Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 656
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
За задна хрема промивам с физиологичен разтвор. Това е. В някакъв момент ще мине.
Ако не може да спи вечер заради хремата- слагам Назик или Виброцил, но те повече от 5-6 дни последователно не бива да се слагат ( така каза педиатъра).

# 376
Последния път ,заместващата ми каза че виброцил не бил за задна, а за хрема напред🙄 ...та нозитикс  изписа,то седи бяло и в носа доста й помогна

# 377
6 деца от днес отсъстват от групата всичките болни ...мъжът ми уж се оправяше от снощи  пак със силна хрема ...
При нас липсват 12 деца. Едно от тях е моето.. след нагревките тръгна такава хрема, премина в кашлица и сега няма спиране. Ни хремата, ни кашлицата.

# 378
Последния път ,заместващата ми каза че виброцил не бил за задна, а за хрема напред🙄 ...та нозитикс  изписа,то седи бяло и в носа доста й помогна
Странно, понеже и аз съм ползвала виброцил за задна хрема и ми помага. Но ще пробвам и Нозитикс.

# 379
Ние ходихме на лекар, кашлицата е ларингитна, ще правим инхалации с пулмикорт и в сряда пак ще ходим да преценят дали нещата се влошават.

# 380
Може ли препоръка за добър УНГ за София?

# 381
Другата педиатърка, при която ходихме за бъбреци препоръча Бронховаксом, някой давал ли е? Каза три курса от по 10 дена, обаче много ме притеснява това приемане на бактерии допълнително, не стига че почти всеки път е с някаква бактерия...
И ние сме пробвали с този бронховаксом, но детето още следващия ден вдигна висока температура и веднага го спряхме. Според педито е  просто случайност, но таткото беше твърдо против и повече не сме опитвали!
Аз да ви питам как разбирате коя кашлица е влажна и коя суха? В смисъл такъв, че моето дете сутрин след сън кашля с влажна кашлица и след това цял ден със суха, е в такъв случай кашлицата суха ли е или влажна ? Бяхме на преглед в четвъртък и гърдите бяха чисти и ни изписаха проспан сироп, инхалации с пулмикорт, но страшно много се разкашля и виновника мисля, че е проспан. Днес не съм и дала проспана, не се дере от кашлица, но от време на време кашля с влажна кашлица ми се струва. Утре ще я водя на преглед, но ми е гузно, че го спрях Worried

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 20:25 от Anita_merry

# 382
Рано ли е да пусна секрет от носа като цяло четвъртък и петък след градина и висна сопола мислех, че е от студа явно не и от почивните капя капки усилено

# 383
След пневмониите вече разбирам. Когато няма храчка е суха. Когато има храчка, се чува откашлянето. Когато слезе а хрип  става давеща, като закашля, не спира в продължение на минута (понякога и повече).
При нас общо взето ако се съмнявам дали се е влошила, значи не е. Като ае влоши, нямам съмнения.

# 384
Ние днес ходихме на УНГ лекар.
Прегледа го и каза че това било някакъв вариант на Ковид.
Пусна му носен секрет и изписа Биозин и продължаваме с изопринозина дефендил и правени капки с амикацин ,но след като пуснем утре секрета.
Не съм пръскала до сега Биозин  ,доволни ли сте от него?
Оплаква се, че го боли само като преглъща гърлото ,той облекчава ли?

# 385
Тест за скарлатина правен ли е?
Вчера не взеха, защото няма изявена картина на скарлатина, но днес го заведох при друг лекар и взеха гърлен секрет. Междувременно почнахме и антибиотик защото продължаваше да вдига температура и всичко сочи към отиване към бактериална инфекция макар и кръвната картина да не показва остра такава.

# 386
  • shumen
Да се оправят болните.
Евчето,дано се разминете с АБ.
За задна хрема и аз знам,че е виброцил.

# 387
И на нас днес ни изписаха виброцил за задна хрема

# 388
В нас ползваме Виброцил винаги. Не правя разлика дали е задна или не. Никой от лекарите, при които ходим, не е правил разлика също. Моята УНГ ми е "забранила" да слагам Ксилометазолин.

# 389
Преди около месец бях в болница с едното дете заради отит. Там ми казаха, че единствено капките с ксилометазолин могат да спрат сополите, поне първите 2-3 дни от хремата да ги слагам, за да не тръгне пак към ушите. Друг УНГ пък преди време ми каза да слагам Назопас, пак са доста силни, но не увреждат толкова лигавицата. Та, колкото доктори, толкова мнения и се чудя кой да слушам. След 2 дни на градина пак със жълто-зелени сополи, едната няма глас, вчера търчах пак по лаборатории да пускам секрети. Миналия път много съжалих, че не пуснах секрет веднага, 1 месец слагах капки и нямаше подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт