Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 566
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
Аз лично и на своя глава съм правила инхалации с пулмикорт,когато кашлицата е била лаеща и постоянно,за да не направи спазъм.Много се наплаших от тези кашлици,защото когато се е стигало до бронхоспазъм са ни приемали в болница на урбазон и инхалации с вентолин.Пулмикорта се прави,за да не се стигне дотам.Просто някои деца от една хрема правят усложнения,а при други не.При моето дете се нормализираха нещата,когато започна да си издухва носа силно,като голям човек.

# 466
При моите деца инхалациите с физ. р-р никога не са имали ефект, нито за кашлица, нито за хрема. Всъщност и никога не са им ги изписвали, случвало се е да ги правя на своя глава, но вече се отказах. Миналия месец водих дъщеря ми на пулмолог, той също ми каза, че с физ. р-р няма да излекувам кашлица. Можело да втечни малко секрета, но същия ефект ще се получи ако детето пие повече течности. А имам познати, които лекуват децата си само с инхалации и при тях това работи.

# 467
Колко време може да се съхранява отворен антибиотик в хладилника ?

# 468
Обикновено 7-10 дни пише на сиропите.

# 469
На малкия му изписват инхалациите с Пулмикорт точно за овлажняване на сухата кашлица. Както и Салбутамол на сироп, казаха ми че е по щадящия вариант от инхалация.
Това не е ли странно, за обикновена суха кашлица тежка артилерия като пулмикорт?
За мен това се предписва само при бронхит, бронхоспазъм. Не за нормална вирусна кашлица от хрема или гърло.
Дааа, той прави бронхити и пневмонии. Всъщност никога не е имал хрема със запушен нос, при него в носа не се задържа нищо и всичко тръгва надолу. Пулмикорта е изписан за постоянна терапия и като превенция за бронхит, но прави точно това - овлажнява кашлицата.

# 470
Здравейте. Вчера не се чувствах добре и нямах сили да готвя.. решихме да си вземем по една супа от едно заведение за бързо хранене. Най-голямата грешка! Мъжът ми и детето си взеха пилешка, аз зеленчукова…. Детето изяде 3-4 лъжици супа преди ние да сме я опитали (втора грешка!), при което мъжът ми сяда да яде… щеше да повърне. Супата беше развалена. Миришеше и имаше вкус на пов***нато. Сутринта мъжът ми имаше еднократно разстройство, да ама детето вече 3 пъти…… какво да му дам, какво да правя? 😭 Иначе нямат Т, не са повръщали. Мъжът ми вика, че има спазми в корема, но пък той само веднъж ходи.

# 471
Пробиотик. За спазмите - Спазмалгон. Аз съм много довплна от Адирекс при раздразнен стомах, дъщерята с него се оправи миналата година.

# 472
Здравейте. Детето на 9 от  три седмици е със сополи. От две кашля. Първо подкашляше сухичко, сега основно сутрин отхрачва по един час. После се успокоява, само леко подкашля чат пат. Темп не е имал.
Ходихме на лекар, на слушалка нищо.
Утре сме на УНГ, а после евентуално и на пулмолог.
Какво е кашлянето при скрита пневмония? Уж е добре да почне влажна отхрачваща кашлица от друга страна чета , че е такава при пневмония? Ще се побъркам вече, този нос не спира 🫤
И ако на слушалка нищо не се чува има ли смисъл да ходим на пулмолог без снимка?

# 473
Пулмологът ще прецени дали има нужда от снимка. И те чуват по-добре. Има разлика между влажна кашлица и такава с хрипове (при пневмония). Чува се хъркане.

# 474
Тони, активен въглен. Пробиотик, Ентерол, Смекта, всичко за разстройство би свършило работа. Еспумизан, Спазмалгон, Но шпа за спазми. От къде я взехте тая супа, да знам да не ходим там? 😵
Аз всякаква кашлица различавам, но 5г. само кашлица слушам, та...кашлица, която е слязла надолу или е с хрип не може да се сбърка. Най-лесно ми е да я хвана, докато детето спи, особено, ако се чува хъркане.

# 475
Тони, активен въглен. Пробиотик, Ентерол, Смекта, всичко за разстройство би свършило работа. Еспумизан, Спазмалгон, Но шпа за спазми. От къде я взехте тая супа, да знам да не ходим там? 😵
Аз всякаква кашлица различавам, но 5г. само кашлица слушам, та...кашлица, която е слязла надолу или е с хрип не може да се сбърка. Най-лесно ми е да я хвана, докато детето спи, особено, ако се чува хъркане.

Аз забравих да кажа, че давах Смекта и въпреки нея си се изхождаше кофти. Но после четох, че е по-добре, за да изхвърля каквото има… уф уф. Ентерол нямах, но купих и му дадох преди малко.
Иначе пробиотик флора бимби си давам от лятото…
От Хъшовете на Чаталджа пазара 🫣🫣🫣

# 476

Имате предвид ако кашля през нощта? Защото синът ми не кашля нощем , но понякога хърка, което отдавах на запушен нос?

# 477
Тони, щом е от храна е бактериално със сигурност, тогава Ре комфорт би трябвало да помогне, той е точно за това.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 22:33 от Ваня А.

# 478
Не, не е задължително да кашля, докато спи за да хърка. Има хъркане, което идва от запушен нос, има и хъркане, което идва от дробовете. Когато идва отдолу аз лично го различавам, когато поставя ръка на гърдите и - веднага се усеща дали там има нещо или не. Като цяло хъркането от запушен нос и трета сливица си е супер специфично и поне аз никога не съм се съмнявала, че идва от друго място. Започна ли да се съмнявам значи 100% идва от дробовете.
Тони, там не съм влизала сигурно от 10г. и май по-добре, че не съм. 😵‍💫 Тия са за един хубав сигнал и да ги погнат хубавичко.

# 479
Утре сутрин ни е последна доза антибиотик, но тръгва на училище. Досега го приемаше около 10.00. Кое е по-добре? Да го приеме по-рано към 7.30 или по-късно като се прибере около 16.30? Забравих да питам педиатъра и сега се усетих, че имаме такъв казус.

Общи условия

Активация на акаунт