💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 111

• 37 356
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, благодаря за споделеното. Christmas Tree

Не гледам на нито един от героите през цветно стъкло, нито виждам Девин като невинно бяло пухче, което се рее във въздуха. Предпочитам да ги виждам като реални хора.
Девин е зряла жена, с голям за нейните години житейски опит, психолог, който знае, че събитията са в причинно-следствена връзка. Девин знае от предишното събиране на сведения за баща си, че той е част от лекарската мафия – той не е могъл да направи нито едно от тези неща сам. А в случая има и официален съдружник. Като знае всичко това, Девин е трябвало да предположи какво ще стане. Баща и можеше да получи първо инфаркт. Решили са го по-сложно. Хюлия се интересува от телефона на Ергюн. Но съдружникът му се интересува – най-вероятно, Ергюн да не е жив: всичко, в което е обвинен Ергюн, се отнася и за него. Естествено е  този човек да иска Ергюн да не може да отговаря на въпроси, за да може, когато бъде призован да дава показания и където е възможно, да прехвърля вината върху Ергюн. Ще видим кой е предизвикал катастрофата и кой какви щети ще понесе.
Така разсъждавам и затова смятам, че Девин постъпи неблагоразумно. Напълно съм съгласна, че тя трябваше да даде сигнал за фалшивата диагноза, както даде за злоупотребите. Но не трябваше да бъде тя, която произнася професионалната смъртна присъда върху баща си. Не мога да приема, че Девин е изненадана от развоя на събитията.

Виждам нещо общо между Девин и Лейля. Двете се стремят към някаква чиста абсолютна истина. Без връзка с реалната история. Девин не си даде сметка за последиците. Лейля изговори пред фонда цялата истина за жените майки от епохата, но не знае  абсолютно нищо за историята на живота на своята майка. Лейля се интересува само от последиците върху нея и децата и, но не защо майка и е такава: такава се е родила или такава е станала, това за нея е без значение. Преди да простиш или да се откажеш от някого, първо трябва да разбереш какъв е този човек и защо е такъв.
Не мога да харесвам герои и героини, които се отказват от майка си или баща си.

Един „детайл“: Неше не е била непоносима съпруга. Тя се е разболяла, когато Ергюн е тръгнал с друга жена, изгубената любов е разболяла Неше. Това беше показано много ясно и онагледено с цветята, които Неше е отглеждала: когато е имала любов, те са били чудесни, когато е страдала, те са умирали заедно с нея. А сега за цветята се грижи Девин и ето – едното се е раззеленило, любовта на Девин с Аслан – той беше там и тя на него разказваше, е дала нов живот на цветето. Това беше красива метафора за жената и любовта, която може да разболява и дори да убие. Освен да лекува.

# 661
  • AMS

Благодаря ви, дружки, за новостите, преводите и коментарите!!!
Свикнах вече. Различни филми гледаме.
Мнения различни приемам, но не мога да чета на обратно.
Не мога да изразявам мнение, само и само за да провокирам.
Предварителното инфо за мен е подвеждащо, но 
ми направи впечатление, че фрагът е с мотото
“Kötü her zaman kötüdür, değişmez!” 
"Лошото си е винаги лошо, не се променя!"
А с годините става все по-лошоооо.
За Ергюн, като за мъртвите - или добро или нищо. Ами нищо.
Хюлия, може да не е повредила спирачките на колата,
но без нейно действие или бездействие не е минало. 
Та даже се съмнявам, че е манипулирала и съдружника на Ергюн,
така, че той да излезе заподозрян, а тя да е чиста.
Тези смс-си и снимки не разбрах кой на кого ги праща.
Но тя като остане сама вкъщи е във вихъра си.
Друг ѝ върши черната работа. Има богат опит в тези машинации.
Голям манипулатор е. Успява да кара другите да се чувстват виновни.
Сега кой знае какво е измислила, та пак Аслан да се вайка.

Всъщност сценариста измисля, но да внимава,
защото е твърде късно да променям мнението си за герой,
които от самото началото ми показва колко е лош.
Няма да му повярвам.
Големи надежди храня за еп. 26 и дано не ме разочарова.
Но и по-рано да ме изненада, ще съм доволна.

