Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 52 434
  • 870
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте Simple Smile
Интересува ме какви рутинни изследвания се правят на новородените в болницата и ако помоля за някое допълнително (напр. кръвна захар) биха ли съдействали?

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 03:36 от Krastavichka1

# 451
Здравейте,
Аз си следя бремеността във Вита. Причината поради, която избрах Вита е прекрасната д-р Гагова, от години ходя при нея.
Четох и предите теми, и малко се обърках. В цените пише 'с избор на екип', но после в темата се споменава, че не може да се избере екип. Та може или не може?
Това ми е първо раждане и мой приятелки споменаха, че здравната каса покрива доста голяма част от разходите (около 3000лв). Това важи ли и за болница Вита? И ако да, какво трябва да нося със себе си, за да се възползвам от това подпомагане?
Благодаря.

# 452
Привет, първо честито и лека и безпроблемна бременност ти желаем!

Не, Вита не работи със здравна каса, евентуално някое допълнително здравно осигуряване може да покрие нещо, но не и здравната.

Аз раждах началото на юни и цената за секцио с избор на екип и самостоятелна стая беше между 3400 и 3500лв (не помня точно). С което отговарям и на другия ти въпрос - може да си избираш екип 😊

Успех!

Здравейте,
Аз си следя бремеността във Вита. Причината поради, която избрах Вита е прекрасната д-р Гагова, от години ходя при нея.
Четох и предите теми, и малко се обърках. В цените пише 'с избор на екип', но после в темата се споменава, че не може да се избере екип. Та може или не може?
Това ми е първо раждане и мой приятелки споменаха, че здравната каса покрива доста голяма част от разходите (около 3000лв). Това важи ли и за болница Вита? И ако да, какво трябва да нося със себе си, за да се възползвам от това подпомагане?
Благодаря.

# 453
Аз раждах началото на юни и цената за секцио с избор на екип и самостоятелна стая беше между 3400 и 3500лв (не помня точно).

Всъщност Вита работи с касата и някаква част от пътеката от се покрива. Цените, които цитирате са крайни за нас, но като здравно осигурени. За неосигурени са по-високи, можете да ги видите на сайта. Същото е и в Токуда, и в Надежда.

Естествено раждане с избор на екип и самостоятелна стая беше 2910 лв. през май. Абсолютно можете да си изберете лекаря.

# 454
  • Замък сред облаците
Избира се екип, аз раждах при доктор Гагова с избор. Не знам къде е пишело, че не може с избор. Може да се роди и без избор, при който е на смяна. Единствено ако се наложи да се прави спешно секцио или разкритието е много напреднало и има напъни и избраният лекар не е дошъл още, тогава да не се стигне до раждане с избрания лекар. Но това са единични случаи, с малък шанс да се случат Simple Smile

# 455
Да, така е, благодаря за уточнението mokka

Аз раждах началото на юни и цената за секцио с избор на екип и самостоятелна стая беше между 3400 и 3500лв (не помня точно).

Всъщност Вита работи с касата и някаква част от пътеката от се покрива. Цените, които цитирате са крайни за нас, но като здравно осигурени. За неосигурени са по-високи, можете да ги видите на сайта. Същото е и в Токуда, и в Надежда.

Естествено раждане с избор на екип и самостоятелна стая беше 2910 лв. през май. Абсолютно можете да си изберете лекаря.

# 456
  • София
Вече са Ви отговорили, че може да се избере екип. Само да споделя, че началото на август секцио, с избор на екип и двойна стая беше 2980лв за здравноосигурен.

# 457
Избира се екип, аз раждах при доктор Гагова с избор. Не знам къде е пишело, че не може с избор. Може да се роди и без избор, при който е на смяна. Единствено ако се наложи да се прави спешно секцио или разкритието е много напреднало и има напъни и избраният лекар не е дошъл още, тогава да не се стигне до раждане с избрания лекар. Но това са единични случаи, с малък шанс да се случат Simple Smile

Много благодаря! Явно нещо не съм разбрала докато чета... А какво включва ВИП пакета? Нищо не пише в уебсайта им.
Гагова е супер. Единственото, което малко ме притеснява е че не отговаря не телефона си. Какво се случва ако почнат контракции? JoyJoy
Имам още едно въпросче - понеже не ми дигна онзи ден като й звънях, а една приятелка малко ми уби мечтите за пътуване преди раждането. Ок ли е да се пътува със самолет в 32-33 седмица или е рисковано? Повечето авиокомпании казват, че е позволено до 36тата седмица. Една колежка е летяла от Щатите до Европа в последния момент... но моите приятелки казват, че не е ок заради налягането.

# 458
  • Замък сред облаците
Ъъъ, повечето авиокомпании след 28 седмица искат лекарско разрешение. И имат право и да откажат бординг при закупен билет. Но това е друга тема. За вдигането на тел, в почивно време не вдига, но и друг път съм обяснявала - с дежурства, извънредни раждания - лекарите си заслужават почивката, за да са адекватни когато ни трябват. Вдига си тел Гагова когато е на смяна. Ако не е на смяна се процедира по 2 начина. Ако не е спешно - пишеш по вайбър, ще отговори когато може.
Ако е спешно - звъниш в отделението на Вита и те имат ангажимента да се свържат с нея. Обикновено тия насоки ги дава към 34 седмица, поне при мен беше така.

# 459
Момичета, които сте се следили при д-р Дойчиновски - допуска ли бащата по време на преглед?

# 460
Мъжът ми само веднъж имаше възможност да присъства и го пусна.

# 461
Момичета, някой знае ли д-р Дойчиновски докога е в отпуск и вдига ли си телефона по време на отпуск? И дали има конкретен лекар, който го замества?

# 462
Момичета, някой знае ли д-р Дойчиновски докога е в отпуск и вдига ли си телефона по време на отпуск? И дали има конкретен лекар, който го замества?

Утре има операция в болницата. Така ми каза. Пиши му,
Отговаря а ако е спешно звъни

# 463
Jakito999999, много благодаря!

# 464
Здравейте! Днес бях на преглед и когато се прибрах забелязах, че на амбулаторния лист има баркод и пише "сканирай на регистратурата". Това нещо важно ли е? Аз съм си платила сметката, но ако сканирането на въпросния код е важно, ще се върна да го направя, иначе на следващият преглед.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 14:56 от Фрида

Общи условия

Активация на акаунт