Отговори
# 330
Здравейте, момичета Simple Smile
Сега, аз като четяща, а не гледаща, се ориентирах в действието. То ачик-ачик по спойлерите.
Джули, четох те с интерес, ама имам питанка - дали наистина у Ферит се е появило нещо като съвест, което води до осъзнаване на вина. Питам, защото Ферит като че ли беше взел решение как да се справи с казуса - Пелин с детето в Париж, той си живее със Сейран, демек той има и двете. Драмата му не е ли, че с намесата на чичото и дядо му реално губи и двете? Thinking

Да, твърде сигурна съм, че Ферит изпитва чувство за вина, както спрямо Сейран, така и спрямо Пелин. И, има защо. Пелин я омъжват за първият срещнат, който освен всичко ще се явява баща на твоето дете, което ти няма да виждаш. На какво ги обрича?
Сейран му говори за семейство, деца и щастие, когато той ясно осъзнава, че точно сега тази кула е от карти.
Ферит, вече рядко гледа Сейран в очите. За мен това е гузна съвест. Само когато спи задържа погледа си на нея. 

Ферит има две неща в живота си. Сейран- избра я сърцето му и детето- плод на минал грях.
Мога да го обвиня в това, че е спал с Пелин, докато е бил женен за Сейран. Мога да го обвиня в това, че не сподели истината със Сейран и я остави в неведение, но никога не мога да го обвиня, че не иска да направи избор.
Няма лошо да опиташ да имаш и двете.
Не е първият, няма и да е последният мъж в подобна ситуация. Цивилизованият начин е да поемеш отговорност към детето, да го подсигуриш и с много честност, разум и любов да споделиш и поискаш прошка от жената до теб. После може само да се молиш тя да намери сили да прости.
От паника, страх и незрялост, Ферит пропусна да изговори нещата със Сейран. Да те е страх да загубиш някого не е непростим грях. Непростимо би било да избереш едно от двете- мое мнение.

# 331
В инстаграм имаше един коментар, че Ферит се зарадва повече на бременността на Пелка, отколкото на желанието на Сейран до имат дете! Simple Smile Ами така си беше. Жал ми стана за Сейран вече, лъже я, не се радва за желанието и, ама много я обича.

За мен това са повърхностни коментари от повърхностно гледане на картинки. Как щеше да изглежда Ферит, ако беше започнал да скача от радост, когато вижда цялата картинка. Глупаво.
Гузната съвест на Ферит е дълбокият смисъл на реакцията му, за който иска и може да го види.
Глупави са да, то пък сценарият е един дълбок и умен. Каквото предлагат, такива са и коментарите. Поне да се забавляваме.
Лично аз очаквах Ферит да сподели вълнението за дете, и да премине към действие, и да направи това бебе. Ама къде толкова мъжество във Ферита! Сейран как не се усети тогава, че нещо не е наред в отношенията им, не знам. Не вярвам да има мъж, който да обича жена си толкова много,  да иска дете от нея, и когато тя каже готова съм,  да седне да плаче, вместо да действа. Луда работа.

# 332
Вижте какво сподели на стори актьорът, който играе Мустафа (шофьорът). 😜

Както той сам пише, изкараха пищовите. (Черният ван отзад не е ли на Корхан)😜

# 333
  • София
В последната обща сцена на Сейран и Ферит до колкото разбрах си говореха как ще си правят бебе след сватбата. На мен тази сцена ми беше много странна, той се появява супер спокоен, все едно нищо не е станало....

# 334
Йахууу, има сет в университета. 😜😂

Все пак сме намерили време и за него 😂

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 13:59 от bellie_ellie

# 335
  • София
Гора, пищови, какво са измислили...
А през това време Ферит кара Сейран до университета. Дали пък не я търси там?
Иначе клипчето зад кадър е в стил, вижте колко ни е забавно....

Без коментар
https://twitter.com/Glcktengeliyrm/status/1728380241247445062

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 13:56 от MysteryG

# 336
Напротив, много безотговорно би било да правиш нови деца, когато още не си подсигурил тези на път. Само някой който не е преобърнал собственният си свят за щастието на децата си може да коментира така повърхностно.
Много добре разбирам реакцията на Ферит! За какво да ги прави теЯ деца на Сейран днес, като той не знае какво ще стане утре. Да й направи дете , да го гръмнат и сама да ги гледа ли ? Той добре знае на какви яйца седи. 
Да, Ферит направо ме уби с реакцията си.
Все едно "аз вече си имам дете, ще гледаме него" 🙄🙄🙄🙄

# 337
Ela1, кое ще е безотговорно? Тук говорим за съпругата му. Безотговорно е да чакаш дете женен, заченато с изневяра по време на брака ти. И какво Сейран няма да има дете от Ферит, защото метресата е бременна? Да реагираш така на съпругата си е пълна простотия.
Не е нужно някой да има деца да даде оценка, че реакцията е тъпа, предвид ситуациите от преди 3 епизода, когато й обясняваше да имат дете 🤦
Да не говорим, че трябва да правим разлика между майки и бащи като цяло. Баща се става с грижите по време на бременността и след раждането. Това, което виждам от Ферит е всичко друго, но не и адекватна грижа за Пелин.

# 338
Според мен Ферит се чувстваше много гузен и виновен! Знае, че лъже Сейран, тя е извървяла пътя си докрай иска дете, иска да му се довери. Той просто не смееше в очите да я гледа, камо ли да се зарадва, че шска да си направят бебе...
Сейфер ще имат бебе, но не сега  не сега...😢

# 339
Сетил се Ферит да се чувства  "гузен и виновен". Така трябваше да се чувства , когато си лягаше с Пело , при това е женен за "любимата" жена.Изобще не му съчувствам и не го оправдавам. А за лъжите просто нямам думи , това ми е най-омразното нещо. Гледаш някого в очите ,кълнеш се в любов , обещаваш да си с него до края и в същото време знаеш ,че не е вярно. Завиваш жена си да спинка , измъкваш се по чорапи и тръгваш да  спасяваш метресата. Водиш я къде - в дома си , при жена си. Там където вече веднъж я заведе , след като остана вечерта с нея. Много ми е нагъл Феро бей.
Не иска да направи избор , но понякога се налага.И тук избора не е да се откаже напълно от Сейран или детето , а с кого ще живее.  Много хитро го беше измислил - Пело в Париж , Сейран у дома. Какво каза на Пело - и аз ще идвам понякога. Той човека се тъкми направо за двойнствен живот - две семейства , далеч едно от друго. Тя Сейран няма да знае цял живот , докато  след години детето не цъфне на  вратата , като Нюкет.
По повод кога да правим деца. Ами по тази логика :" За какво да ги прави теЯ деца на Сейран днес, като той не знае какво ще стане утре. Да й направи дете , да го гръмнат и сама да ги гледа ли ?" , не трябва изобщо да се правят деца. Никой не знае кое ще настъпи първо , следващия ден  или следващия живот.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 16:12 от Kami_J

# 340
Сетил се Ферит да се чувства  "гузен и виновен". Така трябваше да се чувства , когато си лягаше с Пело , при това е женен за "любимата" жена.Изобще не му съчувствам и не го оправдавам. А за лъжите просто нямам думи , това ми е най-омразното нещо. Гледаш някого в очите ,кълнеш се в любов , обещаваш да си с него до края и в същото време знаеш ,че не е вярно. Завиваш жена си да спинка , измъкваш се по чорапи и тръгваш да  спасяваш метресата. Водиш я къде - в дома си , при жена си. Там където вече веднъж я заведе , след като остана вечерта с нея. Много ми е нагъл Феро бей.
Не иска да направи избор , но понякога се налага.И тук избора не е да се откаже напълно от Сейран или детето , а с кого ще живее.  Много хитро го беше измислил - Пело в Париж , Сейран у дома. Какво каза на Пело - и аз ще идвам понякога. Той човека се тъкми направо за двойнствен живот - две семейства , далеч едно от друго. Тя Сейран няма да знае цял живот , докато  след години детето не цъфне на  вратата , като Нюкет.
По повод кога да правим деца. Ами по тази логика :" За какво да ги прави теЯ деца на Сейран днес, като той не знае какво ще стане утре. Да й направи дете , да го гръмнат и сама да ги гледа ли ?" , не трябва изобщо да се правят деца. Никой не знае кое ще настъпи първо , следващия ден  или следващия живот.
Страхотен коментар!!! Той дедето затова каза, че трябва да й каже, за да не стане като него, едното в Англия-другото тук и в крайна сметка, ако Ферит беше нормален нямаше да му пука за кой се омъжва, колко хора има с такива бракове, а и тя си го изпроси сама това, защо отиде при чичото, хубаво се изигра. Да стане като кралят и да се свършва, защото съм сигурна, че ако остане без пари и сам няма да се бори😁

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 16:48 от Zvezdichka77

# 341
  • София
Пак гадни спойлери

Скрит текст:

Ферит пред Сейран щял да се опита да спре чичото да си вземе рибата. После щял да каже на Сейран, че трябвало да приеме ситуацията. Когато Сайран се завръща, след кратко бягство, рибата е там.

Ферит търси Сейран в университета

# 342
Момичета изчетох ви с удоволствие  Heart
Джули споделям мнението ти от двата коментара напълно. Simple Smile
На Халис и Хатидже както им бяха замръзнали взаимоотношенията изведнъж  отново се размразиха и даже поникнаха фиданките на възобновените им чувства.Той както аха аха да получи сърдечен удар от влизането на Кязъм изведнъж как живна пред Хатидже та чак и за любов взе да приказва.Не че има лошо в това ама някак си много изневиделица дойде .
Сейранчето от първи епизод на новия сезон та до сега сценаристите не се разбраха иска ли или  не иска дете.Първо искаше ,после изведнъж само от един подхвърлен въпрос на Кая ,който познава от три дена и половина тя си спомни за своята голяма мечта да учи,която мечта в целия първи сезон си я носеше в себе си ,но не можеше да  я реализира. Добре айде сетила се ,сетила се записа се да учи ,сега пък размисли и пак иска дете и достигна до великия извод ,че то можело  и дете и университет едновременно да кара .А не бе цяла къща с жени има ,купища пари има ,едно дете ли няма да могат да отгледат Корхан в крайна сметка.Освен това и Ферит седи без работа ей  на вместо да мисли глупости той ще дундурка бебчето докато Сейрин учи и готово ,защо бяха тия велики драми в няколко епизода като можеше всичко да си се развие без проблеми.Angry
А ето това Джули  си го написала много хубаво затова си позволявам да го цитирам.

Скрит текст:
Ферит има две неща в живота си. Сейран- избра я сърцето му и детето- плод на минал грях.
Мога да го обвиня в това, че е спал с Пелин, докато е бил женен за Сейран. Мога да го обвиня в това, че не сподели истината със Сейран и я остави в неведение, но никога не мога да го обвиня, че не иска да направи избор.
Няма лошо да опиташ да имаш и двете.
Не е първият, няма и да е последният мъж в подобна ситуация. Цивилизованият начин е да поемеш отговорност към детето, да го подсигуриш и с много честност, разум и любов да споделиш и поискаш прошка от жената до теб. После може само да се молиш тя да намери сили да прости.
От паника, страх и незрялост, Ферит пропусна да изговори нещата със Сейран. Да те е страх да загубиш някого не е непростим грях. Непростимо би било да избереш едно от двете- мое мнение.
В 21 век понякога мъжете и жените могат да направят бебе и без да са женени или да имат каквито и да  е ангажименти един към друг.Но когато са цивилизовани и културни хора могат да се разберат човешки да поемат и двамата обща отговорност за това дете ,да си поделят грижите за него и това няма да доведе до нищо страшно и лошо нито за самото дете нито за родителите му.Ноооо за съжаление в нашия  сериал някои хора още не са излезли от пещерните времена и честта и достойнството и тоя пуст морал и какво ще кажат хората са много по важни от колкото добруването на близките им.
Вуйчото на Пелин,дядото на Ферит и бащата на Сейран ,който със сигурност ще се развихри в другата серия  с какво право ще учат Ферит на морал и ще му  дават направление в живота.Вуйчото  живее с  бившата си и настоящата си жена под един покрив ,има съмнителен бизнес и още по-съмнителен морал ,който прикрива зад някакви остарели традиции и правила които не са се променяли поне от 1000 години.Докарал ходжа да жени Пелин и шофъора ,алооооо вуйчо къде вървиш това първо е незаконно и второ ако момичето не ще не можеш да я насилваш да го направи.Голям моралист се извъди ,ама докато се занимава с племенницата си не следи ,че родната му дъщеря върти малки интрижки зад гърба му ,а втората му жена единственото което я вълнува е да си играе игрите на таблета.И тоя ще определя наклона на живота на Пелин и Ферит  айде няма нужда.
Халис ага другия голям моралист и той не се вижда докъде се е  докарал заради морала си и традициите си и правилата си.Правилно каза на Ферит ,че Нюкет не му викала татко ,ама деденце тя не ти вика татко не защото е незаконно родено дете ,а защото ти не си се погрижил както трябва за нея.Великия ага  е пратил срама и позора си  на далече сакън никой да не говори лошо за рода му .А същия този род ,докато Халис си мисли ,че ги ръководи с желязна ръка си прави каквото си иска ,само че тихичко безшумно и умеейки много хитро да си прикриват грешките.И само Ферит понеже е най-младия сред тях ,най-глезенкия ,още не е захитрял и задобрял в това да си крие грешките по-добре от време на време изпуква по някоя бомба.
За Кязъм нищо няма да кажа освен ,че човек който бие жена си  и децата ,унижава ги и ги кара да се страхуват не е никакъв баща и мъж.
Ферит може да е направил много грешки ,но поне се опитва  да си ги оправи.Застана като мъж и пое отговорността за бебето,гък не каза изобщо не отвори въпрос да пита ама сигурно ли е ,че детето е негово защото  това би било толкова унизително към жената на която и се задава този въпрос.Той обясни съвсем ясно на Пелин какво може да очаква от него и какво  може да даде ,Беше искрен и честен ,ноооо Пелин  е от този тип жени от които много трудно можеш да се отървеш и сега с бебето в корема вече му се натресе  яко на Ферит и той ще бере много ядове с нея .
Скрит текст:
В последната обща сцена на Сейран и Ферит до колкото разбрах си говореха как ще си правят бебе след сватбата. На мен тази сцена ми беше много странна, той се появява супер спокоен, все едно нищо не е станало....
Мистери  аз си мисля ,че Ферит се държеше така спокойно  защото според него проблема вече е решен или поне една част е решена все пак.Той завалията си мисли ,че като обясни какви са му намеренията пред Пелин,като и обясни съвсем честно и ясно  без никакви шикалкавения  тя ще го разбере и ще го остави на мира.Да ама не ,блажени са вярващите дето се вика.Ферит и билет и купи на Пелин ,на сутринта на телефона му беше пристигнало уведомление  за него,после той се опитваше да и показва разни апартаменти ама тя не ще да ги гледа и изобщо Ферит лековерно си мисли ,че на сутринта след сватбата ще натовари Пелин на самолета за Париж ,а той с неговата Сейро ще си продължат да си живеят спокойно живота.Мдааа мечтай си Феро бей мечтай си Angry
Даже и Нюкет да не я беше измайсторила тая интрига за спиране на сватбата и орезиляване на Корханови пред всички Пелин пак щеше да намери начин и да не тръгне за Париж със сигурност.Тя се е вманиячила да ожени Ферит за себе си и това е .Ама и Ферит  мисля ,че няма да се даде така лесно тъй ,че интригата едва започва да се заформя  и тепърва ще има още екщън.
Ферит е толкова прецакан в момента ,че само едно чудо ще го оправи  и дано сценаристите да се смилят и над него и Сейран и над нас феновете и мъката да е по-кратка и после да започне някоя нова интрига.Не малко проблеми има  в имението защото не се насочат към тях сценаристите и да я приключат тая сага с Пелин по -скоро моляяяяяяяяя ,много при това   Hands Pray  Hands Pray  Hands Pray
Скоро време май няма да ги видим тия сладурчeта ей така затова да ги сложа  за поне мъничко подобряване на настроението.  Sob

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 17:26 от Eny87

# 343
А Сейран не попита ли Ферит,като го видя такъв бит откъде са му раните?
/Чета Ви само и ми изникна този въпрос/

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 17:53 от VAL*

# 344
А Сейрян не попита ли Ферит,като го видя такъв бит откъде са му раните?
/Чета Ви само и ми изникна този въпрос/

Тя разбра, че е бил при чичото, но мисли, че е заради снимките. Така разбрах аз.

Общи условия

Активация на акаунт