# 662
Привет.
Интересни коментари
Излиза, че за злодеите, убийците, мръсниците и тези, които въртят мръсни схеми в живота има оправдания всякакви, а когато честните и добрите хора затварят врати, кажат "Този път дотук!", сигнализират за нередности, те са лоши и каквото и да се случи - да са мислили, нямат право да страдат!
Девин била бутнала Ергюн към пропастта... А той, баща и лекар към каква бездна е бутнал децата си, какви поражения им е нанесъл, това няма значение.
След някои коментари за Хюлия, не ми е чудно, че има и такива хора като нея. Те винаги намират аргументи, за да вършат всичко, което са намислили в името на "майчинството" и "семейството".
Истината е, че кой каквото си надроби, това ще сърба и трябва да си понася отговорността за постъпките.

# 663
  • София
Привет.
Интересни коментари

Истината е, че кой каквото си надроби, това ще сърба и трябва да си понася отговорността за постъпките.

Точно така.  Но, това важи и за Девин. Тя даде началото на края на Ергюн. Пък сега страдала, и я измъчва съвестта. Да страда. Тя си е виновна. Той като я преследваше и искаше да говори с нея, тя го отряза.
А, тук се коментира как Ергюн ги е зарязъл, но аз до сега не разбрах защо ги е зарязъл, и изкарахте и Неше мъченица.Едвали причината е била втората му съпруга да си тръгне. Има нещо което не знаем.
Ваня, на същото мнение съм.

# 664
Ами не знам какво да кажа.
Ако Лейла е змия, Х. каква е... 🤷🤦‍♀️
Май наистина някои гледаме различен филм както казва Дива.
Майдрим +💯 от мен

Аз познавах една Хюля някога. За нея снахата беше прислужница. Благодарение на нея косата на снаха й оредя за една нощ. Само този, който не се е сблъсквал с такива хора само той не знае и на никого не го пожелавам.

Все пак аз съм негативно пристрастна към този образ.

# 665
  • София
Нещо друго... Аслан знае и се досеща за много злини които е причинила Хюлия на доста хора. Дали щеше да постъпи като Девин? Да я предаде на правосъдието? Мисля, че никога. Той знаеше да престъпленията на Ибо, на Джихан, но никога и през ум не му е мина да отиде и да ги предаде. Ами, онези копои около него,  защо и тях не предаде? Те почти във всяка серия оставят труп зад себе си.

# 666
Значи, ако ми се изясни, какво е провокирало майка ми да постъпи така с мен, заради някви травми, релани или измислени, трябва да плесна с ръце, веднага да забравя, какво ми е причинила и то в дългосрочен план, да я прегърна, да й простя и да й благодаря. Безумно е!
Тук не става дума за отказване от родител с лека ръка, а за такъв, който системно и методично ме е мачкал, съсипвал ми е живота и даже ме е вакарал в затвора, защото болният му мозък си живее в собствен филм.
На виновните мястото им е  в затвора, на болните в болница, на лудите в лудница. Х няма място на свобода. 
Девин си била виновна!
Ванче, ти наистина ли би простила причиненото от Хюлия? Ако го беше причинила на дъщеря ти? На теб?
Ти би ли постъпила така?
Аз съм човек простоват и елементарен. Надявам се никога животът да не ме поставя пред такива изпитания. Но не мога да приема, че това, което пишеш, може наистина да го мислиш, ако ще и от девет дола вода да донесеш.
Леле!

# 667
Реалистично ако гледаме, в тази история много хора са за затвора. Аслан, Джихан, Хюля, Екрем, Иляс, Серап и т.н. и т.н. Даже Девин, тя знае много, но си мълчи.
Аз съм за, ако си извършил престъпление трябва да си платиш. Независимо кой си и колко си добър. Насилието е престъпление.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 16:40 от Miraland

# 668
  • София
А, и за Лейля...кога се сближи толкова с Недред? Доколкото разбрах, на  Недред не и стъпвал кракът в Истанбул от поне 20год. Кога пък толкова се заобичаха? Просто га сближи това, че имат общ враг-Хюлия. Това е поредната манипулация на Недред.  За мен тя е по-зла, и по-лоша от Хюлия. Жалко, че всички и се връзват на акъла.

# 669
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Хората сме различни и различно реагираме на едни и същи ситуации, нали ? Интересно ми е да прочета всяко мнение, но това едва ли трябва да води до квалификации за хората пищеши тук.
Девин според мен в момента е по скоро в шок от неочакваната смърт на баща си и изпитва чувство за вина, че не проведе този разговор. Ще и трябва малко време да се съвземе и да си спомни кой беше Ергун.
За това, че го предаде на властите съм донякъде съгласна и не съвсем дали постъпи правилно. Тя събра тази информация още в първия сезон / не мога да си спомня коя серия беше/ но тогава само го заплаши. Постъпиха с нея ужасно, но ако погледнем реално на ситуацията, тези хора са продължили да действат престъпно към пациентите в болницата. Девин се задвижи чак, когато тя пострада. Ергун си заслужаваше отвсякъде да му се случи такова нещо, трябваше да получи възмездие за всичката лошотията, която причини на децата си и пациенти си, но пък и не смятам, че Девин постъпи правилно като не го издаде веднага.

Не мисля, че Лейла е змия, но не я смятам и за образец на майка и дъщеря.
Седемнадесет години Лейла безропотно е търпяла Хюлия и е изпълнявала нейните искания. Приемам, че тежко е приела смъртта на своя любим Дениз, приемам, че сигурно е нямала никакво желание за живот и е правела каквото и се каже, но седемнадесет години??? И после раждаш две деца от човек, който предизвиква повръщане в теб. Не се грижиш за тези деца и идва болестта и това те променя. Значи можело да се промениш, но като че ли е било по - лесно да се носиш по течението. Така че, по отношение на Лейла отново стигаме до изборите, които правим и последствията от тях. Но определено не ми харесва как говори с Хюлия. Приемам въобще да не говори с нея, приемам въобще да я игнорира, но не приемам тона, с които й говори. "Почитай майка си и баща си...", не слушай, не да се подчиняваш, а почитай... Същото смятам и за Аслан, и за Девин при разговорите им с Хюлия и Ергун.
За Хюлия искам единствено да видя осъзнаване на щетите, които е нанесла "правейки зло с добри намерения". Не мисля, че ако остане накрая сама ще бъде достатъчно за нея. Тогава още повече ще бъде настървена да търси вината в другите, които не са я разбрали и ще намира оправдание за себе си. Искам осъзнаване , мисля че тогава само тя ще може да изпита истинска болка от това, което е причинила.

За Недрет и децата на Хюлия, като се замисля единствено Джейлян до сега и се опълчи, когато се разбра, че камерите не са работили по време на стрелбата по Аслан. Джихан я нарече змия, Аслан не беше доволен, че Девин я доведе в Истанбул, но сега седи до него на масата, Лейла и благодари и прегръща..... чакам развитие на тези отношения.

Най-хубавото е, че въпреки мрака около тях Аслан и Девин вече са на една вълна и се надявам, че нищо няма да ги раздели.

# 670
Маркито, съгласна съм с теб, че Девин не трябваше сляпо да се доверява на баща си, аз не бих. Но, на мен ми е лесно да го кажа това, защото не ми е идвало до главата и не знам какво е това баща ми и майка ми да не се интересуват от мен, слава богу! А когато Девин е изпаднала в дупка след аборта, съвсем сама - мъжа и ранен лежи в болница, със свекърва злобна като гладна пираня, без майка, на която да може да се опре, с такива смотани приятели,  към кого другиго би се обърнала в този момент, ако не към баща си ? Неше няма как да е била добра майка, тя е жена с разстроена психика, която на себе си не може да помогне, камо ли на детето си. И все пак тя именно поиска прошка от Девин, нали? Аз не мисля, че се е разболяла заради изневярата на мъжа си, според мен тя си е била винаги болна, именно заради това не е вървял бракът им с Ергюн. Как да обвинявам жена, която си е явно болна, с тежка диагноза,  това е същото, като да обвиняваш болен от деменция или Алцхаймер, които не знаят какво вършат. А Ергюн именно това правеше!  Дори си спомням как Девин го упрекваше, че като знае като лекар, какво е състоянието на Неше, защо е било нужно да прави още едно нещастно дете ? Ергюн решава, че е крайно време да се спаси от този брак. без дори да помисли , че изоставя и наказва и децата си покрай майка им. Видяхме как се е отразило това негово решение на Девин. Неговата нова жена не успява да обикне децата му и какво прави той? Дава ги в дом, при живи родители, в дом Rage И след това вече е решил, че те вече не са негов проблем, да се оправят както могат и да не му досаждат. Да, тя го познава добре, но дори и тя не подозираше, че лекар и роден баща все пак, би могъл да постъпи с нея по този начин. И хайде първо да гледаме, пък тогава да решаваме каква е Недрет, а ? Нищо от показаното до сега не ми дава основание да я обявя за по-лоша от Хюлия. Не знаем дали не са се виждали и поддържали отношения през годините, съдейки по думите на Лейла явно са.
Ванче, че ние останалите да не би да не гледаме на героите като на реални хора? Че и през розови очила? Напротив, такива хора има и в реала, за огромно съжаление. Да плюем в пазва, че не сме се сблъсквали с такива лично и затова само си разсъждаваме как бихме постъпили в случая! Но ето, че Мирето дори е познавала една такава като Хюлия. И съвсем чистосърдечно признавам, че мен лично не би ме интересувало какво и кой  е направил от майка ми такава гадина, поставяйки се на мястото на Лейла. Естествено, че ще  се интересува само от последиците върху нея и децата и, а също и върху братята и и Девин! Като е болна, да върви да се лекува, когато ми докажат, че е луда и не знае какво прави, тогава може и да и простя. Но, Хюлия за мен не е луда, болна е от злоба. Много умно и пресметнато действа като за луда. Не видя ли тържествуващата и усмивка пред Недрет заради това как отново успя да изманипулира Аслан да не замине ? Без да пропусне да клъвне Недрет за Бедри, който не се прибира. А защо си развали отношенията със собствения си син Недрет? Заради Аслан. И после ми казвайте каква змия е. Докато не направи нещо гадно Недрет, нямам намерение да я квалифицирам. Няма напълно невинни хора в този сериал, само дето някои са по-зли и отровни от другите.
Майдрийм, Мире, Диве Hands Plus1
Благи, абсолютно!
Цитат
Тук не става дума за отказване от родител с лека ръка, а за такъв, който системно и методично ме е мачкал, съсипвал ми е живота и даже ме е вакарал в затвора, защото болният му мозък си живее в собствен филм.
Пепи, хайде и ти, не мога да ви насмогна вече Smile Да, така е, човек по принцип трябва и е редно да почита родителите си, те са му дали живот. Обаче ... има едно голямо НО тук - ако има за какво. Значи Хюлия съсипа и продължава да съсипва живота и на трите си деца, но те трябва да продължават да я почитат, така ли ? Според мен Лейла е живяла тези 17 години по този начин единствено от страх. Страхът и от майка и е причината Лейла да понася всичкия този тормоз с години. Не можеше да разчита и на Аслан, знаем какъв беше и той, преди да срещне Девин и тя да го промени. И чак когато баба им при жива майка поиска да и вземе децата, чак тогава и се опълчи и забрави за страха. И пак благодарение на Девин! От нея разбра, че една жена може да стои и сама на краката си, стига да поиска. И видяхме какво наказание последва  за нея заради това, че се осмели да го направи. И ти искаш от тази жена да продължава да почита и уважава  майка си ? Anguished Да, много сме различни, различно сме възпитавани, с различна ценностна система сме, с различни очи гледаме, но все пак има общочовешки норми, които би трябвало да са еднакви за всички нас Thinking
Този Хакан как ни предизвиква да водим цели дискусии направо Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 18:42 от queen_fenka

# 671
  • au bout du monde
Девин донесе промяната за всички. Нужният им тласък да се размърдат.

С Недрет явно са поддържали връзка. Казват че летата са били в Адана. Познават се с Бедри.
По-скоро не са се виждали 5г .След смъртта на Юсуф,  връзката е прекъсната.

# 672
Фени, Десете божии заповеди имат императивен характер и НО не съществува.

Аз безусловно и категорично смятам , че децата трябва да почитат родителите си, без НО.

