Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 248
  • 781
  •   2
Отговори
# 495
Всички, които са нон албиканс,  са ад. Водя жестока борба с крузей от седем месеца. Същата е и тази, резистентна на всякакво лечение. След няколко дни ще правя контрола, да видя дали е изчезнала след поредното лечение. Окава се, че ми се е появила след неадекватно лечение на цистит от един прехвален в Бургас уролог. Изписа ми зинат, двойна доза и за двойно повече време,  който освен, че не действа на грам отрицателните бактерии, каквито имах, е и за горните дихателни пътища. Пих по време на лечението микомасс, който подтисна албиканс и избуя в цялата сш прелест нон албиканс. Та, внимавайте как ви лекуват от едно, че да не ви скапат друго. Вече пиенето на антимикотик по време на антибиотична терапия не било изобщо препоръчително. Това са моите изводи след като обиколих де що има светила в София по урология, нефрология и гинекология.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 07:51 от La farina

# 496
Всички, които са нон албиканс,  са ад. Водя жестока борба с крузей от седем месеца. Същата е и тази, резистентна на всякакво лечение. След няколко дни ще правя контрола, да видя дали е изчезнала след поредното лечение. Окава се, че ми се е появила след неадекватно лечение на цистит от един прехвален в Бургас уролог. Изписа ми зинат, двойна доза и за двойно повече време,  който освен, че не действа на грам отрицателните бактерии, каквито имах, е и за горните дихателни пътища. Пих по време на лечението микомасс, който подтисна албиканс и избуя в цялата сш прелест нон албиканс. Та, внимавайте как ви лекуват от едно, че да не ви скапат друго. Вече пиенето на антимикотик по време на антибиотична терапия не било изобщо препоръчително. Това са моите изводи след като обиколих де що има светила в София по урология, неврология и гинекология.

Мен също ме лекуват от Цистит вече 3 месеца.. предполагам, че точно антибиотиците са проблема… Най-гадното е, че тамън преодолях страха си след спонтанен аборт да подновим опитите за бебе… И сега тази гадост..

# 497
Ако не сте изследвали уреплазма и микоплазма - с цервикален секрет, pcr тест.

# 498
Всички, които са нон албиканс,  са ад. Водя жестока борба с крузей от седем месеца. Същата е и тази, резистентна на всякакво лечение. След няколко дни ще правя контрола, да видя дали е изчезнала след поредното лечение. Окава се, че ми се е появила след неадекватно лечение на цистит от един прехвален в Бургас уролог. Изписа ми зинат, двойна доза и за двойно повече време,  който освен, че не действа на грам отрицателните бактерии, каквито имах, е и за горните дихателни пътища. Пих по време на лечението микомасс, който подтисна албиканс и избуя в цялата сш прелест нон албиканс. Та, внимавайте как ви лекуват от едно, че да не ви скапат друго. Вече пиенето на антимикотик по време на антибиотична терапия не било изобщо препоръчително. Това са моите изводи след като обиколих де що има светила в София по урология, неврология и гинекология.

Мен също ме лекуват от Цистит вече 3 месеца.. предполагам, че точно антибиотиците са проблема… Най-гадното е, че тамън преодолях страха си след спонтанен аборт да подновим опитите за бебе… И сега тази гадост..
Циститът започнах да си го лекувам сама по схема с нитруфорантоин, който си поръчах от Турция. Него ми го препоръча испански уролог, там лекуват с него в малки дози и за дълго време. В цяла Европа го има, само в България не.
Ако не сте изследвали уреплазма и микоплазма - с цервикален секрет, pcr тест.
Изследвала съм, излезе отрицателен. Освен лабораторията да е калпава и да е грешен резултата.

# 499
А, не, ако е пср и е от цервикален канал секрета, достоверно е Simple Smile

# 500
  • Близко съм
Здравейте момичета, след тежкото лечение с АБ минах на гинофилус, слагах ги до началото на месеца , дори края на юли възможно ли е още да се чистя  от тия глобули имам жълто лимонено постоянно на бельото си?

