Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 148
  • 781
  •   2
Отговори
# 660
При гъбички се лекуват и двата партньора.
Когато мине лечението и са чисти двамата, и после пак имате гъбички, очевидно е, че пратньорът ви изневерява. Ако е така, няма да му дам да ме докосне. Дори окончателно ще прекъсна всякаква връзка с него. Здравето е по-важно от един секс и от един мъж, който да ми съсипва здравето.

# 661
Боже мили...жените имат гъбички и без партньора да изневерява. Сто причини има за повторна поява...стрес, антибиотици, нарушена влагалищна флора /примерно хормонално/, ползване на ежедневни превръзки и още и още. Ако всички се развеждахме заради повторна/ десеторна гъбична инфекция едно семейство да не е останало! 🤪
И едни гъбички не съсипват здравето!

# 662
Глупости, гъбичките не са задължителни да са и при двамата. Това не е хламидия или СПИН все пак. Съвсем си е възможно само жената да има, пък мъжа не, както и не е крайно и абсолютно задължително и двамата да се лекуват. Ами ако той няма, какво по-точно да лекува.
А това за изневярата е още по-голяма глупост.
Аз лично получавам гъбички от лекарства, от АБ, кортикостероиди и какво ли не. Имала съм гъбички и като девствена.
Не пишете наизуст без да знаете каква е ситуацията.
При съмнение, че мъжът е носителя, то следва той да се изследва, а не просто да се лекува напосоки.
И по-скоро в този случай - не е лошо да се пусне не само обикновена МБ, ами и всякаквите там ППБ, че да не се окаже, че причината е някоя уреаплазма или друго подобно, което предизвиква чести рецидиви на гъби.
А вече, ако мъжът се прави на ударен и не иска да се изследва… Здравето е много по-важно, смятам аз.

# 663
  • Варна
Разбирам Ви , момичета и съм на вашето мнение по принцип . Но моя партньор отказва да се изследва и да видим дали има нещо , аз лекувам и след месец съм отново така .  Няма да го накарам да се лекува , ако при него всичко е отрицателно , но ми е безотговорно да откажеш една проба , за да видиш дали няма нещо и при теб .

# 664
Това си е red flag отвсякъде, направи си извод що за човек е той.

# 665
Разбирам Ви , момичета и съм на вашето мнение по принцип . Но моя партньор отказва да се изследва и да видим дали има нещо , аз лекувам и след месец съм отново така .  Няма да го накарам да се лекува , ако при него всичко е отрицателно , но ми е безотговорно да откажеш една проба , за да видиш дали няма нещо и при теб .
Ако нямате деца, по-добре да бягате от този мъж.

# 666
  • Варна
Разбирам Ви , момичета и съм на вашето мнение по принцип . Но моя партньор отказва да се изследва и да видим дали има нещо , аз лекувам и след месец съм отново така .  Няма да го накарам да се лекува , ако при него всичко е отрицателно , но ми е безотговорно да откажеш една проба , за да видиш дали няма нещо и при теб .

Общо дете нямаме , не знам за щастие или нещастие . Той бяга като дявол от тамян , само докато чуе .
   Имали сме случаи в които ми е закъснявал цикъла и ме е прескачал с месец ( заради поликистоза ) той беше притеснен само за това дали съм бременна и ме караше да си правя тест след тест , защото " нещо не ми харесва и се напрягам вече . Само проблеми " ...
   Опитвам се нормално да говоря за всяко нещо , което се случва , както смятам , че трябва да се постъпва в една връзка . Партньора трябва е информиран и аз се чувствам ангажирана с това освен да опазя собственото си здраве , а и неговото . Но освен изречения от сорта на " Къде си ходила ? Какво сега лепнала ли си ми нещо ? Ти чуваш ли се ? " друго не се случва и честно казано само думата с К не съм чула в такива ситуации .
   Объркана съм . Не стига , че тези инфекции ми станаха ежемесечна грижа , ами и подобен вид нападки ми разбиха тотално психиката вече .
   За това и започвам вече да се съмнявам в него и дали не крие нещо от мен . Някак го усещам несигурен и застрашен , все едно съм поискала да ми дари орган ..

# 667
Разбирам Ви , момичета и съм на вашето мнение по принцип . Но моя партньор отказва да се изследва и да видим дали има нещо , аз лекувам и след месец съм отново така .  Няма да го накарам да се лекува , ако при него всичко е отрицателно , но ми е безотговорно да откажеш една проба , за да видиш дали няма нещо и при теб .

Общо дете нямаме , не знам за щастие или нещастие . Той бяга като дявол от тамян , само докато чуе .
   Имали сме случаи в които ми е закъснявал цикъла и ме е прескачал с месец ( заради поликистоза ) той беше притеснен само за това дали съм бременна и ме караше да си правя тест след тест , защото " нещо не ми харесва и се напрягам вече . Само проблеми " ...
   Опитвам се нормално да говоря за всяко нещо , което се случва , както смятам , че трябва да се постъпва в една връзка . Партньора трябва е информиран и аз се чувствам ангажирана с това освен да опазя собственото си здраве , а и неговото . Но освен изречения от сорта на " Къде си ходила ? Какво сега лепнала ли си ми нещо ? Ти чуваш ли се ? " друго не се случва и честно казано само думата с К не съм чула в такива ситуации .
   Объркана съм . Не стига , че тези инфекции ми станаха ежемесечна грижа , ами и подобен вид нападки ми разбиха тотално психиката вече .
   За това и започвам вече да се съмнявам в него и дали не крие нещо от мен . Някак го усещам несигурен и застрашен , все едно съм поискала да ми дари орган ..
Изобщо се чудя това връзка ли е изобщо?! От тези караници и напрежение, имунната ви система е слаба. Затова ще се появяват гъбичките.

# 668
Намираш се във връзка с човек, който не е готов да носи отговорност за теб или за бъдещо семейство. Не знам твоите очаквания какви са спрямо този човек, но с такива като него е пълно, а с такъв мъж семейство не се гради, нито може да ти е гръб. Човекът иска всичко да е лежерно без проблеми, но това не е реалният живот, нито са реалните взаимоотношения. Жените сме доста глупави като се вкопчим в някой такъв, в главата си намираме оправдания за всичките му бъгове, но истината я знаем винаги, просто докато имаме сили, си затваряме очите. Е, идва момент, в който си ги отваряме, дано твоят момент е дошъл, мило момиче. Покажи си себеуважение и self love, за да получаваш това и от околните. Heart

# 669
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте.

Страдам почти всеки месец преди цикъл от гъбички.
Сега прочетох, че може да е Цитолитична вагиноза. Последния път изследванията бяха чисти, а имах симптоми.

Сега лекувам Хеликобактер с 2 вида Аб и незнам как да се предпазя от гъби. Направих и гнойна ангина. Явно там избиват някакви неща.

Въпроса е вагинално как да се предпазя. Сладкото и тестено съм спряла изцяло.

Благодаря

# 670
  • Варна
Намираш се във връзка с човек, който не е готов да носи отговорност за теб или за бъдещо семейство. Не знам твоите очаквания какви са спрямо този човек, но с такива като него е пълно, а с такъв мъж семейство не се гради, нито може да ти е гръб. Човекът иска всичко да е лежерно без проблеми, но това не е реалният живот, нито са реалните взаимоотношения. Жените сме доста глупави като се вкопчим в някой такъв, в главата си намираме оправдания за всичките му бъгове, но истината я знаем винаги, просто докато имаме сили, си затваряме очите. Е, идва момент, в който си ги отваряме, дано твоят момент е дошъл, мило момиче. Покажи си себеуважение и self love, за да получаваш това и от околните. Heart

Честно казано не знам и аз защо се върнах ( два пъти ) след като бяхме разделени по 5-6 месеца ...
По-глупаво създание от влюбена и обичаща жена няма . След всичко , което виждам и знам , че е червен флаг , аз продължавам да натискам и да влагам , за жалост едностранно. 
   Силно се надявам обаче да успея да прескоча себе си и чувствата си в името на здравето си , защото наистина не мога да рискувам повече , достатъчно изтощих организма си , за да рискувам някой си да го довърши .
   Благодаря ти за думите ! Странно е колко много може да помогнат в такъв момент ! 🩷

# 671
Здравейте.

Страдам почти всеки месец преди цикъл от гъбички.
Сега прочетох, че може да е Цитолитична вагиноза. Последния път изследванията бяха чисти, а имах симптоми.

Сега лекувам Хеликобактер с 2 вида Аб и незнам как да се предпазя от гъби. Направих и гнойна ангина. Явно там избиват някакви неща.

Въпроса е вагинално как да се предпазя. Сладкото и тестено съм спряла изцяло.

Благодаря

Не са ли ти изписали противогъбично с АБ???
Аз винаги пия, а пък за 2 АБ съвсем.
Какви АБ пиеш?

# 672
Аз задължително при АБ пия противогъбична капсула Микомакс. Ако забравят да ми изпишат ги подсещам, че на места вече и за нея искат рецепта.

# 673

Ами то вероятно тялото Ви реагира на това,което се случва в двойката.Дали крие нещо от Вас или не крие в случая е без значение.Вие имате достатъчно основания да не го приемате и нещата се случват така,че "не го приемате". Ей така влияе стреса,докато ситуацията не се разреши,човек ще има да си пие хапчетата...и най-вероятно той наистина няма инфекция. Обикновена психосоматика,както впрочем е в повечето случаи.

# 674
Аз питам Адреналинка какво пие, защото за Хеликобактер често се изписва Клацид, а с него не може да се пие Микомакс.
Иначе и аз пия, през 3 дни, т.е. 1-4-7-11 ден.

Общи условия

Активация на акаунт