🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 7 (19.11 - 28.11) 🐄

• 26 551
  • 485
  •   1
Отговори
# 375
  • Разпиляна във въображението
Еха, Петър доста е повлиял на някои. Като цяло съм останала с впечатлението, че подкрепящите го не сме заслепени и виждаме минусите му, обаче опонентите го изкарвате дявол и дни след излизането му обидите продължават. Добрият тон го няма и затова не е виновен Петър. Жоро, Андрей, Коко, Кенан и Сергей даваш голям избор за хвалебствия. Пропуснах речта на Жоро ,  че искал да поведе отбора, но се поправил. Силно мотивираща трябва да е била.

# 376
Какъв е този зор да се изкара Петър по-черен и от дявола? Имаше си кусури и той, но като участник беше страхотен! Показа умения и още по-хубаво, показа възпитание! Една обидна дума не си позволи към никого, за разлика от оня с ценностите, например, който сочно и от сърце напсува жените. Нямаше изцепки и избухвания, не изплиска легена.
Да, сигурно не е приятно някой да ти се налага, да не ти дава думата и да не те изслушва, но хайде стига, във Фермата е имало къде-къде по-неприятни участници. Да споменавам ли Шопски, Киро, затворника от първи сезон, четворката от "сезонът е наш"?

За мен Петър като участник е уникален с две неща. За първи път имаме участник, който разбива на пух и прах теорията на родните формати, че колкото по-прост и елементарен е участникът, толкова по-добро е шоуто. Петър съвсем сам, без побутване и сценарий завъртя сезона около себе си и се превърна в централен герой. И второ, за първи път виждам участник, който е тема номер едно и в двата отбора.
На кратко, какъв е като човек не знам, но като участник беше топ! Браво, Петре.

# 377
Аз харесвам Петър като участник във формата. Като нрав и поведение  не бих го търпяла в близкото си обкръжение, именно заради доминиращото му поведение. Но като играч ми харесва. И в крайна  сметка, като толкова са се потиснали от него другите , защо никой не взе нещата в свои ръце?
    Станислав, Сергей, Жоро - само мрънкат, шушу- мушу , а действия никакви.  Жените и те същите - едва когато се разбра на къде отиват нещата, тогава се осмелиха. Или имаш позиция и я защитаваш , или нямаш и мишкуваш.
    Балерината не ми харесва, нямам конкретен повод.
  Защо се държи сметка кой гледа, кой пише ?

# 378
Здравейте! От няколко дни следя темата и чета мненията Ви относно участниците във формата тази година. Има изключително аналитични и точни коментари, за което ви адмирирам. Видимо е, че и тук, и във Фейсбук в голяма част от дискусиите присъства името на Петър, което е абсолютно очаквано и заслужено. Независимо дали неговото представяне остави добри или по-скоро негативни чувства в зрителите, факт е, че една седмица след отпадането му отсъствието му се усеща по-силно, отколкото присъствието на останалите играчи. Моето мнение е, че Пепе изнесе тазгодишния сезон на гърба си и именно той беше най-сложния образ, което предизвика противоречиви мнения и в останалите участници, и в зрителя, но истината е, че той е изключително комплексен играч и човек, много подготвен  и амбициран, което естествено беше полезно за отбора му докато тези качества ги бутаха напред в играта. В момента, в който преминаха към по-напреднал етап и финалът наближи тихото им недоволство, което уж потискаха, за да не предизвикват трусове в отбора започна да става все по-гласно и демонстративно. Да, Петър със сигурност изразяваше позициите си по-натрапчиво и твърдо, но това работеше, именно защото разбира играта. Знанията и уменията му са безспорни. За физическите му способности и представянето му в дуелите мисля, че няма две мнения - беше добър в почти всяка игра, а в тези игри, които видимо не бяха негови, отново даваше всичко от себе си. Всички видяхме, че играе със сърце и ум, старателен и амбициозен е, изготвяше възможно най-адекватните стратегии за игрите, помогна на много от съотборниците си да стигнат до този етап на играта и накрая понесе отговорността от провала на съотборника си в последния му дуел. Видяхме също, че на дуела в понеделник Андрей беше този, който забави играта и не го упреквам. Всеки дава толкова, колкото може на терен, но в крайна сметка играта на Петър беше най-бърза в сравнение с тази на Андрей, Кенан и Сергей и въпреки това беше отстранен от хората, които общо взето добута до финал. Не казвам, че не заслужават да са там, понеже всеки един се е борил за мястото си на финал, но разликата в пендарите в полза на Елбетица се дължеше в почти безупречното представяне на Пепе на голямата и малката арена и на занаятите. Почти всяка седмица беше на дуел и в същото време беше обстрелван от всички посоки, но въпреки това винаги показваше най-доброто, на което е способен и извличаше дивиденти за отбора си. Остана някак неразбран и със сигурност неоценен. Не получи признанието, което заслужаваше и въпреки това запази добрия тон и последните думи, които отправи към съотборниците си, които го предадоха бяха позитивни и насърчителни. Каквото и да казвате, Пепе беше главният герой този сезон и изпъкна, защото се откроява от останалите. Показа отлични качества и умения, показа възпитание и подплатена увереност в личните си качества, показа дълбочина, интелект, уважение и доблест. За мен е многопластов играч и човек, сложен и съдържателен образ, който избра да стои в центъра на играта с риск да бъде отстранен от участници, които не притежават нужното, за да бъдат централни персонажи и до последно избраха да бъдат играчи в сянка. Отстраниха го най-вече, защото несигурността в тях се сблъска с твърд характер, който така и не успяха нито да разберат и оценят, нито да подобрят и надделеят. Адмирации за всичко, което направи и показа, Пепе! Смятам, че това, което ти спечели е много по-ценно от финала и голямата награда. В центъра винаги ще си открита мишена за тези, които се крият, но именно там успя да завъртиш играта около себе си. Достойно представяне!

