Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 523
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Има нещо ужасно с разстройство и повръщане в момента. На наши близки и двете деца лежат в болница едно след друго в момента. Вчера изписаха едното дете и другото влезе на негово място.

# 511
Колко дни след Аб капки мога да пусна пак секрет-нос

# 512
Синът ми също почити винаги е
с мътни или жълто-зелени сополки.
Що носни секрета сме пуснали няма да казвам.
И в началото на хремата и в разгара и и в края.
Досега бактерия не се е изолирала, нито в носа, нито в гърлото.
Но всеки път е със зелени сополки.
Според нашето УНГ, какъвто и да е цветът на секрета, няма ли температура, не е нужно изследване.
Започнв ли да вдига и подържа температура на фона на сополки, тога вече се търси причината.

# 513
Винаги е с прозрачен сопол понякога излиза нещо,друг път не

# 514
Мими, 5 дни без антибиотични капки и всякакви други със сребърни чудеса (вода, коларгол и т. Н.)

# 515
Синът ми също почити винаги е
с мътни или жълто-зелени сополки.
Що носни секрета сме пуснали няма да казвам.
И в началото на хремата и в разгара и и в края.
Досега бактерия не се е изолирала, нито в носа, нито в гърлото.
Но всеки път е със зелени сополки.
Според нашето УНГ, какъвто и да е цветът на секрета, няма ли температура, не е нужно изследване.
Започнв ли да вдига и подържа температура на фона на сополки, тога вече се търси причината.

Рокет.. как ги лекувате, и средно за колко дена минават?

# 516
toni, най-често 7-10 дена.
Ако сме го взели от градината в пвтък с леко сополче, най-често цялата следваща седмица си е в нас.
Последните 2 пъти сякаш успяхме да закрепум нещата за 3-4 дена с обилно пръскане с Назориг (зеленият) по 4-5 пъти на ден.
Но не знам дали реално той е помогнал, или просто е съзпадение.
Иначе останалото е стандартното - Инфлуцид, Цинабсин, Коризалия, Морска вода, овлажнител за въздух и пречиствател за прах с голям обем.

# 517
  • Пловдив/София
Ох, пак започна кашлица при легнало положение… през 1-2 седмици сме така. Подозирам задна хрема. И често си чисти гърлото, сякаш я дразни нещо там. Преди седмица пускахме носен и гърлен секрет и бяха чисти… Казаха инхалации с физ разтвор, но само това ли? Тонзилотрен е пила много време, мисля хомеовокс да взема, друго?
Мисля да е на градина, реално цял ден не кашля- само като легне…Едва ли е заразна.
Може и алергия да се окаже накрая…
А да, имахме си стрептококи преди 3м, капахме АБ капми и 3 курса бронховаксом и римоджермина. Що пари давам за лекарства и накрая пак кашлица Sad

# 518
Мими, 5 дни без антибиотични капки и всякакви други със сребърни чудеса (вода, коларгол и т. Н.)
Поне физ рр може ли

# 519
  • shumen
И аз знам поне 5 дни да не е третиран носа с нищо.
Пипи,да не е задна хрема.
Ваня,има сега такъв вирус.

# 520
Mimi, може, до 12 часа преди изследването. Може и виброцил или ксилометазолин също до 12 часа.

# 521
  • Varna
Пипи2013. Моята е така, прави хъм хъм, прочиства гърлото. Ние също лекуваме стрептококи. Според мен е секрет отзад, който се стича. Сега и мия носа. Като гледам какви неща издухва от дълбините. Всичко това е назад към гърлото.

# 522
  • София
Здравейте, синът ми кашля от около две седмици, като в началото кашлицата беше с храчки и не много интензивна - по 1-2 пъти на 2 часа например. Правихме му инхалации с 1 мл. пулмикорт и 1 мл. физиологичен разтвор 8 дни сутрин и вечер. След инхалациите кашлицата почти беше спряла. Едновременно с инхалациите му давахме и Биозин. На 10-тия ден започна да му излиза лек секрет, след което започна пак да кашля с храчки. Отидохме при педиатърката в средата на миналата седмица, тя го преслуша, каза да спрем инхлациите и да му даваме Улитус. Давахме няколко дни Улитус и от тази неделя започна да кашля доста често - направо се дави на моменти - т.нар. лаеща кашлица се чува на моменти, нощем спи спокойно без да кашля. В понеделник пак го водих при педиатърката, пак го слуша - казва, че са му чисти гърдите, но той продължава да кашля и днес. Като кашлянето е почти постоянно. Снощи му правихме инхалация отново с  1 мл. пулмикорт и 1 мл. физиологичен разтвор и днес сутринта отново, но кашлицата е толкова силна, че вчера два пъти даже повърна прозрачен секрет. Днес сутринта като се събуди кашляше с храчки известно време, след което храчките спряха и започна да се дави като вчера преди да повърне. Днес пак ще го заведа при педиатърката, но тя сякаш се е изчерпала, а и не ми дава конкретни насоки какво да правя (поне такова е моето убеждение). Може ли съвет как да подходя?

П.С. Водих го преди 1 месец при един пулмолог, който пък каза тогава, че имал бронхит - пихме Клацид (беше спрял да кашля след АБ). Но не много дълго след това се случи описаното по-горе. По принцип посещева градина.

# 523
Здравейте, синът ми кашля от около две седмици, като в началото кашлицата беше с храчки и не много интензивна - по 1-2 пъти на 2 часа например. Правихме му инхалации с 1 мл. пулмикорт и 1 мл. физиологичен разтвор 8 дни сутрин и вечер. След инхалациите кашлицата почти беше спряла. Едновременно с инхалациите му давахме и Биозин. На 10-тия ден започна да му излиза лек секрет, след което започна пак да кашля с храчки. Отидохме при педиатърката в средата на миналата седмица, тя го преслуша, каза да спрем инхлациите и да му даваме Улитус. Давахме няколко дни Улитус и от тази неделя започна да кашля доста често - направо се дави на моменти - т.нар. лаеща кашлица се чува на моменти, нощем спи спокойно без да кашля. В понеделник пак го водих при педиатърката, пак го слуша - казва, че са му чисти гърдите, но той продължава да кашля и днес. Като кашлянето е почти постоянно. Снощи му правихме инхалация отново с  1 мл. пулмикорт и 1 мл. физиологичен разтвор и днес сутринта отново, но кашлицата е толкова силна, че вчера два пъти даже повърна прозрачен секрет. Днес сутринта като се събуди кашляше с храчки известно време, след което храчките спряха и започна да се дави като вчера преди да повърне. Днес пак ще го заведа при педиатърката, но тя сякаш се е изчерпала, а и не ми дава конкретни насоки какво да правя (поне такова е моето убеждение). Може ли съвет как да подходя?

П.С. Водих го преди 1 месец при един пулмолог, който пък каза тогава, че имал бронхит - пихме Клацид (беше спрял да кашля след АБ). Но не много дълго след това се случи описаното по-горе. По принцип посещева градина.

Здравейте, моят син е с абсолютно същата кашлица. Повръща храчки и се дави. Той има в гърлото изолирана бактерия хемуфилиус параинфлуеце и започна днес втори антибиотик след Панцеф, защото не се повлия от него изобщо.
Съветвам ви да пуснете гърлен секрет, ако не сте го направили до сега.

# 524
И аз първо за секрет се сетих

Общи условия

Активация на акаунт