Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 649
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
И аз така чаках три седмици ...капки и сиропи и какво ли не ....накрая секрет,сега може да се каже още в началото -днес ще пусна секрет

# 391
Я кажете някоя домашна рецепта за пресипнал глас. Давам сега Бронховитал за уши, нос и гърло, Имунобор, Мултивитамини, Цинабсин и сигурно пропускам нещо, та ми се иска да не е лекарство. Чувала съм за топло мляко с мед или мед и сода за смучене. Някой ако знае нещо друго..?

# 392
  • София
Как спирате упорито кръвотечение от носа? Вкъщи имам емофикс, подходящо ли е да го мазна?

По темата хлапето направи 1 месец вкъщи. Утре си допива АБ и най-късно в понеделник е на градина?

# 393
За гласа Хомеовокс

# 394
Как спирате упорито кръвотечение от носа? Вкъщи имам емофикс, подходящо ли е да го мазна?

По темата хлапето направи 1 месец вкъщи. Утре си допива АБ и най-късно в понеделник е на градина?

Не знам на колко е детето, на дъщеря ми изписаха Емофикс като беше на 3г заради кървящ капиляр. Опитвала съм да я мажа докато кърви, когато продължи по-дълго, но се образува много гаден съсирек. Най-добре си спрете кръвотечението и после го мажете профилактично да заздравее.

# 395
Дъщеря ми изкара вируса с пресипналия глас, при нея направо липсваше глас. Ефизол, Орофар, Исла . Хомеожен и Хомеовокс също са подходящи принципно.
Отделно пиеше топло мляко, но просто обича и и се пиеше, не съм и го правила с цел лечение. Може и да е помогнало, може и да не е.

# 396
  • Г. О.
Здравейте. Бързо оздравяване на всички дечица. Аман от тези вируси, инфекции, разказаха ми играта. Аз ви бях писала, че детето имаше силно гурелясали очи и с антибиотичните капки веднага се повлияха. Ще капя седем дни.
Момичета, имам въпрос. Когато се случи така, че с едно направление за педиатър се осъществят два прегледа, но се наложи трети преглед в рамките на същия месец, може ли отново да се издаде направление (тип вторичен преглед при същия лекар)?

# 397
Здравейте, взех детето от дг, мед. Сестра казва,че се е оплакала, че я боли ухото. Утре ще я водя при личната. Чудя се винаги ми при болка в ушите се пие Аб. Досега при всяка болка в ухо е била на Аб.

# 398
  • Г. О.
Моето дете винаги е пило антибиотик при болки в ушите.
Последния път ЦРП излезе 150, като нямаше други оплаквания, освен болки в ушите и два пъти температура до 38. При такова ЦРП моментално му беше назначен Панцеф. Иначе СУЕ беше 12...дори лекарката се учуди на високите стойности на ЦРП(тъй като първо излиза СУЕ, а чак след това ЦРП, тя каза, че според нея е вирусна инфекция и залага, че ЦРП ще е колкото СУЕ).

# 399
При нас ухо е минавало и само с капки Отипакс

# 400
  • Пловдив/София
Здравейте, взех детето от дг, мед. Сестра казва,че се е оплакала, че я боли ухото. Утре ще я водя при личната. Чудя се винаги ми при болка в ушите се пие Аб. Досега при всяка болка в ухо е била на Аб.
Болката може да мине и с капки, а дали е за АБ ще кажат кръвните изследвания (аз бих пуснала преди лекаря и да отида с тях)
Два пъти е била с болка в ухото- един път беше бактериално и пи АБ, другия беше от хрема и трета сливица и УНГ каза, че е в добри състояние и няма нужда от АБ- мина й на другия ден с капли сами

# 401
  • Пловдив
Бих дала Нурофен при болки в ушите. Хем да облекчи детето, хем е противовъзпалително.

# 402
При болка в ушите давам Нурофен на 8ч задължително, поне няколко дни. Единствено тогава не се колебая да давам.

# 403
Здравейте. Бързо оздравяване на всички дечица. Аман от тези вируси, инфекции, разказаха ми играта. Аз ви бях писала, че детето имаше силно гурелясали очи и с антибиотичните капки веднага се повлияха. Ще капя седем дни.
Момичета, имам въпрос. Когато се случи така, че с едно направление за педиатър се осъществят два прегледа, но се наложи трети преглед в рамките на същия месец, може ли отново да се издаде направление (тип вторичен преглед при същия лекар)?

Аз взимам второ направление за педиатър от ЛЛ на детето, те са неограничени.

# 404
Вече съм много притеснена. Пак вдигна температура. Това е 5-ти ден, в който вдига. Снощи беше 38.5, дадохме Нурофен към 19.00 и започнахме антибиотика към 22.00 часа. През нощта пак вдигна температура, която варираше около 37.5 до 38. Не дадох нищо. Събуди се с 37.3 и малко след това я свали. Цял ден почти не вдига температура. Само в един момент го хванах, че е с 37, която  след 10 Мин беше спаднала. И така до 19.00, когато пак мина 37 и сега е с около 37.6. Няма да давам Нурофен засега, но не знам какво да правим. Никога не е боледувал така. Винаги всичко е минавало за 3-4 дни. Не знам, това, че все пак започна да я сваля сам дали не е добър знак? И антибиотика не би ли трябвало да започне да действа? Кашля като магаре и казва, че го дразни гърлото и има храчки.

Общи условия

Активация на акаунт