Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 32 371
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Не живея в Лондон, притежавам тукашен blue badge, но го използвам изключително рядко, по простата причина, че обикновенно местата, определени за ползване с това предимство обикновенно са заети.
Общо-взето дали с него, или без него е все едно.

# 256
  • До хладилника, който обичам
Новата котка от испански приют, която трябваше да получим в средата на ноември, се отложи за декември, сега ми писаха, че вместо в неделя, трябва да я взема в понеделник. Ще трябва да си пускам половин ден отпуска, изобщо не ми влизаше в плановете...

# 257
  • След завоя в дясно
Бу защо чак от Испания решихте да си вземете коте, да не би да танцува фламенко 🙂

# 258
Бу, тъкмо за под елхата идва котето🤭

Мери, още не съм готова с всички подаръци. Останаха тези, които ще поръчвам до адрес доставка, ще са от Амазон другата седмица.
Чакам и картичките на децата от училище, за да пращам /раздаваме и тях. Нямам подарък и за приятели, които на Коледа ще идват на гости🙈Имаш ли обиколката на главата на кандидат-снахата?

Още 3 дни училище за децата. В сряда ще гледат коледни филми по пижами и няма да учат. Във вторник им е партито😂Под въпрос е и в понеделник колко ще учат. Вашите кога излизат във ваканция?

Дребната беше много сърдите сутринта, че елфите са ѝ взели и вързали кучетата 😂

# 259
Бу защо чак от Испания решихте да си вземете коте, да не би да танцува фламенко 🙂
Хихи, само по елхата да не ми танцува, другото лесно!
Следя един приют, ръководен от англичани в Испания, който спасява котки от испанските улици, но ги задомява само в UK. Надявам се котето да е с характер, подобен на моята сиамка х Цура, която се оказа чудесна, прилепчива и кротка, все ходи по мен и не се отдалечава твърде. Тоест търсех пак сиамка х, определено не исках да купувам коте от развъдник, защото исках да спасим някоя душичка, а тук сиамки или сиамки х рядко стигат до приюти, няма ги много. Изглежда в Испания е пълно с тая порода и кръстоските ѝ, затова така реших в крайна сметка. Искам да осигуря компания на Цура, която е още млада и игрива, и да спре да тормози горката ми бабичка Маца, която не само, че не я харесва, но и просто иска да си спи и почива, не да се занимава с някакви младежки изстъпления Grinning
Новата котка е пълна смесица и с шарена козина, а очите сини Grinning ще я видим другата седмица, казаха ни, че е с много благ характер, дано е така.

# 260
Нямам търпение да ни я покажеш и тайничко завиждам 🙈

# 261
При нас училището свършва чак в петък, 22-ри People No Good Изобщо не знам защо толкова късно. На децата им е писнало, и на мен също - и така дефакто имат само 3 реални дни почивка, като махнем празниците. Нечестно е, предни години са свършвали и те в средата на седмицата. Дребният има два инсет дни след НГ, та се налага да си пусна отпуска, но поне така компенсират малко за кратката ваканция.

Бяхме на пантото, взехме и майка - тя припомни, че и преди сме я водили, но аз съвсем не помня. Похилихме се доволно, в една от главните роли беше Dr. Ranj, бил е в Strictly, което не гледам, и по телевизията често, но много атрактивно танцуваше - погледнах го после в Гугъл, ами той набор, ама аз така не мога да скачам Grinning

Вчера най-сетне приключихме с картичките за съучениците на малкия - 54! броя за двата подготвителни класа, защото играят заедно по цял ден. Свят ми се зави да помагам, надписвам, но детето беше супер съсредоточено и съвестно надписа 54 чужди имена и 54 пъти написа своето.

Мина коледното представление в началното училище, синът ми беше Йосиф, много са умилителни на тая възраст 4-5г., един си бърка в носа, друга си вдига роклята от притеснение, джудженца Grinning
И ми пратиха съобщение, че в последния ден на срока, петък, ще му връчват сертификат на асембли - не знам за какво, но за всеки случай съм се надула от гордост отсега Grinning

# 262
Браво на детето! Моят чака медал, че е направил 50 доджо, обаче не са имали асембли днес и беше разочарован😂За сметка на това, купонджийката се прибра нахилена - спечелила шоколади от една игра и много била танцувала. Добра се до дивана и заспа в егати смешната поза🙈

Видяхте ли залеза тази вечер? Аз чак в края го хванах залисана в други неща.

Нашите чак на 8-ми януари се връщат. Та не им се губи ваканцията.

# 263
Ааа, да, може за доджо да е.

Ето ви поглед в нашия хладилник днес. Понеже не съм го правила аз и не знаех, като отворих тая сутрин сънена и се протегнах за млякото, малко си изкарах акъла.

# 264
  • nowhere
Бу, и аз чакам снимки на новото попълнение!
Добра идея за хладилника, май и нашите елфи там ще осъмнат утре 😀. Памперс, и вашите елфи са станали пакостливи май 🙂.

Бу, Памперс, браво на децата, винаги да се гордеете с тях! Нашата коледна пиеса е във вторник и щерката е Дева Мария, та нямаме търпение и ние да я видим. Представлението е на Y1 и Y2 заедно. И при нас са на училище до 22-ри, но се връщат чак на 12-ти януари.

Пропуснала съм красивия залез, страхотно изглежда.

# 265
  • UK
Бу, с тея котки ще си намерите с някоя майстора най-накрая и една ще ви стане като за още 3. Нямам търпение да я видя и аз.
И моите свършват в петък, пък аз в сряда. И ей сега ме изненадаха неприятно със смс, че голямото в петък ще свършва на обяд, не нормално в 3 и вече петъка не го броя без деца, остана ми само четвъртъка.🤣
Правим Тайния Дядо Коледа у дома и 10-годишното крои планове как без пари и без право да излиза сама, ще ходи до Азда тайно да купува подарък, не ѝ се рисува вече явно. На мен ми се падна голямото и съм решила да му купя обувалка. 😁

# 266
dejie, защо обувалка точно? 😂

Blue Dress , е и моите правят по някоя беля, но умерени да не дават идеи. Интересното е, че щерката докато бутеше Спайдърмен в ролерите преди няколко вечери не беше проблем, но елфите като го направиха стана драма😂 Утре ще ѝ се реваншират.

Защо имат толкова голяма ваканция при вас? Да не сте почнали седмица по-рано септември?

# 267
Моите приключват в петък другата седмица в 13ч, вместо в 14.30. Преди това програмата е гъста, снимки с дядо Коледа, празничен обяд, парти, кино в училище с горещ шоколад и бисквити, разни постановки..днес беше Christmas jumper day и Christmas fayre. Да избутаме и другата седмица някакси и после са на училище чак на 8ми..

# 268
Хаха, dejie, защо с лошо пък ти, защо трябва да си намираме майстора? 😀 Пожелай ми все така на кротки котки са случвам, те децата компенсират за котешката кротост. И преди сме имали по три котки, сега две от трите ако мелят брашно, екстра ще е. Общо взето с котки цял живот добре съм се разбирала, те са добри животни. Имала съм много умни и много глупави, но все добрички. Като са им задоволени нуждите и човек си ги гледа с желание, се отплащат с мъркане и леко презрение 😂😂😂

Аз се вкарах в приключение, обичайно изчаквам с подаръка от дядо Коледа, да не си сменят желанието, добре, ама малкия твърд в желанието си и викам, чакай да взема, докато е време. Къде ти, както ги имаше едни Спайдърмен колички до оня ден, сега никъде ги няма. Добре, че си намерих във винтед нова с етикети и жената каза, че ще прати утре, дано стигне навреме.

Pampers, или октомври да им е кратка? Тук октомври е 2 седмици, за сметка на лятната обаче.

# 269
  • nowhere
Момичета, сега проверих, подвела съм ви. Връщат се на 9ти януари, не знам защо бях решила, че е 12ти. Иначе ваканцията през октомври е 1 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт