

Ni_ci

Намерих я случайно

Божко избра селфи стика - Имфлуенсър ли ще е, фотограф ли ще е... Не знам
Но не бяха сложили четката за зъби, която после грабна и не пусна...
Какъвто стане, само да е добър човек Blush

# 158
И на Ава фонтанелата не се е затворила. Нито педиатърката, нито ортопедът при последния преглед септември са коментирали, че е нещо притеснително.
За играчки - има хубави в Лидл тази седмица, иначе сега любими на Ави са пъзелите. Набелязала съм и магнитна дъска с магнити животни и плодове, да ги учим.
Ние вчера бяхме на фотосесия, мина много успешно, особено имайки предвид, че Ава беше на 40 минути сън и киселя цял ден. Но фотографът и асистентката му са истински професионалисти, направиха ѝ цяла анимация, скачаха, пяха, тракаха. Нямам търпение за снимките ☺️
Качвам снимка на моя списък за прощъпулник. Е, Ава реши да поеме по свой път и първо хвана питката 🤣 това не го бях нарекла, впоследствие казахме, че е за ресторантьор 🤣 а от предметите си избра най-безличния може би - шивашки метър.

# 159
Аз не казвам,че е притеснително.Нито личният ни лекар,нито невроложката ни или ортопеда са казали,че е проблем. Казаха че 24 месеца е нормата,но и тримата принципно изразиха мнение,че на по-голяма част от децата се затваря около годинката,плюс месец,два. Винаги има изключения разбира се! Попитах да знам дали сме единствени от темичката с незатворена фонтанела.
 В предвид че Пламена е родена с голяма се очакваше,че няма да се затвори на годинката.

# 160
И на Райче беше голяма фонтанелата при раждането. Ама и как иначе с тази голяма глава, трябваше да има механизъм по-който да излезе по нормален начин.
И на баща й късно се е затворила.

Ортопедът каза, че трябва да се внимава да не си удари главата там при фонтанелата, например в остри ръбове.

# 161
  • Пловдив
Здравейте,
Някой дали може да ми каже колко на брой са ваксините до тази възраст?

9 на брой - задължителните - до 16 навършени месеца.
Има и ротавирусна ваксина, която е препоръчителна, с нея стават 10.

# 162
И на Райче беше голяма фонтанелата при раждането. Ама и как иначе с тази голяма глава, трябваше да има механизъм по-който да излезе по нормален начин.
И на баща й късно се е затворила.

Ортопедът каза, че трябва да се внимава да не си удари главата там при фонтанелата, например в остри ръбове.
Не си споменавала или аз съм пропуснала,че и Рая е родена с по-голяма фонтанела. На нас ортопеда ни каза също да се пази главичката. Според ЛЛ пък въобще няма от какво да се  притесняваме,щом главичката си е нараствала с нормални темпове до сега.☺

# 163
  • Бурса
Пламинго за подарък давам идея палатка. Каката има и често я вадим и прибираме. Последно малкия откара доста време в нея с една прожекторна лампа и една дъскичка за рисуване.

Ради голямата ми дъщеря няма БЦЖ ваксината, защото е родена в Италия и там не я поставят. Сега е 4ти клас, тук не са ми искали да я поставяме, същност само нея няма от задължителните.

На бебо вчера поставихме първата доза варивакс, нямаше реакция, но ще видим за късна такава дали ще има.

# 164
  • Велико Търново
Палатка са взели вече за подарък, ние вчера купихме тези:

Общи условия

Активация на акаунт