Скрит текст:
Какво означава „да почиташ баща си и майка си“?
Отговорът на Библията

Заповедта „да почиташ баща си и майка си“, се среща често в Библията. (Изход 20:12; Второзаконие 5:16; Матей 15:4; Ефесяни 6:2, 3) В нейното изпълнение се включват четири важни неща.

Да ги цениш. Можеш да почиташ родителите си с благодарността си за всичко, което са направили за тебе. Показваш признателността си, като цениш ръководството им. (Притчи 7:1, 2; 23:26) Библията те насърчава да гледаш на родителите си като на своя „слава“, тоест да се гордееш с тях. (Притчи 17:6, „Синодално издание на Библията“)

Да признаваш авторитета им. Особено докато си малък, почиташ баща си и майка си, като признаваш дадената им от Бога власт. В Колосяни 3:20 се казва: „Бъдете послушни във всичко на родителите си, защото това е угодно на Господаря.“ Дори Исус като дете с готовност се подчинявал на родителите си. (Лука 2:51)

Да ги уважаваш. (Левит 19:3; Евреи 12:9) Това често включва какво казваш и как го казваш. Вярно е, че на моменти поведението на някои родители пречи на децата им да ги уважават. Но дори тогава децата могат да ги почитат, като избягват неуважителната реч и действия. (Притчи 30:17) Библията казва, че който ругае баща си или майка си, върши сериозен грях. (Матей 15:4)

Да се грижиш за тях. Когато остареят, родителите ти може да се нуждаят от помощ. Ще проявиш почит, като се стараеш да имат всичко необходимо. (1 Тимотей 5:4, Sunglasses Например малко преди смъртта си Исус уредил някой да се грижи за майка му. (Йоан 19:25–27)

Погрешни схващания за почитта към родителите

Погрешно схващане: За да почиташ баща си и майка си, трябва да им позволяваш да контролират брака ти.

Факт: Библията учи, че брачната връзка е над другите семейни отношения. В Битие 2:24 пише: „Мъжът ще остави баща си и майка си и ще се обвърже с жена си.“ (Матей 19:4, 5) Разбира се, брачните двойки могат да се възползват от съветите на родителите си. (Притчи 23:22) Но двамата партньори имат право да определят до каква степен техните роднини да се намесват в брака им. (Матей 19:6)

А Лейла..... когато Аслан наби Толга, тя как реагира ? Удари шамар на Аслан и му каза повече никога да не се меси в семейството й. Промяната при нея настъпи когато разбра ,че е болна. Та тя беше оставила децата си на самотек . И от страх ли е родила две деца ??? хубаво е, че цитираш думите на Девин пред баща й. 
Искам само да ми отговориш на един въпрос , това което направиха Недрет и Бедри по отношение на пристанището, като провалиха два опита на Аслан да подпише договор ,  как  го приемаш ? Да не забравяме и че не Аслан ги доведе , а Девин.
 И ако ми дадеш само един пример какво лошо е направила Хюлия до сега на Бедри , обещавам да замълча завинаги SmileStuck Out Tongue

За поведението на Девин и Ягмур по отношение на баща им и на мен ми е трудно да го обясня, защото не съм била в такава ситуация. Но и това го виждам непрекъснато. За съжаление вече толкова много семейства са така, но напоследък има и нова тенденция, която забелязвам, майки оставят децата си и бащите се грижат за тях. Ум не ми го побира, но го има .

# 673
  • София
Фенче, какво става с Айра? По добре ли е?
Много моля, като пуснете новата тема, да пуснете и една анкета. Коя по-лоша Хюлия или Недрет. Нека видим и мнението на тези които не пишат в темата, но се вълнуват като нас. Сигурна съм, че Хюлия има направо фен клуб.🤣🙈Благодаря.

# 674
Маркито, едва ли мога да стана фен на Хюлия .
 Искам да знам как е стигнала до тук.
 Ако е болна , да ни се покаже как хората трябва да разпознават признаците на такива хора . Надявам се да има сеанси при психолог и това е показано. Как трябва да реагират близките на такива хора ,също.
Ако не е болна , но тя намира някакво оправдание за своето поведение до сега , искам да стигне до  осъзнаване за това какво е направила .
А ако си е просто злобен, гаден човек да си получи заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт