Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 283
  • 685
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Моята дъщеря ще е в 1ви клас тази година, но искам да се допитам до вас като по-опитни вече 🙂. Оказа се, че в класа й ще бъдат 14 момчета и само 6 момичета. Тя е по-срамежлива, главно се сприятелява с момичета. Не е имала някакъв проблем с момчетата до сега, в предучилищната бяга 50/50, но често се оплакваше, че са доста шумни и сега като са два пъти повече... Имате ли някакви наблюдения по тази тема? Много ще съм благодарна, ако споделите, че леко се притеснявам дали ще се чувства добре в такъв клас. Благодаря ви предварително.

# 661
  • София
В същата комбинация са в класа на сина ми. Дисциплината трудно се поддържа /особено в началото/. Имаше и две момчета със СОП, които малко пречеха по време на час, но в рамките на нормалното. Класната много държи на дисциплината и на добрите отношения в класа, така че проблеми не е имало. За агресия и дума да не става.
За моя изненада момчетата се оказаха по- големите отличници в класа и от момичетата само едно - две са на нивото на половината момчета почти. Странна работа, обикновено момичетата освен по - прилежни са и по - ученолюбиви.
Иначе синът ми не общува почти с момичетата, не го интересуват и подозирам, че с някои от тях не е и говорил даже.

# 662
  • София
Иначе синът ми не общува почти с момичетата, не го интересуват и подозирам, че с някои от тях не е и говорил даже.

Същата история Simple Smile

При нас са 50/50.
Tinkerbell, ти си познаваш по-добре детето. По-принцип в предучилищната имаше момиченца, които се оплакваха от шума, предизвикван от момчетата. Няма какво да се лъжем, факт е , че тях по- не ги сдържа на едно място...

Иначе как ви минават дните? Simple Smile
Ние само дето не спим в парка...  Прочел е една-единствена книга и мъчи втора /"Приказки по телефона"/. С футбол ляга, с футбол става. Само футболни карти се купуват, менкат... "Мамо, Левандовски или Мбапе?" Joy "Португалия или Испания?" Joy

# 663
Моето ходи на лятна занималня - там само играе, водят ги на различни места, вкл. на планина, доволна съм. Вечер се прибираме към 17:30-18, чете до 19-19:30 и излизаме, прибираме се към 21.  Очевидно ще ядем скара, паста, таратор и салати до края на лятото Grinning Лятната литература я прочете, в момента допълваме според материала в учебниците за втори клас. Друго не прави. Виждам, че таблицата я знае, по тази линия задачи не е решавала, тя по-скоро иска да чете - така че каквото желае, щом има желание.

# 664
Леле, цялата лятна литература! Това при нас няма начин да се случи. Попълваме си лятната ваканционна книжка и чете лесни детски книжки, тези от списъка са й "големи". Simple Smile

# 665
Тя си чете от доста време, затова. На ниво като възрастен е в момента, чете бързо и изразително. Но при нея това е хоби, така че не се брои особено Simple Smile

# 666
  • София
Дъщеря ми прочете "Български народни приказки" , сега чете "Патиланско царство", но не виждам да е много ентусиазирана.
Иначе сме на море сега. 😊☀️

# 667
Баткото беше и е така, малкият е диаметрална противоположност. Отидоха за 2 седмици на планина при баба и дядо, подозирам, че нищо няма да свършат, независимо от указанията ми и осигурената материално-техническа среда Grinning

# 668
Моето малко е още много малко, но отсега виждам, че и тя е противоположност Grinning Абсолютно еднакво гледани, еднакво внимание им е обръщано, но това е положението. Simple Smile

# 669
  • София
Моето малко е още много малко, но отсега виждам, че и тя е противоположност Grinning Абсолютно еднакво гледани, еднакво внимание им е обръщано, но това е положението. Simple Smile
И при нас е така. Голям гамен се очертава малкия. Книга не поглежда.

# 670
  • София
Как сте? Как върви ваканцията при вас?
Чета по новините за еднократната помощ за ученици. Не разбрах, трябва ли пак да подам заявление или автоматично ще ни бъде изплатена?

# 671
Подава се заявление, но не се прилага удостоверение.

# 672
  • София
Ние още сме на море. Утре се прибираме живот и здраве. Хич не ми се прибира, въпреки че 3-годишното направо ми разката играта. 😀
Другата седмица също съм отпуска и съм предвидила да отида да подам заявлението.
Също така ще ходим на концерт с ученичката, ако всичко е наред ще скокнем за уикенда в чужбина. И ни предстои преглед при ортодонт, че положението е много зле. Направо изтръпвам при мисълта какво ще ми кажат. 😶

# 673
Моите деца са на занималня две седмици, след това две седмици на село и т.н. През юни бяхме на море и сега се очертава чак през август.
Учението върви зле 😀

# 674
  • София
Моята още е на бабин дом и за моя радост навакса с материала доста.
Ще си я приберем идния уикенд , за да ходим на море.
После с мен ще поседи на вилата и така.

Общи условия

Активация на акаунт