Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 661
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
Пак съм аз. След грипа с ужасната температура реших, че сме се преборили, защото всичко говореше за подобрение, но не.
От петък тръгнаха сополи с подкашляне, но в събота вечерта започна някаква гадна кашлица, която не спира. Детето даже повърна в леглото. В неделя през деня почти не е кашляла, но снощи кошмара се повтори. Така се давеше, че пак повърна. Принудих се да направя инхалация с пулмикорт на своя глава, защото детето не спираше да кашля. Инхалацията облекчи малко нещата, но въпреки това цяла нощ кашля. Температура няма, но съм чела, че има пневмония и без температурата. Sad
В 14:30 чак е часът за лекар, надявам се да направят и една снимка. Чела съм, че пневмонията е основна причина за смърт при деца и така съм се филмирала, че мисля, че и аз умирам в момента. Sad

# 361
  • shumen
Евчето,настоявай за снимка.Моя е правил пневмония и без Т,само с ужасна кашлица.

# 362
Да ще става кака .....най-големия ми ужас беше като ме зарази с повръщане октомври .....мина ....сега мм ме зарази този месец....Както знаете съм ограничена от към лекарства ....
И сега е с лека хрема детето вкъщи ще сме то е ясно.Дядо Коледа ще идва баш на 22 последния ден изобщо се чудя да я пусна ли......

# 363
6 деца от днес отсъстват от групата всичките болни ...мъжът ми уж се оправяше от снощи  пак със силна хрема ...

# 364
Езика при скарлатина не е обложен, а малинено червен и изглежда настръхнал. Пуснете една микробиология от бавните, ще покаже и скарлатина и друго.
Грипа като стана ясно, че е грип не беше ли лекуван адекватно с Тамифлу? Нека прегледат детето и ако не пуснат снимка си платете една, 20тина лева е и я дават разчетена, та става ясно за какво иде реч. Моята голямата направи вирусна пневмония миналата година от грипа, но почти не кашляше, беше в лошо състояние, нямаше сила, само седеше и повръщаше от време на време и поддържаше около седмица ниска температура. Дано не е пневмония...той грипа е гадно и упорито нещо.
За първи път пресякохме вируса на голямата със сополчето, направо не вога да повярвам. Дано не лепне това с температурата,че и то е в класа.

# 365
Езика при скарлатина не е обложен, а малинено червен и изглежда настръхнал. Пуснете една микробиология от бавните, ще покаже и скарлатина и друго.
Грипа като стана ясно, че е грип не беше ли лекуван адекватно с Тамифлу? Нека прегледат детето и ако не пуснат снимка си платете една, 20тина лева е и я дават разчетена, та става ясно за какво иде реч. Моята голямата направи вирусна пневмония миналата година от грипа, но почти не кашляше, беше в лошо състояние, нямаше сила, само седеше и повръщаше от време на време и поддържаше около седмица ниска температура. Дано не е пневмония...той грипа е гадно и упорито нещо.
За първи път пресякохме вируса на голямата със сополчето, направо не вога да повярвам. Дано не лепне това с температурата,че и то е в класа.

Лекувахме пет дни с Тамифлу и реално имаше подобрение, но тя си е с трета сливица и имаше недоизлекувани сополи от преди грипа. Тъкмо бяхме започнали лечението на трета сливица предписано от доцент Райнов. Реално си го продължихме по препоръка на лекарите, докато лекувахме грипа с Тамифлу, слагахме и три вида капки в носа и сиропи, но и това не помогна.

# 366
Дъщеря ми беше с температура 3 дни, тотална липса на глас, ларингитна кашлица и ужасни болки в гърлото. Някаква хрема се мъчеше да тръгне, но така и не успя. Не съм я тествала за скарлатина, водих я на лекар и личната каза, че е вирусен ларингит, още повече, че тя все още е на антибиотик заради цистита. Температура няма от събота, гласа и лека полека се завръща и вече не я боли гърлото, от време на време кашля, но нищо съществено.

# 367
Значи задължително снимка, може да е бактериално усложниние.
При нас с третата сливица нещата вървят добре, след кратко еднодневно влошаване след ваксината, пак намаляха сополите, които я давят. Снощи даже заспа без да кашля.

# 368
При нас са 10 болни .....

# 369
Да ще става кака .....най-големия ми ужас беше като ме зарази с повръщане октомври .....мина ....сега мм ме зарази този месец....Както знаете съм ограничена от към лекарства ....
И сега е с лека хрема детето вкъщи ще сме то е ясно.Дядо Коледа ще идва баш на 22 последния ден изобщо се чудя да я пусна ли......

По-добре пропуснете Дядо Коледа.
Тогава ги пускат всички ,барабар и болните за малко ,само да си вземат подаръка ,както и на всички тържества.

Ние вече сме без Т ,но го боли гърло и вчера като го погледнах има язвички по сливиците 3-4 броя като херпангина.
Ще ходим на УНГ на обяд.
Но за втори път се случва след като е повърнал ,да се появят в гърлото.
Мисля че беше зимата ,след Тамифлу и на следващия ден пак имаше такова по-гърлото и педи беше казала от вируса ...
Ако трябва ще искам и гърлен секрет .

# 370
При нас малкия не е на градина, но разбира се за зла участ кака му довлече нещо (тя е болна вече три седмици, накрая вдигна 39 Т и й изписаха антибиотик), съответно той почна да се сополиви и от два дена кашля. За сега няма Т, само сопол и кашля от него. С Пулмикорт и Салбутамол сироп го черпя  както и Имунотрофина, да видим докъде ще я докараме. Предният път пулмолога каза да не давам антибиотик и си го спестих, както и да следя общото състояние. Уж се надявахме да го опазим малко от вирусите, тя каква стана. Другата педиатърка, при която ходихме за бъбреци препоръча Бронховаксом, някой давал ли е? Каза три курса от по 10 дена, обаче много ме притеснява това приемане на бактерии допълнително, не стига че почти всеки път е с някаква бактерия...

# 371
Те не са живи бактерии. Голямата кашляше жестоко от бронховаксома и го спрях на пети ден, едва изнържахме и до него.

# 372
Момичета,нещо изпитано за задна хрема?
Киха,подсмърча,  но напред сопол почти няма. От време на време покашля. В добро общо състояние. Не съм го водила още на доктор, защото в болниците е ад в момента..

# 373
Киха,подсмърча,  но напред сопол почти няма. От време на време покашля. В добро общо състояние. Не съм го водила още на доктор, защото в болниците е ад в момента..
При нас виброцил помага доста и инхалации с физиологичен разтвор.

# 374
При нас виброцил помага доста и инхалации с физиологичен разтвор.
Инхалации правя,да. Виброцил скоро не съм капала. Ще купя днес, мерси!

Общи условия

Активация на акаунт