Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 428
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
На Ави крачето миналата година от май до юли порасна с два номера - от 20 на 22. От тогава носи 22-ри номер, редовно проверявам обувките, но не ѝ стискат за сега.
Ави на обяд спи около два часа, като това ѝ е максимума като цяло, тя и като бебе не е спала повече за една дрямка. Освен единични случаи, които ясно помня 😃 сама си направи режим
Събуждане 9-9:30
Обеден съм 14-14:30 - 16
Нощем сън 22:30
Късно ляга и се събужда, но аз също обичам да поспивам и идеално ме устройва, кога друг път ще ми се отдаде възможност да спя до 9-9:30 😃

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 09:51 от M.Angelovaaa

# 706
  • Бургас / Славейков
На болните да оздравяват.Нашия татко беше болен вече е по- добре.Не смея да казвам нищо ,да не се разболее Митко.И на нас ни умаляха пантофите и се чудя какви да взимам    сега ходи с едни като чорапчета с тънка подметка.Зимата май почти я изкарахме с обувките ,ботушите почти не ги носим.Като излизаме сме още с количката.По лесно ми е като пазарувам и взимам кухнята.Все още сме с биба  и от скоро иска  да яде сам .С вилицата се справя по добре , лъжицата не всеки път си уцелва устата ама така ще е. докато се научи.Иначе продължава да спи сл добре 1,5-3ч.По често 2ч.Изговаря повече думи от днес казва Муна/Маймуна/

# 707
Яна имаше един период, дето много бързо ѝ порастна крака, около есента. Края на юли беше с 19номер, края на октомври 24 номер на Колев и Колев. Слава богу сега е в застой и не расте на крака.
Аз още съм зле от тоя грип, две седмици точно минаха, не ми стига въздух и постоянно ми прилошава и повръщам. Децата са добре вече. Но съня е ад! Будуват нощем, много е гадно, цяла нощ се редуват, ту единия, ту другия! Тази нощ Яна будува от 1:00 до 3:00, а Сами от 3:00 до 5:00.  Преди няколко дни Сами беше с 6 часа нощен сън и 2 дневен, как издържа не знам.
 Вече не помня от кога не сме излизали от апартамента....
Сами не яде въобще, буквално има дни на едно, две хранения, не знам какво да го правя, след това боледуване от месец и половина с 3 вируса, нещата станаха още по зле. Има 16 зъба, не виждам да избиват останалите, не е болен вече, не знам каква е причината, но не иска дори да пробва храна. Не може да дъвче, не мога да проумея, как с толкова зъби не умее да дъвче, ако реши да пробва нещо, се задавя и повръща. Или просто си вади парчетата от устата, отхапва нещо, дъвча го и после плюе, не иска да преглътне парче. Вчера, не е закусвал, яде заготовка плазмон на обяд (само това яде, чиста заготовка), след обяд пак не иска, дори да пробва храната, вечерта, също не иска да пробва вечерята, изяде няколко трохи сух хляб, около 1/4 от филията и си изпи млякото преди сън. Това е за цял ден, 180 гр на обяд заготовка и 200мл АМ преди сън, прекалено малко за цяло денонощие.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 10:59 от Lizi:) :)

# 708
Лизи,постарай се дя пиеш много вода , мн е трудно да се гледат деца в това състояние ,наистина! За неспането им - най- вероятно и те се чувстват зле още, макар че няма видими симптоми, Ади и тя продължава да реве нощем и денвм и  не иска да играе,само иска да се гушка да я нися , също не яде почти нищо ,откакто се разболя..Аз за да и дам някакви лекарства и давам да яде данонин,по една малка опаковка на ден.В нищо друго вече не успявам да скрия сироп или друго.
Лошото е , че пак започня да кашля и да вдига темп, а уж беше се оправила....ние в момента сме с 23ти на Колев(пантофи) и са на ръба , колебая се обаче дали 24ти са и големи.
Кате, браво на вас двете с Йони, бъди упорита и не се давай !

# 709
Орехче заведи я на лекар, за да започне да вдига пак Т значи нещо започва отново.

# 710
Орехче, тъпия грип е така на спадове, тъкмо мислиш, че ти минава и пак те удря! Яна така, сякаш го мина втори път, възможно е и да ги повтаря, след като се разболее и друг покрай тях, не знам.
Честно казано, въобще не ми изглеждат да им е лошо, активни са, играят, дори Сами с ония 6 часа ношен сън, пак не ревеше и не беше крив. От къде взима енергия не знам, след като не спи и не яде.
Говорих с личния ми лекар, за това мойто прилошаване, днес пак треперя цялата и имам ужасно ускорен пулс, подозирам, че ми е лошо точно от пулса, при покой когато лежа, пулса ми не пада по надолу от 95. И направо усещам, чак устата да ми трепери и зъбите ми притракват, както и цялото тяло. В понеделник се уговорих с личния лекар, да ми пусне изследвания, ако продължава така. За жалост ще мога да ги направя, чак събота, когато мъжа ми почива. Чудя се да направя ли на Сами някакви изследвания, освен хемоглобин и феритин, отдавна се каня да пусна, какво друго може да влияе на храненето? Все пак ще му дам още някой ден, дано прояде...

# 711
Лизи ,тоест Сами не може да яде храна на парчетъ все още ,така ли ? А Яна как е ,може ли да се храни с парчета или и тя предпочита пюрираната храна ?

