Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 32 356
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • Манчестър
Памперс, моите съболезнования.
Една колежка, с която работихме години наред и не я бях чувала от известно време, вчера каза, че е рак и вече е претъпяла няколко операции. Пазете се всички, да сте живи и здрави!

За работата, не сте изпуснали, не бях писала. То аз забравих, че съм си подала молбата за напускане, при нас този период е три месеца 😂

Моят контракт в момента е 6 месеца предизвестие……😂🤪.

# 241
Леле Аве! 😱Не бях чувала за такова предизвестие, честно. Наслука и на теб като изтече!

Благодаря! Много смесени чувства изпитвам. Реших да изпратя на децата по една плюшена играчка да гушкат за утеха. Просто не се сещам какво друго. 😔

Blue Dress Много сме доволни от училището, 4-та поредна година сме в него. Учи се съвестно без да ги ангажират излишно, но пък участват в различни конкурси и занимания. Като е дистанционно и не ти заминава деня. Учителите са подбрани и работят с желание с децата. Има съвместни инициатови с ВТУ. Всяка следваща година се разраства все повече. От тази година има деца от Китай, Дубай и Австралия. Пиши им и директорката ще те разведе из платформата и ще ти покаже всичко.

# 242
  • Манчестър
Леле Аве! 😱Не бях чувала за такова предизвестие, честно. Наслука и на теб като изтече!

Благодаря! Много смесени чувства изпитвам. Реших да изпратя на децата по една плюшена играчка да гушкат за утеха. Просто не се сещам какво друго. 😔

Blue Dress Много сме доволни от училището, 4-та поредна година сме в него. Учи се съвестно без да ги ангажират излишно, но пък участват в различни конкурси и занимания. Като е дистанционно и не ти заминава деня. Учителите са подбрани и работят с желание с децата. Има съвместни инициатови с ВТУ. Всяка следваща година се разраства все повече. От тази година има деца от Китай, Дубай и Австралия. Пиши им и директорката ще те разведе из платформата и ще ти покаже всичко.

Благодаря, ама аз на този етап не напускам…Но има и по - зле. Един Sales Director беше на 1 година предизвестие….[ топ в МарксендСпенсър🙈

# 243
  • някъде в орбита...
И аз съм с 3 месеца, а позициите ниво над мен са с 6 месеца. Чакане си е наистина Grin

# 244
  • София
Pampers, съболезнования …

И аз … когато ме разтърси нещо такова, осъзнавам за какви неща се тревожа, които в крайна сметка … не са важни като живота и здравето на човек…

# 245
Такива събития много ме приземяват. Онова падане можеше да ме остави на място. ММ каза, че като ме е намерил съм била в поза, в която съм щяла да се задуша. Та оценявам колко сме щастливи с малкото ми симптоми. Животът е прекалено крехък.

Тази простичка игра обра овациите днес. След училище пак щели да играят

# 246
Здравейте, непланувано съдбата ме отвежда в Лондон на нова година и ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете със съвет по следните въпроси:

1. Има ли от къде да гледаме новогодишните фойерверки без билет за събитието, защото те отдавна са sold out. Ако да колко по рано трябва да отидем

2. Има ли затворени пътища в централен Лондон на 31ви и 1ви и удачно ли е да се предвижваме с кола през деня и на 31ви вечерта

3. Инвалиден стикер за паркиране ще ни бъде ли полезен по някакъв начин или...

# 247
  • Манчестър
Здравейте, непланувано съдбата ме отвежда в Лондон на нова година и ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете със съвет по следните въпроси:

1. Има ли от къде да гледаме новогодишните фойерверки без билет за събитието, защото те отдавна са sold out. Ако да колко по рано трябва да отидем

2. Има ли затворени пътища в централен Лондон на 31ви и 1ви и удачно ли е да се предвижваме с кола през деня и на 31ви вечерта

3. Инвалиден стикер за паркиране ще ни бъде ли полезен по някакъв начин или...

Не знам за затворени пътища, но със сигурност ще плащате congestion charge ежедневно. Също, ако колата не отговаря на изискваният за ниски емисии, има допълнително плащане.

Аз лично не препоръчвам изобщо с кола из Лондон, особено централен. Градският транспорт е много добре организиран.

Инвалиден стикер няма да ви помогне.

# 248
Congestion fee не се прилага в дните между Коледа и Нова година

# 249
Инвалидния стикер дава възможност за паркиране на обозначените за инвалиди места - те са по-широки от останалите. За друго не служи.

# 250
  • Манчестър
Инвалидния стикер дава възможност за паркиране на обозначените за инвалиди места - те са по-широки от останалите. За друго не служи.

Български стикер не важи извън България.

# 251
Може и така да е - не съм проверявала, аз говоря за тукашния. То не е и стикер, не се лепи на колата, а си го носиш и го слагаш на прозореца без значение на кого е колата, след като приносителя е вътре.

# 252

[/quote]

Disabled blue badge важи в цяла Европа, включително и във Великобритания

# 253
  • Манчестър

Disabled blue badge важи в цяла Европа, включително и във Великобритания
[/quote]

Хммм, иди го обясни на Leeds Council.

# 254
  • Bristol
Хайде, happy Friday. Надявам се сте готови с подаръците, не остана време!

За blue badge в големите градове, явно не важат навсякъде. Лондон си има и отделна схема red badge за инвалиди, чиито коли са регистрирани в Лондон. Не съм в час със схемите, но ето този линк дано помогне.
https://www.cityoflondon.gov.uk/services/parking/disabled-badge-holders

Общи условия

Активация на акаунт