Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Ради, Борис не е вдигал температура на нито една ваксина. Но знам, че панякога се случва. Стискам палци да мине бързо, че сегашните вируси са много гадни.

Борито схвана от къде се отворят вратите но не ги стига още. 2- 3 сантиметра да порасне и сигурно приключва спокойствието и при нас.

# 496
Отново е с 37,8 ,като се събуди ще го водим на лекар

# 497
Отново е с 37,8 ,като се събуди ще го водим на лекар

Заведи го за твое успокоение, но се подготви, че ще ти кажат, че е реакция от ваксината. Т е ниска и по всяка вероятност наистина е така. От вируси се вдигат по-високички Т, поне моите диването вдигат по-високички.

# 498
чела съм,че казвате,че панадол и нирофен е едно също или се бъркам ? Личнатс ми писа да редувам на 3 часа панадол и нурофен,правихме грим тест и ковит отрицателен

# 499
Различни са. На Панадол активното вещество е парацетамол, а на Нурофен е ибупрофен. Редуват се, ама аз знам на 4ч, давала съм и на по малък интервал, но много рядко и то в краен случай. Колко му е Т, че да ги редуваш. Редуват се при Т, която не спада или започва да се вдига преди на едното да ми е изтекло действието. Аз давам температуропонижаващо при Т 38⁰, обаче ако видя, че детето не се чувства добре давам и по рано. А редувам ако Т е стигнала 38,5, а още не са минали часовете на предното лекарство. Например съм дала Нурофен в 12ч (той действа 8ч), но в 16ч Т е около 38,5 давам Панадол (той действа 4ч, всъщност 6, ама досега почти не ми се е случвало), ако е по ниска гледам да отложат даването за да не ги тъпча излишно. Като преди сън гледам да ми се падне да дам Нурофен. Но пак зависи и как се чувства детето. Също гледам и да не превишавам максималната дозировка за 24ч. Баткото в момента е болен, оздравява вече, но първия ден не се чувстваше добре и му давах Нурофен въпреки, че беше с ниска Т от 38⁰. Вчера пак беше с почти такава Т, но цял ден не съм му давала нищо, защото казва, че се чувства добре. Днес вече няма Т. Само дето той си казва, а при бебето се налага да гадая.

# 500
Болибон цял ден поддържа 37,5+ стига до 38° ,цял ден е на 2 хапки портокал не иска да яде нищо ,добре ,че все още суче ,вода пие по 1-2 глътки и то с голям зор ,цял ден плаче иска само да го нося никой друг не иска и силно се  надявам наистина да е заради ваксината и никнещи зъби ,понеделник трябва да заминаваме за Чехия и ако утре не е добре няма да ходим докато не му мине

# 501
Здравейте момичета, чета ви, но рядко успявам да се включвам. Simple Smile

Как оцелявате в ежедневието с тези буйни деца? 😅 От както времето започна да става лошо съм подложена на китайски мъчения по цял ден 😂. Алекс сам не играе, отделно на всяко нещо, за което кажа “не” се отговаря с “да” и започва да го прави още по-усилено.. Тръшка се, реве, бие, не знам какво стана с него, хем ми е смешно, хем ми се плаче 😅
Дайте идея, вашите дечица с какво най-дълго се занимават? Какви играчки, аз вече буквално не знам какво да взема, неговата играе е да ме скуби и щипе 😂

Ради, най-вероятно се е заразил от теб, но така или иначе температурата му не изглежда да е особено висока и притеснителна. Давай си му лекарствата, които лекарката ти е казала и се успокой Simple Smile

# 502
Някой поръчвал ли е нещо от Дивата Ферма, харесаха ми някой неща?

Сикрет, аз ги укротявам с книжки. Яна преди нямаше никакъв интерес към книжки, но последния месец, може и повече да е станало, почна да има голям интерес. Сами го укротявам и с магнитна дъска да рисува, Яна още няма интерес към нея, но седи като ѝ хвана ръката да рисуваме двете.
Тази играчка много я харесват. Но са малки топчетата и трябва да се играе под наблюдение.

С ринговете също убиваме някоя минута.
Преди няколко дни направих подобна на тази кутия. И Сами си игра 40 мин без да мръдне, само че с картонени листя, защото с меките не уцелва.

Ей в тоя кашон хвърлят топки и двамата. Топките са от тея за басейните.

Имам няколко такива кутии и слагат орехчета вътре.

Общо взето, като видя, че нещата излизат извън контрол, вадя някой от тези неща и ги стопирам. Преди да са изпаднали в истерия или да са се прибили. Преди няколко дни на Сами му беше хрумнала гениалната идея, да се качва на трапезния стол и да се хвърля върху Яна, която е отдолу.... Общо взето думата "не" и при нас не важи, просто ги разсейвам с други неща, като видя, че ситуацията ескалира.
Има една интересна книжка, с нещо като игри, много я харесах. Някой от игрите баба ми ги е правила.

