Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 679
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
Къде точно? На ръба или баш си на устната? Устнште нямат мастни жлези, та ако е баш на устната сигурно е херпес, но ако е ръба може и да си е пъпка. Имал ли е херпес някога?

Не е имал. Долу е баш на устната, горе на ръба. Бяха му изпръхнали устните от студа и все ги облизва…

# 331
Трио вижън е българския Макситрол.
Капете, ще подейства. Отделно от капките почиствайте очите с лайка, различен тампон за всяко око и от външния към вътрешния край.
Това със смученето и дъвченето на хомеопатични лекарства ми е много смешно, признавам си. Имам чувството, че се ползва за оправдание, когато някое лекарство не действа - ми ето, то детето ви не го е смукало, а го е дъвкало и за това няма ефект. Пък под езика, пък не знам си какво. От хомеопатичните давам само Коризалия, Лимфомиозот, Осцилококцинум и Хомеожен - това са препаратите, от които съм виждала някакъв ефект в определени случаи, дъщеря ми ги смуче като цяло всякакви такива хапченца, защото тя е свикнала с Орофар, Ефизол и подобни, но и никога стриктно не съм я проверявала смуче ли ги, дъвче ли ги, под езика ли ги слага. Щом по листовка можеш да го натрошиш и да го разтвориш във вода не виждам какъв е проблема да го сдъвчеш, вместо да го смучеш 148 секунди бавно и осмисляйки всяко преглъщане.
Евче, дъщеря ми след месец прави 5г., миналата седмица и падна първото зъбче, клати се и второ. Братовчед и е на същата възраст и той от миналата седмица е по същия начин. Рентгетова снимка за клатещ се млечен зъб на тая възраст не бих направила. Имаме поне още 5 познати деца, на които зъбите са падали на тази възраст, както и обратния случай - по-големи, на които вече избиват постоянните зъби, а млечните си стоят. Второто си е проблем.

# 332
Мм донесе нещо,хванах го и аз три дни много зле бях....пуснах детето за два дни на градина-четвъртък и петък, с надежда болните вече да са изпокапали и да има разнообразие да не я заразя аз....от както я взимам тези дни си идва с едно прозрачно сополче😔пак се почва май😔
Чудя се какво да капя засега сме на витамини марсианци,шс 3,8
Като си поиска давам близалки за здраве им викаме е розовите на джуниър ангин, днес даже си поиска 
Виброцил може би 🙄

# 333
Евче, спокойно и на двете дица почнаха да се сменят на 4. Голямата на 8 има 10 сменени зъба,а малката на 5 е с 2 и трети се клати.
Дпеска щи пробвам бабешки метод с киснене на краката в топла вода със ол, пък да видим... ето го и научното обяснение
https://daminaturals.eu/kraka-s-morska-sol-vyv-voda/

# 334
Моят мъж е бил точно така два реда зъби млечните и отгоре новите..свекърва ми се майтапи че бил като акула  ...с чудесно наредени здрави зъби е ..

# 335
Прекрасни сте, благодаря. Успокоих се малко. То в живота не всичко се случва по график. Докторите са казали 6 годишна възраст за смяна на зъбки, ама от примери виждаме, че не винаги е така.

# 336
Абе то цикъла им идва в 3ти клас, ти за едните зъби се притесняваш.

# 337
За зъбите да се включа, нямам голямо дете, моето тъкмо направи 4. Но нейните зъби пораснаха рано (на година и 9 м имаше всички 20 зъба) и тъкмо снощи забелязах, че някак са й се разместили долните предни, та очаквам разклащане и при нас скоро. Нормално е.

# 338
Привет, има ли деца с вирус с упорита влажна кашлица (само) - от явно задна хрема?

# 339
Моя малкия син беше така.  Беше само на инхалации. Първо с Йалоклийн и после само физиологичен.

# 340
  • shumen
Да се оправят болните.
Аз Коризалия,Цинабсин и прочие съм давала,но ефект от тях не съм видяла.
Тони,може и херпес да е.
Ален мак,за влажна кашлица правя инхалации аз.
Моя тия дни се оплаква от болки в гърлото и се мъчи да прокашля сухо.Казва,че има и храчка на гърлото,която го дразни.Вече се замислям дали няма някаква бактерия пак и дали да не искам от педи направление за гърлен секрет.
За зъбките-нормално е да започнат да се сменят от 4-5 годишни.

# 341
Голямото дете е на 6 и 2 месеца. Още няма паднал зъб. Бута ги, проверява ги ама няма и няма.

# 342
На Никулден се събрахме трима Николаевци като всяка година да прязнуваме  и племенника се оплакваше от главоболие през цялата вечер.
Сутринта вдигнал Т и бях в очакване ..
Е днес 3 -ти ден и започна да се оплаква че го боли  глава и ухо   и в 17.30 взе да вдига Т 38.1

Няколко семейства около нас изкараха този вирус с висока Т  ,ама такова до сега май веднъж само сме имали

Дадох нурофен , не се повлия изобщо в 17.30ч,продължи да вдига

В 21ч беше 39 дадох течен аналгин.
Започна да го боли корем  от него и в 1.30 се събуди и повърна .
Беше смъкнал до 38 и след повръщането пак до 38.9 стигна .
Обтрих гърба с оцет и на челото също ,сега е 38.6  и е вече време за Нурофен ,но мн ме е страх да не повърне него ...
Направо ужас ..
А го почнах днес с дефендил и ШС ама файда

# 343
  • shumen
Х.Т.дай Нурофен или Панадол.Аз затова мразя такива събирания,че все има някои болен и след това съм в очакване.

# 344
Проверете да не е грип, има го вече за съжаление. Ако е грип има работещи лекарства!
Началния сопол на голямата не прогресира. Има нещо малко като се събуди, но толкова...продължавам със силвър скалера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт