🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 7 (19.11 - 28.11) 🐄

• 26 598
  • 485
  •   1
Отговори
# 180
Върнах си битката, за да я изгледам внимателно. Разбирам, че не е приятно да отпадне любим участник, но смятам, че в случая се търси под вола теле.
Дървото на Кенан изобщо не е сухо. Сърцевината му е като на всички останали, а кората дори да изглежда малко по-различно не поддаде на първите му няколко удара, въпреки че бяха изключително силни. Това не може да е сухо дърво, ако беше така щеше да се троши като солета при удари с такава сила. На Кенан в крайна сметка му отне малко под 4 минути (за справка Петър успя за около 1 минута да се справи с неговото "сурово"). На Сергей му отне 4 минути, а на Андрей малко над 5. Очевидно е, че разликата от 1 до 5 минути не е във вида на дървото, а в техниката. Нормално е след като цепиш за 2-ри път в живота си, да се справиш малко по-бавно.

Внимателно наблюдавах и гредта - въпросните чепове са между очертанията, те не рязаха върху тях и при падането на филиите се вижда, че няма следи от чвор по отрязаните части. И тук разликата дойде от техниката. Петър се справи за около 6 минути, Андрей за 7. Сергей имаше много по-добра техника, за това успя да отреже филиите за около 4 минути, след това даваше наставления и на Кенан да реже по същия начин и той се справи за 5.

На практика Петър беше феноменално бърз на ритловицата и компенсира забавянето на Андрей, но трите минути изоставане се натрупаха на рязането.

Засякох и излъченото времетраене на битките - по 14 минути +/- няколко секунди и за двата отбора от общо 40+ изиграни . Т.е. монтажно са им отделили абсолютно еднакво време, като след отрязването на първата филия на Кенан спряха да показват часовнка, защото иначе щеше да бъде пределно ясен изходът, без да го съобщават.

Толкова според мен за този дуел. Петър и Андрей трябваше да се съсредоточат главно върху битката в клетката. Там беше шансът им. На първата и двамата нямаше да се справят, а третата беше ясно, че е тяхна.

# 181
Дървото на Кенан изобщо не е сухо. Сърцевината му е като на всички останали, а кората дори да изглежда малко по-различно не поддаде на първите му няколко удара, въпреки че бяха изключително силни. Това не може да е сухо дърво, ако беше така щеше да се троши като солета при удари с такава сила. На Кенан в крайна сметка му отне малко под 4 минути (за справка Петър успя за около 1 минута да се справи с неговото "сурово"). На Сергей му отне 4 минути, а на Андрей малко над 5. Очевидно е, че разликата от 1 до 5 минути не е във вида на дървото, а в техниката. Нормално е след като цепиш за 2-ри път в живота си, да се справиш малко по-бавно
Не става въпрос за ритловицата, а за дървото, от което режеха филии, защото при двата отбора бяха различни (поне визуално, някой по-компетентен може да каже каква точно е разликата и дали влияе). И при такива ситуации можеха просто да им дадат две еднакви. С това си изказване, не казвам, че Канатица за спечелили нечестно, а по-скоро призив към продукцията да дава еднакви условия и за двата отбора.
Скрит текст:

# 182
Винаги много съм се дразнила, когато в ефир попадне нагъл, глупав и уникално прост участник, а продуцентите се убиват да обясняват, че бил супер забавен, щото правел шоу. Ето че Петър разби на пух и прах тази теория, доказвайки, че може да си ярък и запомнящ се, без да си простак. Завъртя целия сезон около себе си и практически принуди продуцентите да му отредят толкова много ефирно време. Не съм сигурна дали като човек ще мога да го изтърпя, но като участник беше топ! Но пък интелигентни хора по-трудно се манипулират и затова не са чак толкова желани за участници. Още помня Александър и Александра от четвърти сезон. Голяма мъка беше, ама по сюжет трябваше да има любов. Добре, че и двамата бяха сдържани хора и отбиха продуцентските мераци.

Личи си, че много се беше подготвял Петър, но предимно във физически аспект. В социален не успя да напипа правилния подход и затова му вярвам, че е бил себе си и не се е преструвал. Според мен има някакъв нарцистичен уклон в характера му - винаги е "аз, аз, аз!", не приема чуждо мнение и дори не може да си представи, че има някой, който не го харесва. Затова му вярвам, че се почувствал наранен от Жоро. То се и видя, след избухването беше като сразен и се чудеше от къде му е дошло.
Ако беше търсил стратегия, щеше да хване тази на Коко и Жоро - тихи, свити и по-ниски от тревата. В повечето случаи печели тихото, скромно момче. Тези с любовна линия също се позадържат и докато Петър набързо се прости с Моника, Жорката се чуди чия глава да завърти - то Валерия, то Теди, че чак и на Кокича взе да се умилква. Още малко и Андрей ще подхване. Най-хлъзгавият играч в сезона за мен е той, с всекиго уж е приятелче, а накрая - камък с вот.

