Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
Ние май няма да се разминем със зимните кецове на Кк уж са с вълна вътре,но краката му студени. Препоръчайте ми зимни боти/ботушки ,но да са удобни да прохождащо детенце ,защото както знаете нсе още се учим да ходим

# 181
  • Бургас / Славейков
Дано всички болни оздравяват бързо.Ние минахме и ваксината , няколко дни беше невъзможно крив ,не е вдигал температура.Но напоследък често се буди по рано на следобедния сън  и после немога да го доприспя.Днес пак се събуди този път успях ,даже мисля да го събуждам , защото пък довечера няма да може да заспи лесно.Ние все още сме с биберон ,не  съм го махнала заради зъбите , много бавно и трудно изникват.На детски кът не сме ходили ,но се събираме често с комшийчето ,и играят двамата.Със сополи и болести най -често са племенниците и гледам много да не се събираме с тях те ходят на ясла и градина и да вечно болни.Ту единия ,ту другия.Като си представя че и мен това ме чака ,ужас.,не ми се мисли от сега за яслата и градина.

# 182
Ради, аз взех на Superfit. И Роско се учи да ходи т.е. ходи хванат за 1 ми пръст. Взех 23 номер макар той да е 22. Много леки, гъвкави, отвън естествена кожа, отвътре не но са пухкави. Много са му удобни. Обувам на студено краче и вадя после топло😉
https://photos.app.goo.gl/niq38UkjVaJbhccF7

# 183
  • Велико Търново
И аз да помрънкам малко. Виктория не иска да спи с баща си, буди се по два, три часа нощем и се дере от рев докато не отида аз.
Снощи си разменихме местата, той спа в спалнята с малкия, а аз с Виктория в детската . Не се е будила , само примрънка, но пак заспа. А на сутринта го помолих да отиде да я гушне , че да заспи докато кърмя. Е няма такъв рев, не спря да се дере, докато не отидох в стаята.

Лизи, кофти случка, и аз се дразня на родителите, които си водят децата болни по площадките.

Faja, дано по- бързо да се оттърсите от шока и скоро Роско да си хапва нормално.

Гро, бързо оздравяване!

Утре ще водя Вики на ваксината за морбили, много се надявам всичко да е наред 😊.

# 184
Днес цял ден, не успявам да нахраня Сами, през ноща също не спа и сега гледам, че е пробил втори кучешки, явно заради това не иска да яде. Ще видим утре как ще е. Направи ми впечатление, че кучешкия расте много бързо, а кътниците едва едва с месеци не могат да порастат и избият целите.
Вече има 14 зъбчета.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 18:31 от Lizi:) :)

# 185
Нека оздравяват всички болни!
Аз влизам да се похваля, Борис днеска направи първи самостоятелни крачки! Като от рекламите бяхме, той идваше към мен да ме гушне, а аз си пуснах някоя друга сълза от радост. Беше много сладък и мил момент. За сега си предпочита все пак пълзенето, но предполагам все по- често ще опитва и да ходи.
Може и до не изпусне снега  ако до февруари е по -сигурен с крачиците. Но все пак не го броя проходил все още.
Иначе и при нас сега избиват кучешките и няма апетит, обаче омлет не ми отказа и си хапна доста за вечеря. Омлет за сега не ми е отказвол никога. Особенокато му го давам нарязян да си го хапва сам. Кътнищите също едва едва излизат, много бавно.
Готови сме с всички необходими имунизации вече е чак на 6г. отново.

# 186
Нека оздравяват всички болни!
Аз влизам да се похваля, Борис днеска направи първи самостоятелни крачки! Като от рекламите бяхме, той идваше към мен да ме гушне, а аз си пуснах някоя друга сълза от радост. Беше много сладък и мил момент. За сега си предпочита все пак пълзенето, но предполагам все по- често ще опитва и да ходи.
Може и до не изпусне снега  ако до февруари е по -сигурен с крачиците. Но все пак не го броя проходил все още.
Иначе и при нас сега избиват кучешките и няма апетит, обаче омлет не ми отказа и си хапна доста за вечеря. Омлет за сега не ми е отказвол никога. Особенокато му го давам нарязян да си го хапва сам. Кътнищите също едва едва излизат, много бавно.
Готови сме с всички необходими имунизации вече е чак на 6г. отново.
Браво на Борис!Честити краченца.  А сега трябва прощъпулник. Гледам в Германия си е доста студено и снежно. Щом се е пуснал ще хванете снега със сигурност☺

# 187
  • Варна
Честито на Борис!

Честит зъб и на Сами!

При нас от поне 4м са 8 зъба 😃 няма ли още една ваксина на 16 месеца?

# 188
Честито на Борис!

Честит зъб и на Сами!

При нас от поне 4м са 8 зъба 😃 няма ли още една ваксина на 16 месеца?
След морбили има още 1 ваксина. Май беше на 17 или 18 месеца, ама нямам ясен спомен, защото заради морбили сме я отлагали и нея с много. На баткото му я биха на 1г и 10м, на каката на 1г и 8м.

# 189
Ах, какъв мил момент са първите стъпки! Честито на вас и браво на него!
“Ние” сме с 7 зъба, там където са кътниците е подуто и са зачервени венците, но още нищо няма.

