Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 31 784
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • Bristol
Veggie, да оздравявате! Щерката също се тръшна преди Коледа за около седмица. Имаше и висока температура, тресеше я. Писа на клиентките си, че не е добре, прави Ковид тест. Само една от клиентките й реши да отмени часа си, за да не се зарази, всички други дойдоха и тя милата работи. Това е да работиш за себе си. Няма кой да те замести, няма платени болнични, няма платени отпуски... Сега още влачи една кашлица.
Илейн, моля се котенцето да не се мъчи и да се оправи! Някакъв ужас е в София за домашните животни. В нашия квартал някой периодично ръси месо със скрита отрова вътре Sad
Doret, аутотрейдър или по гаражите. Последната кола я купихме от гараж на Форд преди около година, Дачия Stepway Simple Smile Има коли, но цените са ужасно високи.
За ремонт също е кошмар, с месеци се чакат резервни части. А в какъв вид ми карат вече колите под наем... Последният път нямаше неодрано мясо останало по колата. Преди такива ги пускаха бързо, бързо на аукциони, да се отърват от тях. Сега, щом двигателят е ок, продължават да ги дават под наем. До някъде е по-добре така, защото ако аз я одраскам, няма да личи Simple Smile

# 466
  • ENGLAND
Сегашната ми кола е Нисан микра, автоматик, много си я обичам. За 20 години е нямала никакъв ремонт, 2-3 пъти я ударих, има дупка отзад залепена с тиксо, и предния калник една ми отнесе, но го поизчукаха и си я карам.
Търся малка кола, автоматик, аз друга не мога да карам и да е под 10 години. Гледах нисаните в аутотрейда, почти няма избор, но продължавам с търсенето. Всъщност мъжс ми ми пусна мухата, другата седмица е МОТ-то и ми казва, че няма да мине и ще плащам много за ремонт. Да видим какво ще стане.

# 467
  • Манчестър
Кола купувам само от фирмен гараж или поне някой, който са верига и не е stand alone. Давам една торба пари и искам като имам проблем, да не ме отсвирват.
Те фирмените всички са франчайз,  но поне бранда е зад тях. Иначе от Арнолд Кларк сме купували две коли досега и също е ок.

Коли има и цените на втора ръка почнаха да падат. Решаваш какъв брамд искаш, какви екстри, бюджет и тн.

# 468
И аз карам автоматик 😂. Друго не искам, а и не съм карала откакто взех книжка😂.
Ние сме с два еднакви мерцедеса, които са на 100 години, но мъжът си ги гледа и не иска да ги сменя. Те са и много дълги и аз не не ги харесвам, ама той не иска и да чуе да ги сменя. Едната стои пред вкъщи с децата, а другата за работа и караме и двете и двамата. За капак и все нещо има я на едната, я на другата. Той се занимава с тях, записал се е по разни форуми о тн. Намери си и дружка в Лондон, който също се занимава с въпросните мерцедеси.

# 469
Дорет, сегашните нисани нямат нищо общо с тези отпреди 5-10г. Най-добре се насочи към друга марка. Заводът е при нас, имам информация от кухнята.
И аз съм с автоматик.

# 470
  • Bristol
Май не само качеството на Нисана се е влошило. Масово гледат да спестят пари при производството и това се отразява и на качеството Sad Да не говорим, че и за производителите е по-добре, ако сменяме колите си по-често.
Аз се тръшнах мъжът като купи автоматик Simple Smile Не знам при вас как е, но на мен ми отнема време за превключване от автоматик на скорости и обратно. Служебните ни коли са с ръчка и нямаме избор за автоматици Sad Но се успокоявам с това, че поне е добро упражнение за мозъка ми Simple Smile

# 471
  • ENGLAND
Да, сега се разтърсих за рейтинги на малка автоматична кола и Нисана хич го няма. Гледам Тойота, накой има ли да каже как се държи? И тези с автоматик, какви са ви колите?
Аве , и аз търся само от сигурни гаражи.

# 472
Аз с автоматиците съмпскарана тотално и не знам какво ще правя след някоя и друга година Confused

# 473
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз съм с тойота аурис хибрид автоматик, имам я от 4 години, досега да не чуе дявола не е имала проблем.

# 474
  • nowhere
Здравейте, момичета!

Веджи, не ми се пишеше, защото само се оплаквам, а нашите неволи не свършват 🙂. Последните 3 дни аз и малката щерка бяхме с температура над 40 градуса, кашлица, повръщане разстройство. Днес ни спря температурата, но сега мъжът ми окапа. А голямата е по-добре, но все още почти не яде. Неприятен месец ни беше откъм болести.
Вие да оздравявате бързо и да си изкарате хубаво утре!

Илейн, няма по-жестоки същества от човеците 😕. Дано се оправи милото котенце, стискам палци.

Дорет, от личен опит не препоръчвам Тойота. Моята кола в България е РАВ4, купен чисто нов преди 5 години и вече започна да сдава багажа. Колата ни тук е Волво и сме много доволни.

Като говорим за коли, аз получих 'честитка' от traffic police и ще трябва да ходя на speeding course. На някой случвало ли се е?

# 475
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу Дрес да оздравявате.
За колата е субективно, аз нямам проблем, ти имаш Wink но да кажа горе долу от това което виждам на работа, че работим с много и различни марки автомобили идващи директно от завода при нас - форд, фиат, пежо, воксхол, фолксваген ( има много хора които имат такива марки са доволни)   за мен са от боклук нагоре, с тях имаме най много проблеми, тойота една идея по-малко също и мерцедес, но говорим за спринтер, за други мнение нямам. Разбира се работим клас работни автомобили рядко имаме други и сме в диапазон от дизели през елетрици до няколко hydrogen.
Волво са добри, но за мен лично висок ценови клас даже и втора ръка да търси човек.

# 476
Има върлуващ и норовирус, освен другото с кашлица и настинка Sad
Мъжът получи преди време фиш за превишена скорост, не видял табелата и вместо с 30 карал 38. Имаше опция да кара курс или да плати £100 и някакви точки да се отнемат. Мина курс онлайн, през зуум, с хора от цялата страна, около половин ден му отне.
Твоят онлайн ли ще е?
Ние сме с Vauxhall Meriva automatic, аз нищо не разбирам от коли и не шофирам. Иска ми се по-голяма, за да ни е по-широко, но засега няма как да се случи Simple Smile

# 477
  • Bristol
Blue Dress, аз ходих, но преди Ковид беше присъствено, 4 часа. Избирах си къде да карам курса. Имах две опции, един хотел до нас или в Бат Racecourse. Много се чудих, дали да не бия път до Бат, за да го видя този рейскорс как изглежда. Синът като ми чу дилемата и ми каза, че това трябва да е наказание, а не забавление 🤪 Беше интересен курс, кара те да се замислиш над някои много разпространени вредни навици, които почти всички шофьори ги имаме. Мен ме бяха засекли с мобилна камера с 33 MPH на път с ограничение 30. Една девойка би рекорда в групата,  били я засекли със 71 MPH на смарт отсечка магистрала 🤪

# 478
  • Манчестър
Нашите коли са автоматик…всеки си кара неговата, и двете са автоматик. На тези трафици не бих си причинила ръчни скорости.
Моята е БМВ 5 серия голяма, на ММ е Фолксваген Артеон(чисто нов). Тийна има Поло с ръчни скорости.
Не заменям моята за нищо друго и докато работя и мога да си позволя покупка и поддръжка,няма да заменя бранда и модела, освен с по-голяма. Купих я почти нова (2 месеца) и досега нямам никакви проблеми. Тествах я и из Европа….

# 479
  • ENGLAND
Здравейте, момичета!
Като говорим за коли, аз получих 'честитка' от traffic police и ще трябва да ходя на speeding course. На някой случвало ли се е?
Аз бях на курс, беше онлайн, но това беше януари 2021г.  Бях на ръба направо да ми вземат точки, курса беше 3 часа, общи приказки, нямаше тест накрая. Мъжа ми година преди мен ходи в някакъв център.
Платих 80 паунда за курса, а ако не исках курс глобата беше двойна.
 Ако в следващите 3 години те хванат пак за превишена скорост направо те глобяват и вземат точки. Сега карам много внимателно, то и трите ми години сега изтекоха.
Аз колата я използвам до работата и обратно 7-10 мин. и да обикалям наоколо за шопинг, не ми трябва голяма кола. Мъжа ми има голяма, автоматик, ами аз не мога да я паркирам, а като тръгнем да търсим място на паркинг е цяла одисея.

Общи условия

Активация на акаунт