Коко за какъв се има, че да раздава присъди? Петър е играл, както е намерил за добре. Каквито и амбиции да е имал, колкото и непоносим да е бил, неведнъж се застъпи за жените в отбора си. Най-накрая мъж в родно риалити, който да не смята дамите за по-слаби от мъжете. Коко междувременно цял сезон мълчи, докато Кенан дъвче и унижава жените покрай себе си. Половинчатата забележка на четири очи дори не я броя за позиция, толкова анемично беше.

Сергей си беше много по-добре в сянката на Петър в Елбетица. Видяхме го какъв е в Канатица и какви са му ценностите - лъже, обижда и псува, както дойде. Много, много грозно и неприятно. На неговия фон дори Кенан започва да изглежда по-симпатичен, тц-тц.

Предпочитам да спечели Теодора, жената поне изтърпя какво ли не, отколкото силните "мъже". От мъжете бях за Петър и Иван, но те вече отпаднаха.
Еми и да стигне до финал, за мен остана твърде незабележима през целия сезон и едва ли публиката ще я припознае като победител.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 00:11 от Дидичка

# 183
Хубаво е да се пусне такава анкета на тоя етап от играта , кого зрителите искат да спечели !
На мен отдавна ми е все тая , отпаднаха можещи и млади хора , за да гледаме селяндури и мързеланковци. Но тайно ми се иска да е жена и подкрепям предния коментар на Дидичка , ще се радвам ако това е Теди !

# 184
Не беше ли до онзи ден анкетата кой искаме да спечели?! Има и архив на анкетите

Пропуснах да благодаря на Diavolo за темата и труда, който полага за синтезиране на цялата информация.

# 185
Още не съм изгледала дуела, но прочетох коментарите и разбрах какво е станало Disappointed Relieved Предчувствието ми се оправда... и както бях написала - за мен гледането приключи.
Един след друг си отидоха всичките ми фаворити и то във възходящ ред - Павел, Ния и Петър. На всичкото отгоре - без нито един от тях да го е заслужил, докато останаха хора с много по-малко качества и умения.

Първоначално бях ок с новите правила, но ето това не ми хареса и вече не съм. Не бе дадена възможност на отпадналите тип "острова на отшелника" да се върнат в играта, нямаше и лимит на дуелите, в които някой да бъде извикан и постфактум го отчитам като грешка на продукцията.

Но това, което най-много ме разочарова бе безподобното злепоставяне и бих казала - набеждаване на Петър осъществено от "Фермата". И преди е имало някакво отношение, някакви съмнения, но толкова явно противостоене и търсене на задкулисни мотиви при друг участник не си спомням. Но това е защото всички останали са били чисти като сълза, разбира се и са там за едните ценности Trollface

Не знам, а и не ме интересува какво се случва във фейсбук, но когото и познат/близък да попитах, въпреки цялата тази кампания и/или донякъде заради нея, всички подкрепяха Петър. Така че в най-важното - да поляризира хората и да не ги оставя безразлични Петър успя. Успя и в играта си - за мен се представи достойно, показа много свои качества и умения, водеше добре отбора, беше достъчно смел да се заяви, никого не обиди и изобщо - държеше се на ниво през цялото време! Hands Clap

Не съм учудена от това, което се случи. Просто съжалявам, че за пореден път се показва модел, в който се трупат дивиденти от малодушно и подмолно пасивно-агресивно поведение, докато знаещи и можещи хора биват използвани и стъпквани.

Така че - аз бях дотук, не само с този сезон, а и изобщо с това предаване. Подкрепях Иван и Андрей, харесвах ги, но... разочарованието ми и от тях е силно. Да не споменавам грубите обаждания и подсказвания по време на игра.

Нямам против и Коко да спечели, макар да оставам с впечатление, че не видяхме почти нищо от неговия реален характер, нито който и да било друг, стига да е вървял по пътя към победата с чест и сърце, без задкулисие и накланяне на везните. Допадат ми и Еми, и Теди донякъде... Даже и в Кенан харесвам някои неща.

Пожелавам им успех и нека все пак победителя е най-добрия от всички останали!
А на тези от вас, които продължавате с предаването - приятно гледане Purple Heart
И на всички - до нови срещи, да се надяваме - в някое по-качествено реалити! Sparkling Heart Simple Smile

# 186
Не става въпрос за ритловицата, а за дървото, от което режеха филии, защото при двата отбора бяха различни (поне визуално, някой по-компетентен може да каже каква точно е разликата и дали влияе). И при такива ситуации можеха просто да им дадат две еднакви. С това си изказване, не казвам, че Канатица за спечелили нечестно, а по-скоро призив към продукцията да дава еднакви условия и за двата отбора.
Скрит текст:
Няма две еднакви дървета! За да няма съмнение, че са различни, избират едно дълго дърво и двата отбора режат прословутите "филии" от него. Взимат една дълга ритловица и двата отбора секат нея. Това е решението, иначе съмнение винаги ще има, естествено по-силно в привържениците на загубилия отбор или хората, които вярват в конспирации, или в хората, които във всичко се съмняват.

# 187
  • София
На мен пък ми е кощунствено това безсмислено съсипване на греди и ритловици. Не знам какво правят с остатъците.

# 188
Палят огън, какво друго да правят?! То, ако търсим смисъл във всяко действие, телевизия нe трябва да има. 90% от нещата са глупости.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 15:41 от dia4ti

# 189
Не се прекалява . Та то е очевидно. Но разбира се вие никога няма , да сте съгласни. Не виждам смисъл , да опонирате на всяка моя дума Heart

Забранено ли ни е да опонираме на това, с което не сме съгласни, само защото не сме фенки на Пешко и Ния? Grinning Grinning Grinning
Да съм казал, че е забранено? Не.

# 190
  • София
Окопали се в статуквото: 3 екипа правят 9 шоа с рейтинги, мерени с под 3000 интервюта и ок. 3000 кутийки по домовете на 6.5 млн. българи - продукциите потвърждават обратимостта на постижението "каквито създателите - такава и публиката; каквито зрителите - такива и продукциите им". И в двете страни кипят емоции, има фаворити и аутсайдери. Но родната система не позволява реално, фактическо пълнене/бъркане на/в джобовете на едните от аудиторията им. На нея й остават форуми, СМ, виртуалните групички по "участници". Затова, керванът си зяпа, кучетата поливат с питие кокала си.
И в трите - излъчващи се в момента - реалитита (че и в последно завършилия "Ерген"), зрителят не харесва непременно героите/развоят, които продукцията е наредила в намеренията си. И какво от това.
За мен, основният проблем е, че тези продукции даже не са толкова забавни, развлечението не е гарантирано. Отделно, че това тук (Фермата) имаше и продължава да тръби свои заявки за българщинАта, родолюбието, добротворство, дух на морал и ценности за подражание. Не им се получава тази есен, на никого.
Изобщо не ми пречи какъв бил Петър (бял-черен), беше един от по-даваните актьори в бурлеската на Междинна станция. Имаше и добро и лошо - и в образа му (представен от него си), и в играта му.
Дразни ме, че есента на шоата '23-та нито е приятна, нито носи послания. Освен - че "каквото е отгоре - такова е и отдолу", ала не като отвлечена философия и магика, а като действителност. Каквото навън (в територията) - такова и в каста, сценария, развитието на разните апотеозни за продуцентите шоа в праймтайма.
Кенанщината, Дуневщината, Лорченцето ми идват в повече; сякаш ми набиват в главата, че и консерва да си отворя - те ще са пак там. Защото това е животът ли? Почти да?
Е, моят не е такъв и не ща да е такъв. Имам дистанционно, има ги торентите, книгите, живия ми контакт с приятни хора.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 19:07 от EmBrother

# 191
  • България
Скрит текст:
Не се прекалява . Та то е очевидно. Но разбира се вие никога няма да сте съгласни. Не виждам смисъл , да опонирате на всяка моя дума Heart

Забранено ли ни е да опонираме на това, с което не сме съгласни, само защото не сме фенки на Пешко и Ния? Grinning Grinning Grinning
Да съм казал, че е забранено? Не.
"Та то е очевидно. Но разбира се вие никога няма да сте съгласни. Не виждам смисъл да опонирате на всяка моя дума"

Ако не го бях прочела във форума щях да го взема за цитат на Пепе.

Ето какво постна Боби:

# 192
  • София
Отдавна съм на мнение, че откровено просташкото поведение на И&А в предаванията им не е  театър за пред зрителите. Опосумите просто са си такива и когато срещнат по-възпитани и умни хора, гледат да ги принизят по всякакъв начин, незнайно защо!
Няма ли някой по-ербап да ги напсува поне тези карикатури...
Аз вчера едва издържах втората игра, а месец не бях го гледал...

# 193
Ако ги напсува, няма сто хиляди. Затова всички участници им лижат задниците. Те не се държат така помежду си, единици са интелигентните хора в такива предавания, но заблудата на някой, че може той да вземе парите, го прави лицемер пред тях

Сергей е много весел и забавен, когато водещите го питат нещо

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 19:45 от dsfds

# 194
Малко снимки извън Фермата (дълго е).
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт