Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 517
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Кате,преди няколко дни ми излезе клип във фейсбук,майката потопи бибата на детето в оцет и детето като опита повече не пожела и да я види,тя му я даваше няколко дни ,но то винаги я буташе,може да пробваш

# 406
Lizii някакъв вид протест е това с шишето. Рая го прави същотото, но с водата. Като й дам шишето го блъска и казва “НЕ” , затова й го оставям на видно място, правя се че пия от него и след това и тя го взима да пие. Но тя с водата е като Сами с храната…30-40мл, мааааксимум 50 в “жадни” дни на ден.

# 407
За храна честно казано вече не знам и аз какво да коментирам. Знаете че Плами си хапваше,но да подчертая ШЕ и от седмица е в отказ. Не знам просто това не е моето дете.
Лизи нормално е да си изморена с две деца,аз с едно едва смогвам,а за теб не знам.
Пламена си отказва твърда храна и това е. Иска само АМ. Лизи беше казала,че предкътнциите при някое от децата расте бавно,но на Плами доста бързо растат освен,че пробиха вече и растат ама с пълна сила.
Днес беше кошмарно  излизането ни. Пламена не беше в настроение и се гънеше като гъсеница като не става на нейната. На края легна на земята и почна да рита с крака,а ревеше като някое магаре. Изпаднах в нервен срив. Отделно видя до съседния блок люлките и искаше да ходи там,а аз снощи имах гадни сънища и сънувах баба. Тя е починала и исках да раздам. Аз си вярвам в такива неща,та хора спрями тока. Взех я на ръце и ми оскуба един кичур коса,за да я пусна. След обяд не съм я изкарвала и днес спа само един час на обяд,понеже имах работа,та сега заспа за втора дрямка. Предполагам довечера ще стои до не знам си кога🥲🙄😪 Изключително тежък ден и дано сега като се събуди е малко по спокойна🥲

# 408
Милото, съболезнования! Не си сама, моята баба също почина в събота сутринта. Възрастна беше, но аз пак съм съсипана и болна. Сега вече никой не ми остана освен брат ми.
И Борис днес изпадна в пълна истерия, чак бягаше от мен кото исках до го взема. Избяга, но се спъна и си разкърви устата и носа. Та все пак даде да го забърша и шишето с мляко го успокои до някъде. Сега аз съм изтощена от тази негова истерия, а той си играе покрай мен.
Но беше ужасно изживяване днешното прибиране от яслата. Строи сега кула от едни такива като лего ама не са лего. Не знам как се казват.

# 409
Милото, съболезнования! Не си сама, моята баба също почина в събота сутринта. Възрастна беше, но аз пак съм съсипана и болна. Сега вече никой не ми остана освен брат ми.
И Борис днес изпадна в пълна истерия, чак бягаше от мен кото исках до го взема. Избяга, но се спъна и си разкърви устата и носа. Та все пак даде да го забърша и шишето с мляко го успокои до някъде. Сега аз съм изтощена от тази негова истерия, а той си играе покрай мен.
Но беше ужасно изживяване днешното прибиране от яслата. Строи сега кула от едни такива като лего ама не са лего. Не знам как се казват.
Баба е починала преди 20 години и странното е че ми се яви и искаше храна. Не съм я сънувала много години🥲Както и да е да не занивмам другите от форума с това. Та Палмена е ужасна също тези дни. Нямам сили и нерви честно. Сега спи и не мога да я събудя,а после това ще ми излезе солено😪

# 410
  • Велико Търново
Cookie, съболезнования!

Лизи, а как им даваш да ядат, през целия ден ли или сутрин, обед, следобед и вечер? И като им даваш винаги ли хапват поне по една две хапки .
Питам защото ако по цял ден слагат нещо в устата си, дори и по една, две хапки не знам дали ще огладнеят когато дойде време за ядене.

Аз бях против да давам на Вики да яде без да е седнала на стола за хранене. Но напоследък ми е по- лесно да я слагам на едно столче на земята, тя сяда хапне няколко хапки, става и обикаля около мен и така идва да яде , понякога дори става по- бързо. На стола иначе само но мрънка и пищи че иска нещо, и аз започвам да се изнервям.

Тази нощ пак будува от 4 до 6.
Днес спа 2 часа до 17 часа.
Явно трябва да променя нещо със съня и аз. Спи по около 3 часа през деня, знам че трябва да е по- малко , ама пустата му умора все си казвам утре ще я събудя по- рано и пак я оставям да спи по 3 часа. То това е единственото ми време за "почивка" , ако малкия не е буден, а в повечето случаи той не спи.

# 411
Cookie съболезнования! И моята като почина беше възрастна, беше и с алцхаймер. То това не беше живот..но бях съсипана, до ден днешен не мога да я прежаля!  С ръка на сърцето казвам, че тя беше най-значимият човек в живота ми, чувствала съм я по-близка от всеки друг.

