Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 629
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Колко време може да продължи тази ларингитна кашлица? Моята четвърта вечер подред повръща в леглото. Като по график е, към 22:30- 23 повръща. После цяла нощ кашля. Правя инхалации с пулмикорт, но ефекта е нула. През деня кашля, но не е толкова зле, легне ли да спи вечер става страшно.
Утре сме на преглед пак, да изписва антибиотик, че да се приключва. Имам чувството, че никога не съм спала. Поне 10 денонощия не съм мигнала. И работя през деня. Честно да си призная, дори мисли за самоубийство ми минават. Мисля, че никога няма да се оправи това дете. Disappointed Relieved

# 406
Евчето, абсолютно по същия начин се чувствам и аз Sad

# 407
Как спирате упорито кръвотечение от носа? Вкъщи имам емофикс, подходящо ли е да го мазна?

По темата хлапето направи 1 месец вкъщи. Утре си допива АБ и най-късно в понеделник е на градина?
Емофикс много помага при нас. Изписаха ни го, когато нямаше още годинка мисля. Налагало се е да го ползвам рядко, но добре че го имам, винаги е действал много добре.
Относно болките в ушите, може да е от сополи и като се отпуши носа, минават и ушите.

# 408
Running, някой от лекарите споменал ли е нещо за мононуклеоза?
Синът ми беше близо 14 дена с температура, която през деня стигаше до 38, а вечер до към 38.5 градуса. Доста неща изпи, включително антибиотик.
В последствие двама отделни лекари, с които коментирах, споделиха съмнение, че може да е изкарал мононуклеоза.

Evcheto, давате ли противоалергично за ларингитната кашлица?
При синът ми дозата според теглото, назначена от УНГ в случай на такъв тип остра реакция е по 2.5мл Ериус сутрин и вечер. Но той е с алерфичен ринит, та както и друг път съм казвала, винаги досега ларингита явно му е бил на алергична основа, защото минава и без инхалации.

# 409
Rocket, не са споменавали това. Освен температура какви други симптоми има? Ние правихме пкк и резултатите са всички показатели в норма, само моноцитите са леко завишени и црп е 16. Реално заболяването започна като типична настинка. Болки в гърлото, температура и кашлица, за която твърди, че е от дразнене в гърлото. Стича му се задна хрема.  Други симптоми няма. Засега тази вечер и температурата не скача над 38. В момента е 37.3

# 410
Даваме рупафин по 2.5мл вечер, но тя за пореден път повръща около час след като сме дали, не знам дали има въобще време да подейства. Не знам какво е това чудо, но чувам как гърлото и носа са задръстени със сополи, пръскаме в носа, даваме сироп за кашлица, правим инхалации и нищо... Sad

# 411
  • shumen
Евчето,заведи я пак на лекар и да изписват АБ.При ларингит кашлицата се засилва вечерта.
ЕТРВ,при болка в ушите давам Нурофен и задължително на лекар.Уши много болят.

# 412
Пробвахте ли при ларингитната кашлица да изкарате детето навън/на прозореца да диша студен въздух? Това попринцип се препоръчва.
Иначе, ако е вирусен ларингит, антибиотикът няма с какво да помогне.

# 413
Ние тази нощ я изкарахме без да вдига температура. Дано снощната да е била последна

# 414
Пробвахте ли при ларингитната кашлица да изкарате детето навън/на прозореца да диша студен въздух? Това попринцип се препоръчва.
Иначе, ако е вирусен ларингит, антибиотикът няма с какво да помогне.

Отварям прозореца широко за да диша, лошото е, че сега зимата въздуха не е особено чист. Като отворя и усещам, че мирише на печки на дърва. Не знам дали е вирусен, тръгна от грип, но реално се появи след като излекувахме грипа, като усложнение. Проблемът е като легнем от 22 до към 2 през нощта са пристъпи, повръщане, мъка голяма. След това заспива и спира да кашля. През деня кашля, но не на такива пристъпи. От 14 сме пак на преглед, дано лекаря прецени нещо адекватно.

# 415
Мононуклеозата доколкото знам се характеризира с много зачервено гърло и висока температура. Нашата педиатърка като види силно възпалено гърло и винаги пуска изследвания, мисля че са стандартните ПКК+ДКК. Казвала ми е, че при мононуклеоза си има изявени промени в кръвната картина и с изследвания няма как да се обърка.

# 416
ДКК и ПКК не могат със сигурност да потвърдят мононунклеоза.Има специфични изследвания за вируса.Типичното е подпухнало лице и слюнката става доста гъста.Синът ми я изкара пролетта.
С доста тежка ангина.Лежахме и в болница.Знам,че Аугментин не е ОК за тази инфекция.Води до обриви.

# 417
Евчето давай задължително противоалергично за кашлицата(попитай педиатъра,кое ще ти препоръча),за да не ти направи спазъм.При моето дете помагат капки ксизал и капки за нос ксилометазолин(само те му отпушват носа) и естествено инхалации с пулмикорт,ако кашлицата е ларингитна.Добре си направила да отваряш да вдиша въздух,защото и това помага,макар че въздуха навън е мръсен.Сиропи аз лично не давам,от тях става по-зле.

# 418
Евче, моята дъщеря от бебе прави ларингити и като беше по-малка правеше такива пристъпи посреднощ. Тогава отваряхме прозореца и общо взето кашляше доста по-малко, а при вас пък щом се повтаря всяка вечер по едно и също време аз направо в този час бих облякла детето и на терасата, 100% няма да кашля така както кашля в леглото. Рупафина можеш да го даваш по-рано, ако се съмняваш, че го повръща, може да добавиш и ампули Калциев глюконат. Отделно да не спи на някаква възглавница с пера, пух или нещо подобно?

# 419
Евче, моята дъщеря от бебе прави ларингити и като беше по-малка правеше такива пристъпи посреднощ. Тогава отваряхме прозореца и общо взето кашляше доста по-малко, а при вас пък щом се повтаря всяка вечер по едно и също време аз направо в този час бих облякла детето и на терасата, 100% няма да кашля така както кашля в леглото. Рупафина можеш да го даваш по-рано, ако се съмняваш, че го повръща, може да добавиш и ампули Калциев глюконат. Отделно да не спи на някаква възглавница с пера, пух или нещо подобно?

Завивката е от пух, мислите ли, че може да е проблем? Може да прави алергии наистина, не се бях замисляла. Ще я сменя довечера.

Общи условия

Активация на акаунт