Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 32 316
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Много сте креативни, то и аз по принцип, но специално на това хоро с Елфите няма да се хвана, домързява ме. Simple Smile)
Болните да оздравяват, моят малкия започна да кашля и само се моля да не пламне с температура , точно когато цялата седмица имам неотложни задачи. Blue dress, права беше, имат радар тези малките, разболяват се, в най-неподходящия момент..😔

# 211
Моите деца са много палави, нямат нужда от идеи какви още щуротии да направят. По-скоро е обратното - елфите имитират децат. Така всичко става по-лично и осъзнават, че наистина ги наблюдават.

DD много се радвам, че попаднахте в приятна среда. Бързо да му минава и да се връща в училище!

Аз чакам от училище картичките от рисунки на децата, за да разпратим на приятели и съседи. Дано не ги забавят много! На децата носиха миналия четвъртък + книга за училищната библиотека. Баткото занесе на Никола Райков първата книга игра, а малката един двуезичен буквар със стихотворения в рими за всяка буква - Зелената планета. Нейната учителка викнала брат ѝ да чете частта на бг и децата да чуят друга реч, но той отказал.

Veggieпалчета🤞

# 212
Много благодаря Памперс, уф магарешки кашлица се появи, чудя се дали.да го пращам на училище 😞

# 213
Лека да ви е нощта! Пък на сутринта ще прецениш.

# 214
  • nowhere
Веджи, дано си остане само с кашлицата. Те в тоя сезон си кашлят перманенто.

D.D, забелязала съм, че магарешката кашлица трае ден-два и след това се подобряват значително. Дано и при вас да е така!

При нас малката тази сутрин има няколко подозрителни пъпчици по лицето, така че се готвим за втори рунд на варицелата.

# 215
В 3ч тази сутрин ни "изненада" с 38.8°С и днес ще е в къщи, а една от майките в класа ме предупреди, че трябвало 2 дни след температурата да е добре за да се върне на училище.  Какво ще ги правим тези отсъствия, идея нямам.
Blue dress, стискам палци Heart

# 216
  • nowhere
D.D, нормално е в тази възраст и в този сезон. Това за двата дни след  температурата за пръв път го чувам. В нашето училище ги карат да ходят дори с температура, ако не е много висока. Той има ли 5 годинки? Нали след 5 следят много по-стриктно за отсъствията. Преди това няма проблем.
Да му минава бързо и да е здрав по празниците! ♥️

А при нас официално и малката е с варицела. Мъжът ми след сряда е в отпуска и имахме много планове за романтични разходки, докато децата са на училище, но вместо това ще си седим вкъщи с болно дете. Затова не съм фен на предварителните планове 😀

# 217
Няма 5 още, аз споделих притесненията се с рецепцията и дамата ми каза да не се притеснявам, че било по-добре отколкото да разнася вируса. Той всъщност за това се е разболял има безброй болни деца в класа, а вероятно и не само в неговият 😞
Стискам палци да мине бързо и леко Heart

# 218
  • Bristol
D.D. два дни е след повръщане и разстройство. За температура няма такива ограничения. Дори ако температурата не е висока и детето се чувства добре, не е отпаднало, може да ходи на училище. Това от от училището ми го бяха казали.
Моята беше на 4г, когато ме викнаха за разговор с директорката. Беше паднало под 80% присъствието й. Аз не работех и нямах проблем да си седи в къщи, когато не е добре, дори хремава и кашляща само да е. Но след разговора, тотално промених подхода си.

# 219
Аз моя го пращам на училище с кашлица, разбира се, не когато е тази давещата се, само с температура го държа у нас. И без това всички кашлят там, не се знае кой е поставил началото. Нормално е за тази възраст. Ако няма още 5, наистина няма да му броят отсъствията. Те през седмица, две са болни, за съжаление не мога всеки път да стоя с тях у дома.
Blue dress, неприятно за провалените ви планове, но сякаш е по-добре и малкото дете сега да я кара шарката.

# 220
Благодаря ви момичета, от миналата сряда е така, бях ви споменавала, че ми го дадоха с 38.5. Учителката ми спамена, че с температура не ги държи в училище.  Той не е от често боледуващите, но ката се разболее е истинско приключение. Иска ми се най-късно в сряда да е добре и да го  заведа, защото коледа наближава и ми се иска да прекара малко повече време в новото училище.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 13:57 от D.D

# 221
  • До хладилника, който обичам
Pampers, благодаря за идеите!
У нас тая сутрин момчето-джудже е залепено на шкафа, а момичето го цели от хладилника с нърф, малкия умря да се смее с глас. Утре някоя от твоите идеи ще приложим. Вкъщи и каките се включват, та е забавно.

D.D., наблюдавай само да не е круп, иначе кашлица като кашлица. Малкия се оказа склонен към круп, уж да го израсте към 5 трябваше, а то точно в деня след рождения му ден пак ни караха със сини светлини към спешното с круп. Но дано вече не се повтаря, че ми омръзна. Иначе са здрави всички, рядко някой се разболява сериозно и пращам на училище, ако се чувстват добре. Единствено след разстроен стомах държа, както е в начално училище, в гимназията вече не важи правилото.

Мама дойде и ми е много приятно, днес ходихме на кафе в приятелка, вчера на концерта на хора на средната, беше много хубав, в сряда - на коледното представление на дребния. Целият декември е така запълнен със събития и задачи, че нямам търпение да дойде януари и да си почина...

# 222
  • някъде в орбита...
При нас хем е пълна програма покрай дребните, хем с мъжа сме на пълен работен ден. Айде, мъжото ще излезе отпуска между Коледа и НГ, ама моя милост ще е на тръстиката плътно Persevere
Изгорих си отпуската покрай децата. Нали съм от миналата година там, и още съм на базовата отпуска. На старата покрай прослужено време, заслуги и позиция, даже не се замислях колко дни имам. Срам, ама се разглезих явно и още не мога да вляза в ритъм Animal See No Evil

# 223
  • До хладилника, който обичам
При нас хем е пълна програма покрай дребните, хем с мъжа сме на пълен работен ден.
LOL, да! Като ми видят календара, коментарите са "държава ли ръководиш?" и "кога работиш?!"
Тегавко е, даже да не си the default parent, а повечето жени са точно това, поне за мен важи.

# 224
При нас и в детските градини, и в училища си важи 48 часа след висока температура (т.е. от 37.4 нагоре). Направо съм ей така 😳 като ви чета, че може да се водят деца с температура.

Тъкмо обяснявах на братовчедка ми в Бг, че календърът е изписан от-до тоя месец и няма празно място. При това не пътуваме заради мен, иначе щеше да е още по-зле положението. И после някаква майка в бг училище ще ни обяснява колко сме били несериозни и как било въпрос на желание(пропадна нещо планирано от днес за утре) 😂
Аз хем съм си у нас сега, хем изнемогвам. Срам, но още не съм успяла да си пробвам новата машина🙈

Ина, и нашата отпуска все покрай ваканциите на децата изгаря. Ма няма да е все така.

Бу и аз имам в плана ден с нерфа на баткото. Ще гледат начупен candy cane под микроскоп и на корковата дъска ще направя една игра с габарчетата - като пуснеш топче и не знаеш в коя посока ще отиде. Отдолу ще има чашки с лакомства.  До тук съм ги измислила.
Днес нашите се бяха скрили да шпионират (синът ме видя да изнасям кучетата от стаята на сестра му, та ще е друг ден този сценарий).

Blue Dress , леко да я изкара и тя! Поне ще е преди полета и ще имате хубави празници.

Общи условия

Активация на акаунт