💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 35 012
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Панцеф е безопасен, пиша съм Аб с първата бременност,никакви ядове. Друг е въпросът да се прецени нужен ли е, защо решиха, че имаш бактериална инфекция?
Нямам идея. Сигурно от симптомите ми. Това свиркане го чувам вече от над месец, но нямах кашлица. Тези дни започнах да кашлям. И като не минава толкова време....и започна да ме боли горе гърба. Хич не ми се иска да го започвам, но раждането наближава и се притеснявам да не се роди бебето и то с някаква инфекция.

# 106
Ти си прецени. Аз лично бих го пила щом е такова положението,даже и по- рано щях.  Всички пеницилинови Аб са безопасни,споко.

# 107
Панцеф е безопасен, пиша съм Аб с първата бременност,никакви ядове. Друг е въпросът да се прецени нужен ли е, защо решиха, че имаш бактериална инфекция?
Нямам идея. Сигурно от симптомите ми. Това свиркане го чувам вече от над месец, но нямах кашлица. Тези дни започнах да кашлям. И като не минава толкова време....и започна да ме боли горе гърба. Хич не ми се иска да го започвам, но раждането наближава и се притеснявам да не се роди бебето и то с някаква инфекция.
.
Според мен трябва да идеш на пулмолог.  Ако си от София мога да ти препоръчам. Болни в рода с астма? Някакви алергии имаш ли?

# 108
Имаме астматици и имам алергии. Да съм развила астма ли и аз😌 само това остава

# 109
Имаме астматици и имам алергии. Да съм развила астма ли и аз😌 само това остава
Иди на пулмолог, щом казваш че имаш свирене в гърдите от 1м. Може да се отключи или обостри астмата по време на бременност и е най-добре да си те видят. А може и да е провокирано от някой вирус.

# 110
Няма болни около мен. Нямат цвят храчките. Имам кашлица и се чува много ясно свиркане. Температура, хрема нямам. Болят ме дробовете отзад като кашлям. Личната лекарка ме преслуша в понеделник каза само с чайчета да карам, днес отидох пак и ми изписа вече това. Чуват се хрипове каза.
[/quote]
Досега бях болна - повече от 10 дни. Храчките бяха жълто-зелени, кашлица, хрема, но възпалението остана до горни дихателни пътища. Ще ти кажа какво ми даде като съвет моята АГ - при влошаване бременната трябва да иде при пулмолог. Трябва да се провери кой е работил и с бременни преди и да ти даде час, когато не е тъпкано с кашлящи пред кабинета му.
Иначе и аз пих само чай от лайки (големи количества) и сироп Проспан, Мукоплант или Грин Ти Тус.
Оправяй се бързо! Simple Smile

# 111
Надежда браво за хубавите мерки на прегледа Simple Smile Сега гледай да почиваш повече, върши по малко каквото имаш и ако може някой да ти помага се възползвай, за да устискаш още няколко седмици. Всичко ще бъде наред Simple Smile
Ами ще полежавам повече...то и без това бързо се измарям и запъхтявам...ще пера дрешките малко по малко и ще подреждам...къде ще лежа...къде ще подреждам...няма да гладя направо в сушилнята...надявам се в събота да сглобим кошарата и скрина и да започна малко по малко...
Момичета за болницата от онези нощници тип рокля ли трябва да си взема...че нямам такива

# 112
MamaBGBG - Лично аз пия АБ само след кръвни изследвания, при теб звучи като да има нещо, възможно е и да си за АБ, но пък да не е вярно влошаване на астма точно и да няма смисъл. Ако имаш възможност за спешен пулмолог в следващите ден-два, действай.

Наде - с вагинален ехограф ли измериха шийката? Защото май не е напълно достоверно така. Но вече сме и повече към края, действай си по предписанията на лекар и не се напрягай.

Аз да ви се и похваля и оплача - пуснах днес изследвания, витамините са ми супер - Б12, фолиева и Д са се вдигнали още. ПКК няма никакви отклонения, хемоглобин 120 (беше 108), коагулацията е супер, Д димер и фибриноген една идея над граница, добре за трети триместър, даже Д димерът беше повече преди 3 месеца. Оттогава не съм пускала, бяхме решили с доктора, че са ок и спрях да следя, да не се напрягам, но сега той искаше да види, че към края е хубаво да се следят повече. Само Серапептаза пия за това, та явно си действа.
Обачееее феритин 19! След като преди месец беше 130, това 2 седм след вливката Феринжект. ТЖСК над граница пак, желязо 19,то хубаво, ама другите неща...Явно още една вливка ще правя, обаче започнах да се замислям какво е това нещо. Или бебето дърпа ужасно много, или нещо не го усвоявам тоя феритин - циркулира си и айде, край след месец. Защото месеци наред бях с феритин на долна граница, реално не стана 2,примерно,как сега се издърпа така. Може и тогава да е било бебето също с дефицит и наистина сега да е наваксало, ама някак не очаквах за само месец такова нещо. То така до раждане ще трябва да правя още не една, а две вливки...

# 113
Devya да с вагинален ехограф мина мериха...няколко пъти я измери...аз също съм с нисък феритин и д-р Иванова каза,че е против вливки...била съм си супер така...вчера кръвотока и на бебето и моя беше добре...няма и един показател да върви назад бебчето или си е точно или е малко напред...аз си продължавам с 2х1 ферум...увеличиха ми и магнерот на 3х2 някой пие ли го така

# 114
Е то от нисък феритин няма да върви назад бебето,ако това имаш предвид. Той трябва на майката за раждането и след раждането, бебето също дърпа желязо от там. Devya, да не е лаб.грешка? Аз бих пуснала още веднъж, и ако е ниско, няма лошо още една вливка. Ето днес тук разбрах, че може и по каса , но не ми е ясно какви показатели трябва да имаш,за ти пусне хематолога вливката по каса.

# 115
Е то от нисък феритин няма да върви назад бебето,ако това имаш предвид. Той трябва на майката за раждането и след раждането, бебето също дърпа желязо от там. Devya, да не е лаб.грешка? Аз бих пуснала още веднъж, и ако е ниско, няма лошо още една вливка. Ето днес тук разбрах, че може и по каса , но не ми е ясно какви показатели трябва да имаш,за ти пусне хематолога вливката по каса.

АГто ми го назначи,  в нашия град няма хематолог. Hug

Надежда, на мен ми е предписан магнерот 3х2, но понеже и системи ми биха магнезий и ми се вижда доста голяма доза. Не спазвам много 3х2 магнерот.

# 116

Не че върви назад, а по-скоро си е имал дефицит човекът и той в депата и е "издърпал" сега, ама де да знам...Просто Ковачев така каза - много дърпат бебетата, след месец-два тоя феритин пак ще ти е на дъното. Не ми се стори реално, но вече му вярвам. То дано се усвоява, все пак. Иначе няма засега да се бода за повторно изследване май, защото не е само един показател - тоест и ТЖСК е доста хвръкнало, та мисля, че няма да излезе грешка в изследването и на феритина. Пускам в Синево и цялостно досега не са ми бъркали, или не съм се усъмнявала поне. При теб за колко време паднаха стойностите на феритина след вливка? И до колко се бяха също качили в началото? Защото при мен само до 130 и може и да е нормално по-бързо да се изчерпа, бях чела тук, но не помня при теб ли, или при upincloudnine за стойности към 300 след вливка..

# 117
Да, при мен след първата вливка, феритинът беше станал 280, след 2 месеца - 60. Ще видя как ще е след втората вливка, още само две седмици са минали и се чудя дали да пускам. Имам назначени и 4 инжекции с В12 (по 1 на седмица), които вдигали хемоглобина и изнасяли от тялото ненужния феритин, нещо такова ми обясниха. Факт е, че веднага след вливка, отново се почувствах супер, аз си бях като анемичка, ставаше ми лошо.

Devya, започнаха ли да ти следвт тоновете при Олга и ако не, за кога говорихте? Аз съм във вторник при тях.

Иначе се будя последните нощи и поне по час се въртя и не мога да заспя, а вече следобедите чувствам такава тежест и лек задух чак,че едва преживявам.. започна се Cold Sweat до обяд съм добре, после се усеща, че съм бременна в края на 8-мия вече Grinning

# 118
Явно си пада феритинът бързо при бременност, значи..
Аз още не съм направила първоначалната среща с Олга Grinning Имам час за след 2 седмици, когато ще съм официално в 32-33седм (върви по-напред при мен,обаче смятам по цикъл). Асистентката ѝ ми беше казала, че към 32-ра седмица записват за консултация за раждане, иначе бях звъняла още преди два месеца.

Да, при мен след първата вливка, феритинът беше станал 280, след 2 месеца - 60. Ще видя как ще е след втората вливка, още само две седмици са минали и се чудя дали да пускам. Имам назначени и 4 инжекции с В12 (по 1 на седмица), които вдигали хемоглобина и изнасяли от тялото ненужния феритин, нещо такова ми обясниха. Факт е, че веднага след вливка, отново се почувствах супер, аз си бях като анемичка, ставаше ми лошо.

Devya, започнаха ли да ти следвт тоновете при Олга и ако не, за кога говорихте? Аз съм във вторник при тях.

Иначе се будя последните нощи и поне по час се въртя и не мога да заспя, а вече следобедите чувствам такава тежест и лек задух чак,че едва преживявам.. започна се Cold Sweat до обяд съм добре, после се усеща, че съм бременна в края на 8-мия вече Grinning

# 119
Така е, моята първа среща беше в 31+ няколко дни, но заради пътуването от друг град, ме взеха няколко дни преди навършването на 32-ра, защото така или иначе имах и 3-та ФМ в София и да се възползвам. Следващата среща е за 34-та+ и вече ще нося изследванията. Ще ти допадне, много е готина и самата атмосфера е приятна.

Общи условия

Активация на акаунт