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 12:49 от Lia__

# 379
👑 Петре,

# 380
  • България
Малко мемета от Боби в стил Капитонова

Скрит текст:

# 381
Нов Надкаст: (Петър явно е извън София и затова все още няма Надкаст с него.)

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 14:40 от Alucard

# 382
  • София
Петър ще бъде следващата седмица, не е успял сега. Казаха и че на тяхното парти ще поканят само 5 човека от Фермата от всички сезони - Гуспата, Сами и един от тях ще е Петър. За феновете му, които искат да се видят с него.

# 383
Не казаха ли, че ще поканят само от този сезон?

# 384
  • България
Не казаха ли, че ще поканят само от този сезон?
Да, от предишните не ги познават.

# 385
Не съм гледал, откакто Петър напусна.
Пуснах си днеска Надкаст и разбрах, че не съм изпуснал нищо.
Скууука.

# 386
  • Bayern
Харесвах Петър, но откакто си тръгна определено е по-спокойно. А тази седмица беше мн.забавно, на моменти съм се смяла с глас Satisfied , щом и Кенан вече не ме дразни ...

# 387
  • София
Даже не смея да напиша, че Кенан не ме дразни напоследък, че даже и ме забавлява понякога. То не стига, че не припадам по Петър, ами и това. Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 08:39 от Vivi

# 388
Хах... И аз така за Кенан. След като Сергей рязко си показа рогата, Кенан нещо спря да ме дразни, че дори и да виждам добри качества у него. А може и това да му е стратегията - да преживее трансформацията от "черната овца" до сработил се с останалите качествен член на отбора. Smiling Imp
За днешния дуел предвиждам, че Жоро ще се представи плачевно, а Присияна ще блесне. Сергей отново ще е неубедителен, но ще е по-добре от Жоро и съвсем ще си вирне носа ("Искат да ме изгонят, 'щото съм опасен!"?!?!? Really, Sergo?!?!?), а на Теди нещо няма да ѝ достигне. Канатица ще паднат, но няма да изритат Сергей, Теди ще си ходи вкъщи.
Последните епизоди ме убедиха, че Елбетица сбъркаха - трябваше да се фокусират върху Коко, той е спойката на Канатица. Иван, колкото и да се опитваше да поведе отбора, нямаше да успее, ако не беше спокойния Коко зад него, който да намира общ език с всички чепати характери.

# 389
Някъде из фейсбук срещнах коментар, че Кенан се държи по-добре след отпадането на Хорхе и май наистина е така.  Сега е повече с Коко и той няколко пъти деликатно, но и категорично му направи забележка, че не се държи ОК. Отношението му към Теди вече изглежда като закачка между приятели, а не грубите обиди, както в началото.

Общи условия

Активация на акаунт