💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 35 019
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Така е, моята първа среща беше в 31+ няколко дни, но заради пътуването от друг град, ме взеха няколко дни преди навършването на 32-ра, защото така или иначе имах и 3-та ФМ в София и да се възползвам. Следващата среща е за 34-та+ и вече ще нося изследванията. Ще ти допадне, много е готина и самата атмосфера е приятна.
Малко ще се забавим при мен, но те нямаха и по-рано часове. Иначе аз я познавам Олга, децата ни бяха в една градина за малко, тоест сме се запознавали и сме разменяли откъслечни реплики, хах. А в болницата раждах предния път със Зебрите, та и там атмосферата я знам. Не харесвам едната неонатоложка, както и една бебешка сестра, която ми обясняваше как в дебелите книги пишело, че след раждане трябва да оставиш бебето "да си почива", не да го гушкаш и тормозиш. Grinning Но ще ги преживея тея неща, пускам през едното ухо и излиза през другото.

# 121
Момичета, аз днес съм на преглед и официално трябва да си взема болничния 45дни преди термин. Надявам се всичко да е наред с бебето. Трябва също така да си взема направление за очен. Все имам усещането, че няма време вече Hug

# 122
Панцеф е безопасен, пиша съм Аб с първата бременност,никакви ядове. Друг е въпросът да се прецени нужен ли е, защо решиха, че имаш бактериална инфекция?
Нямам идея. Сигурно от симптомите ми. Това свиркане го чувам вече от над месец, но нямах кашлица. Тези дни започнах да кашлям. И като не минава толкова време....и започна да ме боли горе гърба. Хич не ми се иска да го започвам, но раждането наближава и се притеснявам да не се роди бебето и то с някаква инфекция.

И на мен ми предписаха антибиотик, но аз имам бактериална инфекция в носа и АГ ми предписа подходящ според антибиограмата. Не се тревожи, доколкото четох доста често се налага прием на антибиотик по време на бременност, но не пречи да отидеш и на пулмолог, както са ти казали, щом има такова кашляне.

# 123
Devya, явно си била в голям дефицит. Аз една година преди да забременея си пиех желязо и не бях толко зле, след вливка ми беше 260 феритина.
А ти защо няма да раждаш при Ковачев?

# 124
Момичета да се похваля и аз, вчера бях на преглед и бебка вече се е обърнала 🥳 мериха ни 1.800 в 30+0. Настинката още не е минала и се надявам само да не стигам до антибиотик, че ми се наложи няколко пъти през бременността заради зъб… Но общо взето всичко е нормално, като изключим, че изобщо не мога да спя 😂

# 125
Момичета някоя от вас слагала ли си е утрогестан 300мг 3х1 вагинално...така ми го изписаха днес заради скъсената шийка...

# 126
Мале, каква конска доза .. не знам аз, моя АГ казва, че това с прогестерона и шийката е ала бала. Ама пробвай щом казват и виж има ли ефект до другия преглед.

# 127
Нали го наричат химически серклаж, бетонирал шийката. Аз съм на 1х300 мг, така е изписан от двама доктора.

# 128
Момичета някоя от вас слагала ли си е утрогестан 300мг 3х1 вагинално...така ми го изписаха днес заради скъсената шийка...
Моята доза е 100мг 1х2 таблетки ,но аз съм така цяла бременност ,още от 5 г.с  и до днес 32г.с , по-късно съм на преглед,да видим . Но щом са ти изписали е за да контролират шийката. Аз така с баткото лежах за задържане със скъсена шийка и бях да ударна доза като теб . Щом лекаря е преценил слагай и на другия преглед дано всичко да ти е наред

# 129
Devya, явно си била в голям дефицит. Аз една година преди да забременея си пиех желязо и не бях толко зле, след вливка ми беше 260 феритина.
А ти защо няма да раждаш при Ковачев?

Ами, аз си исках основно с акушерски екип и този път, бях си избрала Олга от началото, с Ковачев го говорихме на първия преглед при него още, който реално беше към 4 месец, тогава се прехвърлих при него от моята АГ. Тоест той си знае, че само ме следи, подметна на няколко пъти, че ще видим накрая как са нещата, тоест той е против пренасяне и е за отлепване на мехура (което мен не ме изкефи, но не коментирах нищо на момента, така или иначе няма да раждам с него, а за всичко друго, което сме коментирали сме на едно мнение и го харесвам много цялостно). Но аз си представям, че сега ще съм при него другата седмица и още 1 път сигурно се пада, ако всичко е наред, ходя веднъж в месеца и после ще си ходя само на тонове, където ще раждам.

Наде, аз половин година преди да забременея бях на 2x300 Утрогестан, по предписание на ендокриноложката ми за чистене на естроген от организма (от овулация до цикъл само се прилага), после в началото като забременях също бях така, но намалихме постепенно наполовина, защото мисля,че много ме замайваше и не знам дали не ми докарваше по-силни мигрени (това си е частен случай при мен). Та към 4месец изцяло спрях. Но 300 не е огромна доза при скъсена шийка, съвсем нормално ми изглежда, точно химически серклаж се води и в твоя случай явно е нужно.

# 130
Аз сега отново му писах дали правилно съм разбрала 3х300 и той ми написа с големи букви да 3х300 и че ми трябва ударна доза да запазим шийката...отделно каза 3х2 магнерот и в понеделник съм при него за преглед...

# 131
Аз сега отново му писах дали правилно съм разбрала 3х300 и той ми написа с големи букви да 3х300 и че ми трябва ударна доза да запазим шийката...отделно каза 3х2 магнерот и в понеделник съм при него за преглед...
А, аз бях разбрала 1x300, което даже ми се стори малко, наистина, в този случай. Твоята доза мисля,че е максималната точно. Така вагинално няма и странични ефекти толкова, не минава през черния дроб, не го мисли, това е биоидентичен прогестерон. Стискам палци да подейства и да си изкараш до термин!

# 132
Благодаря ти ❤️Аз първо имах изписан 1х300 от д-р Мануелян,но д-р ирмов каза,че 1х300 е малка доза за скъсена шийка и каза да започна 3х300 ударна доза ,а после ще намалим ...като се видим в понеделник ще види как е шийката и ще прецени какво да правим

# 133
В последните ми изследвания в урината ми излезнаха левкоцити. Повторих, за да сме сигурни и пак излезнаха положителни. Всичко друго е наред. Някой да е имал подобни проблеми ? Нямам симптоми за инфекция тип парене или болка.. само малко бяло течение от време на време сутрин, но то не е от сега и не знам дали е свързано..

# 134

Аз си слагах в първите 3 месеца по 300 заради кръвоизлив , след това ми ги намалиха на по 100 и последните 14дни казах че няма да ги слагам и ги спрях.

Общи условия

Активация на акаунт