Това е, което мога да предложа, ако някой има идеи за други подобни игри, ще ми е интересно и аз да взема идеи!

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 09:31 от Lizi:) :)

# 503
Супер идеи, Лизи, даже имам няколко кутии от “Каприз”. Иска ми се да го водя на детски кът, но като знам колко болни деца има съм почти сигурна, че ще се приберем с подарък. 😅
Книжки имаме много, може би един чувал, но губи бързо интерес, ако пък му ги дам ги къса.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 13:51 от SecretM0

# 504
Мони, топ играчките вкъщи са пъзели, различни сортери и книжки, качвам снимки на няколко от тях. Любимите книжки са от поредицата "Във вълшебната гора", аз ги помня от моето детство, много хубави приказки. Имаме цялата колекция, но са с меки корици, тя скъса две и съм ги оставила за оборотни. Много са им хубави картинките, много обича да ги разглежда и да търси вълка 😃 хората си плашат децата с Кумчо Вълчо, моето го обожава, само сочи към книжките и "ауууу" по цял ден 😃 и постоянно ме кара да ѝ пускам песничката за седемте козлета и припява пак с "аууууу" 😃Много си играе с плодовете и зеленчуците, те са с велкро, разделя ги, после си ги сглобява, "готви" в кухнята. Изкарахме пак орто пъзела, много ѝ харесва да ходи по него. Също бях показала играта с гевгира, още ѝ е интересна. Като цяло доста се заиграва, но трябва аз или баща ѝ да сме в стаята, може да се занимава сама, но излезе ли човека, който е с нея, оставя всичко и тръгва 😃😃 трябва всички врати да са отворени, да не изпусне нещо. Напоследък иска преди да заспи и двамата с ММ да сме в стаята, тръгне ли да излиза той се къса да реве 🙄 когато излизаме двете е голям рев, че оставяме тати, когато излизат двамата ми маха за "чао" и дава целувки 😃😃

# 505
М. Ангелова, влакчето и пеперудата от къде са? Отдавна търся нещо такова.

# 506
Лизи, влакчето е от Лидл, пеперудата ни е подарък. Да добавя към предишния пост, играчките, които Ави не бутва изобщо са превозните средства, има райд-он кола, сега за Коледа ѝ подариха скутер за баланс, не ги бутва. Ще ги пробвам пролетта и навън и ако не ги подкара отиват в olx 😃

# 507
Така и не взехме кухня, асоциирах я с момичешка играчка, но последно време размислих. Ще се взима явно, иначе подобни пъзели имаме доста, влакчето не го бях виждала, ще вземем.
И при Алекс сам да остане в стая е абсурд, има голям афинитет към ключове и по цял ден виси в коридора и се мъчи да отключва вратата.
Когато съм сама с него, редовно ни заключвам в хола понеже няма спирка, от месеци вече отваря вратите и ме е страх без надзор, в коридора има прагове на банята и тоалетната. Колкото и да го пазя обаче е вечно син.. сега е със синя брада, падна и се удари, не знам как не я спука. Голям екшън е 😅

# 508
Лизи , как се казва книжката?
Ради , на темп под 38.5 попринцип недей да скъсяваш интервалите на лекарствата.
Ади като беше с темп слахах чорапки с оцет за да дочакам до следващото лекарство, а може и куул пач.Аз не бях скъсила интервалите, даже ги давах и на по - голям интервал ,но въпреки това се обрина и както знаете според педиатърката беше от лекарствата(според мен розеола).
За играчките - много получи за Коледа ,но една от пепко тип "поп ъп" май и е най - интересна.

Ако не играе с играчки се чекне по гърнето, крие се под масата и подобни.И тя вече е цялата синя.

# 509
  • Пловдив
Йони също има таралежчето от Пепко, но рядко се заиграва с него. Разхвърля си книжките на пода и ги разглежда, има стари гумени играчки - животни, наследствени и ги мести от едно място на друго, като се стреми да са подредени и изправени.
За Коледа ѝ взех играчки за нанизване https://www.ozone.bg/product/darveni-figuri-za-nanizvane-tooky-toy-morski-svyat/ (мисля, че някоя мама оттук ги беше споделила, аз ги харесах и ги купих) та с тях Йони също се занимава.
Бута си плюшените играчки в количка за кукли и се заиграва с кухнята от Лидъл. Но като ѝ писне да се занимава сама, идва, хваща ме за крака и ми показва, че иска мама 😄
Лизи, много готини идеи. Малко бях скептична за книжката, но ми хареса като видях част от съдържанието ѝ.
Йони успява в Сливен да отваря вратите, у дома, в Пловдив още са ѝ нависоко.

Общи условия

Активация на акаунт