# 501
  • гр.Пловдив
Подарявам Амоксиклав 875 ,почти цяла опаковка ,по аптеките е 30+ лв
Много ефикасен АБ

# 502
Здравейте момичета, след тежкото лечение с АБ минах на гинофилус, слагах ги до началото на месеца , дори края на юли възможно ли е още да се чистя  от тия глобули имам жълто лимонено постоянно на бельото си?
Не, глобулите изтичат средно до 24 часа...не е от тях.
Не си пускала микробиология и директна микроскопия след лечението, нали? Възможно е, предвид лечението, да се е разбутал бактериалният фонд там долу, но само една микробиология ще покаже.
Сърбеж, парене, други оплаквания?
Контрола за лекуваните неща кога ще пускаш или е рано още?
Да не би да приемаш Б комплекс - от него урината става ярко жълта и може да цапа също?

# 503
  • Близко съм
Не не съм пускала още септември.
Друго не съм.приемала за кратко пих хипавир ли как бяха прахчетата за имунитет но само 5 и то преди месец. Нямам никакъв друг симптом само цветът.

# 504
Ако имаш как, иди да ти вземе секрет лекаря, или директно при венеролог, хем на място ще ти направи директната микроскопия, после само ще си занесеш тампона с пробата до лаборатория по избор. Но е хубаво, предвид ситуацията, да видиш какво предизвиква този секрет.

# 505
Здравейте, дами! Влючвам се отчаяна и тъжна от най-новита ми "придобивка". Преди няколко месеца на обикновени МКБ ми излизаше ешерихия коли, което лекувах с антибиотици предписани от моя лекар. Имам един леко жълт секрет. Предстои ми инвитро и пуснахме Фемофлор плюс. За съжаление резултата не е особено добър... Моля, споделете ми как се справихте вие, ако има сходен случай. Изписан ми Макмирор за седем дни на мен и мъжа ми. Полижинакс 12 вечери също.

# 506
Имаш леко изявена форма на бактериална вагиноза, нищо кой знае какво, важните неща са ти отрицателни. Предвид липсата на метронидазол по аптеките, лечението ти е приемливо. Мисля че е задължително да се включи и Микомакс орално, три хапчета по калсическата схема. И за партньора също.
Най-важното след него е да направиш хубав курс с вагинален пробиотик Гинофилус.

# 507
Много благодаря за включването 🙂 Не знам защо този път не ми изписа такъв тип противогъбично, попринцип ми изписва с прием на антибиотик флукорик.

quote author=Café del Mar link=topic=1607628.msg48448651#msg48448651 date=1724265479]
Имаш леко изявена форма на бактериална вагиноза, нищо кой знае какво, важните неща са ти отрицателни. Предвид липсата на метронидазол по аптеките, лечението ти е приемливо. Мисля че е задължително да се включи и Микомакс орално, три хапчета по калсическата схема. И за партньора също.
Най-важното след него е да направиш хубав курс с вагинален пробиотик Гинофилус.
[/quote]

# 508
Макмирор съдържа нистатин, може би разчита на него.
Иначе Микомакс/Дифлукан може да се вземе и без рецепта, нищо не пречи да купиш.

# 509
Тук ще се намеся…
Не е изписан Микомакс, защото и в Макмирор, и в Полижинакс има Нистатин и той ще покрие гъбичките. Няма смисъл да се комбинират 2 типа антимикотици.
Иначе - ако наистина няма метронидазол, това ще да е лечението в случая, но задължително после курс с Гинофилус, лактобацилите са много малко и сега, а след лечението съвсем ще отидат.
Най-добре е след Полижинакс - 3 вечери Вагизан за подкиселяване и после - 14 вечери Гинофилус.
И само да кажа - Полижинакс може да се слага и по време на цикъл, но за Гинофилус - ако дойде цикъла - прекъсва се и се подновява след него.
Аз лично не бих взимала и Микомакс с това лечение, не че не може, не че и кой знае колко ще натовари черния дроб, защото аз го гълтам като бонбончета, но в случая - Нистатина ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт