Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 47 565
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
Димитроваа, колкото и дълбоко да съм се опитвала да ги поставям, винаги си изтича някакво количество след това. Нормално е.

# 166
Всичко изтича, нормално е.
Слагайте ги максимално надълбоко, буквално докато усетите с пръста си, че глобулката потъва навътре, а не стои близо до входа на слагалището.
Някои изтичат съвсем малко, други изтичат много, нормално е Simple Smile
Превръзка нощем и на другия ден, за комфорт и спокойствие.

# 167
Поръчах си показваната борна киселина да опитам с нея да лекувам БВ. Вече изследвания не са ми нужни, знам си по симптомите. Преди три дни приключих пробиотични овули, мислех, че те ще са превенция веднъж месечно след цикъл. Не знам какво вече да използвам за превенция, кога и колко. Само борната не съм ползвала.

# 168
  • Сливен
И аз да се запиша в темата. Вчера точно попаднах на тези глобули болна киселина и се зачудих дали ще помогнат при бактериална инфекция или по скоро ентерококи?

# 169
И аз да се запиша в темата. Вчера точно попаднах на тези глобули болна киселина и се зачудих дали ще помогнат при бактериална инфекция или по скоро ентерококи?
За инфекции се изписва конкретен антибиотик.

# 170
И този антибиотик променя ph на влагалището и ето много добра предпоставка да развие и гъбички, след като махне коките.. Аз съм за борната к-на.

# 171
АБ не променя ph-то. Просто избива и лактобацилите заедно с другите бактерии, а при липса на лактобацили ph се качва. Това е механизма.

# 172
Именно. Нормално ph= по-малка вероятност за развитие на патоген в количество извън нормалното такова. ( Във влагалището има патогени, които си живеят в синхрон, когато се наруши киселинността, някои от тях нарастват значително и се развива гъбична или бактериална инфекция, иначе всичко си живурка в нас, без да ни пречи )

# 173
Точно, с тази разлика, че гъбичките чудесно си живеят и в нормалното ни ph.
Аз съм с оптимално количество лактобацили, но пак имах гъбички.
Да се похваля, според МБ ми от миналата седмица съм изчистила гъбичките, но пак съм с цитолитична вагиноза. Сега съм на курс Силвържин плюс, да видим.

# 174
А старата рецепта със сода за хляб не помага ли? Има някои лекари, които не се хващат за всичко ново, което представителите предлагат, срещу комисионни естествено. На мен двама различни лекари са ми казали да я ползвам. Като единия от тях е АГ

# 175
Ох, не съм пробвала.
Не за друго, ами толкова съм се борила да ИМАМ лактобацили, а сега имам ПРЕКАЛЕНО… Не искам да си прецаквам резултата като си качвам ph-то, а и освен това вагиналните промивки просто са ми неприятен спомен от едно време, когато ги изписваха за всичко (и не работеха, разбира се).
Тъй че идеята е леееко да намалим количеството, както и да спрем цитолизата, което е излющване на епитела.

# 176
Кога последно си слагала глобули и какви, че така се е получило? Мисля, че дори и да не взимаш сега нищо, като ти дойде цикъла той ще нормализира малко нещата. Менструалната кръв е с високо ph и ще поутрепе някой лактобацил.

# 177
О, аз от няколко месеца се боря с тази ЦВ, явно в резултат на прекомерната ми профилактика. Толкова бях свикнала да слагам профилактично Гинофилус, защото пиех АБ с шепи, че продължих дори след като вече си имах достатъчно количество, а АБ не съм пила от миналия април.
Та - цъфнах с ЦВ, уж слагах някакви глобули Цикатридина и изведнъж - хоп, гъбички. Та, миналия месец лекувах гъби с Дифлукан и Ломексин, дойде ми цикъла, направих контрола - и ето че пак съм с ЦВ 😤.
И при трите МБ лактобацилите ми са в най-високо количество, лабораторията, в която се изследвам ги отбелязва с +, 4 + е най-високото, аз съм така…
Цикълът влияе, например като съм в цикъл нямам грам дискомфорт, обаче като ми свърши и особено преди цикъл става много неприятно.
Явно, че нещо оплесках, но това и преди ми се е случвало… То има някаква тънка граница, която не бива да се прекрачва, но аз с тези постоянни АБ направо се бях побъркала предните няколко години.
Но здраве да е, това е много по-добре от гъбите или бактериалните инфекции в следствие на липса на лактобацили.

# 178
Mila 1331, колко често си слагала лактобацили под формата на вагинални глобули? Аз имах 0,1 процент, след всеки цикъл слагам по един 10-дневен курс, вдигнах процента едва на 3-4 , не знам кога ще достигнат оптимално ниво. Но аз съм с бактериална вагиноза.

# 179
Ами говорим за години.
Детето ни тръгна на ДГ 2019 г., от тогава съм изпила и аз не знам колко АБ, тъй че с всеки съм слагала минимум по 20 Гинофилуса. В периодите без АБ - по схема, дали през ден, дали 2 пъти в седмица, дали 1 път в седмица, но все съм била с този Гинофилус, защото понякога се случваше с много АБ да ми изчезват лактобацилите съвсем. Никога не постигах оптималното ниво, защото все го докарвах до някъде, разболявах се и хоп, АБ и пак наново. Сега обаче задържах доста време без никакви АБ и явно съм прекалила.
Просто много е объркано при мен, аз съм с толкова кофти имунна система, че тези разболявания ме съсипаха, аз имам стафилококово носителство е носа и оттам стават едни страхотии, ангини, синузити, бронхити, миналата година пък лепнах някаква Хемофилус Инфлуенца, която ми разказа играта. Но да чукна на дърво, не знам дали, заради противогрипната ваксина, която си сложих септември, сега всичко минава на крак, не че не се разболях пак 100 пъти, но не е като миналата година. Но пък сега се забавлявам с ЦВ и гъби… Изобщо няма пълно щастие 😤.
С БВ е доста трудно да поддържаш лактобацилите, тъй че не смятам, че това, което правиш ще ти докара ЦВ. То е супер важно да си вдигнеш нивото, защото Гарднерелата си живее в нас и ако нямаш достатъчно полезни бактерии, цъфваш отново.
Както казах, при гъбичките е друго, защото те си съжителстват с лактобацилите, това го говорихме вчера и с докторката.

Общи условия

Активация на акаунт