Частни училища -информативно - дискусионна тема- 62

• 67 388
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Не се казва “нета”, а бг-мама.

# 91
  • софия
Днес разбрахме, че се казва "анонимни форуми".

# 92
  • софия
То пък щото сме много анонимни, няма що.😂

# 93
Търсех отделна тема за Иззи и като не намерих, се озовах при вас. Доста ми е мъчно, като чета последните няколко страници.
Влязох, защото си спомням екипа от преподаватели, с който стартираха- безценни. Всеки един от тях! Но знам за четирима, а те няма как да огреят в цялото училище. И влязох да получа повече инфо за учебния процес, средата , извънкласните занимания на децата.

Разбрах за директора и депозитите. По горните въпроси дали може някой да даде малко яснота?
Благодаря ви.

# 94
Кои горни въпроси?
В темата Иззи и всичко в поста ти е може би един от най-коментираните въпроси. И всъщност доста полемичен.
Кои 4-ма имаш предвид? Ако имаш предвид Стаменов, Каравасилев, Явор Денчев и Димитър Желев, с които започна училището с масова рекламна кампания... то от тях в училището остана само Желев. И включително напуснаха много други качествени, но не толкова известни учители. От двете учителки по основни предмети, които взеха от СС, остана само Демебукова. Богданова и мъжът ѝ, който беше първия директор на Иззи, напуснаха преди доста време.
В момента има нова вълна екип от математици. Основно за гимназията. Да видим до кога те ще се задържат.

Освен това е много важно да кажеш за коя възрастова група питаш. Защото в градината, началното училище и гимназията...нещата могат да бъдат много различни, разбира се без да забравяме светлата обединяваща нишка - собственикът и директор на училището.

# 95
Познавам лично Доротея, но моите деца не са в Иззи. Имах някакво предубеждение към училището и сега съм доволна, че не са там. Но пък родители с деца там фанатично защитават училището, което пък също не ми се струва добър знак, защото ми се струва сектантско.

# 96
Здравейте, аз мога да се опитам да отговоря за Иззи с уговорката, че сме отскоро в училището с 2 деца, които не бяха живяли и учили в България преди,.

Учителите в общия случай наистина са страхотни, компетентни и позитивни. Има и 1-2 изключения, към момента сме регистрирали грубо отношение към едно от децата от един от учителите по физическо и сме дали обратна връзка на ръководството за него. Случаят не се е повтарял засега, следим ситуацията. Програмата е доста натоварена поради покриването на българския и Кеймбридж материал, но пък като цяло е поднесена по интересен начин и моите деца се справят. Това, което не ми харесва, е, че имат доста домашни някои от уикендите, но и с това се справят. Тъй като се учи до 5 следобед, някои "извънкласни" като тип занимания са включени в програмата - керамика, айкидо, бордови игри, зависи от възрастта. Иначе има опция и за допълнителни - народни танци, хип хоп, пиано, творческо писане, мисля, че и изобразително изкуство. Нашите деца не са се възползвали засега и нямам подробна информация. Надявам се да съм била полезна.

# 97
  • София
rosss, ако четеш Фенси имай едно на ум. Не са взели само 2 учителки от СС по основни предмети и все още са си останали. Вълкова е прекрасна и сега пое първи клас ... примерно. От учителите по математика, които са "предимно" за гимназията, Невена Събева е при малките и се справя прекрасно. Влади Динова също си е при нас още, а има и други, но все пак аз разбирам по-малко, защото моето дете "не учи" там ... Wink
Директорката, Галя Ташкова , е страхотен човек и винаги готова да помогне. Извън класни занимания има много повече от по-горе изброените. Тъй като пак ще се "нахвърлят" върху сектата, ако конкретно те интересува нещо по учебният процес, можеш да ми пишеш.

# 98
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също мога да кажа само хубави неща за училището и учителите. Вече трета година е там детето ми и не съжалявам нито за секунда. Учи се много, доста е натоварена програмата. Тази седмица имаха посещение на инкубатора в Тех парк, запознаха се с жена, работеща в ЦЕРН, моята дъщеря беше много впечатлена. Вече и с новата сграда съвсем съм доволна, че в старата беше тясно за всички. Организират се зимни ски лагери, летни, както и догодина лятно училилще в Кеймбридж.

# 99
rosss, ако четеш Фенси имай едно на ум. Не са взели само 2 учителки от СС по основни предмети и все още са си останали. Вълкова е прекрасна и сега пое първи клас ... примерно. От учителите по математика, които са "предимно" за гимназията, Невена Събева е при малките и се справя прекрасно. Влади Динова също си е при нас още, а има и други, но все пак аз разбирам по-малко, защото моето дете "не учи" там ... Wink
Директорката, Галя Ташкова , е страхотен човек и винаги готова да помогне. Извън класни занимания има много повече от по-горе изброените. Тъй като пак ще се "нахвърлят" върху сектата, ако конкретно те интересува нещо по учебният процес, можеш да ми пишеш.

Simple Smile Сериозно ли ми даваш за пример две начални учителки? И друг път сме го водили този разговор. Вълкова не е "загуба" за СС. Нито двамата по физическо или тази по музика. За разлика от Демебукова и Богданова. Началните учители се заместват сравнително лесно, при това с млади и по-добри кадри. Същото важи и за физическо и музика. По основните предмети има дефицит. И същинската загуба е с тези учители. По науки, математика и български. Както се случи в Иззи.
Между другото, след онази вълна на привличане на учители от СС към Иззи, очевидно никой друг учител на СС не иска и да чуе да се мести в Иззи. Въпреки по-високите заплати. А знам, че е имало и следващи ухажвания към по-известни имена. Wink

Аз пък бих посъветвала ross да прочете всичко написано назад и да има едно наум към написаното от 2-3 потребители с тотално положителни мнения, които очевидно и по собствените им думи се радват на приятелското отношение на Доротея... И да отчете поне тройно толкова други потребители, които разказват за някаква друга, очевидно паралелна действителност и вселена в Иззи, на хора, които задават въпроси и не са удобни за собственика. И това са все хора лично изпитали на гърба си услугите на Иззи. И не, не са само родителите на онези 10 изгонени посред учебната година деца. Има и такива, които са преместили децата си в горните класове, в опит да спасят НВО.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 11:11 от Fancy

# 100
  • София
Сериозно ли написа по-горе, че от "двете" учителки, които са дошли от СС е останала една? Да, което аз ти казах, че не е така. Сега пак балалайката, че останалите не са основни, не са загуба и т.н. Факт ли е, че има други, факт е. Написала си, че учителите по математика са основно за гимназията и пак ти написах, че и това не е така. Действаш малко, като троловете, покрай няколко истини се опитваш да прокраднеш откровени неистини.
И на теб ще го напиша- не е продуктивно това за темата. Тук сме да споделяме личен опит за частните училища. Ти личен опит с Иззи нямаш, или поне не си писала да имаш такъв.

# 101
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз бих посъветвала Рос да отчете колко от негативните мнения в тази тема са на хора с деца в училището и извън 10-те семейства на Пук-чета. Някои потребители много обичат да са "на всяка манджа мерудия", било за Иззи, било за АК, било за НЕГ,  било за ПЧМГ или СМГ.

# 102
Нямам идея откъде си измисляш тези неща, наистина. Нямам сили да споря с "радиото". Ти знаеш най-добре, даже по-добре от нас, чиито деца учат там. Всичко знаеш за всяко училище- поздравления! Може да ми разкажеш и за учебният процес в Иззи, за допълнителните занимания, за отношенията между децата, явно аз не разбирам и не знам нищо, но ти знаеш. Сигурно ще е полезно за темата.

Кое измислям? Това ли?

Или факта, че ми видоизменяш и манипулираш думите, както ти изнася. И на мен не ми се спори с радиото. Честно! Но всеки път се чудя как не се убеди, че нямам навик да пиша неща, в които не съм убедена и имам доказателства. Всяко едно твое участие е по-скоро вредно за Иззи и нанасяш още щети по и без това лошия му имидж.
Освен лъжата явно мислят и родителите за идиоти!
Ако ЧУ на детето ми си беше позволило това щях да си помисля много добре, какво искат да създават.
Как пък тези въпроси не са подвеждащи за други училища..

# 103
E как ще наричаш въпросите “подвеждащи” и ше ги заменяш с “правилни”???

# 104
За горния скрийншот е важно да се отбележат две неща:
1. Дават се готови "примерни" отговори и на родителите, и на децата. А от собствен опит мога да кажа, че тези анкети изобщо не стигат до всички родители. Казва се, че има извадка и се дава само на "удобните" родители, на които се спускат "примерни" отговори.
2. Януари месец се провежда пълна проверка на инспектората, при условие, че само преди месец-два е правена пълна проверка от МОН. И да обърна внимание на датата на този пасквил и събитията около 10-те изгонени деца.

На всички ни е ясно как работят и МОН, и РУО. За тях всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт