Частни училища -информативно - дискусионна тема- 62

• 67 480
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Това е скандално и ме оставя без думи.

# 106
В Британика никога не сме получавали подобни “инструкции”.

# 107
  • София
Това редовна практика ли е? Анкетните карти за родители от НИО? Аз нямам спомен някога да съм попълвала такава. Определено ми стана интересно и какви са подвеждащите въпроси.

# 108
Това с “подвеждащите въпроси” е пълна подигравка с клиентите им, обикновено платежоспособни хора, които са готови да плащат за образование.

# 109
Това редовна практика ли е? Анкетните карти за родители от НИО? Аз нямам спомен някога да съм попълвала такава. Определено ми стана интересно и какви са подвеждащите въпроси.

Аз съм виждала преди много години в Петър Берон, и въпросите са съвсем нормални. Нищо подвеждащо няма.
Но неправилния отговор, според училището, може явно да им създаде проблеми.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 14:13 от Fancy

# 110
Имаше покрай електронното за всички училища попълних.

# 111
Търсех отделна тема за Иззи и като не намерих, се озовах при вас. Доста ми е мъчно, като чета последните няколко страници.
Влязох, защото си спомням екипа от преподаватели, с който стартираха- безценни. Всеки един от тях! Но знам за четирима, а те няма как да огреят в цялото училище. И влязох да получа повече инфо за учебния процес, средата , извънкласните занимания на децата.

Разбрах за директора и депозитите. По горните въпроси дали може някой да даде малко яснота?
Благодаря ви.

Rosss - най-общо учебният процес е натоварен и амбициозен, но децата добиват рутина и се справят. Понякога се сливат часовете и взимат от междучасията, това е тегаво. Има прекрасни учители, с подход, даващи знания и запълващи пропуски. Но не всички. Извънкласните занимания са част от програмата и децата ги харесват. Има и допълнителни след учебно време. Има избор.

Дали са ви достатъчно информация, четете внимателно в предходни теми и ще разберете много.
В контекста на последните две страници, ще се повторя отново, че всъщност Фенси, макар и да няма дете в Иззи, успява в повечето случаи да систематизира много добре ситуацията. И обратното, коментарите на rainy могат доста да подведат, ако не си наясно с някои детайли.

# 112
Благодаря ви много за изчерпателната информация.
Минала съм през най- оплюваното навремето училище, но пък подготовката беше на ниво. Някак успяваше да амбицира децата. Но му напуснаха добрите учители и то изчезна.
От всичко изписано, ако трябва да съм честна най- много ме притеснява, че тези заради които питам за това училище, вече ги няма. А те имат тоя подход да предадат информацията на децата по интересен и нагледен начин.
Търсех различния метод на преподаване  и сайънс насочеността още от малки. Питам за предучилищна/ 1 клас.

# 113
  • софия
Не е ли по-правилно, ако има подвеждащи въпроси, училището да се активира и да сигнализира анкетиращата институция. Може пък да не знаят, че трябва да направят промени.

# 114
  • София
Хахахаха, Амели, анкетата се е правила заради оплакване от родители от училището. Това не е обща стандартна анкета, а проверка от МОН по сигнал. "Подвеждащи"  са били за Доротея всички въпроси, които са можели да изкарат истината наяве.

# 115
  • в страната на чудесата
Ние имахме проверка от МОН, планово всички училища ще я минат. Училището няма достъп до родителските въпросници по регламент. Получаваш мейл с линк, отговаряш в линка и изпращаш. Мейлът е от МОН и линкът е на МОН.

# 116
Ние имахме проверка от МОН, планово всички училища ще я минат. Училището няма достъп до родителските въпросници по регламент. Получаваш мейл с линк, отговаряш в линка и изпращаш. Мейлът е от МОН и линкът е на МОН.

По регламент. Wink Който в някои училища се спазва, а в други явно не.

# 117
Аз като нов потребител само искам да кажа, че според мен не трябва така агресивно да се "оплюва" нещо, което не познавате лично. Мен като родител много ме притесняват постовете от пострадали и смятам, че ръководството трябва да предприеме действия и да изкорени лошите практики веднъж завинаги. Но да говорите лошо за учителите, които наистина са добре подбрани и истински професионалисти, ми се струва много неуместно. А за Невена Събева - само респект, рядко ми се случва учител на някой от децата ми така да ме вдъхнови, а са имали много поради смени на държави и училища. Други учители, за които мога на този етап да говоря само с добро, са Ели Войнова, Влади Динова, мис Нели (не й знам фамилията), която е един от блестящите млади умове на България в областта на астрономията с международно признание и няколко млади и вдъхновяващи за децата учители по Кеймбридж програмата, които те приемат като пример за подражание.

За тези декларации, аз не съм получила такава, но, ако си човек с глава на раменете си, няма ли просто да попълниш декларацията, както смяташ за добре? Тя е анонимна, така че нищо не те заставя да ползваш примерните отговори. Иначе съм съгласна, че е подценяване на публиката това с подвеждащите въпроси, определено черна точка, още един извод за ръководството какво може и какво не...

# 118
Аз като нов потребител само искам да кажа, че според мен не трябва така агресивно да се "оплюва" нещо, което не познавате лично. Мен като родител много ме притесняват постовете от пострадали и смятам, че ръководството трябва да предприеме действия и да изкорени лошите практики веднъж завинаги. Но да говорите лошо за учителите, които наистина са добре подбрани и истински професионалисти, ми се струва много неуместно. А за Невена Събева - само респект, рядко ми се случва учител на някой от децата ми така да ме вдъхнови, а са имали много поради смени на държави и училища. Други учители, за които мога на този етап да говоря само с добро, са Ели Войнова, Влади Динова, мис Нели (не й знам фамилията), която е един от блестящите млади умове на България в областта на астрономията с международно признание и няколко млади и вдъхновяващи за децата учители по Кеймбридж програмата, които те приемат като пример за подражание.

За тези декларации, аз не съм получила такава, но, ако си човек с глава на раменете си, няма ли просто да попълниш декларацията, както смяташ за добре? Тя е анонимна, така че нищо не те заставя да ползваш примерните отговори. Иначе съм съгласна, че е подценяване на публиката това с подвеждащите въпроси, определено черна точка, още един извод за ръководството какво може и какво не...

Бихте ли показали и една дума, с която се говори лошо и се оплюва преподавател? Една! Ако може с цитат.

За декларациите...наистина ли смятате, че са напълно анонимни?

# 119
Има ли негативни мнения от родители, чийто деца понастоящем са в Иззи ( може и на лично съобщение)!

Самата аз съм била обвинявана дълги години колко самоотвержено защитавам конкретно ЧУ. А аз знам, че не е до защитаване, а в главата ми винаги са излизали преки примери защо го харесвам. Имало е случаи да бъде разнищвано от напуснали/ с прекратени договори ученици. В този случай е важно да се знае, че монетата има и две страни, а тук виждаме само едната позиция. По никакъв начин не заставам срещу хора, които са се почувствали засегнати от дадено училище.

Само обяснявам защо това не е напълно водещо за мен.
Екипът от преподаватели и начинът на протичане на часовете, както и взаимоотношенията между децата , продължават да са водещи за мен.

Общи условия

Активация на акаунт