Plamingo, и моята е поспаланка, спи следобяд по 3 часа. За щастие не й се отразява на нощния сън поне за сега. Но пък заспива чак към 9-9:30/ а преди беше към 8, но и аз така всеки ден си казвам че ще я събудя. Обаче…сърце не ми дава, точно защото ми е единственото време за почивка. Аз напоследък имам проблем със съня и се будя нощем по няколко пъти и после едвам заспивам…съответно цял ден едвам издържам. Следващата вечер пак същото, не знам къде ще му излезе края.

Оплаках ви се! Чувствам се по-добре 😂!

# 412
Най-искрени съболезнования,да почива в мир❤️

# 413
Да почиват в мир всички починали близки!

Пламинго, не давам между храненията нищо, имам си правило, залагалки тип бисквита, солета, зайо байо, могат да ядат само непосредствено след хранене и ако са яли, нормално количество! До 30 мин трае храненето + "залагалките", за да могат до следващото хранене да огладнеят.
Всеки ден давам в едни и същи часове да ядат.
На въпроса винаги ли хапват поне по една две хапки -Яна си хапва, Сами някой път дори не иска да пробва.

Хранят се само в стола за хранене, пробвала съм на нашите столове да седят с нас, но е по зле положението. Не искам да ги уча да ядат на пода или на друго място, все пак са две и няма как да ги гоня и залъгвам. Но попринцип и това съм пробвала, не отварят уста на пода.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 22:55 от Lizi:) :)

# 414
  • Велико Търново
Ох, Лизи, идеите ми вече се изчерпаха 😞.  Сигурно вече се повтаряме от към идеи, но никога не се знае кое може да подейства.

# 415
Пламинго, то никой не знае кое може да подейсва! Ще ти дам пресен пример. Края на септември, началото на октомври , първия режим на терапевтката беше за обяд, таратор + манджа + парчета храна, да редувам, давам една хапка от едното, после другото, после третото и повтарям и така да ги храня, пълен неуспех, Яна се напъваше да повръща от таратора, отделно като дам друг вид храна освен манджата, тя си затваряше устата и не искаше повече да вкуси нищо и яденето приключваше след втората хапка . Миналата седмица направих за нас таратор, оо чудо, Яна много го хареса...  Почна да ми прави лек отказ от храна, реших да пробвам тоя режим, тя яде като не видяла. Ако е само манджа се тегли, ако редувам трите вида храна, яде, не мърда и не отказва, отваря голяма уста. Та това, че не се е получило преди месец/два, не значи че сега няма да се получи. Менят си вкусовете светкавично и действат неща, които не вярвах, че е възможно.

Ох, Лизи, идеите ми вече се изчерпаха 😞.  Сигурно вече се повтаряме от към идеи, но никога не се знае кое може да подейства.

# 416
Идвам да се оплача, Ава втора нощ ни буди с див рев. Даже рев е малко, направо се дере, става цялата червена, едвам си поема въздух, не знам колко време ни отнема да я успокоим. Снощи започна в 3, успяхме да я успокоим, но отказваше да легне, при опити да я сложим пак започваше дрането, разнасяхме я с ММ до 5:30. 14.5 кг как се разнасят няма да обяснявам, всичко ме боли. А на ММ към коледния подарък трябва да добавя и космодиск 😃 Най-накрая заспа и след час пак се събуди със същия див рев, чак се задавяше, тогава вече дадох Панадол. Възможно ли е да са зъби, през деня не мрънка, весела е, обаче втора нощ е истински кошмар. За Коледа си пожелавам да се наспим..
И да споделя и хубавото, ходихме на куклен театър и дядо Коледа. На Ави вниманието се задържа точно 5 минути на театъра, а дядо Коледа го посрещна с рев 😃 догодина повече 😃

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 14:35 от M.Angelovaaa

# 417
Болибон[/b, Ади яде леща със сирене, пил.супа със сирене ,боб, крем супа , изобщо всичко и пробутвам на попара и то в малки количества , за да нв го усеща много, иначе спира да яде или изобщо не опитва.Страшни боламачи ама какво да се прави.
Куки, моите съболезнования,да почива в мир! Много неприятна случка с Борис , дано вече е добре.
Лизии, аз съм казвала  и преди,но можв да не си обърнала внимание - правя топчета с тахан,бисквита,извара и може малко намачкан плод за лека киселинност.Също по малко тахан слагам понякога в сутрешна попара.
М.Ангелова ами да , възможно е .Ади пък напоследък се събужда с плач нощем и после пръцка, та може и корем нещо да я боли, знае ли човек.Космодиск е чусесен подарък, аз бих си взела наколенките на доктор Ливайн 😀😃

# 418
М. Ангелова, възможно ли е да са уши? Забеляза ли нещо, да си пипа ушите или нещо такова? Обикновено най вече нощем болят уши. Спомням си, че веднъж Сами рева така и педиатърката на другия ден ми каза, че са го болели ушите.  На следващата нощ, се бях подготвила с капки и като се разплака, направо сложих и си спа до другия ден.
Педиатърката ми казва че се натиска, ей тук, за да се провери дали ги болят ушите.

Ако изплаче, значи го болят.

# 419
  • София
Нощен терор, ако през деня не мрънка от зъби.

Общи условия

Активация на акаунт