За да са топли краката в зимните обувки трябва да има място да се движи крачето, да не е много стегнато и плътно с дебел чорап(например). И друго, което се сещам май си е до крак, с едни и същи обувки на едно дете, може да са му топли краката, на друго не.
Може да се сложат допълнителни вълнени стелки, ако обувката позволява.

При нас нищо ново, помрънква и реве по 100 пъти на ден за различни неща. Но в границите на нормалното или поне така си мисля. За сега го понасям без да се изнервям (много).  
Преди няколко дни се хлъзна на плочките в коридора, падна по гръб, не я видяхме в момента на падането, но се бях притеснила да не си е ударила главата. Плака много Sad . Сега сложихме килимче там.

# 190
Благодаря ви, момичета. Утре със сигурност ще я закарам до лякаря. Днес звънях, но по незнайна причина беше затворено. Почти съм сигурна, че е гърло. Гладна е, постоянно ттрси да яде, но след първата хапка започва да реве неутешимо. Дано мине бързо това, че вече не издържам да я гледам така, а и съм страшно изморена от постоянното носене.
Фая, позволиха ли ви да стоите вътре по време на интервенцията. Тъй като казваш, че са го упоили с маска?
Ох, до болка ми е познато това тичане от детската стая на каката до стаята с малката. Случва се и да се събуждам в едната стая без да знам как и кога съм стигнала до нея.
И при малката кътниците излизат достааа бавно, то беше мрънкане беше чудо.
Планът за неделята ми беше да ходим и ние на детски кът, но уви заради температурата не успяхме.

# 191
Faja прегръдки, всичко да остава назад и бързо да оздравявате.
Ще погледна Superfit, звучи добре.

Gro, определено звучи като гърло, щом плаче когато се храни. Дано не е сериозно и при вас да минава бързо.

Честити крачета ня Борис Hug

Plamingo, не е лесно изобщо и при вас. Понякога си мисля "Ами сега ако имах бебе" Grinning и се сещам за теб.

Божидар има 16 зъба. Биберона беше самоза спане, но когато избиваха кучешките го съжалявах и му го давах през деня да се успокоява, понеже го дъвчеше. Много лош мой ход! Сега е почти постоянно с биберон, а много често и с два. Ще изтрия снимката бързо.
Когато няма крещи и си го иска. Застава в кухнята или на шкафа си и започва да плаче и крещи БИБИИИИ БИБИИИ. Разсейването трае 10мин и отново БИБИИИ.

Като цяло след като избиха последните зъбки, спря да мрънка. Но се тръшка и вика. Никакъв респект към мен. Днес искаше да свали пердето с релсите. Карах се, сериозна бях колкото мога и той ми се смееше  все повече и повече. Накрая го питам "колко пъти да ти повторя" и той ми отговаря "едно".

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 23:18 от Miss AG

# 192
  • Варна
И Габи изпада в истерия за “ба” и вика пред шкафа, докато не получи…преди само спеше с него 🙄

# 193
Честити, първи стъпчици! Heart

Вчера мойте се бяха затворили в спалнята, седят на вратата и аз не мога да вляза от тях, само главата си вкарвам, гледам че Сами бие Яна по главата, а тя плаче, карах се, виках да се дръпнат от вратата, да спре да я бие и в един момент казах на Сами, " ей сега ще вляза и ще те набия и аз, да видиш какво е" (разбира се, нямаше да го направя), но реакцията беше.... Стана, започна да се смее, дръпна се от вратата и ми вика "айде, айде"  Confused
Толкова за респекта към мен!

Сами ползва шишето за мляко за биберон. Направо полудява, като го види. Ходи и си го суче празно.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 10:38 от Lizi:) :)

# 194
Снощи бяхме на детски РД. Големите се смляха от игра в детския кът. И ние с малката отидохме, там има обособена част за бебета сядаш си до стената на пейчици, а детето си играе. Поне моето си игра само. Обаче дойде една украинка с 2 деца, които първо бяха големи за нея част, и започнаха да хвърлят и блъскат играчките, имаше и малък басейн с топки и те се хвърлиха да се бият в него. Тя уж се опита да ги изкара, но те се разпищяха и тя ги остави. А басейна е наистина малък, 3 колкото моето бяха и за 4 дете няма място, а онези се хвърлиха върху другите две деца буквално. Открих, че моето не харесва басейни с топки, колкото пъти я слагах там, толкова пъти тя изкачаше на секундата и отиваше при другите играчки. Та поведението на онези хлапета да речем мога да го преживея, но и двете бяха със жълто-зелени сополи до брадите и неспираща кашлица. Ами, сори, обаче прибрах си хлапето и излязохме. Разходихме се по другите игри, батко и я взе да се спуснат по една от големите пързалки, на нея не и хареса, намерих друг басейн с топки, ами такава ужасена физиономия като я пуснах вътре просто няма, а другите 2 бебета, с които бяхме в началото си играеха там. Та това ни беше играта в детския кът, върнах ме се на масата. Но не мога да разбера защо аниматорите пускат меко казано видимо болни деца и то при положение, че има табели, че болни деца не се допускат.

Общи условия

Активация на акаунт