Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 141
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
Много малко лекари са наясно с борната киселина. И гинеколози и венеролози. Моля, сподели на теб лекар как ти е препоръчал да в ползваш срещу крузей специално..
Иначе аз ползвам борната к-на профилактично.

Благодаря ти,Café del Mar , за подкрепата .
Господинът въобще не се интересува какво се случва покрай мен, камо ли да се лекува. Тежко и горко на следващата му приятелка.
В четвъртък ще ходя да вземем пак секрет ,за да се пусне и антимикограма . Сдобила съм се и с двукамерна листа ,4.5см....
Но не се отказвам. Ще пиша като излезе и Уреаплазмата.
Консултирай с лекар лечение на гъбичката с борна киселина. Аз с нея изчистих най-кошмарната и резистентна на всякакво лечение кандида крузей.
Един месец по една таблетка вечер във влагалището. В комбинация седем дни с итраконазол. Аз направих малко повече от месец. Починах един месец и още около седмица слагах отново. Изчистих я напълно така. По-трудно се справих с ешерихията. А след нея цъфнах с ентерококи. Утре ще пусна нова МБ. Сама се лекувам само с продължително пиене на ниска доза нитрофурантоин. Надявам се да съм я изчистила. Приключих с безсмисленото тъпчене на антибиотици от лекарите, които само ми съсипаха здравето.

# 646
Здравейте,
преди малко си видях резултат от микробиология и шашнах. При гинеколожката съм чак след 01,10. Не мога да разбера имам или нямам Кандида?!? Това са резултати, ако някой може да разчете ще съм благодарна:

Микробиология :
Вид материал :
Влагалищен секрет/Vaginal discharge   Микроскопски материал:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА III СТЕПЕН: СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ, МНОГО ДЕСКВАМИРАНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН ), ИЗОБИЛНА И РАЗНООБРАЗНА БАКТЕРИАЛНА ФЛОРА, ДРОЖДИ.

1. CANDIDA ALBICANS
2.

3.

4.

5.

МАСОВО

микробно число :

бакт./ml

# 647
Здравейте,
преди малко си видях резултат от микробиология и шашнах. При гинеколожката съм чак след 01,10. Не мога да разбера имам или нямам Кандида?!? Това са резултати, ако някой може да разчете ще съм благодарна:

Микробиология :
Вид материал :
Влагалищен секрет/Vaginal discharge   Микроскопски материал:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА III СТЕПЕН: СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ, МНОГО ДЕСКВАМИРАНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН ), ИЗОБИЛНА И РАЗНООБРАЗНА БАКТЕРИАЛНА ФЛОРА, ДРОЖДИ.

1. CANDIDA ALBICANS
2.

3.

4.

5.

МАСОВО

микробно число :

бакт./ml

Да,имате гъбички, CANDIDA ALBICANS,масово.
Както и липсата на лактобацили е довела до растеж на бактерии.

# 648
Ужас……. Няма нищо написано срещу антибиотиците от Антибиограмата, тоест кой е подходящ за лечение. Ще повторя изследването за всеки случай.
Благодаря за отговора!

# 649
Няма смисъл да повтаряш изследването, по-скоро помисли как се е стигнало до тук - лекувала ли си нещо, антибиотик пила ли си, въобще каквото и да е, което е довело до ситуацията? Кандида албиканс е възможно най-досадната и лесна за трепане гъба, тя няма какво да те притеснява, по-скоро липсата на лактобацили е проблем - тя се случва с причина, тоест не е причина сама по себе си, а е следствие от нещо.

# 650
Ами нищо не съм лекувала. Нямам сърбеж , обрив, подуване. Имам малко течение, което е по- скоро жълтеникаво. Промивки не правя, гледам да се мия с качествена козметика, бельото е памучно. Хранителната ми диета не включва сладко и хляб. Антибиотик не съм пила от години. Та съм озадачена откъде пък сега Кандида? Просто не очаквах да имам и знам, че гъбичките са мн упорити затова се притесних.

# 651
Нещо е нарушило вагиналния баланс - промяна в начина на живот(понякога и малките неща, като смяна на тоалетната хартия, предизвикват проблем), прием на медикаменти (както и поставяне на спирала, противозачатъчни) или бактерия/патоген/инфекция.
Моят съвет е - ако наистина от гореизброените няма нищо, което да е провокирало проблема, и нямаш съмнения в партньора си (винаги отчитаме и този фактор) - една терапия за гъбите, за теб и мъжа ти, и после хубава терапия с пробиотици, вагинални - Гинофилус. Принципно, можеш и сама да се справиш, зависи доколкото ти се занимава с лекари. Ако предпочиташ да минеш пак за секрет, да пуснеш антимикограма - чудесно, ако не, една терапия с орален антимикотик (Микомакс, Дифлукан, по схема), Клотримазол крем за мъжа ти и глобули за теб - са класиката. Стига да не си от малкото жени, при които албиканс са резистентни към клотримазол. Изпиране и гладене на бельото, т.е. дезинфекция, хавлиите също. Без секс докато трае лечението, и така.
И още нещо - кога последно си пускала микробиология и какви бяха резултатите?
Измиването с козметика - е само външно и с подходящ гел, нали?
Имаш и опция да си пуснеш цервикален секрет за уреаплазма, микоплазма, хламидия, ако решиш да се вторачваш много.
Личното ми мнение е, от личен опит говоря - ако няма очевидна причина за проблема, търсим малко вероятна такава.

