Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 609
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
Mimi, в директен превод от английски, значи "значително".
Явно е значително количеството на тази бактерия.

# 436
Означава значително количество. Според мен всеки има някакви бактерии в носа и почти винаги излиза нещо на носен секрет. Аз лично капя аб капки само при изявени симптоми.

# 437
Означава, че изисква лечение.

# 438
Ясно благодаря,радвам се, че го пуснах в началото, а не чаках като преди 😇

# 439
Не знам, но моето дете преди месец направи бронхит, за първи път до сега. Еееее и за първи път се изолира тази бактерия… така че и според мен капки, особенно ако има и симптоми.

# 440
Аз водих малката пак на лекар, не искат да бързат със снимката. Пуснаха кръвна проба - всичко перфектно, в норма, црп 2.5 при норма от 0 до 5. Докторката каза, че няма нужда от антибиотик и толкова. Кашлицата намаля много, останали са сополи. Сега пак измерих 37.3. Поддържа някаква температура, има възпаление някакво явно, защо никой не ме отразява. Слушаха я, чисто си било дишането. Ама знам, че може и да не се чуе пневмонията. Не знам защо съм се хванала, че е пневмония, ама нали от грипа това е усложнението, пък и заради тази ларингитна кашлица...
Всички твърдят, че детето е добре, а тя си вдига температура...

# 441
Евчето, обичайно вашият инстинкт и мнение са най-достоверни, защото вие следите най-отблизо детето.
Последните два пъти личната лекарка и пулмологът бяха на различно мнение. И двата пъти имаше изолирана бактерия, сополи, кашлица. Единият път той изписа антибиотик, според личната не беше. Изписа го защото детето няколко дена поддържаше Т, стигаше до 38.6. Вторият път беше обратното. На гърлен секрет изолираха Стрептокок, личната каза аб задължително, пулмологът каза - следиш състоянието и ако няма Т и влошаване, чакаш да мине.
Последните два пъти спасихме кожата от антибиотик, кашлицата мина за около 3-4 дена с Пулмикорт и малко сироп Салбутамол. Гледам да съм предпазлива с него и давам минимално време. Но си личи че той помага, веднага овлажня кашлицата и на следващия ден малкия почти не кашляше.

# 442
Док взе да ми звъни викам си тук има нещо ...каза ще изпише Аб капки и дефендил да давам после повтаряме секрета и ако още има нещо на Аб през устата

# 443
Ееее те ще го разсипят това дете през носа ,през устата ...

# 444
  • shumen
Евчето1,аз бих направила снимка на своя глава.Винаги нашия инстинкт е най верен.
Мими,дано се разминете с АБ.

# 445
От снощи и моя син с температура и запушен нос ..интересното е че като го пипна ми изглежда много топъл а пък на термометъра няма и 37 градуса ..но е крив ,ревлив ,много бълнуваше тази нощ почти не съм спала да будувам ..

# 446
  • shumen
Ликеуинд с друг термометър пробва ли?
Явно върлува нещо сега пак.На приятелка детето и то е болно от вчера с ужасна кашлица и много зачервено гърло на АБ.

# 447
Здравейте момичета. Пак съм аз. След като детето е антибиотик заради болки в ухото, Панцеф. 3 дни вече го пие, сега се появи суха кашлица. Сополи  от време на вРеме има бистър сопол като вода. Ухото не я боли вече. Тем. Няма,
Чудя се какъв сироп за суха кашлица да включа.
Инхалации почнах с физ. Разтвор и ксизал.
Други идеи? Педиатърката Почива съб. И неделя.

# 448
Гринтус,бронхостоп са за суха и влажна кашлица

# 449
Сироп за суха кашлица е Синекод, но лично аз не бих го дала, отвратително е това нещо. Гринтус е за смесена кашлица и е билков.
Инхалации с Йалоклийн според мен биха овлажнили лигавицата, без да разкашлят прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт