Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 571
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
Привет и от мен! Детето снощи се оплака от болки в ухото, оказа се че и ние сме с тежък отит. Отидохме вечерта на лекар и най-накрая някой ни обърна внимание и включи тежката артилерия - антибиотик Аугментин, инхалации с пулмикорт и с физ. разтвор, заради остатъчната ларингитна кашлица, антибиотични капки за нос, промивки на носа, биозин спрей за гърло, капки за уши, ксизал, огромни дози витамин ц и пробиотик. Броя 10 неща, които трябва да давам по 3 пъти на ден.  И така днес стават 14 дни от диагностицирането и с грип, а ние започваме лечението на ново. Как нито един лекар не се сети да и погледне ушите не знам. През изминалата работна седмица сме били на лекар 4 от 5 дни...

# 451
Евче, инфекцията на ушите е усложнение от грипа, не е дошла заедно с него. За съжаление е често срещано, аз направих такава като усложнение на Ковид. Няма как да се включи лечение на нос, гърло, уши, дробове от ден 1 на болестта, не обвинявай докторите.

# 452
Здравейте момичета. Пак съм аз. След като детето е антибиотик заради болки в ухото, Панцеф. 3 дни вече го пие, сега се появи суха кашлица. Сополи  от време на вРеме има бистър сопол като вода. Ухото не я боли вече. Тем. Няма,
Чудя се какъв сироп за суха кашлица да включа.
Инхалации почнах с физ. Разтвор и ксизал.
Други идеи? Педиатърката Почива съб. И неделя.
Инхалациите с физ.разтвор втечняват секрета и затова по-добре да не правите,за кашлицата ксизал капки ми е казвал педиатъра и ако има нужда инхалации с пулмикорт.Мието дете сега го боли ухо от хремата,при тях често нещата тръгват и към ушите.

# 453
Нещо не разбрах логиката на последното мнение. Точно при суха кашлица е нужно втечняване и овлажняване, ерго инхалации с физ. р-р, Йалоклийн, и пр. Пулмикорт не бих дала току-така, единствено при ларингит.

# 454
Тая нощ 2 пъти отварях прозореца че имаше ларингитен спазъм факт че и 2та пъти се успокояваше.. днес кашлицата е вече влажна

# 455
Добре
Благодаря. Йалоклийн не съм ползвала никога, въпреки че съм с две малки деца, Никога не е изписван.
Взимам гринтус, и ще покаже на къде ще го докараме. А този панцеф, дали ще окаже влияние и към кашлицата. Че се чудя.

# 456
Нещо не разбрах логиката на последното мнение. Точно при суха кашлица е нужно втечняване и овлажняване, ерго инхалации с физ. р-р, Йалоклийн, и пр. Пулмикорт не бих дала току-така, единствено при ларингит.
Кашлицата идва от втечнения секрет обикновено и затова го написах да не се правят инхалации с физ.разтвор,а за пулмикорт се консултира с педиатър,ако им нужда.Това имах предвид.

# 457
При кашлица целта е секрета да се втечни за да се изкашля каквото има, а не да се потиска. Това, когато не говорим за някаква дива кашлица по 10 пъти в минута, както и не говорим за случаи, в които детето кашля до повръщане, та да го разкашляме допълнително. Разбира се, всичко е индивидуално и зависи от конкретното заболяване, но в общия случай инхалациите с физиологичен разтвор са си съвсем правилен подход.
Моята дъщеря без Пулмикорт не е минавала при кашлица, но тя е с алергии и случаят е по-особен.

# 458
Ами тя жената е написала че сопола е бистър и течен,като вода,та в този случай какво повече да се втечнява.С детето сме лежали по болници,заради спазми причинени от кашлица,а тя пък в следствие на много течна хрема.От там знам,че когато секрета е течен не е добре да се правят инхалации с физ.разтвор, защото той втечнява и става още по-зле.Това от моят опит,при други може да не важи.

# 459
Евче и миналата година грипа правеше отити, бях чела лекари да го коментират.

# 460
Знаете ли кога трябва да подейства антибиотика? Само два приема има за сега, още си поддържа 38 градуса температура. Доктора ни предупреди, че ще вдига , ама така се притеснявам. Надявах се вече да започне да сваля Sad

# 461
Мами, записвам се да чета, пожелавам весели празници и здрави дечица.💓

# 462
Евче, поне 3 дни.
Оправяйте се бързо всички. 🍀

# 463
На малкия му изписват инхалациите с Пулмикорт точно за овлажняване на сухата кашлица. Както и Салбутамол на сироп, казаха ми че е по щадящия вариант от инхалация.

# 464
  • Пловдив/София
На малкия му изписват инхалациите с Пулмикорт точно за овлажняване на сухата кашлица. Както и Салбутамол на сироп, казаха ми че е по щадящия вариант от инхалация.
Това не е ли странно, за обикновена суха кашлица тежка артилерия като пулмикорт?
За мен това се предписва само при бронхит, бронхоспазъм. Не за нормална вирусна кашлица от хрема или гърло.

Общи условия

Активация на акаунт