# 652
Няма очевидна причина мисля. Бельото се пере на 95 градуса, но не го гладя. Хавлиите по същия начин. С Лактацид се мия , само външно. Последната микробиология беше доста отдавна. Течение винаги съм имала в малки количества. Един път има нещо , друг път няма, но за Кандидати нямам спомен да е излизала. По принцип не ползвам wc на обществени места,  секс не съм правила от доста време. Партньора си един от години. Той също няма оплаквания. Сега за доверие - имам му, ама знае ли човек?
Cafe del Mar, много благодаря за съвета. Hug
Ще се видя с гинеколожката след 01.10 да видим тя какво ще каже. Може би ще пусна още веднъж секрет с антимикограма.

# 653
Щом не е от секс, си е някакъв твой дисбаланс явно, а може и хормонално да е.
Имаш ли възможност да пуснеш секрет в друга лаборатория? Тук не е описано какви други бактерии имаш, възможно е да са анаероби, които са се размножили заради липсващите лактобацили, тоест да имаш едновременно и кандида, и бактериална вагиноза.
Щом нямаш оплаквания, изчакай до прегледа.

# 654
Точно това ще направя. Ще пусна втори секрет в друга лаборатория. Ще пиша отново.
Cafe del Mar Hug

# 655
Ужас……. Няма нищо написано срещу антибиотиците от Антибиограмата, тоест кой е подходящ за лечение. Ще повторя изследването за всеки случай.
Благодаря за отговора!
Антибиограмата няма как да има нещо, защото тя не се лекува с антибиотик, а с антимикотични препарати. Трябва антимикограма. Не знам къде ги правите тези изследвания, но при нас няма лаборатория, която да даде само гъбична инфекция без антимикограма. Доплаща се допълнително като предварително те предупреждават за това.
Кенди като пуснеш секрет наново здължително си поискай такава.

# 656
В Рамус - гинеколожката ме изпрати там. Другия път ще е в друга лаборатория.

# 657
Ами нищо не съм лекувала. Нямам сърбеж , обрив, подуване. Имам малко течение, което е по- скоро жълтеникаво. Промивки не правя, гледам да се мия с качествена козметика, бельото е памучно. Хранителната ми диета не включва сладко и хляб. Антибиотик не съм пила от години. Та съм озадачена откъде пък сега Кандида? Просто не очаквах да имам и знам, че гъбичките са мн упорити затова се притесних.
Стресът най-много нарушава РН в тялото и от там се появяват гъбички и се намаляват лактобацилите.

# 658
  • Варна
Чета ви и ми се реве . Но се чудя дали да не си наритам мъжа , че вече яко ми клонят везните той да е виновник .
   Че имам проблеми едно на ръка - кисти , цикъл по 12-14 дни , съответно съм пила противозачатъчни какви ли не за 4 години ( в опит да намерят нещо , което да стопира кистите ми и да оправи цикъла ми ) . Имала съм гъбични инфекции , но напоследък зачестиха зверски - лекувам и след два месеца от нищото ОТНОВО .
   Мъжкото тяло не се е оплаквало , но там като кажа нещо такова получавам отговор " Къде си ходила? От къде тея гъбички ?" ,след което изчезва сърдит , че видиш ли аз съм му лепнала нещо . А мен яко взе да ме съмнява , че ходи и ми ги носи , защото последно когато излязах чиста , ние се разделихме и близо година без контакт с мъж не бях чувала за гъбички . Откакто се събрахме се почна на ново , през два месеца . Лекаря ми е на мнение ,че някой ми ги сее .
   Та момичета , сега отново съм цъфнала та вързала - сърбеж , подпухнало всичко отвън и не се търпи усеща се като протрито ... Ще се гръмна , за капак Гиназола , който ми изписаха го няма на склад и сега се чудя какво да правя . Давайте съвети !!

# 659
Първо - от противозачатъчни се получават гъбички.
Второ - от самия полов акт също, при протриване и т.н.
Трето - може да е наистина той виновния, тъй че да се изследва и той.
За Гиназол, търси по по-малки аптеки за остатъчни бройки. Ако не намериш - звъниш на АГ да ти сменя глобулите.

Общи условия

Активация на акаунт