Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 52 360
  • 870
  •   1
Отговори
# 495
Аз искам да попитам:
При секцио влизаш в деня на операцията нали? Не предния ден.
Има ли шанс някой лекар (аз съм при доктор Гагова) да св навие да чака да тръгне естествено раждане и тогава да се направи секцио?
Таткото може ли да види бебето?

# 496
  • Замък сред облаците
Защо да се навие да чака да тръгне естествено и тогава да се прави секцио? Тогава е най-висок риска от смъртност при бебетата по отношение на секциото (заклещено бебе в родовия канал, падащи тонове и тн). Има си протоколи и те са направени така че да са максимално оптимизирани за здравето на майката и бебето. Ако няма медицинска причина за по-ранно изваждане, но се налага секцио се насрочва за 10 дни преди термин.

# 497
Да, знам това, имам вече едно раждане секцио. И точно заради това спешно секдцио 16 дни преди термин искам да знам дали няма вариант да се изчака още малко. Със сигурност има и доста фактори "за" подобно нещо.

# 498
  • София
При секцио приемат ден преди операцията. Правят се редица консултации. Таткото вижда бебето през стъкло още същия ден. На следващия ден бебето си е при мама.

# 499
Тогава ли е консултацията с анестезиолога?

# 500
  • Замък сред облаците
Да, знам това, имам вече едно раждане секцио. И точно заради това спешно секдцио 16 дни преди термин искам да знам дали няма вариант да се изчака още малко. Със сигурност има и доста фактори "за" подобно нещо.

10 дни е по протокол за планирано секцио. Дробчетата са развити и се счита, че е безопасен момент. Колкото по-близо е до термин толкова по-висок е рискът да тръгнат контракции и естествено раждане.

Ле стрейндж, ако имаш предишни операции под упойка не правят консултация обикновено.

# 501
Нямам предишни операции.
Кога се правят тестове за алергии? И мога ли аз да ги направя сама около месец преди операцията? Знам, че някои жени ходят за тест в Александровска.

# 502
  • Замък сред облаците
Питай АГ, иначе 8 месец е ок за консултация.

# 503
На мен не са ми правили, как протича такава консултация?

# 504
  • Замък сред облаците
Дух, щом имаш спешно секцио и не си имала проблем надали ще ти правят консултация.
Иначе разпитват за алергии и пращат на тестове, ако трябва.

Впрочем по горния ти въпрос имаш адски много фактори които ще станат ясни в последния момент дали можеш да чакаш. Всичко ще зависи последния месец дали наддава бебето, как ти е кръвното, коагулацията, плацентата. Отсега да мислиш за след 4 месеца и да правиш планове е излишно, защото ще се настроиш да се случи едно, а недай си боже да се реализират усложняващите фактори и да не протече както очакваш, ще се стресираш.

# 505
А, да със сигурност е така. Просто проучвам някакви неща, интересно ми е, информирам се. Даже за вбак чета.

Хахха АА какви четири месеца, сестро Grinning съвсем ме закопа  Joy

# 506
  • Замък сред облаците
Оле, грешни сметки, извинявай 🥰

# 507
Оле, грешни сметки, извинявай 🥰
Heart

# 508
  • София
Тогава ли е консултацията с анестезиолога?

Тъй като имах доста операции преди това не съм имала консултация с анестезиолог. Сестрата при приема ти задава въпроси. Иначе АГ ми каза, че НЯМА принципно консултация с анестезиолог, тъй като слагат урбазон превантивно. Simple Smile

# 509
Привет, възможно ли е да пуснат бащата на секцио или е забранено изцяло? Също така той може ли да идва свободно в стаята ако съм в самостоятелна или и за него важи посещение само в определените часове?

Общи условия

Активация на акаунт