# 712
Когато Яна и се отвори апетит преди около 2, 3 месеца много бързо се научи на парчета. Иначе и тя беше, като Сами. Но Сами, като не иска да яде, просто не виждам как да го науча. Няма как на сила да му давам парчета в устата, за да го науча, трябва сам да прояви желание, както Яна. И от там идва проблема, че не може и не иска да се научи на нищо свързано с яденето, просто няма интерес. И предполагам, че има някакви страхове от задавяне, защото ако си вкара нещо в устата ще е буквално откъсната троха, не нормална хапка.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 14:28 от Lizi:) :)

# 713
Орехче, тъпия грип е така на спадове, тъкмо мислиш, че ти минава и пак те удря! Яна така, сякаш го мина втори път, възможно е и да ги повтаря, след като се разболее и друг покрай тях, не знам.
Честно казано, въобще не ми изглеждат да им е лошо, активни са, играят, дори Сами с ония 6 часа ношен сън, пак не ревеше и не беше крив. От къде взима енергия не знам, след като не спи и не яде.
Говорих с личния ми лекар, за това мойто прилошаване, днес пак треперя цялата и имам ужасно ускорен пулс, подозирам, че ми е лошо точно от пулса, при покой когато лежа, пулса ми не пада по надолу от 95. И направо усещам, чак устата да ми трепери и зъбите ми притракват, както и цялото тяло. В понеделник се уговорих с личния лекар, да ми пусне изследвания, ако продължава така. За жалост ще мога да ги направя, чак събота, когато мъжа ми почива. Чудя се да направя ли на Сами някакви изследвания, освен хемоглобин и феритин, отдавна се каня да пусна, какво друго може да влияе на храненето? Все пак ще му дам още някой ден, дано прояде...
Извинявам се, че нахлувам непоканена и с непоискан съвет.
Това, което описвате, е характерно за хипогликемия. От личен опит. Не е за подценяване.
Възхищавам се на всички ви, страхотни сте!
Успех!

# 714
Така е,трябва сам да прояви желание да яде,моя пък ако не е на парчета не го иска. Иначе относно съня Вики от 2 седмици е така ,вечер ляга много късно най-рано 22:30 ,сутрин става в 8 и на обяд спи час и половина рядко 2 ,30 ,та и той от доста време едва му се събират 10-11 часа сън за 24 часа ,не знам какво му стана изведнъж

# 715
Извинявам се, че нахлувам непоканена и с непоискан съвет.
Това, което описвате, е характерно за хипогликемия. От личен опит. Не е за подценяване.
Възхищавам се на всички ви, страхотни сте!
Успех!
Щом се възхищавате на всички,то предполагам следите тамата тук! Вашето дете на каква възраст е? Следите ни,а защо не сте се включвали до сега?

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 18:38 от Милото

# 716
Да, понякога ви чета, за да си сверя часовника.
Имаме си момченце на година и четири месеца, след седмица става на 1г.5м.
Имаме си и голям батко, той е на 17г.
Наложи се да направя сериозен преговор на бебешкия период. Благодарение на вас определено ми беше по-лесно Wink

# 717
  • Велико Търново
Мале, Лизи, направо ти съчувствам. Когато будуват можеш ли поне да си лежиш или реват?
Може да сме говорили по тази тема, но не помня какво сме писали, мислиш ли да ги пуснеш на ясла? Предполагам че доста ще му помогне това на Сами от към ядене.

Опитай да си пуснеш изследванията по- рано, ако не ти е много далеч лабораторията. Две седмици така ми се струват доста, а и с това неспане на децата няма да се оправиш скоро 😔.

# 718
Не, не лежа или реват или си играят, но нали сме с камина през ноща и трябва да ги пазя да не отидат на нея.
Мисля на 2г да ги пусна на ясла, но честно казано ме е страх, че там въобще няма да яде, аз на едно хранене му предлагам поне няколко храни, някой път се получава. Дръг път не, там няма да има резервен вариант, ако не му харесва. А и трябва да се научи да дъвче, там никой няма да му пасира. Въобще не знам, много се притеснявам от детската градина. Повтарям се много, но имам приятелка в детска градина и казва, че злоядите ядат само хляб, направо лошо ми става, като се сетя за това.
Днес срещнах комшийката над нас и ми каза, че децата много реват нощем, казах "знам". Кой знае какво си мисли, че ги тероризирам нещо, нощем .

Мале, Лизи, направо ти съчувствам. Когато будуват можеш ли поне да си лежиш или реват?
Може да сме говорили по тази тема, но не помня какво сме писали, мислиш ли да ги пуснеш на ясла? Предполагам че доста ще му помогне това на Сами от към ядене.

Опитай да си пуснеш изследванията по- рано, ако не ти е много далеч лабораторията. Две седмици така ми се струват доста, а и с това неспане на децата няма да се оправиш скоро 😔.

# 719
Lizii, има ли как да ги събираш с други деца на тяхната възраст за някакво време? Нещо друго което ми хрумва, да му дадеш на Сами нещо в тези мрежички за смучене. Така ако има интерес към вкуса, ще упражнява дъвкане, но без риск да се задави и да се откаже. Може и да си го пробвала това.
На мен с едно ядящо и спящо дете ми идва на моменти много натоварващо, а като те чета тебе и ми става много криво.

Общи условия

Активация на акаунт